|
Post by topielica on Apr 24, 2024 14:17:42 GMT 1
Bez sensu. Pewnie i tak smakują podobnie.
|
|
|
Post by magnata on Apr 24, 2024 14:36:19 GMT 1
nie qmam tego beefu magnata z cesarzem. walka o władzę? Tu nie ma żadnego beefu, po prostu gość na początku strasznie śmierdział, więc miałem do niego kilka pytań i wysnułem jakieś swoje twierdzenia
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 24, 2024 15:18:23 GMT 1
Chciałbym, żeby każdy uszeregował grono: Magnus Carlsberg Paco Moncayo Topielica od najbardziej niewinnego do najbardziej winnego. Paco Moncayo Topielica Magnus Carlsberg
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 24, 2024 15:19:46 GMT 1
Do rozkminy - czy mafia rozwodniła swoje głosy licząc, że i tak coś padnie, więc każdy głosował inaczej, czy może głosy poszły jednomyślnie? Skoro zakładasz, że mafia mogła pójść trójką, a jedyna trójka to ta, w której jesteś, to znaczy, że zakładasz, że możesz być w mafii? xD
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 24, 2024 15:43:55 GMT 1
2. Nerevaryjczyk 4. młodycesarz 9. magnata
Gracze powyżej grają na dużym luzie, być może nawet wyjebce, czuję od nich ten zielony vibe osoby, którą nie obchodzi co napisze, jakie to będzie miało konsekwencje czy kogoś nie urażą
6. olisadebe
U Emsiego widzę taką dziecinną niewinność, mam wrażenie, że to debiutant (jeśli w trakcie gry komuś do głowy przyjdzie jego tożsamość i będzie to gracz doświadczony to do wywalenia!)
Zostają:
1. topielica 3. Robert Bresson 7. magnuscarlaberg 8. Maruda
Tu już widać ewidentnie zaciągnięty hamulec, najmniej chyba u Roberta, aktywny jest to prawda, ale czuję u niego taką dozę hamulca, jakby bał się, że przedobrzy, że się czymś wkopie w odróżnieniu od osób grupy pierwszej
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 15:50:16 GMT 1
2. Nerevaryjczyk 4. młodycesarz 9. magnata
Gracze powyżej grają na dużym luzie, być może nawet wyjebce, czuję od nich ten zielony vibe osoby, którą nie obchodzi co napisze, jakie to będzie miało konsekwencje czy kogoś nie urażą
6. olisadebe
U Emsiego widzę taką dziecinną niewinność, mam wrażenie, że to debiutant (jeśli w trakcie gry komuś do głowy przyjdzie jego tożsamość i będzie to gracz doświadczony to do wywalenia!)
Zostają:
1. topielica 3. Robert Bresson 7. magnuscarlaberg 8. Maruda
Tu już widać ewidentnie zaciągnięty hamulec, najmniej chyba u Roberta, aktywny jest to prawda, ale czuję u niego taką dozę hamulca, jakby bał się, że przedobrzy, że się czymś wkopie w odróżnieniu od osób grupy pierwszej
Lord Indoril Nerevar
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 24, 2024 15:51:47 GMT 1
Jest to jedna z pierwszych moich gier tutaj, ogólnie w mafię gram od bardzo dawna, jednak tam gdzie grywałem była całkiem inna intensywność, ale nie nazwałbym siebie nowicjuszem. Właśnie tam nauczyłem się grać pisząc mniej, ale dłuższych postów, dlatego też na samym początku gry zwykle się do tego przyczepiam. Przez te lata gry już widywałem edycje (ale nie tutaj), gdzie mafia grała trochę pod publiczkę, stosując odwróconą psychologię itp. Wczoraj mi się coś takiego rzuciło w oczy (co ciekawe napisał to magnus, a broniła go topielica), ogólnie oni faktycznie grają tak jakby razem od samego początku, do tego razem zagłosowali. Jeśli chodzi o tego trzeciego z głosujących na Zduńskiego, to Moncayo mógłbym zarzucić to samo co zarzucałem Bressonowi, czyli pisanie krótkich, mało wnoszących postów, jeszcze część w obcym języku. To pierwszy dzień, więc tropów za bardzo nie było, więc tego się doczepiłem, a wybrałem Bressona dlatego, że francuskiego nie znam w ogóle, a hiszpański na jakimś tam podstawowym poziomie jest mi znany (i też bardziej ten język lubię). Jakbym miał ich uszeregować, to jest to dość trudne i muszę ich trochę poczytać. Zasadniczo zgadzam się z tym, że w tej trójce jest mafiozo (choćby z racji samego rachunku prawdopodobieństwa), ale myślę, że warto przyjrzeć się również na drugie miejsce wczorajszego głosowania czyli parka głosująca na Młodego Cesarza: Maruda i magnata. Śmiem twierdzić, że w całej tej piątce (Moncayo, magnus, topielica + Maruda, magnata) może być nawet dwóch mafiozów. Oboje ostatni grają w sumie dość podobnie, choć Maruda zaczął pisać dłuższe posty, a to lubię
|
|
|
