|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 10:39:06 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Sept 27, 2024 10:39:06 GMT 1
Jakbym miał jednoznacznie uniewinnić twojego starego to ja tutaj pasuje mimo że z czwórki o której pisałem rano pod względem bycia tłem wyglądał najlepiej. Mimo wszystko nie gra na tyle przekonująco bym go dał w odstawkę na dłuższy czas.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 10:40:40 GMT 1
nastepny kurwa
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 10:41:40 GMT 1
jak w tej całej grupie która się do mnie dowala nie ma mafii to zwątpię w ludzkość
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 27, 2024 10:44:29 GMT 1
Jakbym miał jednoznacznie uniewinnić twojego starego to ja tutaj pasuje mimo że z czwórki o której pisałem rano pod względem bycia tłem wyglądał najlepiej. Mimo wszystko nie gra na tyle przekonująco bym go dał w odstawkę na dłuższy czas. A jakbyś miał uporządkować to co by ci wyszło
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 10:46:48 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Sept 27, 2024 10:46:48 GMT 1
Jakbym miał jednoznacznie uniewinnić twojego starego to ja tutaj pasuje mimo że z czwórki o której pisałem rano pod względem bycia tłem wyglądał najlepiej. Mimo wszystko nie gra na tyle przekonująco bym go dał w odstawkę na dłuższy czas. A jakbyś miał uporządkować to co by ci wyszło Jak już będę w domu to coś napiszę więcej jak mi mniej więcej wychodzi wizja gry. Teraz w robocie jestem i muszę pilnować limitu postów pomału.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 10:51:15 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 10:51:15 GMT 1
Grubraun dobrze kombinuje. To źle. nie wiem ziomeczki, ale ta sekwencja wydała się dla mnie w miarę spoko 1. Stary pałuje jabbę 2. ja stwierdzam, że faktycznie średnio od Jabby i przydałoby się więcej 3. Stary pisze, że dobrze kombinuję i to źle jakby był w mafii, to by nie zamknął mordy, że oto ma sojusznika do pchania Jabby? kontrintuicyjne trochę, a tu mnie zantagonizował
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Post by Gruba Ryba on Sept 27, 2024 10:52:45 GMT 1
Tak BTW dlaczego już 4 razy wysłałeś głos? Rozumiem, że zmieniasz zdanie, jak każdy chyba na tym etapie, ale po co to tak zaznaczasz?
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 10:53:43 GMT 1
Stereotypowo twój stary jest slotem który zazwyczaj jest w mafii. Jesteś w mafii? Co? No właśnie nie. Tylko tutaj mogę rzucić argument tylko taki, że ma wysoki poziom wkurwiania innych co świadczy miastowo. Innych argumentów nie mam, bo zazwyczaj takich graczy jak on miałem za mafiozów, a statystycznie okazywali być się zieloni i na ten moment stawiam swoje wszystkie kluski, że jest tak samo
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Post by Gruambo on Sept 27, 2024 11:00:22 GMT 1
mafia się wygadała na discordzie i teraz pewnie za bardzo nie chce się nikomu wpisywać, ale z czystej przyzwoitości jeden czy dwóch pewnie się zameldowało ja przyjdę potem, skoro teraz wieje chujem Tłumaczonko.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:07:25 GMT 1
Tak BTW dlaczego już 4 razy wysłałeś głos? Rozumiem, że zmieniasz zdanie, jak każdy chyba na tym etapie, ale po co to tak zaznaczasz? bo nigdy nie wiem ktora zmiana glosu bedzie ta ostatnia, a jak mam poczucie ze powinienem zmienic to wole zmienic niz liczyc na farta, ze bede mial czas pozniej to zrobic
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:09:47 GMT 1
Stereotypowo twój stary jest slotem który zazwyczaj jest w mafii. Jesteś w mafii? Co? No właśnie nie. Tylko tutaj mogę rzucić argument tylko taki, że ma wysoki poziom wkurwiania innych co świadczy miastowo. Innych argumentów nie mam, bo zazwyczaj takich graczy jak on miałem za mafiozów, a statystycznie okazywali być się zieloni i na ten moment stawiam swoje wszystkie kluski, że jest tak samo a Ty kogoś wkurwiasz?
