|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 1:54:15 GMT 1
karty w miarę poodkrywane i można się bawić, najwyżej jakaś Ania mnie brawurowo zrobi w chuja
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 1:57:23 GMT 1
Kacpra uwinnia to niezrozumienie gry Sidora, w sumie jeśli później wyczaił, że on tym się uniewinnił to mógł chcieć się go pozbyć. Ale kurwa byłaby to porażka totalna Kacpra i wjebanie się w najprostrzy sposób w gracza, który lekko świrował mafijnego pawiana.
Kacper jesteś w mafii i łyknąłeś prowokacje Sidora? Przyznaj się
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 1:59:19 GMT 1
prosta logika mówi jednak, że ujebanie Sidora = krzak, kacper niewinni, a ktoś pod to robił temat (no i pode mnie)
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 2:01:04 GMT 1
brakuje Montiego i Pshema w tej edycji, od których możnaby o tej porze odbić swoje myśli, druga w nocy głowa pełna whisky, oczy pełne cycków, rapsy przeplatane z disco polo w tle, aż chce się grać, a wszyscy śpią
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 2:09:31 GMT 1
dobra, w sumie wiem jaki robię błąd logiczny, oceniam poczynania mafii (mordy) ze swojej perspektywy i pod siebie układam ewentualnych winnych, to jest pewien problem, bo gdybym był Adamczewskim to te mordy by tak pewnie wyglądały (znaczy odjebałbym Kacpra wczesniej, ale pomijajac te zmienna moglyby tak wygladac), a ludzie jednak maja rozne zwoje mozgowe i roznie mysla
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 2:11:24 GMT 1
ale w sumie Kacper zupełnie niepotrzebnie dzisiaj wyszedł z tym co robię w mafii a co w mieście (tym bardziej, że jak niektórzy zauważyli pomału zmieniam metę/szczegolnie miejską), to może być jakiś trop
|
|
|
Post by Richard Russell on Feb 4, 2024 2:13:07 GMT 1
w tej edycji przydałby sie niewinny, niekluczący red, który by podrzucił spostrzeżeniem, ale niestety takiego reda dawno nie widzieliśmy
|
|
|
Rozgrywka
Feb 4, 2024 8:08:30 GMT 1
via mobile
Post by Ania Gotuje on Feb 4, 2024 8:08:30 GMT 1
Teraz gdy mamy już pewność winy Dennisa, bardzo ciekawi mnie dlaczego przez cały dzień się nie bronił. Skoro w piątek wieczorem obiecywał, że rano zrobi jakąś analizę, do tego siedział do 3, to śmiem twierdzić, że sobotę miał wolną. Wczoraj rano (nie tylko rano, wszak zlinczowano go 1 głosem) wcale nie był całkowicie przegrany, nawet na mojej liście z dnia poprzedniego był dopiero któryś w kolejce.
Czy wiecie kto grał Denisem? I czy znając jego tożsamość można go uznać za słabego gracza czy wręcz przeciwnie?
Bo jeśli okazał się mniej doświadczonym graczem to opcje widzę dwie.
Wylosowało mu do pary innego na podobnym poziomie i nie potrafili zareagować lub liczyli że uda im się uratować dupę wychodząc (tak jak mi się udało, choć ja autentycznie byłam nieobecna). Wtedy najgorzej wygląda Magmar.
Opcja nr 2, wylosowało kogoś kto przewodzi w tej mafii, ale gdy jest nieobecny to Dennis nie wiedział co zrobić więc wolał siedzieć cicho i czekać na rozkazy. Gdy rozkazy mogły się pojawić było już gorąco. W tym przypadku do kompletu pasuje mi np. Madagaskar lub Wykrywacz (co ciekawe oboje głosowali ostatecznie na Dennisa).
Dajcie znać czy można Denissa uznać za słabszego gracza czy moja teoria jest do dupy?
