|
Post by Gary Oak on May 10, 2024 8:48:36 GMT 1
I nie rozumiem intencji tego tejka Garego Oaka Ale „nie rozumiem o co mu chodzi”, „nie rozumiem po co to pisać” czy „chcę po prostu coś napisać a jak wbiję szpilkę to nic złego się nie stanie”? W sumie to tego tejka już wcześniej ktoś napisał, tylko nie bezpośrednio. No jak ten Lepszy Mafiozo to faktycznie Mafiozo, to na pewno nie ten Lepszy.
|
|
|
Post by eberhardmock on May 10, 2024 8:49:54 GMT 1
Mimo wszystko, Murzyn wydaje mi się w porządku. Co prawda mylnie zinterpretował mój post ma temat Falstada: zarzucił, że jakoby stworzyłem epopeję na jego temat, nie zauważając, że konwencja pamiętnikowa sprawia, że forma jest o wiele bardziej kwiecista niż jednolinijkowiec. Tuszę, że Murzyn to zrozumie. Sam Falstad mnie nie przekonuje... Abstrahując od didaskaliów, cała ta teoria z zarzutką na dwie mafie wydaje mi się naciągana, co więcej: ciągnięcie jej nie trzyma się kupy! Teoria głosi, że kto na zarzutkę zareagował, ten miastowy, a nie zareagowała mafia. Skoro zareagowało na nią tak mało osób, to czy Falstad nie powinien stwierdzić, że chuja ona warta, bo w grze jest siedmiu miastowych i co najmniej pięciu nijak nie zareagowało? Tym dziwniej brzmi oskarżanie Kota, że nie zareagował. Kot z kolei pisze bardzo mądrze, rozsądnie i tu słusznie zauważył Murzyn: to może być powód do obaw... Aż tak dobry przegląd pora może wykraczać ponad sufit miastowego! Tak, tzn ja czaję formę twojej kreacji, po prostu wybór Falstarta jako cel tamtego posta wydawał się mi bardzo underwhelming, szczególnie że sama kreacja wydaje się służyć spojrzeniu na rozgrywkę z boku i pisania jakichś ciekawych spostrzeżeń. Nie odnosiłem się tam do merytoryki, bo nie ona była clou rozkminki a co do falstarta, to ciągle mi się zdaje, że trzymanie się z takim uporem tej teorii może być miastowe, więcej razy wpadałem na jakieś genialne, acz totalnie nieprawidłowe teorie, będąc w mieście xdJa już to zostawiam na kanwie tożsamości. Moja logika jest taka, że jeżeli falstart średnia półka lub niżej to raczej niewinny, a jeżeli wyżej to 50/50 może z lekkim przechyleniem w stronę mafii. Ogólnie raczej Falstartu nie rozważam do pierwszego linczu, ale czas jeszcze pokaże, na ten moment za bronienie swojej teorii nie mam jak uchwycić przynależności. Ogólnie olałbym omawianie tego, ale zastanawiam się czy skoro gramy bez mety to czy nie lepiej wyjść z tożsamościami szybciej? Rzucam temat w eter, może ktoś poprze? Ktoś tam jeszcze rozkminiał w jaki sposób rózne frakcje podejdą do performancu w mieście i chętnie bym posłuchał, bo swoje przemyślenia też mam.
|
|
|
Post by Kot z Cheshire on May 10, 2024 8:53:17 GMT 1
no właśnie dla mnie ni chuj nie miało sensu to co on pisał do pewnego momentuplus - zakładamy że to musiałby być mafijny plejs wymyślony przed rozgrywką no nie wiem na minus wrzucam to że strasznie szybko się wysprzęglił z tego planu, nie wiem czy już stwierdził że starczy tej obserwacji czy o co chodzi no ale wajbowo wydawało mi się, że chłop wierzy w to co mówi, o Ponieważ Falstat fatalnie swoją teorię tłumaczył, gdy w końcu wytłumaczył ją klarownie to się okazuje, że ona miała sens, po prostu chciał się postawić w roli gracza, o którym łatwiej się wypowiada miastu niż mafii. No ale tak to tłumaczył, że nie szło tego tak zrozumieć początkowo. A że został zignorowany przez chyba wszystkich oprócz Pamiętniczka w ogóle sprawia, że nic się z tego zagrania nie wyciągnie, za krótko to ciągnął.