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 11:13:38 GMT 1
Co? No właśnie nie. Tylko tutaj mogę rzucić argument tylko taki, że ma wysoki poziom wkurwiania innych co świadczy miastowo. Innych argumentów nie mam, bo zazwyczaj takich graczy jak on miałem za mafiozów, a statystycznie okazywali być się zieloni i na ten moment stawiam swoje wszystkie kluski, że jest tak samo a Ty kogoś wkurwiasz? A ty nie jesteś ekspertem od czytania intencji innych graczy, aby samemu nie potrafić odpowiedzieć sobie na to pytanie?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:16:10 GMT 1
Ja to mam tak, że wszystko zależy jaki skład mafii się wylosował, ale nie sądzę by na 5 mafiozów więcej niż 3 zgrywało najlepsze swoje miastowe wersje. Dla słabszego mafiozy głosowanie w takie osobniki jak ja czy Jabba to prosty sposób by przejść w miarę niezauważonym.
Nie rozumiem jak "glonowanie" (jakby można było mówić o glonowaniu po kilkunastu godzinach rozgrywki zaczynanej wieczorem) ma być jakimkolwiek wyznacznikiem mafijności. I jak ktoś wymyśla jakieś totalnie głupie estymatory które mu swiadcza o potencjalnej winie innych graczy (np. wlasnie to glonowanie, albo to, ze ktos czesto zmienia glosy) to mi to od razu pachnie mafiozem, ktory pierwszego dnia nie bardzo wie jak zlapac winę kogos niewinnego, a nie chce walic w swojego.
A styl gry Jabby jest na tyle dla niektórych nieznośny, że jest dobrym lepem dla mafii.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:17:30 GMT 1
A ty nie jesteś ekspertem od czytania intencji innych graczy, aby samemu nie potrafić odpowiedzieć sobie na to pytanie? bo jak Cię obserwuję to jesteś takim wujkiem dobra rada, i to może być dobre i może być złe. Ja w mafii często też robię coś podobnego, bronię zagrożonych niewinnych chcąc sobie wyrobić pozycję, więc nie wykluczam, że ten Twoj Stary Grubol będzie niewinny, a Ty winny
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:18:57 GMT 1
Jakby to inaczej ująć M. Otyłku. Bardziej w tej rozgrywce dałes mi się poznać jako obrońca uciśnionych niż jako poszukiwacz złoczyńców.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 11:27:53 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 11:27:53 GMT 1
Jakby to inaczej ująć M. Otyłku. Bardziej w tej rozgrywce dałes mi się poznać jako obrońca uciśnionych niż jako poszukiwacz złoczyńców. ty, ale tego samego nie można powiedzieć o jabbie, którego bronisz? jabba uniewinnił parę osób, walnął w nieaktywnego grubego rybę i se poszedł ja nie mówię, że Jabba mafia 100%, ale czy można na tym etapie wskazać większe różnice między Motylkiem i Jabbą? wali mi to podwójnymi standardami z twojej strony
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 11:28:02 GMT 1
