|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:02:03 GMT 1
Pakt Cesarz-Magnata-Moncayo, który doprowadził do zlinczowania Marudy zbierał się wczoraj dość późno. Mafia pewnie w ogóle nie brała pod uwagę tego, że takie kworum się na Marude zbierze. A trójki głównych podejrzanych - Brensson, Olisadebe, Carslberg wieczorem nie było! Tylko Carlsberg wbił na chwilę żeby przerzucić uwagę z Marudy na mnie xD
Moim zdaniem mafia wczoraj nie kontrolowała linczu w ogóle, Maruda został sam i nie podumał.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:02:17 GMT 1
Ustawiłem przedwczoraj, nie zdążyłem przemienić, bo byłem w kluczowym momencie na mieście. Zamierzałem głosować na Ciebie. Ludzie mają czelność pisać, że mafia wiedziała jak się głosy rozłożą gdy taki Brensson wysłał na kogoś innego niż chciał, a Nevereyjczyk nie zagłosował w ogóle xD no ale znaczna część głosów była do policzenia, już bez przesady, że żyliśmy w totalnej niepewności a ja Cię kolejkuję na swojej liście, o co ci chodzi ziomek
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:03:06 GMT 1
no widziałem to, to niezłe wspominanie, w sam raz, zeby kręcić na nim spontaniczny lincz
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:03:25 GMT 1
Ludzie mają czelność pisać, że mafia wiedziała jak się głosy rozłożą gdy taki Brensson wysłał na kogoś innego niż chciał, a Nevereyjczyk nie zagłosował w ogóle xD no ale znaczna część głosów była do policzenia, już bez przesady, że żyliśmy w totalnej niepewności a ja Cię kolejkuję na swojej liście, o co ci chodzi ziomek Ok ale skąd Maruda miał wiedzieć, że są trzy głosy na mnie?
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:07:27 GMT 1
No dwa - Olisadebe i mój - były jawnie podane, więc chyba wypadałoby, żeby się łączył z tymi głosami, które dają mu szanse na przeżycie.
|
|
|
Post by Nerevaryjczyk on Apr 26, 2024 16:17:27 GMT 1
Ten Olisadebe to chyba nie tak "jawnie podany", bo z tego co widzę, to po prostu wczoraj koło 17 w swoim ostatnim poście przedlinczowym napisał, że skłania się ku Paco. Ale mogłem coś pominąć
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 26, 2024 16:17:51 GMT 1
Maruda bardzo nieopieszały był w ostatnich minutach, totalnie go zajęła potyczka z magnatem, już sam byłem przekonany że to miastowy
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:17:59 GMT 1
I co by tym głosem uzyskał? Robiąc remis mafioza-mafioza w twojej głowie? Taka zmiana żeby się uratować miała tylko sens gdyby mafia wiedziała, że Neverejczyk nie zagłosował na Marudę a Brensson zagłosował na mnie!
|
|
|
Post by Robert Bresson on Apr 26, 2024 16:21:50 GMT 1
Ale czemu się, Moncayo, bronisz?
