Piłka
Edycja #48
Limit 115
|
Hay
Jul 10, 2024 15:05:27 GMT 1
Post by Piłka on Jul 10, 2024 15:05:27 GMT 1
Przeczytałem właśnie posty Piłki z cmentarza, co to za płacz kolego? Keanu też dostał linczem w ryj, a pewnie nie powinien. No i chuj? Ta gra polega na tym, że raz gramy super i nas mordują, innym razem robimy z siebie debila i linczujemy niewinnych, a jeszcze innym razem ktoś inny jest debilem i linczuje nas. Padło u Ciebie na scenariusz trzeci i okej, circle of mafia Jako Karaś też w takie utarczki słowne wchodził. I jako Mikołaj będąc pod presją również to robił. Mógł to robić w tej edycji niewinnie, owszem, ale no nie zostało to poprawnie odczytane. Nie on pierwszy, nie ostatni będzie ofiarą "absurdalnego" linczu. Reakcja z tyłka, bo sobie może mieć to wpisane w charakter, ale mówi o mnie i Paczulu bardzo nie fair i nieładnie. To tak jak kobietę usprawiedliwiać, że rzuca talerzami, bo ma okres. No niby można, ale trochę przypał jednak. Charakter, nie charakter, trochę obiektywności i szacunku do współgraczy można zachować. No cóż, po 3 dniach dalej podtrzymuję to, co napisałem. Nie mam pretensji o sam lincz, wszak Grubego nie wyzywam, choć oczywiście uważam, że jego głos na mnie to nomen-omen gruby błąd. Nie wyzywałem też Kacpra za lincz na Burmistrzu, za lincz na Panu Nikt chyba też nikogo nie wyzywałem. Pretensje mam o Wasze zachowanie wobec mnie oraz Kacpra. Już w trakcie edycji pisałem Wam, zwłaszcza Paczulowi, że stosuje zagrania poniżej pasa. Moreno też Wam pisał, że gracie obrzydliwie. Nie zastanwoiliście się nad tym i nie gadaliście jak równy z równym. Nawet mogliście myśleć, że robimy to będąc w mafii, ale po linczu na mnie nie było żadnej, podkreślam ŻADNEJ refleksji. Dalej pozjadaliście wszystkie rozumy. Ja się po Człowieku Skurwielu wstydzę do teraz, Ty uznałeś, żę jebłeś to jebłeś, po chuj drążyć temat, zaś Paczul postanowił mi jeszcze dojebać na messengerze, czym wkurwił mnie już niemożebnie, biorąc pod uwagę, że właśnie rozpierdolił jakieś półtorej godziny mojej pracy w postaci badania reakcji Montiego i dojścia do wniosku, żę jest mafią, by finalnie nie dać mi tego dokończyć, bo zrobił wajchę na 5 minut przed linczem, nawet głosu nie zdążyłem wysłać i tylko szybkiego posta. Jakbym szukał spisków, to bym uznał, że to musi być personalne, skoro drugi raz (po Grubolu) napierdalasz we mnie jak w bęben i każde moje zachowanie interpretujesz jako potwierdzające winę. Paczul rzucał jakieś teksty o jajach w gębie Moreno czy przypierdalał się do nadrabiania. Drugi raz zresztą. No cóż, będę zawsze już nadrabiał, więc jak ma to być powodem do napierdalania mnie, to gra dla mnie nie ma sensu. Jest to tym bardziej przykre, że to Wy mnie na tę edycję namówiliście. Skoro to edycja piłkarska, to pozwolę sobie na porównanie w tym klimacie: zaprosiliście mnie do gry w piłkę tylko po to, żeby nie podać mi piłki ani razu, chyba żę chujowe podanie na stratę, a do tego zwyzywaliście mnie, że chujowo gram i w połowie gry wyjebaliście z drużyny. Akurat wtedy, gdy byłem w trakcie wypracowywania 100% sytuacji bramkowej. Najcelniejszy post tej edycji to ten Kacpra po linczu na mnie:
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Hay
Jul 10, 2024 15:24:21 GMT 1
Post by VAR on Jul 10, 2024 15:24:21 GMT 1
Nie wiem co Paczul pisał Tobie, ja na discordzie nie odczułem, żeby jakkolwiek stawiał się wyżej niż pozostali uczestnicy. Tak samo jak ja próbował, kminił, stresował się, że może nie mieć racji, zmieniał zdanie, no i ostatecznie nie wyszło. Ja z kolei kilka razy już napisałem i w rozgrywce, i tutaj, że się w tej edycji nie popisałem. I refleksja z mojej strony była, gdybyś chciał ją zauważyć -> poszedłem następnego dnia w Wengera, nie w Moreno, po czym w zasadzie oddałem stery Grubemu i Pierluigiemu (xD) i uznałem, że oni lepiej to poprowadzą niż ja. Tak więc no dalej nie wiem o co chodzi, oprócz tego, że Cię fatalnie odczytałem. No widocznie zostałem w tyle za topką, może za mało grałem (a może osiągnąłem sufit umiejętności i już lepiej nie będzie) i się nie udało. Druga sprawa to gra Kacpra -> wyglądała dla mnie bardzo brzydko, nie rozumiem czemu taki pozytywny zajebisty gość jak wchodzi do tematu, to przeradza się w takiego cynika, z którym nie potrafię trzech normalnych zdań zamienić, tak jakby chciał mnie z założenia zwalczać zamiast mój kolor poznać. No ale ma prawo grać jak chce i nie muszę tego rozumieć Ale jak chcesz Kacper to chętnie posłucham Twojej perspektywy na naszą "współpracę" na przestrzeni ostatnich edycji, bo wydaje mi się, że bardzo źle nam ta komunikacja w rozgrywce wychodzi Możliwe, że wasz dysonans wynikał z tego, że jako bliźniacy graliśmy w trochę inną grę, nastawioną bardziej na to, żeby się nie zdradzić (tu też nie stanąłem na wysokości zadania), a rozkminialiśmy gierkę głównie na discordzie. Potem w temacie mogło zabraknąć dokładnych słów wyjaśnienia procesów myślowych, a lincz na Piłce odbył się w pośpiechu.