Jeżeli mój szósty zmysł mówi mi, że jakaś postawa gracza jest miastowa to o tym napiszę a szczególnie w momencie jak otworzy się furtka na rozmowę na temat danego gracza Mogę również to rozbijać to na poszlaki, ale dopiero odpowiednia ilość poszlak daje mi poczucie, że warto ruszyć te klocki domino np. Gruba Ryba wyjebał postem Ale tłusty połów miałem z samego rana, ryb najebało tyle że prawie mi łódka zatonęła, ale co to dla takiego starego wędkarza jak ja. Zresztą jestem taki gruby, że nawet bez ryb ta łódka jest bliska zatonięcia. Czekając, aż mi się wędka poruszy, przeczytałem cały temat, jest tego w chuj, ale tak patrząc na jakieś wajbiki, bo na razie nic lepszego nie wymyślę: W niewinnych mam: Mietka Wróżbitę motylka (choć w jego przypadku bardziej zależy mi zobaczyć jego kolejne awatary, więc dlatego jestem przeciwny jego ubijaniu)Winni: Dobry, zły i gruby (bo jest zbyt pewny w otwieraczu, tak jakby chciał bardzo pokazać jaki jest przydatny) Jabba (głównie za stwierdzenie, że w sumie możemy go uwalić, bo dopiero w poniedziałek będzie mógł być aktywny) Ogólnie tyle tu tłuszczu, że mi kurwa oczy słoniną zaszły i ciężko coś dostrzec. I dał sobie mnie zielonego na podstawie tak durnego argumentu. Na ten moment jest to poszlaka, mówiąca, że Ryba jest w mafii, bo "zaprzyjaźnia się" ze mną argumentem pisanym palcem po wodzie.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 27, 2024 11:31:31 GMT 1
Z 2 powodów: po pierwsze taka trochę pochodna tego, co zarzucam też Tobie - napalenie na merytoryczną grę od początku, ale nieudolne wykonanie, po drugie tożsamość (po tym poście z punktami pomyślałem, że to sojusznik Biura Podróży TUI, więc od razu napisałem, że jest do rozjebania, ale nie jestem już tak pewien). W tym pierwszym argumencie chodzi mi przede wszystkim o to, że atakuje tak, jakby nie wiedział jak się do tego zabrać. A to raczej cecha mafiozów. Zobacz sobie na tego posta: Gość, który chce grać od samego początku, czepia się Rambo na pierwszej stronie a w tym poście mamy tak: -wtrącenie, że co do niego się Mietek myli; -Grubbolone jest tak mafijny, że to aż przerysowane, czyli pewnie też się Mietek myli (a niby dlaczego? Czy nie można założyć, że ktoś kurewsko mafijny jest po prostu w mafii?); -o Braunie to mu się nie chce myśleć (ale analizować sytuację z wejściem Rambo to mu się chciało); -nie rozpatruje zupełnie, czy Mietek to tak celowo niecelnie atakuje, czy może właśnie ta niecelność go uniewinnia. Dla mnie bardzo słaby post. Bo to nie był atak. Nie każda interakcja w tej grze musi być atakiem albo lizaniem się po chuju. Ja byłem niewinny i napisałem dobry wieczór i poszedłem. W moim przypadku nie było ataku, ale nawet gdyby był, to zapewniam, że bym poszedł. Byłeś? No ale to jest tak: witasz się -> idziesz bo masz wyjebane, spoko witasz się -> dostajesz atak -> nie odpisujesz na niego bo masz wyjebane i idziesz, spoko witasz się -> dostajesz atak -> piszesz drugiego posta kreacyjnego, olewasz atak, idziesz no dla mnie ten trzeci przypadek jest już dziwny No dobra, to jaki był cel tamtego posta? Co wyniknęło/miało wyniknąć z tamtej interakcji? No bo napisałeś sobie, że Mietek ma rozregulowany celownik, po coś to chyba zrobiłeś. Żeby go zdyskredytować w oczach innych? Skoro to nie był atak, to co chciałeś tym osiągnąć? Jaki zaszedł proces myślowy, że taki post powstał? Jak to jest, że "ledwo przeczytałeś posty" i się do nich przyjebałeś lub spropsowałeś, ale w sumie nie analizowałeś, czy tam jedno się spina z drugim, ale posty Leppera, które są raczej ciężkie