Gustlik
Edycja#47
Limit Postów: 232
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 22:51:47 GMT 1
zacznijmy od pierwszej piątki, mamy tam niewinnego mnie, niewinnego moim zdaniem Smufiego, bo wlazł wczoraj stwierdził, że dziś Regina i tak zagłosował. No byłoby to bardzo odważne jak na mafiozę. Nieobecną Phoebe, która gdyby była w mafii moim zdaniem zostałaby przywołana przez mafię. I Gnoma, który zrobił sobie analizę na mnie taką jaką sam bym na siebie mógł zrobić gdybym nie był sobą. No i gdybym nie wiedział, że jestem zielony. No i Satie, który pasuje na silnego mafiozę, który chciał wczoraj ustawić się na konflikt z drugim silnym mafiozem, ale im nie wyszło, by inne demony były czynne.
|
|
bambi
Edycja#47
Limit Postów: 522
|
Post by bambi on May 24, 2024 22:51:53 GMT 1
no ale jesteś kolosem więc nie wiadomo, nie wiadomo, ale już jesteś giga spozycjonowany, ten jedyny dzień, gdzie mogly być wątpliwosci to dobrze przezyłeś, że tak powiem - lincz na winnej Reginie tobie robi całkiem, bo nawet ja teraz zapewne jestem szybciej w kolejce do bycia odjebnaym w linczu niz ty ;d
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 22:52:21 GMT 1
masz co swietowac Usyk, tak 3-4 dni wolnego masz teraz przed potencjalnymi ciężarami
|
|
|
Post by Oleksandr Usyk on May 24, 2024 22:53:55 GMT 1
Ja w tej edycji gram relatywnie z boku. Po pierwsze limit postów po drugie zapierdol dziś w robocie.
Ale pomimo relatywnie mniejszej intensywności jeśli spojrzysz w moje posty prawdę znaleźć myślę relatywnie łatwo. 0 nadwiedzy, 0 agendy, 100% chęć bycia w porządku dla współgraczy. Zdrowe uniewinnienia, interakcje z Reginą miejskie po prostu ja tam za chuj nie wiedziałem że ona jest w mafii.
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 22:57:26 GMT 1
moim zdaniem kluczem do niewinności Usyka jest to, że on WIELE RAZY grał coś co mogło zostać odebrane mafijnie (w mafii by się tego wystrzegał) i to jak ustosunkowała się do niego Regina.
Widziałem wczoraj w nocy po sobie, że Regina wiedząc kim jestem starała się mną manipulować. Sprawić bym od razu wiedział kim jest i w związku z tym ją uniewinnił, bo często gdy jest niewinna też ją oskarżam. Podobną manipulację widziałem w stosunku do Usyka. Najpierw napisała, że jest niewinny. Gdy ten trzeźwo zapytał dlaczego tak sądzi, ta zaczęła się tłumaczyć jakąś tam interakcją Usyka - co było dość naciągane. Gdy jednak widziała, że to nie działa na Usyka, po pewnym czasie stwierdziła, że jakieś tam zachowanie Usyka (już nie pamiętam jakie, nie chce mi się teraz do tego wracać) jest podejrzane. Tu mi się zapaliła ostra czerwona lampka. No stara się go urobić jak jasny chuj.
I pytanie. Czy Regina, która wtedy wyraźnie mogła poczuć się osaczona, która próbowała urobić mnie, byłaby na tyle przebiegła, by razem z Usykiem odegrać urabianie go?
Moim zdaniem ich wymiana zdań, odzywki Usyka w stosunku do Reginy - były naturalne.
Zupełnie inaczej odbieram interakcję na linii Satie - Regina. Ale o tym trochę później.
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 23:00:38 GMT 1
Można by wziąc wszystkie posty Reginy, zobaczysz jej progresje myśli na temat każego huncwota i wyliczyć ile miala z każdym interakcji, względem ilośći postów jakie miał każdy gracz (bo rozkład % jest istotny) hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
|
|
|
Post by Oleksandr Usyk on May 24, 2024 23:00:47 GMT 1
Mi trochę wstyd, że ja się tej Regnie dałem nabrać. No moim zdaniem tam poszedł paraliż bo już faktycznie wiemy że ta mafia nie broniłą Reginy.
Pasuje mi że z jednej strony się jarali że Regina ma szanse przeżyć z drugiej nie wiedzieli co mają robić i jakaś taka dziwna dywersyfikacja głosów poszła.
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 23:01:47 GMT 1
a ja nawet nie wiem kim była Regina, aczkolwiek biorac pod uwage ze to postac z Cyberpunka to pewnie skojarzenia są budzone. Chociaz nie wiedziala kim jestem, więc wątpie by tam siedział jakiś mocarz. Mocarza mafijnego to dopiero bedzie trzeba znalezc w tej edycji!
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:02:33 GMT 1
uważam też, że gracze, którzy w jakiś tam sposób wyrażają/wyrażali niepewność do mojej niewinności - Heurystyka, Tekstowo czy Gnom najpewniej w komplecie są niewinni. Tzn. na tym etapie gry już zupełnie nie opłaca im się utrzymywać takiej agendy.
Do tego Heurystyka moim zdaniem w punkt zaserwowała teorię z mafią, która pisała na pierwszej stronie, ale ponieważ miasto milczało, nie wiedziała do końca jak się zachować. Dlatego w zasadzie do momentu, w którym wróciłem z pracy niewiele się działo. Mimo że zwykle jak gra rusza koło 20, to do tej 23 jest już nabitych kilkanaście stron.
