Red
Gracz
|
Ogólny
Feb 20, 2024 23:46:08 GMT 1
Post by Red on Feb 20, 2024 23:46:08 GMT 1
Siemanko. Zabrakło Twojego humoru w gierce, za to uż. Pignon (znany też jako Laurent) zadbał, żeby liczba satyryków w edycji się zgadzała. Jednakże tym razem jego humor nie został ostatecznie doceniony i zlinczowano go :/
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:00:54 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 9:00:54 GMT 1
jednak mi się ten BOSS nie podoba
Ułam też nie
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:06:51 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 9:06:51 GMT 1
Pan Nikt raczej niewinny Gary
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:23:33 GMT 1
Post by Squbaniec on Feb 21, 2024 9:23:33 GMT 1
Jakbym miał typować skład mafii teraz to byłby w niej BOSS-Ulam-Frank.
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:25:23 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 9:25:23 GMT 1
Frank to nie będzie Szarlej?
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:29:34 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 9:29:34 GMT 1
muszę znaleźć uniwersum z niewinnym Mateją, ten post mi się podobał: mafiacorner.boards.net/post/101892/thread"Oczywiście z pozycji miastowego lampka pali mi się przy osobach, które mnie wrzucają na świecznik, ale nie mam im tego - przynajmniej teraz, na tym etapie, za złe." ^ taki miastowy sentyment
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:30:42 GMT 1
Post by Squbaniec on Feb 21, 2024 9:30:42 GMT 1
Shinkansen - Monti Kwicoł - Kshaq Stępień -Egze Boss - Kurwiszon Stachursky - Kacper Stanisław Ulam - Eneldo Frank - ??? Pan Nikt - Gary Francois Pignon - Laurent Robert Mateja - kleyo
jeremi - tytusbanka - barrti
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 9:38:34 GMT 1
Post by lowrider on Feb 21, 2024 9:38:34 GMT 1
Jakbym miał typować skład mafii teraz to byłby w niej BOSS-Ulam-Frank. nie wiem czy cała trójka, ale całej trójki nie trzeba znajdować, to jest dobra kolejka
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 14:19:04 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 14:19:04 GMT 1
ćekawe, kim jest Frank, skoro twierdzi, że nigdy na bocie nie grał
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Feb 21, 2024 14:46:27 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Feb 21, 2024 14:46:27 GMT 1
Stanisław Ulam mafia
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 14:50:03 GMT 1
Post by luczyk on Feb 21, 2024 14:50:03 GMT 1
Tak na szybko po przeskrollowaniu 30 stron i znajomości wyników linczu.
Mafia: Kwicoł Mateja
Kto trzeci: Ulam Boss Jeremi???
Niewinni: Stępień Shinkansen Stachursky
Raczej miasto: Nikt Frank
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 15:20:30 GMT 1
Post by Squbaniec on Feb 21, 2024 15:20:30 GMT 1
Jakbym miał typować skład mafii teraz to byłby w niej BOSS-Ulam-Frank. nie wiem czy cała trójka, ale całej trójki nie trzeba znajdować, to jest dobra kolejka Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz,czyli powiązanie na linii Shinkansen-BOSS.
Po pierwsze wczoraj ten pierwszy pchał dość mocno tego BOSSA aż do fazy wajchy. Przyszedł moment wajchowania to nagle jemu odpuścił i bawił się w wajchowanie mimo, że podał dość mocne argumenty metowe dotyczące BOSSA. Efekt? BOSS dostał znikąd sporo uniewinnień, których nie rozumiem za bardzo. Shinkansen w mieście potrafi mocno przypierdolić i dobić kogoś argumentami. Czy tak było w tym przypadku? Otóż nie! Shinkansen podał rękę BOSSOWI dość mocno w decydującym momencie. Zaczął zastanawiać się tuż przed końcem czy to nie jest słabsza edycja BOSSA gdzie wcześniej nie miał oporów pisać że ktoś jest do wyjebania. Baylan przecież jak tylko widział w mafii Lewkonia to w niego tak nakurwiał, że Lewkoń padł w linczu. Shinkansen tego nie zrobił i to jest kluczowy moment, w którym powinienem rozważyć potencjalną winę Shinkansena. Zrobił wajchę na Pignona, ale w taki sposób że porównując do reszty gry, ta wajcha jest śmierdząca. To nie poziom Lowridera gdzie on potrafił robić wajchy bez robienia tak dużego smrodu. Tutaj ten smród będzie się ciągnął do końca gry.
W ogóle zastanawia mnie też dlaczego BOSS nie pcha tak mocno Shinkansena wiedząc o swojej niewinności. Zaznacza go cały czas na czerwono, ale nie daje argumentów by kogokolwiek przekonać do tej opcji. Patrząc na charakter tego gracza on by pchał swojego podejrzanego nawet jakby się mylił czy podpuszczał po prostu. To jest konfliktowy typ gracza a tutaj mimo próbowania rozstawiania po kątach, trzyma się dość mocno na uboczu bez wpływu na grę. Dodatkowo nie widzę żadnych profitów jakie powinien mieć niewinny BOSS w głosowaniu na siebie w momencie wajchowania na Pignona. Musiał mieć pewność że na niego ława głosów nie pójdzie zwłaszcza jeśli jest winny z Shinkansenem. Nie zebrałby większości patrząc co się działo w temacie.