Zobaczę jeszcze na wczorajsza aktywność np. Wokulskiego czy Adamczewskiego, ale wydaje mi się, że było aktywni już od południa i będąc w mafii kazali by Denisowi większą aktywność.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:34:20 GMT 1
po co? ja nie nadrobiłem a i tak jestem w top miastowych, pozostałego mafiozę trzeba znaleźć po tym jak się teraz zachowa a nie po tym co było do tej pory XD
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:36:18 GMT 1
kurde im dłużej o tym myślę, tym bardziej Adamczewski pasuje na takiego optymalnego, zwyczajnego mafiozę, dobrze odgrywającego swoją rolę. Dowcipny jak to jego kreacja, raczej rozsądny, ale niepchający się bez sensu w konflikty, które mogłyby się skończyć jakimś przypadkowym linczem, ani zbyt niewinny by było podejrzane że nie leci w mordzie, ani nie na tyle winny by poleciał w linczu. Taka "zupa nic", każdy o niej słyszał, nikt nie wie jak smakuje. Ty faktycznie nie czytałeś tej rozgrywki
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:38:58 GMT 1
1. Ania Gotuje - pieknie gra 2. Stanisław Wokulski - niewinnie gra 3. Hamari Traoré - padł niewinny 4. Dennis Reynolds - padł winny 5. Jacek Soplica - padł niewinny 6. Natalia Janoszek - padła niewinna 7. Pitbull - co z tym Kacprem? 8. Gospodarz - padł niewinny 9. Wykrywacz Mafijnych Postów - niewinnie wyszedł z kreacji 10. Jan Paweł Adamczewski - gra jak mafia 11. Magmar - do sprawdzenia w linczu 12. Polski Madagaskar - ostatnio raczej niewinnie 13. Richard Russell - niewinny egze 14. Diego - dużo nieoptymalnych ruchów jak dla mnie pójście w trójkę Pitbull, Adamczewski, Magmar da nam zwycięstwo Zakładając że jesteś niewinny i patrzysz bardzo płytko na moją grę wczoraj, to lista całkiem dobra, bo pozostałą dwójkę sam wczoraj mocno cisnąłem i chciałem linczować (oprócz Denisa, którego chyba jako pierwszy zaproponowałem).
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:40:59 GMT 1
moje ucho mówi Adamczewski, tym bardziej, że mnie uniewinniał wtedy kiedy mogło mu to być na rękę Chyba jakiś confbias ci się włączył, wytłumacz niby dlaczego to był moment że było to na rękę. I do tego pomysł czy może był inny powód dlaczego cię uniewinniłem. Nie pamiętam jaki to był moment i o których postach piszesz, a nie chce mi się strzelać ani do tego cofać póki co. Jako mafia bym pamiętał.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:46:05 GMT 1
Teraz gdy mamy już pewność winy Dennisa, bardzo ciekawi mnie dlaczego przez cały dzień się nie bronił. Skoro w piątek wieczorem obiecywał, że rano zrobi jakąś analizę, do tego siedział do 3, to śmiem twierdzić, że sobotę miał wolną. Wczoraj rano (nie tylko rano, wszak zlinczowano go 1 głosem) wcale nie był całkowicie przegrany, nawet na mojej liście z dnia poprzedniego był dopiero któryś w kolejce. Czy wiecie kto grał Denisem? I czy znając jego tożsamość można go uznać za słabego gracza czy wręcz przeciwnie? Bo jeśli okazał się mniej doświadczonym graczem to opcje widzę dwie. Wylosowało mu do pary innego na podobnym poziomie i nie potrafili zareagować lub liczyli że uda im się uratować dupę wychodząc (tak jak mi się udało, choć ja autentycznie byłam nieobecna). Wtedy najgorzej wygląda Magmar. Opcja nr 2, wylosowało kogoś kto przewodzi w tej mafii, ale gdy jest nieobecny to Dennis nie wiedział co zrobić więc wolał siedzieć cicho i czekać na rozkazy. Gdy rozkazy mogły się pojawić było już gorąco. W tym przypadku do kompletu pasuje mi np. Madagaskar lub Wykrywacz (co ciekawe oboje głosowali ostatecznie na Dennisa). Dajcie znać czy można