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 8:53:42 GMT 1
via mobile
Post by Drogi pamiętniczku... on May 10, 2024 8:53:42 GMT 1
Drogi pamiętniczku...
Zauważyłem argumenty padające wśród miasta, że sam fakt ciągnięcia teorii przez Falstada jest miastowy. Być może. Co jednak nie trzyma się kupy u Falstada, jest fakt, że ta zarzutka się kompletnie nie udała! Nie było w niej logiki, skoro na siedmiu miastowych, zareagowało półtora miastowego. Z trudem przychodzi mi dostrzec miastowy proces myślowy w oskarżaniu Kota, że na nią nie zareagował. Zdaje mi się, że dla mafiozy mógłby być to dobry punkt wejścia, żeby otworzyć sobie grę.
|
|
|
Post by Kot z Cheshire on May 10, 2024 8:53:46 GMT 1
Za rozum chcą Kota skrócić o głowę.
|
|
|
Post by Pirania on May 10, 2024 8:53:47 GMT 1
Olivier to doskonały przykład tego jak pisać by nadal zamiast zapełnionej strony była pusta kartka i nie dało się odnosić do jego postów czy zachowania. Do przegrillowania powinien być ten typek co utrudnia w takim setupie gierkę potencjalnym niewinnym.
|
|
|
Post by Gary Oak on May 10, 2024 8:56:30 GMT 1
Tak, tzn ja czaję formę twojej kreacji, po prostu wybór Falstarta jako cel tamtego posta wydawał się mi bardzo underwhelming, szczególnie że sama kreacja wydaje się służyć spojrzeniu na rozgrywkę z boku i pisania jakichś ciekawych spostrzeżeń. Nie odnosiłem się tam do merytoryki, bo nie ona była clou rozkminki a co do falstarta, to ciągle mi się zdaje, że trzymanie się z takim uporem tej teorii może być miastowe, więcej razy wpadałem na jakieś genialne, acz totalnie nieprawidłowe teorie, będąc w mieście xdJa już to zostawiam na kanwie tożsamości. Moja logika jest taka, że jeżeli falstart średnia półka lub niżej to raczej niewinny, a jeżeli wyżej to 50/50 może z lekkim przechyleniem w stronę mafii. Ogólnie raczej Falstartu nie rozważam do pierwszego linczu, ale czas jeszcze pokaże, na ten moment za bronienie swojej teorii nie mam jak uchwycić przynależności. Ogólnie olałbym omawianie tego, ale zastanawiam się czy skoro gramy bez mety to czy nie lepiej wyjść z tożsamościami szybciej? Rzucam temat w eter, może ktoś poprze? Ktoś tam jeszcze rozkminiał w jaki sposób rózne frakcje podejdą do performancu w mieście i chętnie bym posłuchał, bo swoje przemyślenia też mam. Przecież on już wyszedł z tożsamości.
