|
Post by magnuscarlsberg on Apr 23, 2024 20:51:19 GMT 1
Gościu, opamiętaj się, sam pisałeś, że mafia może siedzieć w glonach, a tuż po linczu rzucasz, że to było oczywiste i wylewasz krokodyle łzy, że miasto źle postąpiło. Jak to było oczywiste, to było przed linczem napisać na kogo byś na pewno nie głosował, a nie tu teraz będziesz prawił morały. mordo, ale ja nie mam specjalnie żalu o tego Mroczka, szkoda trochę, ale w pierwszym linczu ciężko trafić, byłem też zaskoczony, że on padł, ale to edycja zapoznawcza, więc muszę zmienić nastawienie. Po prostu zupełnie się nie zgodziłem z olisadebem w kwestii tego, co najlepszego może zrobić niewinny w takiej sytuacji Plus podsmierduje mi nieco, więc go prowokuję Przed postem do Olisadebe zdążyłeś napisać dwa inne, które stoją w sprzeczności z tym, co pisałeś przed linczem.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 23, 2024 20:56:55 GMT 1
mordo, ale ja nie mam specjalnie żalu o tego Mroczka, szkoda trochę, ale w pierwszym linczu ciężko trafić, byłem też zaskoczony, że on padł, ale to edycja zapoznawcza, więc muszę zmienić nastawienie. Po prostu zupełnie się nie zgodziłem z olisadebem w kwestii tego, co najlepszego może zrobić niewinny w takiej sytuacji Plus podsmierduje mi nieco, więc go prowokuję Przed postem do Olisadebe zdążyłeś napisać dwa inne, które stoją w sprzeczności z tym, co pisałeś przed linczem. "To, co pisałem przed linczem" to dość szerokie określenie, sprecyzuj
|
|
|
Post by topielica on Apr 23, 2024 20:59:09 GMT 1
Do rozkminy - czy mafia rozwodniła swoje głosy licząc, że i tak coś padnie, więc każdy głosował inaczej, czy może głosy poszły jednomyślnie?
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 21:10:40 GMT 1
Do rozkminy - czy mafia rozwodniła swoje głosy licząc, że i tak coś padnie, więc każdy głosował inaczej, czy może głosy poszły jednomyślnie? A był ktoś z głosujących na Zduńskiego tak realnie zagrożony linczem? Moncayo chyba?
|
|
|
Post by topielica on Apr 23, 2024 21:16:23 GMT 1
Do rozkminy - czy mafia rozwodniła swoje głosy licząc, że i tak coś padnie, więc każdy głosował inaczej, czy może głosy poszły jednomyślnie? A był ktoś z głosujących na Zduńskiego tak realnie zagrożony linczem? Moncayo chyba? Z Magnusem mieli po 1 głosie, ja się uchowałam.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 21:18:04 GMT 1
Ale tak realnie w rozgrywce, a nie już jako efekt.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 21:18:43 GMT 1
Ile osób spodziewało się, że poleci Zduński? Ale tak szczerze.
Zrekonstruujmy wydarzenia. Dopisujcie nicki.
Robert Bresson - nie.
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 23, 2024 21:22:48 GMT 1
Zduński - nie
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 21:23:23 GMT 1
Panie Bebe!
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 21:24:18 GMT 1
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 23, 2024 21:47:10 GMT 1
Ile osób spodziewało się, że poleci Zduński? Ale tak szczerze. Zrekonstruujmy wydarzenia. Dopisujcie nicki. Robert Bresson - nie. Ja nie, jak wspominałem
|
|
|
Post by topielica on Apr 23, 2024 21:59:28 GMT 1
Ile osób spodziewało się, że poleci Zduński? Ale tak szczerze. Zrekonstruujmy wydarzenia. Dopisujcie nicki. Robert Bresson - nie. Tak, czułam, że prawdopodobnie poleci jako najmniej aktywny. Że nie będę sama ze swoim głosem.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 23, 2024 22:37:22 GMT 1
Ile osób spodziewało się, że poleci Zduński? Ale tak szczerze. Zrekonstruujmy wydarzenia. Dopisujcie nicki. Robert Bresson - nie. Tak, czułam, że prawdopodobnie poleci jako najmniej aktywny. Że nie będę sama ze swoim głosem. Jak widzisz Moncayo i Carlsberga w tym świetle?