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 23:03:01 GMT 1
aczkooooolwiek słabe upozycjonowanie Reginy, ktora i tak byla bardzo dobrze upozycjonowana (ilosc postów, aktywnosc, prezencja w temacie, interakcje -> to mam na mysli, nie per se pozycje bo silna pozycje to moze miec 10 postowiec ktory sobie nie wchodzi do tematu i nie ma szans na bycie zlinczownaym),
każe mi sugerować
ze inni mafiozi mają raczej ciężej niż łatwiej
wiec dobre essasito jest
generalnie z Openmafii to sie dobre mafie losują tzn. dobre dla miasta
haha a moze zle mysle
ale jest dobrze
|
|
|
Post by Oleksandr Usyk on May 24, 2024 23:06:33 GMT 1
Zabrzmię jak zatunelowany ale mi strasznie ten Paker pasuje na tego mafiozę co w tym szambie z Reginą nie wiedział jak ma się zachować znalazł sobie jeden punkt zaczepienia w postaci Heurystyki i na tym przeleciał d1. Nie widzę tam niewinności po prostu a reszta jest niewinna.
|
|
|
Post by Oleksandr Usyk on May 24, 2024 23:19:43 GMT 1
Bo jak sobie pomyślisz to u miastowych są mafijne momenty ale jest też taka specyficzna spontaniczność trudna do wymyślenia. U Pakera tej spontaniczności po prostu nie ma. Jest taki rigid.
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:22:33 GMT 1
przede wszystkim Kieliszkowski piszący takie gówniane gówno byłby dobrym typem dla mafii żeby w niego pójść. A jak obaj wiemy dostał od mafii całe zero głosów.
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 23:29:07 GMT 1
przede wszystkim Kieliszkowski piszący takie gówniane gówno byłby dobrym typem dla mafii żeby w niego pójść. A jak obaj wiemy dostał od mafii całe zero głosów. Fajny wniosek, niecodzienny. Ale jako mafia nie chcesz walić w górę, by mieć fajne właśnie interakcje i cokolwiek? Tzn. tutaj uwazam ze akurat babka na dwoje wróżyła, bo są mafiozi klepiący w łatwe cele, ale i są tacy klepiacy w fajne-long-term-cele. Tak czy siak mysl fajna Gustlik!
|
|
bambi
Edycja#47
|
Post by bambi on May 24, 2024 23:29:17 GMT 1
Dokłada się wszystko w puzelki coraz większe, nawet jezeli blędne ;d
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:33:48 GMT 1
puzzle puzzlami. satie się okaże niewinny i trzeba będzie szukać czwartego do brydża i Cię wziąc na bęben bambi
|
|
|
Post by Oleksandr Usyk on May 24, 2024 23:40:49 GMT 1
przede wszystkim Kieliszkowski piszący takie gówniane gówno byłby dobrym typem dla mafii żeby w niego pójść. A jak obaj wiemy dostał od mafii całe zero głosów. No a Mafia powinna była szukać łatwych celów żeby ratować Reginę. Widocznie nim nie mogli
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:42:11 GMT 1
Dla mnie Gustlik tu się mocno uniewinnił a Tekstowo.pl mówi że z tej trójki najmniej winny
W sumie wcześniej podobała się mu moja teoria że Gustlik winny, więc chociaż jest konsekwentny
Mała edycja, spokojnie Gustlik mógł budować pozycję na słabo wchodzącym w grę Reginem a Tobie typie mam tylko tyle do powiedzenia, że jak Satie rzucił trzy typy, które źle weszły w rozgrywkę Cyberpunk, Matematyk i Skrzat najgorsze wejścia. to wpierdoliłem się tylko w jeden z tych typów, w dodatku mafijny, MOGĄC TO SPOKOJNIE PRZEMILCZEĆ. Albo podjąć temat któregokolwiek innego (a obaj moim zdaniem są na ten moment niewinni) a jak ktoś mógł chcieć sobie wyrobić pozycję na winnym cyberpunku, to właśnie Satie, a nie ja...
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:46:07 GMT 1
przede wszystkim Kieliszkowski piszący takie gówniane gówno byłby dobrym typem dla mafii żeby w niego pójść. A jak obaj wiemy dostał od mafii całe zero głosów. No a Mafia powinna była szukać łatwych celów żeby ratować Reginę. Widocznie nim nie mogli no mnie to się tam jakoś z tym winnym Satie składa w jakąs sensowną calość. Satie minimalizuje szybki padnięcie Reginy, wiedzą, że głos na niej mam ja i pewnie Smufi (nie wiem czy Rutek deklarował), idą w dwójkę w niewinnego licząc że ktoś się podczepi, a w najgorszym razie będzie jakiś remis z niewinnym z którego wyjdą obronną ręką, Kieliszkowski niemający za bardzo pomysłu na grę wali w kolegę z mafii, który ma mniejsze szanse na to by paść. No wszystko jakoś tam się układa.
|
|
Gustlik
Edycja#47
|
Post by Gustlik on May 24, 2024 23:53:25 GMT 1
Bo z jakichś tam innym w miare podejrzanych głosami/tym co piszą to kto?
Tekstowo?
no może, choć mam wrażenie, że w każdej edycji znajdują się gracze, którzy po prostu mają chujowy przegląd pola i mafia nie chce się ich pozbywać
Bambi?
fajne wejście, ale im dalej w las tym bardziej kombinuje ze swoją agendą. no raczej jest niewinna
Łukański?
no tu mafia musiałaby mocno rozpatrywać remis dwóch mafiozów, plus Łukanski chyba ordynarnie uniewinniał Pakera. Coś tam o mnie pozytywnie pisał też choć nie musiał, no nie układa mi się
Ginko?
niby potencjał na mafiozę jest, ale tez ma teksty które biorę za dobrą monetę
|
|