|
Post by Robert Bresson on Apr 24, 2024 11:48:45 GMT 1
U mnie jest to tak:
1. Paco Moncayo 2. Magnus Carslen 3. Topielica
Merci.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 11:50:32 GMT 1
1. Maruda 2. Paco Moncayo 3. Olisadebe
skoro się zgadzamy co do Paco, to możemy spróbować dzisiaj połączyć głosy. z topielicą się prędzej zgodzę niż z magnusem, może coś przeoczyłem
|
|
|
Post by topielica on Apr 24, 2024 11:52:47 GMT 1
Czy nie prowokujemy nocnego mordu w ten sposób? Część Waszych podejrzeń podzielam Panowie.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 24, 2024 12:13:29 GMT 1
U mnie jest to tak: 1. Paco Moncayo 2. Magnus Carslen 3. Topielica Merci. Pardon... Odwrotnie: 1. Topielica 2. Magnus Carlsen 3. Paco Moncayo
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 24, 2024 12:13:50 GMT 1
Od najbardziej niewinnego do najbardziej winnego.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 12:14:24 GMT 1
Olisadebe niewinny przecież, to już wiadomo. Ściągaj to z celownika i szukaj dalej. Ja też wiadomo niewinny, może nieco chaotyczny, ale mam za sobą nieprzespaną noc, zdarza się. Chciałbym, żeby każdy uszeregował grono: Magnus Carlsberg Paco Moncayo Topielica od najbardziej niewinnego do najbardziej winnego. Paco Potem Topielica, która co prawda naturalniej mi wyglądała wczoraj niż dzisiaj. I Magnus, który bardzo miernie mnie od wczoraj zaczepia i oskarżał o nienaturalność, chociaż byłem najnaturalniejszy na świecie. Szachista takiej klasy powinien wiedzieć lepiej! A, i przypominam pytanie: czy ktoś wczoraj miał początkowo głos na Zduńskim (Mroczku), ale zmienił po jego wejściu?
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 12:18:34 GMT 1
Olisadebe niewinny przecież, to już wiadomo. Ściągaj to z celownika i szukaj dalej. skąd pewność? dla mnie dalej bardzo nienaturalnie i wybiórczo reaguje na wiadomości w temacie
|
|
|
Rozgrywka
Apr 24, 2024 12:19:49 GMT 1
via mobile
Post by magnuscarlsberg on Apr 24, 2024 12:19:49 GMT 1
A Paco po kluczu głosowania na Bliźniaka czy coś tam jeszcze macie?
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 12:23:52 GMT 1
pytasz bo chcesz uniewinnić czy dojebać
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 12:25:27 GMT 1
Olisadebe niewinny przecież, to już wiadomo. Ściągaj to z celownika i szukaj dalej. skąd pewność? dla mnie dalej bardzo nienaturalnie i wybiórczo reaguje na wiadomości w temacie ten jego ostatni post to imo taki strumień świadomości nowego gracza (obstawiam, że to jedna z pierwszych, jak nie pierwsza, edycja dla Olisadebe), że mafiozo nie byłby w stanie go stworzyć, był zbyt naturalny generalnie od wczoraj miałem go albo za mafiozo (który symuluje wkurw na ilość postów) albo za nowego gracza (który faktycznie spodziewał się mniejszej ilości postów), ale ten post mnie przekonał :3 no chyba, że nie mam racji, to też możliwe
|
|
|
Post by Maruda on Apr 24, 2024 12:28:40 GMT 1
topielica, jakiego mordu? W setupie jest, że mord dopiero gdy padnie 2 mafiozów? Bresson, jeśli już z tej trójki układać, od najbardziej winnego do najmniej, to u mnie tak: 1. Paco Moncayo 2. Topielica 3. Magnus Carlsberg Cesarz, szybko szukasz rewanżu za wczorajsze głosowanie, to zrozumiałe Nerevaryjczyk, nic nie zmieniałem. Nie chciałem na niego głosować, czym dłużej milczał tym mniej był mafijny ten Mroczek. Owszem, bywa że mafia stosuje jakieś cuda na kiju albo po prostu się nie zgadali dobrze/jeden z nich się wypiął na grę, ale to pewnie sporadyczne, mniej oczywiste przypadki.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 12:31:03 GMT 1
Przeglądam sobie posty i rzuciło mi się w oczy coś dziwnego. Magnus i topielica weszli dopiero dzisiaj rano, w odstępie mniej niż 2 godziny i Magnus w swoim trzecim poście, ale pierwszym już po pojawieniu się koleżanki pisze do niej: D4, kochana. Może mafia robi sobie z nas jaja, najpierw w ogóle nie pojawia się przez pierwszy dzień, a potem pisze D4, które można zrozumieć jako dzień czwarty, który jeśli przetrwają w komplecie to oznacza ich wygraną? chodzi o ten post? no to właśnie dla mnie brzmi jak bardzo naiwna próba prowokacji, że niby mafiozi się już komunikują na forum i przechwalają wygraną xd. chyba że zakładamy że użytkownik ma 14 lat to wtedy jest to rzeczywiście ciekawa rozkmina
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 12:34:42 GMT 1
nie szukam rewanżu Maruda, ale wygodny był głos na mnie bo potencjalnie pozwalał się wtopić pomiędzy innych którzy nabrali do mnie wstrętu w d1, niestety dalej dla mnie za bardzo wydajesz się siedzieć na tylnym siedzeniu rozgrywki, tak samo teraz na rękę jest ci wtopienie się w popular vote na duo topielica-carlsberg, którzy na moje po prostu zbyt otwarcie tutaj rozmawiają, żeby być razem w mafii, nie ryzykowaliby tak ani nie mieliby ochoty mając osobną drogę komunikacji