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 23, 2024 22:39:21 GMT 1
A, bo to w sumie jeszcze kwestia tego, kiedy się spodziewaliśmy czy poleci. Przed jego przyjściem sure, ale po tym jak zaczął już pisać to myślałem, że się uchowa
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 23, 2024 22:45:01 GMT 1
Przeglądam sobie posty i rzuciło mi się w oczy coś dziwnego.
Magnus i topielica weszli dopiero dzisiaj rano, w odstępie mniej niż 2 godziny i Magnus w swoim trzecim poście, ale pierwszym już po pojawieniu się koleżanki pisze do niej: D4, kochana.
Może mafia robi sobie z nas jaja, najpierw w ogóle nie pojawia się przez pierwszy dzień, a potem pisze D4, które można zrozumieć jako dzień czwarty, który jeśli przetrwają w komplecie to oznacza ich wygraną?
|
|
|
Post by topielica on Apr 24, 2024 4:56:16 GMT 1
Oli, to był kreacyjny post, nie widziałabym sensu pisania czegoś takiego w wątku publicznym, gdybym była w mafii. Zakładam, że źli mają zapewne swój Discord, czy jak tam zwykle tutaj się porozumiewają.
|
|
|
Post by magnata on Apr 24, 2024 4:57:05 GMT 1
Po co tłuc nieaktywnych i robić strzały na ślepo? Chciał bym zrozumieć Twój sposób myślenia O ile w dłuższej edycji problem nieaktywnych często rozwiązuje się sam, tj. ludzie odpadają za nieaktywność, tak tutaj może nie być na to czasu. Gramy zapoznawczą, więc mamy albo mało doświadczonych graczy albo nowych graczy, więc teoretycznie może trafić się ktoś, kto zapomni o rozgrywce, znudzi mu się, wyłoży jajca, cokolwiek. Zatem moim zdaniem o wiele łatwiej dogadać się/konfrontować z aktywnymi niż z nieaktywnymi, a że D1 jest i tak zwykle strzelaniem na ślepo, to nieaktywni są mniejszym złem. Nie przekonuje mnie to. Nadal jest to najlepsza opcja dla mafii. Mafia wie kto jest kim, a najłatwiej przepchnąć głosy na kogoś kto się nie broni
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 6:12:49 GMT 1
Czyli mówisz, że na Mroczka głosowała mafia? Kto z tamtej trójki? Albo dwójka?
Edit: Olisadebe niewinny, wiadomka, raczej nie widzę, żeby ktoś w zapoznawczej to fejkował.
|
|
|
Post by topielica on Apr 24, 2024 6:15:47 GMT 1
O ile w dłuższej edycji problem nieaktywnych często rozwiązuje się sam, tj. ludzie odpadają za nieaktywność, tak tutaj może nie być na to czasu. Gramy zapoznawczą, więc mamy albo mało doświadczonych graczy albo nowych graczy, więc teoretycznie może trafić się ktoś, kto zapomni o rozgrywce, znudzi mu się, wyłoży jajca, cokolwiek. Zatem moim zdaniem o wiele łatwiej dogadać się/konfrontować z aktywnymi niż z nieaktywnymi, a że D1 jest i tak zwykle strzelaniem na ślepo, to nieaktywni są mniejszym złem. Nie przekonuje mnie to. Nadal jest to najlepsza opcja dla mafii. Mafia wie kto jest kim, a najłatwiej przepchnąć głosy na kogoś kto się nie broni Nie mieliśmy wielkiego wyboru po tak enigmatycznym dniu, widać to po rozkładzie głosów. Brak konkretnego lidera do sznura.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 24, 2024 7:44:55 GMT 1
O ile w dłuższej edycji problem nieaktywnych często rozwiązuje się sam, tj. ludzie odpadają za nieaktywność, tak tutaj może nie być na to czasu. Gramy zapoznawczą, więc mamy albo mało doświadczonych graczy albo nowych graczy, więc teoretycznie może trafić się ktoś, kto zapomni o rozgrywce, znudzi mu się, wyłoży jajca, cokolwiek. Zatem moim zdaniem o wiele łatwiej dogadać się/konfrontować z aktywnymi niż z nieaktywnymi, a że D1 jest i tak zwykle strzelaniem na ślepo, to nieaktywni są mniejszym złem. Nie przekonuje mnie to. Nadal jest to najlepsza opcja dla mafii. Mafia wie kto jest kim, a najłatwiej przepchnąć głosy na kogoś kto się nie broni Też prawda, ale tak jak mówi topielica - brakowało innych rozsądnych wyborów.
|
|