do czytania i analizy przez Capslocka, składnię oraz interpunkcję przeanalizowałeś tak dokładnie, że wiesz, że rozkurwił Don Vito? Podoba mi się. Uszczypliwe. Celne, nawet jeśli skierowane do mieszkańca. Kim jest Grubbol? A co do tego powyżej to jednak cofam, zobaczyłem odpowiedź Grubdemorta, że post Leppera i te wcześniejsze dzieliło wiele stron. Może dzieliło je parę stron, ale wszystkie te posty miały miejsce przed tym podsumowującym postem Grubdemorta. Bo Andrzej zaorał Grubbelone jeszcze przed 20.00: Przecież jestem donem mafii Panie Andrzeju. Więc interesuje mnie sterowanie zza kulis. Przede wszystkim ja pilnuję swoich interesów by niepożądani goście ich mi nie podkradli. Przecież to Pan jest politykiem więc Pan powinien się orientować co tam słychać i działać. PRÓBUJESZ MNIE OSZUKAĆ ALE TAK ŁATWO NIE OSZUKASZ BO JESTEM SPRYTNY. JA MAM CI TŁUMACZYĆ WIELKĄ POLITYKE KIEDY SAM PISZESZ OTWARCIE O KORUMPOWANIU POLITYKÓW: Ja tu pilnuję swoich interesów Panie Grzegorzu, aby posłuszni politycy głosowali zgodnie z moim życzeniem. Oczywiście że się boją. Wkońcu dostają zastrzyk gotówki lub podarunek innych aktywów aby nie wznosili buntu. TZN ŻE DOBRZE WIESZ CO W TEJ WIELKIEJ POLITYCE SIĘ DZIEJE. WYMUSZASZ INTERAKCJE Z KTÓREJ NIE MASZ ZAMIARU SIĘ NICZEGO DOWIEDZIEĆ OCZEKUJESZ ŻE BĘDĘ DZIAŁAŁ A SAM ROZSIADASZ SIĘ W SWOIM FOTELU I POPRZEZ SWOICH LUDZI BĘDZIESZ MI MĄCIŁ I POTEM WSZYSTKO PÓJDZIE NA MNIE? WSPÓŁPRACUJESZ Z GRZEGURZEM GRUBRAUNEM?
a Grubdemort wjechał ze swoim postem o 20.20: GRUBOLE I GRUBOLKI!!! JA, ANDRZEJ GRUBBOL STAJĘ PRZED WAMI BY WALCZYĆ O NASZE PRAWA! O PRAWA GRUBOLI, KTÓRE OD LAT ZANIEDBYWAŁY CHUDOLSKIE ELITY! WIEMY DOBRZE KTO BUMELUJE NA GÓRZE A KTO CIĘŻKO HARUJE NA DOLE ALE WIĘCEJ JUŻ NA TO NIE POZWOLIMY! PRZYSZEDŁ CZAS BY POWIEDZIEĆ DOŚĆ! NIE POZWOLĘ ŻEBY NAS OSZUKIWANO, ZNIEWAŻANO I NISZCZONO NASZE MARZENIA. MARZENIA O KRAINIE MLEKIEM I MIODEM PŁYNĄCEJ - GRUBOLANDII MĄCICIELE Z ELITY KRĄŻĄ WŚRÓD NAS, SIEJĄ ZAMĘT CHCĄ WCIĄGNĄĆ NAS W SWOJE UKŁADY I ZABIERAĆ TO CO NALEŻY SIĘ NAM, GRUBOLOM! ALE JA WAM MÓWIĘ I BIORĘ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚC ZA TO CO MÓWIĘ – NIE PODDAMY SIĘ I ZWYĆIĘŻYMY! JA, ANDRZEJ GRUBBOL, BĘDĘ WALCZYŁ O GODNOŚĆ O POKRZYWDZONYCH O TO BY GRUBOL ZNOW MÓGŁ STAĆ Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ! MĄCICIELE UWAŻAJCIE BO PRZYJDZIE KRYSKA NA MATYSKA!!! WASZ ANDRZEJ GRUBBOL NIE DA SIĘ ZASTRASZYĆ! A TYCH CO PRÓBUJĄ KNUĆ ZA NASZYMI PLECAMI – WYŁAPIEMY I ROZGONIMY fajny Jestem szefem mafii. Mafii Grubolskiej. Każde nieposłuszeństwo wobec mnie będzie karane. Za bycie zdrajcą/sprzedawczykiem/czy cżłonkiem wrogiej rodziny jest kara śmierci. Mam nadzieję że zasady będą respektowane. niefajny Nic się nie skończyło! Nic! Nie możecie tego ot tak wyłączyć! To nie była moja wojna! Wy prosiliście mnie, a nie ja was! Zrobiłem wszystko, co musiałem, byśmy zwyciężyli, a ktoś nie pozwolił nam wygrać! Potem wracam do świata i widzę tych wszystkich chuderlaków na lotnisku protestujących przeciwko mnie, plujących nazywających mnie obleśnym grubasem i innymi obrzydliwymi wyzwiskami! Kim oni są, żeby przeciwko mnie protestować, co?! Kim