no chyba że mamy tutaj akcję bonnie i clyde
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 12:39:36 GMT 1
Przeglądam sobie posty i rzuciło mi się w oczy coś dziwnego. Magnus i topielica weszli dopiero dzisiaj rano, w odstępie mniej niż 2 godziny i Magnus w swoim trzecim poście, ale pierwszym już po pojawieniu się koleżanki pisze do niej: D4, kochana. Może mafia robi sobie z nas jaja, najpierw w ogóle nie pojawia się przez pierwszy dzień, a potem pisze D4, które można zrozumieć jako dzień czwarty, który jeśli przetrwają w komplecie to oznacza ich wygraną? chodzi o ten post? no to właśnie dla mnie brzmi jak bardzo naiwna próba prowokacji, że niby mafiozi się już komunikują na forum i przechwalają wygraną xd. chyba że zakładamy że użytkownik ma 14 lat to wtedy jest to rzeczywiście ciekawa rozkmina imo to jest pierwsza gra Olisadebe, więc do tej pory tylko wyobrażał sobie jak to wygląda. Przyjdzie to nam powie
|
|
|
Rozgrywka
Apr 24, 2024 12:41:13 GMT 1
via mobile
Post by magnuscarlsberg on Apr 24, 2024 12:41:13 GMT 1
pytasz bo chcesz uniewinnić czy dojebać A bo przeczytałem posty i mnie tam jakoś nic nie razi, szczerze mówiąc. No ale jako że wierzę sam w teorię mafiozy na Bliźniaku, a on mnie nie przekonuje, to kieruję uwagę w stronę topielicy i już tam jakieś takie naiwno/dziwne posty o tym, że jakby była w mafii, to przecież by tu nie pisała, tylko na discordzie, bo chyba mają, no nie wiem po co miastowy miałby coś takiego pisać, bo to takie zgrywanie ciumcioczki w momencie, gdy raczej mamy (przynajmniej ja) za osobę, która ogarnia rzeczywistość
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 24, 2024 12:51:21 GMT 1
no i tak jak Maruda i Olisadebe z mojego trio lubiła się powoływać na 'eee nic się jeszcze nie dzieje eee to dopiero początek gierki', też takie przeciąganie jakby co innego decydowało o jej pozycji w rozgrywce rzeczywiście topielica na celowniku
|
|
|
Post by topielica on Apr 24, 2024 13:05:27 GMT 1
topielica, jakiego mordu? W setupie jest, że mord dopiero gdy padnie 2 mafiozów? Bresson, jeśli już z tej trójki układać, od najbardziej winnego do najmniej, to u mnie tak: 1. Paco Moncayo 2. Topielica 3. Magnus Carlsberg Cesarz, szybko szukasz rewanżu za wczorajsze głosowanie, to zrozumiałe Nerevaryjczyk, nic nie zmieniałem. Nie chciałem na niego głosować, czym dłużej milczał tym mniej był mafijny ten Mroczek. Owszem, bywa że mafia stosuje jakieś cuda na kiju albo po prostu się nie zgadali dobrze/jeden z nich się wypiął na grę, ale to pewnie sporadyczne, mniej oczywiste przypadki. Nie doczytałam, pardon, masz rację.
|
|
|
Post by Maruda on Apr 24, 2024 13:23:55 GMT 1
Cesarz, to jeszcze na szybko tylko odpowiem: 1. Chcę walić w topielica-carlsberg? Tego nie powiedziałem, ja tylko uszeregowałem wymienioną przez Bressona trójkę, w której i tak wymienione duo nie jest na pierwszym miejscu, tylko Moncayo. 2. Z tym, że eee to tylko pierwszy dzień, owszem nie ma co umniejszać wagi danego dnia. Choć z punktu widzenia amatora to faktycznie, pierwszy dzień jest najgorszy, bo albo ktoś kogoś zirytuje i za to dostaje głos albo głosy dostaje glon. A z tym że to "tylko pierwszy dzień", odniosło się do tego co wtedy pisałem - twoich reakcji na zaczepki, trochę za mocne i za agresywne jak na to, że mamy "tylko pierwszy dzień". Teraz nawet powiedziałbym, że były te reakcje raczej niezbyt mafijne, bo po co od razu się tak negatywnie rzucać w oczy. Wiadomo, kreacje, charakter.. albo mafia może chcieć przełamać jakieś standardy i mieć takiego co poleci po bandzie, ale tak jak lubię szukać jakichś nieszablonowych rozwiązań, które mogła zastosować mafia, tak potem ciężko mi samego siebie przekonać do tego, że one faktycznie mogły zostać przez nią zastosowane 3. Siedzę na tylnym siedzeniu? Z tym nie będę się kłócić, tak po prostu gram. Bardziej obserwuję i staram się odnosić do aktualnych rozterek graczy, wypowiedzieć się na ankiety/pytania/zarzuty. Wiadomo, przyznawać się do tego trochę słabo, ale co mam zaprzeczać, skoro to widać? ALE postów za wielu w moim odczuciu nadal w tym wątku nie ma, więc na spokojnie po robocie sobie będę mógł przejrzeć i może coś połączyć.
|
|
|
Post by magnata on Apr 24, 2024 13:35:44 GMT 1
U mnie trójka wygląda tak, Młody cesarz Topielec Magnum Ale widzę, że młody coś pisał więc muszę jeszcze nadrobić
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 14:15:28 GMT 1
nie qmam tego beefu magnata z cesarzem. walka o władzę?
|
|