|
Post by Grubol-Papież on Sept 30, 2024 22:06:45 GMT 1
Gruambo to sympatyczny gracz. Taki post z soboty wieczór, gdy część osób sugerowała bicie Gruambo. Miał on wtedy 28 postów, większość pyskówek do Ricka. Dało się wtedy poznać, że to Lewkoń? Ja nie poznałem a ten post brzmi jakby TS wiedział kto to. Jest to o tyle ciekawe, że dzień później pisał tak, jakby nie wiedział, kim jest Gruambo: a jaki potencjal masz ty grubysz albo gruambo ?? Ja mam słabiutki, Gruambo - nie wiem, Grubysz - ogromny. Ale czemu go nie pokazuje wciąż, tylko wchodzi o określonych porach, żeby namącić? Moim zdaniem Gruambo jest z nim w mafii, z kolei Dużysz będzie niewinny a TS chciał go trochę oczernić i przekierować podejrzenia na niego, że to gość z potencjałem, który chuja daje.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 30, 2024 22:15:07 GMT 1
Jeśli mafijny Grubol uwali 2 niewinnych lub 3 (w tym 2 niewinnych) to się uaktywnia i wtedy mafia MUSI mordować od razu przy kolejnej okazji. Teoretycznie może walnąć 2 razy w tego samego, ale biorąc pod uwagę że szybko poleciał miastowy Grubol, to moim zdaniem byłaby to głupota. Zakładając, że mafia nie jebnęła wczoraj w jabbę podwójnie to mafijnym Grubolem nie są na pewno: Dobry, zły i gruby Andrzej Grubbol Mietek Baryła Co ciekawe DGZ się nie pierdoli w tańcu bo linczował w każdym linczu Z kolei jeśli przy kolejnej okazji będą dwa mordy to mafijny grubol będzie w tym towarzystwie: Lord Grubdemort Grzegorz Grubraun Misio Kaku Gruboku To powyżej zadziała, jeśli któryś z nich uwali w najbliższym linczu niewinnego. No, ale ta druga lista to na razie w ramach ciekawostki. Natomiast ziomki z listy nr 1 są dla mnie w tej chwili nietykalni (nie mówię, że na zawsze, ale trzeba sobie zwiększać szanse trafienia). Ryba będzie moim zdaniem niewinny, choć w powyższej rozpisce popełnił sporo błędów merytorycznych. Ale w jego przypadku to raczej właśnie świadczy na korzyść. Mafijny grubol nie musi zabić 2 niewinnych. Musi zabić 2 niewinnych lub 3 dowolnych graczy, czyli 3 mafiozów też byłoby ok. W związku z tym Grubraun, Kaku, Grubdemort czy Gruboku nie muszą linczować niewinnego, mogą winnego i też dostaną drugi mord. Po drugie dodatkowy mord trzeba wykorzystać od razu, czyli Mietek, DZG albo Lepper musieliby wzmacniać mord na Ricku, nie na Jabbie.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:19:47 GMT 1
Idę pod prysznic i wam zaraz napiszę co tam sobie w robocie na spokojnie wymyslilem
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:29:38 GMT 1
Na wstepie witam Grubą Rybę w gronie moich niewinnych. Mam dla Ciebie chłopie przykrą wiadomość. Kiedy stanie się jasne, że nie możesz być w mafii polecisz w mordzie.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:32:01 GMT 1
Druga uwaga - mafiozom jest o wiele łatwiej uniewinniać niż oskarżać. Z tego powodu z bólem uznaję, że Andrzejowi Grubbolowi bliżej jest do niewinności niż winy.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:35:59 GMT 1
Trzecia uwaga - uważam, że w mafii jest Kacper i Szarlej aka Giuseppe i Statua. Nie byłem pewny, że Statua to Szarlej, ale zdaje się, że Gary aka Papież to zasugerował w poście, w którym mnie dziś cytował. A to by tylko potwierdzało moją tezę że obaj są w mafii i grają na rozparowanie.
Głównym argumentem Giuseppe za winą Statuy jest to, że jest to typowy mafijny slot. Oskarża go tak, żeby mu nie zaszkodzić. Typowe oskarżenie swojego, które wie, że nie zakończy się dla niego niczym złym.
Poza tym ja nie wiem co Giuseppe i Statua sądzą o winie mojej czy Papieża. A mam nieodparte wrażenie, że mafii zależy na tym, by nas obu ani nie oskarżać za wczasu (bo mogą spotkać się z szybką kontrą) ani nie uniewinniać, więc nas nie uniewinnią jak choćby Wróżbita.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:38:21 GMT 1
Kolejna uwaga - uważam, że Warmianin jest niewinny. To ten rodzaj glona, który może w grze więcej zaszkodzić (jego głosy choćby) niż pomóc, ale kurwa jest niewinny. Widać, że pisze rzeczy totalnie oderwane od tego co się dzieje.