|
|
|
Post by eberhardmock on May 10, 2024 8:56:37 GMT 1
Ale „nie rozumiem o co mu chodzi”, „nie rozumiem po co to pisać” czy „chcę po prostu coś napisać a jak wbiję szpilkę to nic złego się nie stanie”? W sumie to tego tejka już wcześniej ktoś napisał, tylko nie bezpośrednio. No jak ten Lepszy Mafiozo to faktycznie Mafiozo, to na pewno nie ten Lepszy. No Lepszy to na ten moment to najaktywniejszy z podejrzanych, zresztą bardzo nie lubię takie słowotoku jaki uprawiał wieczorem, bo miastowy raczej powinien być poukładany
|
|
|
Post by eberhardmock on May 10, 2024 8:57:40 GMT 1
Ja już to zostawiam na kanwie tożsamości. Moja logika jest taka, że jeżeli falstart średnia półka lub niżej to raczej niewinny, a jeżeli wyżej to 50/50 może z lekkim przechyleniem w stronę mafii. Ogólnie raczej Falstartu nie rozważam do pierwszego linczu, ale czas jeszcze pokaże, na ten moment za bronienie swojej teorii nie mam jak uchwycić przynależności. Ogólnie olałbym omawianie tego, ale zastanawiam się czy skoro gramy bez mety to czy nie lepiej wyjść z tożsamościami szybciej? Rzucam temat w eter, może ktoś poprze? Ktoś tam jeszcze rozkminiał w jaki sposób rózne frakcje podejdą do performancu w mieście i chętnie bym posłuchał, bo swoje przemyślenia też mam. Przecież on już wyszedł z tożsamości. Kurde, gdzie? xD Czy ja znowu nie ogarnałem
|
|
|
Post by Pirania on May 10, 2024 8:58:32 GMT 1
Przecież on już wyszedł z tożsamości. Kurde, gdzie? xD Czy ja znowu nie ogarnałem Raczej nieogarnąłeś, że szybko było wiadomo że on to on ;p
|
|
|
Post by eberhardmock on May 10, 2024 8:59:01 GMT 1
Olivier to doskonały przykład tego jak pisać by nadal zamiast zapełnionej strony była pusta kartka i nie dało się odnosić do jego postów czy zachowania. Do przegrillowania powinien być ten typek co utrudnia w takim setupie gierkę potencjalnym niewinnym. Bardzo podoba mi się ten post, szczególnie dla własnych korzyści widzę go jako dobry post
|
|
|
Post by Kot z Cheshire on May 10, 2024 8:59:14 GMT 1
Zależy co rozumiesz jako wyjście z tożsamości. Dawał sugestie pozwalające odczytać kim jest.
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 8:59:42 GMT 1
via mobile
Post by Lepszy Mafiozo on May 10, 2024 8:59:42 GMT 1
I nie rozumiem intencji tego tejka Garego Oaka Ale „nie rozumiem o co mu chodzi”, „nie rozumiem po co to pisać” czy „chcę po prostu coś napisać a jak wbiję szpilkę to nic złego się nie stanie”? Znowu mi to robisz?!
|
|
|
Post by eberhardmock on May 10, 2024 9:00:04 GMT 1
Kurde, gdzie? xD Czy ja znowu nie ogarnałem Raczej nieogarnąłeś, że szybko było wiadomo że on to on ;p Powiecie mi kto to jest, czy mam samemu poszukać i żyć w niewiedzy dopóki nie ogarnę?
|
|
|
Post by Gary Oak on May 10, 2024 9:00:14 GMT 1
No tak, a o co chodzi?
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 9:01:38 GMT 1
via mobile
Post by Lepszy Mafiozo on May 10, 2024 9:01:38 GMT 1
W ogóle takich dyskusji jak tak Kenny z Lepszym to nie lubię najbardziej, ponieważ zwykle nijak one nie pozwalają określić przynależności a jedynie który z nich ma większe ego. To który ma większego?
|
|
|
Post by Kot z Cheshire on May 10, 2024 9:01:42 GMT 1
Raczej nieogarnąłeś, że szybko było wiadomo że on to on ;p Powiecie mi kto to jest, czy mam samemu poszukać i żyć w niewiedzy dopóki nie ogarnę? Chyba nie możemy. Kto ma wiedzieć ten wie po prostu.
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 9:03:24 GMT 1
via mobile
Post by Lepszy Mafiozo on May 10, 2024 9:03:24 GMT 1
Rozumiem chęć wstawienia obrazków, nie rozumiem tej wrzuty o niewinnych przy okazji Pierwszy punkt w Twojej grze który mógłbym uznać za wymuszony I nie wiem bo może być wymuszony chęcią wstawienia tych obrazków Ale w dalszym ciągu Coś mi tu nie gra
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 9:04:22 GMT 1
via mobile
Post by Lepszy Mafiozo on May 10, 2024 9:04:22 GMT 1
skoro był bez sensu, to dlaczego później mnie zaklasyfikowałeś do potencjalnie podejrzanych? Zajebisty strzał falstarta
|
|
|
Rozgrywka
May 10, 2024 9:04:40 GMT 1
via mobile
Post by Lepszy Mafiozo on May 10, 2024 9:04:40 GMT 1
Dojrzał pierwszą rysę na kocie
|
|