|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 10:52:16 GMT 1
no Frank też dużo tego materiału nie dał, tak po prawdzie xD rozumiesz teraz o co mi chodzi? Oni są dla mnie w jednej kategorii, a mam wrażenie że ty bardzo wybiórczo stosujesz swoje kryteria tutaj
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 10:53:52 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Stachursky on Feb 20, 2024 10:53:52 GMT 1
Dobra Kwicoł: Kwicoł Sinkansen Ułam raczej niewinni Sinkansen daje duży effort i próbuje ciągnąć gre do przodu i daje zielone światło na to, chyba że wyjebie dwóch niewinnych z rzędu wtedy będzie do sprawdzenia Stachursky Filty Rich Robert Mateja Nie wiem co z Francois Pignon, Jeremi i Pan Nikt - za mało materiału Jak uniewinniłeś Ułam i Kwicoł?
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 10:55:00 GMT 1
za dużo okowitki chyba weszło
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 20, 2024 10:59:56 GMT 1
no Frank też dużo tego materiału nie dał, tak po prawdzie xD rozumiesz teraz o co mi chodzi? Oni są dla mnie w jednej kategorii, a mam wrażenie że ty bardzo wybiórczo stosujesz swoje kryteria tutaj No ja to rozumiem i się zgadzam, jestem wybiórczy bo jeden mnie zirytował a drugi nie. Dlatego jednego chętnie bym kopnął a drugiemu mogę dać więcej czasu. Filthy Frank to mój pierwszy podejrzany. Pierwszy lep od Bossa On napisał do mnie Fuck You. Dobra Kwicoł: Kwicoł Sinkansen Ułam raczej niewinni Sinkansen daje duży effort i próbuje ciągnąć gre do przodu i daje zielone światło na to, chyba że wyjebie dwóch niewinnych z rzędu wtedy będzie do sprawdzenia Stachursky Filty Rich Robert Mateja Nie wiem co z Francois Pignon, Jeremi i Pan Nikt - za mało materiału Jak uniewinniłeś Ułam i Kwicoł? A tak czysto wajbowo, rozmawiali ze mną po otwarciu tematu i było git. Przypominam że:
|
|
|
Post by jeremi on Feb 20, 2024 11:17:02 GMT 1
Dobra Kwicoł: Kwicoł Sinkansen Ułam raczej niewinni Sinkansen daje duży effort i próbuje ciągnąć gre do przodu i daje zielone światło na to, chyba że wyjebie dwóch niewinnych z rzędu wtedy będzie do sprawdzenia Stachursky Filty Rich Robert Mateja Nie wiem co z Francois Pignon, Jeremi i Pan Nikt - za mało materiału Ja niewinny
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 20, 2024 11:19:52 GMT 1
Dziękuje. Skoro Jeremi niewinny to zostaje nam Stachurski i Robert Mateja
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 20, 2024 11:22:17 GMT 1
On napisał do mnie Fuck You. Franuś, ty zaczniesz nam cuś dawać?
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 11:49:47 GMT 1
Ty powinieneś coś powiedzieć o Francuzie biorąc pod uwagę, że właściwie jako jedyny zamieniłeś z nim słowo. Ja nie mam zdania. Interesuje mnie natomiast że zarejestrowałeś się jako Francois ale jesteś Ulamem. Dlaczego? Nikt uważam miał kiepskie wejście, potem tak neutralnie. Ciężko się wypowiadać. To jest oczywiste. Wygoogluj, kim była Françoise Aron, do której wielokrotnie się już odwoływałem.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 11:51:04 GMT 1
I chyba Stachurskiego pomyliłeś, jak jest w mieście to nie wjeżdża na psychikę tylko jest prosto z mostu. Nie widzę, dlaczego gra prosto z mostu i wjazdy na psychikę mają się wykluczać.
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 11:53:06 GMT 1
Ale jak? To wybiórcze wyciąganie rzeczy w nocy nie podobało mi się, ale Shinkansen poza tym gra raczej miejsko, chce czegoś szukać.
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 20, 2024 12:39:55 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 12:49:13 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Stachursky on Feb 20, 2024 12:49:13 GMT 1
Mam pomysł
Mateja jesteś niewinny?
