Moim zdaniem Dzisiaj powinniśmy zakończyć żywot Papieża.
DROGA GRUBOLA PAPIEŻA
Stacja I Papież w ogrodzie GruboliCo pierwsze rzuciło mi się w oczy przy graczu Papieżu - że naciągnął (albo złamał) on jako pierwszy regulaminu o wspominaniu o mecie. Otóż jako pierwszy zasugerował swoją tożsamość, co było dziwne bo i po co. Przecież na tle pozostałych graczy i tak się wyróżniał swoim upodobaniem do wallpostów, chociaż niewiele w nich było treści. Patrząc na to kogo się czepiał to zresztą wyszło że głównie mnie, Vito i Ricka, czyli trzech niewinnych. Ba postawił nawet tezę, że jestem z Vito w mafii co zdaje się teraz mocno absurdalne - ale ok, pierwsze dni. Problem w tym że Papież głównie się tylko pozycjonował w mieście. Co słusznie zauważył ten zacny gracz w swoim poście:
mafiacorner.boards.net/post/138174Zatem pierwszy lincz poszedł łatwo, ale wracając - Papaj zasugerował jednak swoją tożsamość na tak wczesnym etapie. Powód może być taki, że dołączając do linczu na niewinnym (numer pierwszy) chciał mieć pewność, że nie weźmiemy się za niego w drugim bo przecież to zacny gracz i takich się nie linczuje.
Stacja II Papież wskazany przez GrubokuNa tej stacji to właściwie tyle, wstęp do następnej. Uważam, że Papież jest
MAFIJNYM GRUBOLEM który dostał tą rolę właśnie ze względu na swoją przeżywalność. W jego rękach rola ta mogła nie okazać się samobójcza albo można było mieć pewność, że dożyje do wykorzystania tej roli na PÓŹNIEJSZYM ETAPIE. Warto też przypomnieć punkt regulaminu:
Mordy mafii: obowiązkowe. Jeśli którejś nocy mafia będzie miała dwa mordy (zwyczajny + od spełnienia warunków przez Grubola), to może wybrać jeden cel aby pokonać działanie błogosławieństwa świętego
Stacja III i IV Papież skazany przez radę Gruboli, biczowany i koronowany cierniemKonsekwencja rzucenia podejrzenia na Papaja była zaskakująca. Grubole zabulgotały i rzuciły w niego głosami. I TU STAŁA SIĘ RZECZ PRZECIEKAWA. Otóż dostał kilka szybkich głosów
Grubol-Papież [4] – Gruboku, Mietek Baryła, Wróżbita Grubciej, Dobry zły i gruby
M. Otyłek [3] – Statua Grubości, Andrzej Grubbol, Grzegorz Grubraun
Gruboku [3] – Grubol-Papież, Twój Stary Grubol, M. Otyłek
Twój Stary Grubol [1] – Gruba Ryba
Giuseppe Grubollo [1] – Misio Kaku
Misio Kaku [1] – Adam Dużysz
Rick Gruboll [1] – Gruambo
Wydawało się, że będzie mocnym kandydatem do linczu, on sam bronił się rzucając się w moim kierunku co wsparł OD RAZU nie kto inny jak TWOJ STARY, znany mafijny gagatek. W tym momencie Papież zasugerował że gdyby był w mafii to zmieniłby swój głos na Motylka, ale ja wam mówię - że raz, zaraz poszedł na niego głos od Statuy i było to już bez sensu, a dwa mógł ryzykować że ludzie wezmą to jako rozpaczliwą obronę.
Ciekawostka, czemu mafia nie skorzystała z możliwości wyrzucenia go tylko sadzała głos na mnie?
Potem dorzucono jeszcze kandydature Rambo (usilnie pchaną lincz później przez Papieża, proste to trochę nie?)
M. Otyłek [5] – Andrzej Grubbol, Grzegorz Grubraun, Lord Grubdemort, Dobry zły i gruby, Mietek Baryła
Gruboku [4] – Grubol-Papież, Twój Stary Grubol, M. Otyłek, Misio Kaku
Gruambo [3] – Wróżbita Grubciej, Potężny Warmianin, Rick Gruboll
Grubol-Papież [2] – Gruboku, Statua Grubości
Misio Kaku [2] – Adam Dużysz, Gruambo
Twój Stary Grubol [1] – Gruba Ryba
Brak głosu: Jabba The Fatt, Giuseppe Grubollo - ostrzeżenie
No i Zwróćcie uwagę jakie zakończenie tego linczu, wśród największej ilości głosów ja i Motylek, dwóch niewinnych, a gdzie jest Papaj? Uratowany! I na mnie i na Motylku siedzi mafia, ze mną to się udowodniło. Dodam że Twój Stary ani razu nie zwątpił w głos na mnie, chcieli mnie wyjebać. A Motylek im wyrósł jak spod ziemi, warto przeanalizować kto go dopchnął.
STACJA V Papaj bierze krzyż na ramionaCo się tu stanęło się? Otóż ten pewny siebie, zdyscyplinowany gracz popełnia takie posty, reaguje szantażami emocjonalnymi:
mafiacorner.boards.net/post/139902mafiacorner.boards.net/post/139921mafiacorner.boards.net/post/139989mafiacorner.boards.net/post/140008mafiacorner.boards.net/post/140032mafiacorner.boards.net/post/140176Doszło tu do pewnego incydentu, rzekłbym.
STACJA VI Twój Stary pomaga nieść krzyż PapajowiPatrzcie kto przyszedł Papieżowi na pomoc! Twój Stary. I to jak zdecydowanie:
mafiacorner.boards.net/post/140030mafiacorner.boards.net/post/140037Najwidoczniej to pozwoliło Papieżowi "nabrać" zaufania do niego bo wciskany mu na siłę, nawet przeze mnie, Twój Stary zawsze znajdował konkurencję w czyjejś postaci.
mafiacorner.boards.net/post/140318O tu na przykład jaki zdecydowany powód żeby jebać Gruambo. No pasuje w chuj do Papieża takie lenistwo xD
O albo tu, patrzcie przecież "twój stary to rolę może mieć, pamiętajcie!"
Szykowanie podkładki pod claima? BTW kto potem zasugerował soft claima Starego, który się nie przyjął? No i oczywiście, "chujem jest ale lepiej kogoś innego bić" xD To będzie się powtarzać kilkukrotnie.
A tutaj zwróćcie uwagę na zdanie o Lepperze:
TO SAMO CO ZARZUCA LEPPEROWI ROBIŁ TWÓJ STARY! I pasuje nawet bardziej do jego opisu mafii! Ale tu już morda dupa cicho, dalej Twój stary bardziej niewinny, nie sugeruje nawet go jako pierwszy cel. Ciśnie Gruambo!
mafiacorner.boards.net/post/140430I tu znów O Gruambo, połowiczna obrona Twojego Starego lipnymi argumentami "MOŻE ROLA?!"
IMO
PAPAJ MAFIA i ostatnia stacja powinna mieć nazwę
Śmierć MAFIJNEGO GRUBOLA PAPIESKIEGO