Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:23:52 GMT 1
nie przekonuje mnie o tyle, że jako wpychany do szufladki "glon" powinien wiedząc o swojej niewinności starać się szukać mafii wśród innych tak sklasyfikowanych. A on mam wrażenie, że za cel wziął sobie poróżnienie tych, którzy go wskazują i ich zdyskredytowanie. jakaś nagła komitywa glonów się tu zrobiła z Twoim Starym (obu mam za bardziej mafię niż miasto) ciekawy jest też ten Większysz, którego odczyty idą jakby kompletnie w drugą stronę niż moje. Ja raczej obawiałbym się, że co najmniej jeden z dwójki Andrzej/Statua będzie winny, a on ich lekką ręką daje do niewinnych. A to niby czemu?
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 29, 2024 14:26:47 GMT 1
nie przekonuje mnie o tyle, że jako wpychany do szufladki "glon" powinien wiedząc o swojej niewinności starać się szukać mafii wśród innych tak sklasyfikowanych. A on mam wrażenie, że za cel wziął sobie poróżnienie tych, którzy go wskazują i ich zdyskredytowanie. jakaś nagła komitywa glonów się tu zrobiła z Twoim Starym (obu mam za bardziej mafię niż miasto) ciekawy jest też ten Większysz, którego odczyty idą jakby kompletnie w drugą stronę niż moje. Ja raczej obawiałbym się, że co najmniej jeden z dwójki Andrzej/Statua będzie winny, a on ich lekką ręką daje do niewinnych. Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 29, 2024 14:28:13 GMT 1
nie przekonuje mnie o tyle, że jako wpychany do szufladki "glon" powinien wiedząc o swojej niewinności starać się szukać mafii wśród innych tak sklasyfikowanych. A on mam wrażenie, że za cel wziął sobie poróżnienie tych, którzy go wskazują i ich zdyskredytowanie. jakaś nagła komitywa glonów się tu zrobiła z Twoim Starym (obu mam za bardziej mafię niż miasto) ciekawy jest też ten Większysz, którego odczyty idą jakby kompletnie w drugą stronę niż moje. J a raczej obawiałbym się, że co najmniej jeden z dwójki Andrzej/Statua będzie winny, a on ich lekką ręką daje do niewinnych.dlaczego? ponieważ nie zrobili niczego co by ich mogło w moich oczach uniewinnić, należą do strefy osób, które mam jako potencjalnych w miarę silnych mafiozów. Andrzej pasuje także ze względu na głos na Motylka, szczególnie jesli ten Grubraun rzeczywiście jest niewinny. A do tego stał przy linczu na Vito. Statua to dla mnie jeden z najbardziej enigmatycznych graczy w rozgrywce. Jest go dużo, ale nie mam wrażenia, by poza komentowaniem rozgrywki popychał ją jakoś bardzo do przodu. Zwraca tez uwagę na rzeczy, które moglyby go uniewinnić w oczach innych (jakies zagrania teoretycznie słabe taktycznie dla mafiozy, jak głos na papieża). Możliwe że jest niewinny, ale na pewno nie wrzuciłbym go do grona graczy, których uniewinniam.