oni są?! Chyba, że byli mną i byli tam gdzie ja i wiedzą o czym wrzeszczą! niefajny jakbyśmy zaczynali z karmą 50, gdzie 0 to mafia a 100 to miasto, to gruambo miałby już 45 niefajny Jak się zapatrujecie na to że ja mam 3 role a wy po jednej ( ojciec chrzestny,grubol i sąd ostateczny jako don w sprawach mafii)? tu fajny mafia się wygadała na discordzie i teraz pewnie za bardzo nie chce się nikomu wpisywać, ale z czystej przyzwoitości jeden czy dwóch pewnie się zameldowało ja przyjdę potem, skoro teraz wieje chujem niefajny bardziej mafijnego wejscia niz don vito nie dalo sie poczynic chyba fajny ale nie wiem??? Dlatego uważam, że coś tu potencjalnie może nie grać i się o to dopytałem i dalej mam wątpliwości. Grubdemorcie, jak to dokładnie wyglądało, kiedy stwierdziłeś, że Grubbol rozjebał Don Vito? Podoba mi się. Uszczypliwe. Celne, nawet jeśli skierowane do mieszkańca. a mi się to na gorąco nie podobało, w sensie czytałem to z miną "kurwa serio będziemy do tego poziomu schodzić i się czepiać słówek?" Nie na tym ta gra trochę polega? Zwłaszcza na początku? Przy czym Grubdemort to był mój taki cichy podejrzany. Dość mocno reakcyjny sposób gry odhaczony. Interakcja z Gruboku odhaczona. Dyskredytacja Ricka cy Papież odhaczona i może się rozejść. Nie widziałem tam nawet próby szukania prawdy. Grubolone dostał wpierdol a wrzuca wyższy bieg, wybierając sobie do tego bardzo tricky cele do ataków Zapraszam do dyskusji A co innego miałby zrobić? Witam w ten piękny dzień wszystkich Gruboli za wyjątkiem mafiozów i/lub potencjalnych sojuszników Biura Podróży TUI. Idę nadrabiać dalej.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:35:02 GMT 1
Jakby to inaczej ująć M. Otyłku. Bardziej w tej rozgrywce dałes mi się poznać jako obrońca uciśnionych niż jako poszukiwacz złoczyńców. ty, ale tego samego nie można powiedzieć o jabbie, którego bronisz? jabba uniewinnił parę osób, walnął w nieaktywnego grubego rybę i se poszedł ja nie mówię, że Jabba mafia 100%, ale czy można na tym etapie wskazać większe różnice między Motylkiem i Jabbą? wali mi to podwójnymi standardami z twojej strony ale ja nie mówię, że Jabba jest 100 procent niewinny, mówię, że wskazywanie go jako winnego może sugerować czyjąś winę, bo Jabba w mojej opinii nie zrobił niczego, czego nie zrobiłby będąc w mieście, a kolejną edycję z rzędu gracz tego typu jest stawiany pierwszego dnia do odstrzału za to, że robi nocne rajdy postowe a w dzień go nie ma. poza tym ja jednak staram się zwracać uwagę na rzeczy, które mi się u innych nie podobają, a nie skupiam się głównie na obronie innych. Np. u Ciebie są pewne elementy, które mogą sugerować mafijność
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 11:36:04 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 11:36:04 GMT 1
no i to robienie lepu z Jabby, które DZG uskutecznia, też mi lampkę zapala
z mojego doświadczenia, jak mafioza widzi, że niewinni się czepiają gracza X, to fajnie powiedzieć, że gracz X lep, a atakujący go winni i masz fajną bazę do oskarżeń
i miastowi robią to rzadziej, bo mają ograniczoną bazę kolorków, częściej widziałem to u mafiozów
|
|