Post by topielica on Apr 24, 2024 16:21:31 GMT 1
2. Nerevaryjczyk 4. młodycesarz 9. magnata Gracze powyżej grają na dużym luzie, być może nawet wyjebce, czuję od nich ten zielony vibe osoby, którą nie obchodzi co napisze, jakie to będzie miało konsekwencje czy kogoś nie urażą 6. olisadebe U Emsiego widzę taką dziecinną niewinność, mam wrażenie, że to debiutant (jeśli w trakcie gry komuś do głowy przyjdzie jego tożsamość i będzie to gracz doświadczony to do wywalenia!) Zostają: 1. topielica 3. Robert Bresson 7. magnuscarlaberg 8. Maruda Tu już widać ewidentnie zaciągnięty hamulec, najmniej chyba u Roberta, aktywny jest to prawda, ale czuję u niego taką dozę hamulca, jakby bał się, że przedobrzy, że się czymś wkopie w odróżnieniu od osób grupy pierwszej Lord Indoril Nerevar
Zapomniałeś się przelogować, czy o co tu chodzi? :-D
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 16:37:09 GMT 1
Zapomniałeś się przelogować, czy o co tu chodzi? :-D Podpisałem się pod tym
|
|
|
Post by magnata on Apr 24, 2024 16:56:42 GMT 1
2. Nerevaryjczyk 4. młodycesarz 9. magnata Gracze powyżej grają na dużym luzie, być może nawet wyjebce, czuję od nich ten zielony vibe osoby, którą nie obchodzi co napisze, jakie to będzie miało konsekwencje czy kogoś nie urażą 6. olisadebe U Emsiego widzę taką dziecinną niewinność, mam wrażenie, że to debiutant (jeśli w trakcie gry komuś do głowy przyjdzie jego tożsamość i będzie to gracz doświadczony to do wywalenia!) Zostają: 1. topielica 3. Robert Bresson 7. magnuscarlaberg 8. Maruda Tu już widać ewidentnie zaciągnięty hamulec, najmniej chyba u Roberta, aktywny jest to prawda, ale czuję u niego taką dozę hamulca, jakby bał się, że przedobrzy, że się czymś wkopie w odróżnieniu od osób grupy pierwszej Tak czytam to i coś w tym sensu jest, najbardziej będzie mnie ciekawiła odpowiedź holiłuda, po nim widać, że ogarnięty gościu. Ciekawie jak będzie się starał odeprzeć zarzuty
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 17:02:00 GMT 1
tzn. oczywiście jeszcze zostaje Paco Moncayo.
Do Bressona też nie mam specjalnie jakichś zastrzeżeń.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 24, 2024 17:35:07 GMT 1
Niby nie wyróżnia się na minus, ale czy coś od siebie daje? Dziś tylko gierki i odklepanie obecności.
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 24, 2024 17:35:35 GMT 1
Przejrzałem trochę posty mitycznej "trójki". magnuscarlsberg niedługo po wejściu zaczepił Zduńskiego, nie doczekał się odpowiedzi od Piotra, a potem wyśmiał jego wejście (moim zdaniem słusznie Paco Moncayo również od początku do niego dziubał, nawet się doczekał odpowiedzi, potem go delikatnie atakował topielica natomiast go nie zaczepiała, nie pisała do niego, dopiero gdy Piotr pojawił się w ostatniej chwili, to ona napisała o latających kartonach. Wygląda na to, że topielica głosowała jako ostatnio (można by rzec, że się podczepiła pod to głosowanie), zresztą jej nick jest też ostatni na liście. Więc jeśli mamy atakować w tą trójkę, to najgorzej wygląda u mnie topielica.
|
|
|
Post by magnata on Apr 24, 2024 17:47:59 GMT 1
Z drugiej strony teraz tak sobie myślę, taka teza: Co jeśli zduński oberwał od samych miastowych? Czysto hipotetycznie. W sumie był on totalnie nieprzydatny, nie wniósł nic do gry. Po co mafia miała by go eliminować? Co o tym myślicie?
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 24, 2024 17:50:16 GMT 1
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 24, 2024 17:54:45 GMT 1
Robert Bresson pojawił się na forum i nic nie napisał - warte zauważenia.
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 24, 2024 17:55:58 GMT 1
W sumie to nie wiem, ale w tym przypadku to nic nie zmienia, bo ona jako ostatnia go wspominała.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 24, 2024 17:57:45 GMT 1
Nie są alfabetycznie, więc pewnie są chronologicznie.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 24, 2024 18:02:13 GMT 1
Robert Bresson pojawił się na forum i nic nie napisał - warte zauważenia. Paco Moncayo nie doradza mi, abym wyłączył status, tylko od razu przechodzi do formułowania zarzutów - warte zauważenia.
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 24, 2024 18:02:43 GMT 1
Wydaje się naturalne, że dzisiaj rozliczamy głosujących na Zduńskiego.
|
|