|
|
|
Post by Twój Stary Grubol on Sept 29, 2024 14:30:04 GMT 1
byłem przed chwilą grubiański, wybaczcie. Wkurwiłem sie Spoko, nie ma problemu.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 29, 2024 14:31:43 GMT 1
nie przekonuje mnie o tyle, że jako wpychany do szufladki "glon" powinien wiedząc o swojej niewinności starać się szukać mafii wśród innych tak sklasyfikowanych. A on mam wrażenie, że za cel wziął sobie poróżnienie tych, którzy go wskazują i ich zdyskredytowanie. jakaś nagła komitywa glonów się tu zrobiła z Twoim Starym (obu mam za bardziej mafię niż miasto) ciekawy jest też ten Większysz, którego odczyty idą jakby kompletnie w drugą stronę niż moje. Ja raczej obawiałbym się, że co najmniej jeden z dwójki Andrzej/Statua będzie winny, a on ich lekką ręką daje do niewinnych. Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem A ja się zgadzam z DZG o tyle, że ciężko mi uwierzyć, że wszyscy glonujący są niewinni. Odkąd pamiętam w większych edycjach 1-2 mafiozów kryło się albo w totalnym glonarium, albo w tych nisko postujących. Dlaczego tym razem miałoby być inaczej. Ruambo musi to wiedzieć. I zamiast stwierdzić "rozumiem, że bycie glonem jest podejrzane, ale akurat ja jestem niewinny, za to w mafii może być X albo Y, bo to, to i tamto", to on deprecjonuje w ogóle chęć ruszania tych glonów. Ba, nawet jakby powiedział, że dziś trzeba wywrócić stolik, ale ogólnie to faktycznie w glonach warto poszukać, to bym na to inaczej patrzył.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 29, 2024 14:31:49 GMT 1
nie przekonuje mnie o tyle, że jako wpychany do szufladki "glon" powinien wiedząc o swojej niewinności starać się szukać mafii wśród innych tak sklasyfikowanych. A on mam wrażenie, że za cel wziął sobie poróżnienie tych, którzy go wskazują i ich zdyskredytowanie. jakaś nagła komitywa glonów się tu zrobiła z Twoim Starym (obu mam za bardziej mafię niż miasto) ciekawy jest też ten Większysz, którego odczyty idą jakby kompletnie w drugą stronę niż moje. Ja raczej obawiałbym się, że co najmniej jeden z dwójki Andrzej/Statua będzie winny, a on ich lekką ręką daje do niewinnych. Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem nie no właśnie teraz on gra na przeżycie, chcąc podważyć miejskość osób, które na niego głosują. jeśli jesteś w jakimś gronie osób, w którym z dużym prawdopodobieństwem jest mafia, to wiedząc o swojej niewinności wręcz naturalnym jest że chcesz by zlinczowano tego, który wydaje Ci się mafijny. W taki sposób myślą miastowi. Mafiozi starają się przekierować kierunek w jakim patrzy miasto na grupę, w której sami się nie znajdują.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:32:18 GMT 1
DZiG daje takie nijakie pierdy teraz, że też musi być w mafii.
|
|
|
Post by Adam Dużysz on Sept 29, 2024 14:33:02 GMT 1
ponieważ nie zrobili niczego co by ich mogło w moich oczach uniewinnić, należą do strefy osób, które mam jako potencjalnych w miarę silnych mafiozów. Andrzej pasuje także ze względu na głos na Motylka, szczególnie jesli ten Grubraun rzeczywiście jest niewinny. A do tego stał przy linczu na Vito. Statua to dla mnie jeden z najbardziej enigmatycznych graczy w rozgrywce. Jest go dużo, ale nie mam wrażenia, by poza komentowaniem rozgrywki popychał ją jakoś bardzo do przodu. Zwraca tez uwagę na rzeczy, które moglyby go uniewinnić w oczach innych (jakies zagrania teoretycznie słabe taktycznie dla mafiozy, jak głos na papieża). Możliwe że jest niewinny, ale na pewno nie wrzuciłbym go do grona graczy, których uniewinniam. Andrzeja jestem najmniej pewien z tej grupy, to fakt.
Ale jeśli chodzi o Statuę, to tutaj mógłbym trochę napisać, ale na razie mi się nie chce, już się zmęczyłem tym graniem dzisiaj a chcę być przy linczu, bo za dużo panienek się trafiło w tej rozgrywce i nie ma komu wziąć spraw w swoje ręce. Powiem tylko, że co widzę Statuę to podoba mi się co pisze a zwłaszcza podobał mi się na początku d2
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 29, 2024 14:34:05 GMT 1
DZiG daje takie nijakie pierdy teraz, że też musi być w mafii. nie jestem i zdaje mi się, ze dobrze zdajesz sobie z tego sprawę
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 29, 2024 14:34:39 GMT 1
Ja już miałem cię za mafię na początku, czymś tam mi podpadłeś. A te szantaże emocjonalne od wczorajszego wieczoru raczej twojego obrazu nie poprawiają. skoro tak to czemu na niego nie głosowałeś wczoraj? Celne pytanie. Ale co to ma do rzeczy? Jak mi się glony nie podobają, to je napierdalam, jak wydają się niewinne, to ich nie napierdalam. Czemu glonujesz? Jesteś dziwnie na tym temacie zafiksowany w tej edycji. Tak wyszło, nie pasuje mi tryb rozgrywki. Nie jestem, dopiero dziś zacząłem mocniej o tym wspominać, w sytuacji, gdy 2 lincze na bardziej aktywnych były niecelne i padł miejski grubol, więc nie będzie już kamizelek. Czyli widziałeś szantaże, ale nie widziałeś miastowej gry Kaku? Moim zdaniem ordynarnie kłamiesz. Ładujesz w tych, którzy atakują Ciebie, żeby nikogo dodatkowo nie uniewinnić. Stron między ok. 30 a 90 nie czytałem. Wygodne. Rozumiem, że nie masz zamiaru ich doczytywać?