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:22:32 GMT 1
I co by tym głosem uzyskał? Robiąc remis mafioza-mafioza w twojej głowie? Taka zmiana żeby się uratować miała tylko sens gdyby mafia wiedziała, że Neverejczyk nie zagłosował na Marudę a Brensson zagłosował na mnie! no dlatego może nie chciał remisu i mu na discordzie napisali jebnij w kogokolwiek i tak giniesz, a lepiej nie doprowadzać do remisu, bo jeszcze poleci nasz mafijny ogar, Pakito
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:27:58 GMT 1
Ale czemu się, Moncayo, bronisz? Masz rację, niepotrzebnie, zamiast tego powinienem pogratulować ci twojej najlepszej akcji w tej edycji - jakbyś napisał, że na mnie głosujesz to już bym pewnie nie żył.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:28:45 GMT 1
I co by tym głosem uzyskał? Robiąc remis mafioza-mafioza w twojej głowie? Taka zmiana żeby się uratować miała tylko sens gdyby mafia wiedziała, że Neverejczyk nie zagłosował na Marudę a Brensson zagłosował na mnie! no dlatego może nie chciał remisu i mu na discordzie napisali jebnij w kogokolwiek i tak giniesz, a lepiej nie doprowadzać do remisu, bo jeszcze poleci nasz mafijny ogar, Pakito Mam zajebistą pozycję w mieście xD Na pewno ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny niż to że po prostu nie ogarnął.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 26, 2024 16:29:55 GMT 1
I co by tym głosem uzyskał? Robiąc remis mafioza-mafioza w twojej głowie? Taka zmiana żeby się uratować miała tylko sens gdyby mafia wiedziała, że Neverejczyk nie zagłosował na Marudę a Brensson zagłosował na mnie! no dlatego może nie chciał remisu i mu na discordzie napisali jebnij w kogokolwiek i tak giniesz, a lepiej nie doprowadzać do remisu, bo jeszcze poleci nasz mafijny ogar, Pakito trochę niemiła wyliczanka w mafii to by była, nie wiem jak we trzy osoby wyglądałoby podejmowanie takiej decyzji ale chyba jakoś totalnie niezręcznie Paco wczoraj w trakcie linczu po prostu za bardzo czuł ogień i w ostatniej chwili chciał podjąć bezsensowną decyzję - zagłosować na Carlsberga. nie uratowałoby to jego, nie uratowałoby Marudy (jakby byli razem w mafii), szczerze mówiąc to w ogóle nie wiadomo co by to zrobiło (nikt za bardzo nie był wczoraj zainteresowany linczem na Carlsbergu). Paco dla mnie clear po wczoraj, tylko mafia może dalej być nim tak żywo zainteresowana, bo dzień wcześniej rzeczywiście jawił się jako nieźle zaplątany zawodnik. dzisiaj o wiele czystsza gra.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:31:04 GMT 1
Ale dobra, jak już rozważacie głosy na mnie. Odpowiedzcie sobie na to pytanie, które zadał mi cesarz: z kim jestem w mafii (a jak Wam wyjdzie, że z Olisadebe, to się zastanówcie, czy to nie jest zbyt lowkey granie), plus dodatkowe> co Wam powie moja ewentualna niewinność?
I nie musicie odpisywać, nie jestem Bressonem
|
|
|
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 26, 2024 16:33:05 GMT 1
i mu na discordzie napisali jebnij w kogokolwiek i tak giniesz Wątpię, żeby to było w kogokolwiek. Głos Marudy miał jakiś cel, tylko cholera wie jaki. Znaczy pewnie chodziło, żebyśmy uznali rolę magnata za odwrotną niż jest w rzeczywistości. Bo można założyć, że Maruda walnął w niewinnego, ale można też założyć, że walnął w winnego, żebyśmy myśleli że wali w niewinnego. I można tak odliczać i pytać na którym poziomie odwróconej psychologii się zatrzymali.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 26, 2024 16:33:55 GMT 1
jeśli okażesz się Carlsberg niewinny, to już chyba muszę się użerać z francuzikiem na poważnie. może nawet jego filmy będę musiał nadrobić. i rzeczywiście mega dziwne jest to twoje duo z Olisadebe, bo obaj mi pasujecie na mafię a i w temacie lecicie ramię w ramię.
nie wiem, chyba idąc za głosem miasta dołożę się do linczu na tobie, ale nie czuję że to jest wynik dobrej detektywistycznej roboty, po prostu najmniejsze zło w tej chwili
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:34:33 GMT 1
Kurde, bo wróciliśmy do tego tematu głosu Marudy, co zrozumiałe, bo Paco chciał się odnieść, a ja już przestałem forsować tę teorię o tym, że Paco w mafii i remis mafiosowy jak coś, bo się na Bressona przerzuciłem. Spoko ogólnie, bo mogę swój tok myślowy przedstawić, ale nie zamierzam się o to kłócić czy dzisiaj przekonywać Was do Paco.
|
|
|
Post by mlodycesarz on Apr 26, 2024 16:39:31 GMT 1
jeśli dzisiaj polecisz w linczu i okażesz się miastowym, to jakie wskazówki co do Bressona?
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 26, 2024 16:46:55 GMT 1
tak jak pisałem: jechać do spodu, bo jego śmierć sporo powie
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 26, 2024 16:50:43 GMT 1
Przekonaj mnie żebym zagłosował dziś na Bressona zamiast ciebie
|
|