Jest z kolei dobrym gościem, którego można próbować przeforsować. Stąd na nim głosy dwóch mafiozów.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:39:22 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 30, 2024 22:39:22 GMT 1
Na wstepie witam Grubą Rybę w gronie moich niewinnych. Mam dla Ciebie chłopie przykrą wiadomość. Kiedy stanie się jasne, że nie możesz być w mafii polecisz w mordzie. A czemu nie może być?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:40:57 GMT 1
Na wstepie witam Grubą Rybę w gronie moich niewinnych. Mam dla Ciebie chłopie przykrą wiadomość. Kiedy stanie się jasne, że nie możesz być w mafii polecisz w mordzie. A czemu nie może być? Mała liczba postów a duża merytoryka i zagrania bardzo odważne jak na mafiozę. Choćby teraz to liczenie prawdopodobieństwa mafijnego grubola. Któremu mafiozie glonowi by się chciało w takie rzeczy bawić?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:43:18 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:43:18 GMT 1
Hmm kiedy ostatnio DZG wjechał z taką pseudo merytoryką
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:43:59 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:43:59 GMT 1
Najebalem 20 postów o tym że jesteś niewinny momentami pisząc dlaczego więc jeżeli nie wiesz co o tobie sądzę to się dowiedz zanimiast pierdolic głupoty
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:45:12 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:45:12 GMT 1
Uważam że wczoraj mafia dostała mały cios w postaci clearu Jabby i nie miała tego w interesie i nie potrzebowała takiego celu do mordu. Pierwszy bardzo ładnie sclearował go Gruba Ryba dlatego też zakładam jego niewinność
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:45:13 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 30, 2024 22:45:13 GMT 1
No ale to nie jest liczenie prawdopodobieństwa, tylko wypisanie faktów, bardzo proste do sfabrykowania.
Glonem też bym go nie nazwał. Raczej tylnym siedzeniem, a to też nie jest trudne, żeby się wygodnie umościć i czasem coś dorzucić.
Podoba mi się to co pisze co do zasady, nie mam go w mafii, ale nie śpiewałbym peanów, bo nie jest to nic nadzwyczajnego co prezentowałby w mafii.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:46:28 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:46:28 GMT 1
Miałem się odnieść dalej ale cała otoczka wrzucenia koloru na mój nick to jest klamstwo albo szmaciarstwo aż szkoda dementować
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:47:30 GMT 1
Czwartym mafiozem najpewniej jest Gruambo
Co prawda Lewkoniowi zdarzają się edycje, w których jako miastowy gra mało miejską grę typu Magmar, ale tu jego brak zaangażowania w rozwiązanie zagadki jest aż nadto widoczny. Poza tym to co pisałem wcześniej. W momencie w którym wie, że znajduje się w gronie "glonów" i jest niewinny, powinien szukać winnego w tym gronie, a on tego unikał (a w tym gronie znajdował się także Twój Stary).
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:50:42 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 30, 2024 22:50:42 GMT 1
Miałem się odnieść dalej ale cała otoczka wrzucenia koloru na mój nick to jest klamstwo albo szmaciarstwo aż szkoda dementować Ale co Ty w ogóle piszesz? Całą grę na tym będziesz teraz opierał bo jaśnie pana atakują? Odnieś się dalej.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:54:06 GMT 1
Hmm kiedy ostatnio DZG wjechał z taką pseudo merytoryką na ogól jak są edycje 24/24 gdzie mam czas na spokojnie pewne rzeczy przemyslec bez wracania do tematu ale i napieprzania kolejnych postów. Wtedy w głowie odtwarzam to co pamiętam z tego co się działo w temacie i to na ogół jest skuteczniejsze od grzebania w postach "byle coś znaleźć" poza tym uważam, że w tej edycji jestem w stanie kilku graczy uniewinnić po ich zachowaniu w okreslonych momentach i póki co mi się to sprawdza, bo Vito i Otyłka po okreslonych rzeczach uniewinniałem (ale zlinczowałem za co mogę mieć do siebie pretensje) a u Twojego Starego nie widziałem niczego uniewinniającego i okazał się mafiozem. Na tej zasadzie uniewinniłem sobie szybko Jabbę, uniewinniam Gruboku, uniewinniłem Papieża (choć on jest w stanie akurat mnie zrobić w chuja), czy nawet Kaku mam raczej za niewinnego. A Ciebie czy Statuę nie potrafię za nic konkretnego uniewinnić. Ty dbasz tylko o swój PR. O to by inni z bólem oddawali na Ciebie głos. Takie mam wrażenie od początku rozgrywki. A Statua jest merytoryczna, ale Judasz też był merytoryczny, a nie popycha gry do przodu.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:55:00 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:55:00 GMT 1
Grubollo, bracie to przestań złorzeczyć bo bardzo chciałbym cię dorzucić do tej grupy wyżej ale założyłem tam max 1 pomyłkę a z tobą musiałbym założyć 2 daj też listę odczytów, proszę No słuchaj gościu, od początku zaczepiam statuę trochę za styl prowadzenia rozgrywki który jest do bólu poprawny. Skala udziału w gierce - do bólu poprawna. Merytoryka i jakiś niby solving się zgadza, trochę interakcje kuleją ale tragedii nie ma. Decyzję optymalne, brak wrogów. Da się go lubić. Dla mnie gość przezroczysty. Za rękę nie złapałem, ale to jest miejsce w którym lubi być mafia. Myślę że rozwinąłem swoją myśl niekiedy niezrozumianą
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 30, 2024 22:55:39 GMT 1
Poza tym w ostatnim czasie byłem w mafii z Tobą, Lewkoniem i Szarlejem. A te mordy wydają mi się w "moim" stylu, więc obstawiam, że tam siedzą goście, z którymi niedawno w mafii byłem hehe.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 30, 2024 22:59:04 GMT 1
via mobile
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 30, 2024 22:59:04 GMT 1
Zauważyłem to w d2 jak ładnie sobie weszła, wtedy rzuciłem komentarzem że nie ma żadnych wrogów bo z taka grą sie nie da. Statua nie daje mi dalszych powodów żeby ją dojeżdżać więc krzewie w sobie po cichu te podejrzenia aż może pojawi się jakieś cięższe działo.
Argument o rozparowaniu jest słaby i na siłę. Jeżeli ktoś sobie zada pracę to zobaczy że jest prowadzę sobie uczciwie swój odczyt na statule. Moje rozparowania znacie i jak ja chce żebyście tak myśleli to zagram tak żebyście tak myśleli. A najlepiej o tym powinien wiedzieć dobry zły i gruby ale zapomniał.
|
|