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 29, 2024 14:37:56 GMT 1
Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem nie no właśnie teraz on gra na przeżycie, chcąc podważyć miejskość osób, które na niego głosują. jeśli jesteś w jakimś gronie osób, w którym z dużym prawdopodobieństwem jest mafia, to wiedząc o swojej niewinności wręcz naturalnym jest że chcesz by zlinczowano tego, który wydaje Ci się mafijny. W taki sposób myślą miastowi. Mafiozi starają się przekierować kierunek w jakim patrzy miasto na grupę, w której sami się nie znajdują. Otóż to. Dlatego niewinny ja chciałem bić w gronie Vitobójców, choć sam tam jestem, a winny Gruambo nie chce szukać wśród glonów. Ten DZG to jednak faktycznie niewinny będzie. Z Gruboku wciąż się oswajam, ale może też. Ale nie wierzę, że w gronie Vitobójców nie ma mafii. Grubello? Czy Statua? Bo chyba nie Mietek?
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:39:18 GMT 1
Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem A ja się zgadzam z DZG o tyle, że ciężko mi uwierzyć, że wszyscy glonujący są niewinni. Odkąd pamiętam w większych edycjach 1-2 mafiozów kryło się albo w totalnym glonarium, albo w tych nisko postujących. Dlaczego tym razem miałoby być inaczej. Ruambo musi to wiedzieć. I zamiast stwierdzić "rozumiem, że bycie glonem jest podejrzane, ale akurat ja jestem niewinny, za to w mafii może być X albo Y, bo to, to i tamto", to on deprecjonuje w ogóle chęć ruszania tych glonów. Ba, nawet jakby powiedział, że dziś trzeba wywrócić stolik, ale ogólnie to faktycznie w glonach warto poszukać, to bym na to inaczej patrzył. No, na pewno wygodna byłaby dla ciebie bratobójcza walka glonów. I tak ze 2-3 lincze.
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 29, 2024 14:40:30 GMT 1
No wszyscy glonujący pewnie niewinni nie są, z dwójkę bym tam mógł widzieć spokojnie, tylko że to dalej glony, a Rambo się chwalił, że 60 stron nie czytał, Mazurski pisze tak, żeby nie dało się o nim nic powiedzieć, Jabba w sumie w ogóle nic nie pisze, więc jestem w stanie przyjąć, że typ może nie mieć większego readu do żadnego z nich, a bez przekonania takie szukanie w glonach, bo prawdopodobieństwo jest oportunistyczne i mafijne. Syndrom oblężonej twierdzy i nawalanie w tych, co na niego głosują bardziej do mnie przemawia, jest taki typowo miejsko-lekkonaiwny, ale jeśli typ jest niewinny, to ma prawo podejrzewać, że w gronie osób grillujących go dziś też siedzi mafia (jak wśród glonów). Jedno grono, drugie, co za różnica?