Ale nawet jeśli, to nie wynikało to z jakiegoś przekonania o własnej zajebistości, tylko z błędów w komunikacji. I z góry zakładanie tego pierwszego jest niepotrzebne. Mógłbym to samo zarzucać Tobie za jakieś przeszłe sytuacje i tworzyć o Tobie takie narrację i nie byłoby to trudne zadanie A do Ciebie nic nie mam, po prostu chujowo Cię czytam
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 15:31:15 GMT 1
Post by Gruby na bramce on Jul 10, 2024 15:31:15 GMT 1
Gary nie obrażaj się, w następnej edycji pomogę ci zlinczować lowridera w d1
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:06:17 GMT 1
via mobile
Post by Paweł Paczul on Jul 10, 2024 16:06:17 GMT 1
Przecież teraz widać jak na dłoni że wahadło idzie w kierunku linczowania Montiego d1
Lowridera można co najwyżej nie słuchać 8)
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:17:34 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Jul 10, 2024 16:17:34 GMT 1
Założenie że gra się automatycznie kończy imho jest błędne w tym sensie, że nie zakładacie że mafiozo może przeciągać grę
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:21:40 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Jul 10, 2024 16:21:40 GMT 1
Gary, nie od razu się domyśliłem, że głos Montiego jest na PMS w 1 głosowaniu, bo ja nijak nie interpretuje jak zliczam głosy, tylko lecę góra dół. Jak zobaczyłem że głos Montiego nieważny, to spojrzałem ponownie i dodałem 1 plus 1. Generalnie nie mam 15 lat, więc wszystko to ogarniam z dzieciństwa
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:28:16 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 10, 2024 16:28:16 GMT 1
Założenie że gra się automatycznie kończy imho jest błędne w tym sensie, że nie zakładacie że mafiozo może przeciągać grę dłużej niż kwadrans to nieeleganckie!
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:38:15 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 10, 2024 16:38:15 GMT 1
Nie no jakby teraz wyszło że Klimek mafia grająca na noty i upokorzenie przeciwnika, to Lewkoniowi się chyba by musiało trzecie oko otworzyć
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:39:41 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 10, 2024 16:39:41 GMT 1
Gary, nie od razu się domyśliłem, że głos Montiego jest na PMS w 1 głosowaniu, bo ja nijak nie interpretuje jak zliczam głosy, tylko lecę góra dół. Jak zobaczyłem że głos Montiego nieważny, to spojrzałem ponownie i dodałem 1 plus 1. Generalnie nie mam 15 lat, więc wszystko to ogarniam z dzieciństwa A sensowniej by było dół - góra! Lecisz, spisujesz głosy każdego, którego nie spisałeś, a jak masz wszystkich to resztę ignorujesz bo wiadomo że to zmienione głosy 😎
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:40:50 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 10, 2024 16:40:50 GMT 1
ok kshaq mistrzuje następną
kshaq, a czemu wiazales limit postów z openmafia?
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:44:48 GMT 1
Post by Judasz on Jul 10, 2024 16:44:48 GMT 1
Nie porównujmy w ogóle rozleniwionego mafijnego Lewkonia z poprzedniej edycji, do tego miastowego Lewkonia tutaj, który robi dla nas wszystkich show.
Ależ to musi być upokarzające tak płaszczyć się przed Lewkoniem, nawet wyzywając go od grubasów.
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:47:23 GMT 1
Post by Judasz on Jul 10, 2024 16:47:23 GMT 1
Poza tym za dobrze mi idzie kminienie winy/niewinnosci w tej edycji (pomyliłem się w sumie tylko co do Dembele, bo sobie chłopak trollował) by mi teraz miał Monti być niewinny.
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:50:42 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 10, 2024 16:50:42 GMT 1
ok kshaq mistrzuje następną kshaq, a czemu wiazales limit postów z openmafia? Bo tu się głosy liczą do limitu, imo to chujowo xd
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:52:12 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 10, 2024 16:52:12 GMT 1
tego się w ustawieniach tematu nie da ustawić? tylko per podforum?
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 16:57:34 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 10, 2024 16:57:34 GMT 1
🤷🏼♂️
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 17:05:56 GMT 1
Post by Judasz on Jul 10, 2024 17:05:56 GMT 1
super Pepe dał, Lewkoń nie spierdol
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 17:20:04 GMT 1
via mobile
Post by Paweł Paczul on Jul 10, 2024 17:20:04 GMT 1
No na bliźniaczym o tym gadaliśmy musiałby być osobny dział do głosowania albo MG uwzględniać to ręcznie
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 17:47:19 GMT 1
Post by Judasz on Jul 10, 2024 17:47:19 GMT 1
Dobra Lewkoń wybieraj
|
|
|
Hay
Jul 10, 2024 18:02:38 GMT 1