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 12:57:18 GMT 1
Matematycy wiedzą bardzo dużo o niewielu sprawach, fizycy wiedzą bardzo mało o wielu sprawach. Jacek Soplica w poprzedniej edycji napisał: "Mafijnie? A według której szkoły? Chłopie, nie dalej jak miesiąc temu założyciele i liderzy trzech wielkich szkół mafijnych (bełchatowskiej, kieleckiej i łojewsko-amerykańskiej) prawie pobili się, spierając się o różne pryncypia tej gry, a Ty formuujesz jakieś ogólne prawa jakby to była nauka ścisła, w której posiadasz tytuł profesora. To nie matematyka, a Ty nie jesteś tu nawet docentem, tylko takim uczniem na 3+ na rozszerzeniu w niezłym liceum." mafiacorner.boards.net/post/98485/threadKreacja Stanisława Ulama, wielkiego matematyka polskiego, nie jest przypadkowa. Twierdzenia Jacka Soplicy są fałszywe, nie ma on racji i postanawiam to udowodnić. Nie ma szkoły bełchatowskiej, nie ma szkoły kieleckiej, nie ma szkoły łojewsko-amerykańskiej. Wszyscy działamy według tych samych praw, które rządzą mafią. Uznanie tych praw i szacunek wobec nich, pokora wobec wielkich prawd mafii, niezależnych od szkół i najbardziej zasłużonych graczy, to warunek konieczny zwycięstwa miasta. W tej edycji mam o tyle trudniejsze zadanie, że elementy techniczne rozgrywki są zupełnie nowe i najbardziej oczywiste prawa, jak Pierwsze Prawo Żurasa, nie mają zastosowania. Odrzucając psychologizm i skupiając się wyłącznie na strategicznym i probabilistycznym aspkecie gry, uważam, że Stępień mnie nieco uprzedził, tylko że niepotrzebnie. W tak skonstruowanej rozgrywce miasto ma największe szanse na zwycięstwo w sytuacji, w której osobę linczowaną będziemy wyznaczali za pomocą gry w marynarza. Jeśli istnieje lepsza strategia dla mafii (dająca jej wyższe prawdopodobieństwo wygranej), mafia ujawni się sama, proponując inną strategię. Jeśli nie istnieje lepsza strategia dla mafii, mafia będzie zachowywała się dokładnie tak samo, jak miasto, co zapewni miastu informację na temat tego, co dokładnie działo się wczorajszej nocy. Zaproponowanie zatem gry w marynarza jako sposobu wyłaniania gracza linczowanego jako strategii pierwszej jest w każdym przypadku tak samo niekorzystne dla mafii. Co to mówi o Stępniu, a co o innych? Inauguruję jeszcze jedną rzecz. Od zawsze chciałem zapisywać najważniejsze posty, aby wracać do nich co jakiś czas i przypominać sobie twierdzenia, które są istotne dla biegu rozgrywki, ale o których już zapomniałem. Jako że gromadzenie treści we własnym notatniku nie jest tak motywujące, jak publikowanie na forum, zamierzam tworzyć tutaj, na koniec każdego dnia, spis najważniejszych wpisów oraz pytań, które wymagają odpowiedzi dla prawidłowego rozwoju rozgrywki. W nawiązaniu do wspaniałych tradycji lwowskiej szkoły matematycznej inauguruję Księgę Szkocką, którą będę aktualizował na bieżąco na koniec każdego dnia. Robię to wszystko dla właściwego porządku na forum tak, aby rozgrywka była optymalnie wolna od uprzedzeń, wrażeń i starć ego, a zapełniła się logiką.
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 20, 2024 13:04:49 GMT 1
Nie przeczytam w całości ale wierze że to piękny post Teraz jazda z mafiozami
|
|
|
Post by Robert Mateja on Feb 20, 2024 13:06:52 GMT 1
Mam pomysł Mateja jesteś niewinny? Oczywiście. To chyba wyczerpuje temat. Szukamy dalej.
|
|
BOSS
Edycja#42
married
|
Post by BOSS on Feb 20, 2024 13:08:34 GMT 1
No jak Jeremi i Mateja niewinni to Stachurski mafia, a jeśli nie Stachurski to trójca święta - Sinkansen, Filthy Frank, Francois Pignon i Pan Nikt
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 13:11:02 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Stachursky on Feb 20, 2024 13:11:02 GMT 1
W takim razie pociąg na plecach Stępnia wpychał dwójkę Bogu ducha winnych w lincz
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 13:11:14 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 13:11:14 GMT 1
Ja zamiast marynarza proponuję papier kamień nożyce, przynajmniej będzie jakiś element strategii 😎
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 13:11:18 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Stachursky on Feb 20, 2024 13:11:18 GMT 1
No jak Jeremi i Mateja niewinni to Stachurski mafia, a jeśli nie Stachurski to trójca święta - Sinkansen, Filthy Frank, Francois Pignon i Pan Nikt Ja też jestem niewinny
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 13:11:32 GMT 1
via mobile
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 13:11:32 GMT 1
No jak Jeremi i Mateja niewinni to Stachurski mafia, a jeśli nie Stachurski to trójca święta - Sinkansen, Filthy Frank, Francois Pignon i Pan Nikt Sinkansen niewinny przeciez
|
|