E:
Bzdura. Że też papieżak to tak podbija. Przecież raz, że masz tu ukryte założenie, że masz w tym gronie kogoś, kto wydaje ci się mafijny, a dwa, że przecież są gracze, dla których naturalną reakcją będzie opór, wkurw, niezgoda i chęć udowodnienia swojego, nawet jakby miało się to skończyć linczem na tym typie.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:40:49 GMT 1
Chujówka post, czemu powinien szukać wśród glonów, skoro to pójście po linii najmniejszego oporu? Przecież jakby to zrobił, to by było, że gra na przeżycie, zamiast szukać mafii. O dwójkę Lepper/ja to Dużysz spytał, ale też ciekaw jestem nie no właśnie teraz on gra na przeżycie, chcąc podważyć miejskość osób, które na niego głosują. jeśli jesteś w jakimś gronie osób, w którym z dużym prawdopodobieństwem jest mafia, to wiedząc o swojej niewinności wręcz naturalnym jest że chcesz by zlinczowano tego, który wydaje Ci się mafijny. W taki sposób myślą miastowi. Mafiozi starają się przekierować kierunek w jakim patrzy miasto na grupę, w której sami się nie znajdują. Ale ja nie wiem, czy w tym gronie jest z dużym prawdopodobieństwem mafia.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:41:41 GMT 1
DZiG daje takie nijakie pierdy teraz, że też musi być w mafii. nie jestem i zdaje mi się, ze dobrze zdajesz sobie z tego sprawę Nie zdaję sobie z tego sprawy.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 29, 2024 14:42:26 GMT 1
Na teraz w niewinnych mam: 1. Dobry, zły i gruby 2. Papież 3. Misio Kaku 4. Wróżbita Maciej 5. Warmianin (chyba!) 6. Jabba 7. Gruboku
Aspiruje do tego grona Grubraun, którego dzisiejszy posting wydaje mi się w miarę miejski.
pozostali 1. Lord Grubdemort 2. Giuseppe Grubollo 3. Adam Dużysz 4. Andrzej Grubbol 5. Mietek Baryła 6. Statua Grubości 7. Twój Stary 8. Gruba Ryba
w zasadzie jestem przekonany, że w tej ósemce siedzi pięciu mafiozów.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:42:37 GMT 1
Stron między ok. 30 a 90 nie czytałem. Wygodne. Rozumiem, że nie masz zamiaru ich doczytywać? Pożyjemy, zobaczymy.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:43:45 GMT 1
nie no właśnie teraz on gra na przeżycie, chcąc podważyć miejskość osób, które na niego głosują. jeśli jesteś w jakimś gronie osób, w którym z dużym prawdopodobieństwem jest mafia, to wiedząc o swojej niewinności wręcz naturalnym jest że chcesz by zlinczowano tego, który wydaje Ci się mafijny. W taki sposób myślą miastowi. Mafiozi starają się przekierować kierunek w jakim patrzy miasto na grupę, w której sami się nie znajdują. Otóż to. Dlatego niewinny ja chciałem bić w gronie Vitobójców, choć sam tam jestem, a winny Gruambo nie chce szukać wśród glonów. Ten DZG to jednak faktycznie niewinny będzie. Z Gruboku wciąż się oswajam, ale może też. Ale nie wierzę, że w gronie Vitobójców nie ma mafii. Grubello? Czy Statua? Bo chyba nie Mietek? Haha, jak ty po paru wydumanych pierdach uniewinniasz DZiGa, to musisz być w mafii.
|
|
Gruboku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 349
|
Rozgrywka
Sept 29, 2024 14:45:04 GMT 1
via mobile
Post by Gruboku on Sept 29, 2024 14:45:04 GMT 1
Wychodzę, będę wieczorkiem
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
|
Post by Gruambo on Sept 29, 2024 14:45:29 GMT 1
Na teraz w niewinnych mam: 1. Dobry, zły i gruby 2. Papież 3. Misio Kaku 4. Wróżbita Maciej 5. Warmianin (chyba!) 6. Jabba 7. Gruboku Aspiruje do tego grona Grubraun, którego dzisiejszy posting wydaje mi się w miarę miejski. pozostali 1. Lord Grubdemort 2. Giuseppe Grubollo 3. Adam Dużysz 4. Andrzej Grubbol 5. Mietek Baryła 6. Statua Grubości 7. Twój Stary 8. Gruba Ryba w zasadzie jestem przekonany, że w tej ósemce siedzi pięciu mafiozów. A ja?
|
|