No jeszcze doszło pierwsze uniewinnienie BOSSA przez Ulama. Uniewinniał go Nikt, Shinkansen oraz Kwicoj. Za głosowanie na siebie BOSS nawet uniewinnienia nie powinien dostać.
Low co myślisz o tym, że Boss jest w mafii razem z Shinkansenem? Niezależnie od powyższych wywodów linczowanie zacząłbym i tak od BOSSA.
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 17:54:44 GMT 1
Post by lowrider on Feb 21, 2024 17:54:44 GMT 1
kurde nie wiem, podszedłem do tej rozgrywki trochę treningowo, żeby bardziej z lotu ptaka czytać, a no ewidentnie widzę u siebie, że lepiej mi się na to wszystko patrzy jak jestem ZANURZONY w gierce
uważam, że pułapką jest robienie sobie już całych składów mafii, że tego pasuje do tego, a tamten do tego drugiego, jak pierwszy jeszcze nie padł, ja w sumie nawet wczoraj tak miałem jak się zastanawiałem, kto może być w mafii z bossem, dzisiaj to samo robił shinkansen trochę właśnie
no a z tym shinkasenem: ja doskonale widzę, z czego się biorą bomby w jego stronę dzisiaj i nawet powiem, że są zasłużone, może odpalam na cmentarzu teraz pelikan mode, ale no ten strumień świadomości d1 z głębią przemyśleń, gdzie jedno wynika z drugiego było dla mnie na takim stopniu złożoności, że trudno by to było wg mnie odegrać mafiozie i to jeszcze pierwszego dnia, kiedy tak naprawdę nie możesz bazować na sumie mniejszych rzeczy/myśli i robić złożoność przez wolumen wydarzeń w edycji, tutaj po prostu był full zaangażowany proces myślowy
i to samo zauważył stachursky przecież - i dlatego na ten moment mam ich za czystych ze względu na to, co napisali w gierce i są to teoretycznie lepsze uniewinnienia niż takiego przysłowiowego kshaqa, który sobie będzie tym niewinnym kshaqiem do czasu, aż zagra taką edycję w mafii i ludzie się będą zastanawiali jak mogli do tego dopuścić
a co do bossa, nie podoba mi się ta sytuacja cała, w sensie to wszystko zbyt szybko się wydarzyło ja piszę, że przydałoby się go pogrillować, mija godzina i jest top1 na świeczniku, potem szybka wajcha i teraz temat znowu odpuszczony jeden skok sytuacji stresowej i potem powrót do poziomu max aerowobowego, no dla mnie to jest za szybko na rzetelne uniewinnienie
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 18:32:29 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 18:32:29 GMT 1
haha a więc Frank - rokoko?
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 18:32:43 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 18:32:43 GMT 1
fajnie się rozkręcił, jak to on
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 18:47:57 GMT 1
Post by lowrider on Feb 21, 2024 18:47:57 GMT 1
ja myślałem, że to szarlej
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 18:57:18 GMT 1
Post by Squbaniec on Feb 21, 2024 18:57:18 GMT 1
Mi tam obojętnie jest czy siedzę na cmentarzu czy w grze i tak staram się z lotu ptaka nie raz patrzeć na rozgrywkę. Chociaż wiem co chcesz przez to powiedzieć z tym zanurzeniem, że bardziej ci się chce analizować i lepiej się czujesz będąc w środku.
Co do całych składów mafii to i tak od czegoś tutaj trzeba zacząć czyli od linczu na BOSSIE. Nawet jak niewinny jest to trochę ścieżek otwiera na rozważania dalsze. Problemem jest to że wczorajszy lincz nic nie powiedział za bardzo o graczach i dalej tkwią w tym czym są. Brakuje tutaj Ciebie Lowrider w tej rozgrywce bo ty lubisz się rozpisywać o wydarzeniach patrząc od razu na kolejne ruchy. Też się dziwię czemu BOSSA za bardzo nie grillują tylko leniwie go uniewinnili.
Co do uniewinniania kshaqa to nie jest tego typu gracz co zwykle go pressujesz gdy jest w mieście. Chociaż przydałoby się go trochę popressować w przyszłości, aby nie nadziać się czasem w przyszłości gdyby odwzorował swoją metę w mafii. Go zwykle z automatu się uniewinnia gdy zostanie rozpoznany i zachowa się w typowy dla siebie sposób.
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 19:23:49 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 19:23:49 GMT 1
o kurka, Zizu nawet jest!
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 19:26:49 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 19:26:49 GMT 1
czyżby mafijny egze się wkurwił, że miastowego kurwiszona uniewinniono za głos na siebie samego i stąd to obrażenie się?
|
|
|
Ogólny
Feb 21, 2024 19:28:03 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Feb 21, 2024 19:28:03 GMT 1
egze chyba w tej mafii będzie
|
|