Denissa uznać za słabszego gracza czy moja teoria jest do dupy? Zobaczę jeszcze na wczorajsza aktywność np. Wokulskiego czy Adamczewskiego, ale wydaje mi się, że było aktywni już od południa i będąc w mafii kazali by Denisowi większą aktywność. Anka znowu ładny post usmażyła, bo chciałem coś podobnego dać. Otóż dlaczego Denis w ogóle się nie bronił. Mafia przecież próbuje, daje coś od siebie. A ten jakby zrezygnowany bez motywacji podszedł do tematu. Czyli możliwe, że wylosowało mu kogoś, w kogo zwycięstwo nie wierzy, albo z innych życiowych powodów już nie chciał jakoś bardzo się starać. W przypadku pierwszym faktycznie magmar pasuje. W przypadku drugim druga mafia pewnie starała się zrobić sobie na nim pozycję.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 8:55:12 GMT 1
Widzę to tak na ten moment: Ania Gotuje - Zielony Stanisław Wokulski - Żółty Pitbull - Żółty Jan Paweł Adamczewski - Zielony Wykrywacz Mafijnych Postów - Zielony Magmar - Potencjalny czerwony Diego - Zielony w stronę Żółty Polski Madagaskar - Zielony Richard Russell - Zielono-żółty
Aż szok że tak ładnie wygląda przegląd pola. Z jednej strony jest nieodparte wrażenie, że ktoś zawsze robi miasto w chuja, z drugiej no dziwne było to zachowanie Denisa wczoraj. Kim jest Magmar?
|
|
Diego
Edycja#41
Limit postów: 447
|
Rozgrywka
Feb 4, 2024 8:57:08 GMT 1
via mobile
Post by Diego on Feb 4, 2024 8:57:08 GMT 1
Dennis to gracz który w mafii raczej radzi sobie średnio ^^ i zwykle pada bliżej początku gier, więc jego brak obrony tutaj nie jest poszlaką, z której wiele można wyczytać imo
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 9:02:59 GMT 1
Ja niewinny, Gospodarz niewinny, Adams niewinny, Diego - mimo wszystko - pewnie też, Murzyn też... Pracujmy w tym gronie, nawet jeśli do końca sobie nie ufamy. Zacytuję Soplicę i wyciągnij wnioski Ryszard
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 9:05:19 GMT 1
Dennis to gracz który w mafii raczej radzi sobie średnio ^^ i zwykle pada bliżej początku gier, więc jego brak obrony tutaj nie jest poszlaką, z której wiele można wyczytać imo Czyli budowanie sobie pozycji na nim wydaje się dobrą strategią? Ale to dopiero od momentu jak już zaczynało iść w jego stronę.
|
|
Diego
Edycja#41
Limit postów: 447
|
Rozgrywka
Feb 4, 2024 9:11:48 GMT 1
via mobile
Post by Diego on Feb 4, 2024 9:11:48 GMT 1
Dennis to gracz który w mafii raczej radzi sobie średnio ^^ i zwykle pada bliżej początku gier, więc jego brak obrony tutaj nie jest poszlaką, z której wiele można wyczytać imo Czyli budowanie sobie pozycji na nim wydaje się dobrą strategią? Ale to dopiero od momentu jak już zaczynało iść w jego stronę. Potencjalnie tak, ale no to też wróżenie z fusów Kogo byś o to podejrzewał?
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 9:13:12 GMT 1
Jeszcze nie wiem, najpierw daję teorię a potem szukam dopasowania.
|
|
|
Post by Jan Paweł Adamczewski on Feb 4, 2024 9:17:13 GMT 1
Soplica: Pod koniec dnia wahał się między Diego a Pitbulem. Uważał, że Diego nie gra swojej miejskiej mety, wcześniej pisał że jako jedyny dźwiga miasto i pcha do przodu, a drogowskaz zwykle wskazuje drogę a nie nią podąża. O Pitbulu pisał, że to bardziej pit niż Bull, ale raczej mniej konkretów. Dobijał się też do Wokulskiego, wskazując że nic nie daje od siebie i dobrze by było, żeby w końcu zaczął grać.
Nie cytuję niczego, żeby nie było że uprawiam cherry picking. Polecam przejrzeć. Ja lecę do kolejnego zamordowanego, szukając patternu. Tego zwykle się u nas nie robi i mafia może się na tym wyłoży.
|
|