|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:38:58 GMT 1
Nie no kurwa Grubraun, gdybym chciał coś ugrać na niewinności (potencjalnej) Jabby to bym przekonywał wszystkich, że jest niewinny, a nie oskarżał innych na podstawie tego, że wskazują Jabbę. Napisałem kilka razy że nie wiem czy Jabba jest winny czy niewinny. Ale nie widzę żadnych merytorycznych przesłanek do tego, by był pierwszy do odstrzału. A jak ktoś coś takiego w nim widzi, to u mnie od razu podpada.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:41:04 GMT 1
A to co mi się nie podoba u Ciebie Grubraun, to to, że Ty na podstawie prawdziwych przesłanek wyciągasz dziwne wnioski. Tak jakby to argument miał potwierdzać wniosek, a nie wniosek wynikać z argumentacji.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 27, 2024 11:43:04 GMT 1
Grubo zaczęliście. Jestem na 12 stronie. Rick wygląda na mafiozę. Voldemort miasto. Dobre odczyty daje. Grubolone zaczął mafijnie, ale skubany poszedł w merytorykę zamiast skryć się do dziury, więc na dwoje babka wróżyła, ale jeśli jest w mafii, to jest dla niej nie do odratowania, więc pewnie pójdą w niego jakieś strzały od mafii. Ten Kuku czy jakoś tak jeszcze mi się nie podobał, wyczuwam duży współczynnik prób urabiania innych. Knur z Mazur trochę obok gry przechodzi. Mietek wygląda legitnie. Gruboku mnie kupił tym pytaniem o to na jakiej podstawie Voldemort odczytywał, może być niewinny. Lepper też niewinnie na początku, ale tu kreacja/inteligencja może co nie co przesłaniać. Papież się bawi w odniesienia do dawnych edycji, trochę jakby kumpli szukał? Gruambo znalazł czas na gifowy avatar, wpis kreacyjny, ale do gry się nie pali. Chyba do jednej edycji się odnosiłem, tej z oryginalnym Grubolem oraz Papieżem, bo myślałem, że na tym trochę polega ta edycja. Grubo zaczęliście. Jestem na 12 stronie. Rick wygląda na mafiozę. Voldemort miasto. Dobre odczyty daje. Grubolone zaczął mafijnie, ale skubany poszedł w merytorykę zamiast skryć się do dziury, więc na dwoje babka wróżyła, ale jeśli jest w mafii, to jest dla niej nie do odratowania, więc pewnie pójdą w niego jakieś strzały od mafii. Ten Kuku czy jakoś tak jeszcze mi się nie podobał, wyczuwam duży współczynnik prób urabiania innych. Knur z Mazur trochę obok gry przechodzi. Mietek wygląda legitnie. Gruboku mnie kupił tym pytaniem o to na jakiej podstawie Voldemort odczytywał, może być niewinny. Lepper też niewinnie na początku, ale tu kreacja/inteligencja może co nie co przesłaniać. Papież się bawi w odniesienia do dawnych edycji, trochę jakby kumpli szukał? Gruambo znalazł czas na gifowy avatar, wpis kreacyjny, ale do gry się nie pali. :/ dziękujemy za to streszczenie jest potencjał na mafiaka Ale ogólnie to ten post jest trochę tricky, na pierwszy rzut oka brzmi chujowo i drętwo, od razu pomyślałem sobie, że pewnie ktoś się dojebał do niego, ale w sumie nie jest taki zły jak się zastanowić. Wejście od razu z odczytami, bez asekuracji, bez kreacji, bez zobaczenia czy da się po cichu wślizgnąć do tematu? Wydaje mi się, że słaby mafiozo bałby się tak wejść a dobry nie napisałby tego tak drętwo. Konkluzja jest taka, że jak Rick w mafii to nie dam sobie obciąć ręki ale raczej Grumbabo powinien być niewinny w takim wypadku. Wtedy może potencjalnie sobie nadrabiać spokojnie pozycję wiedząc ile jeszcze mu kompanów żyje i może rozmyć swój temat.
W drugim wypadku jak Grumbabo jest w mafii to nie widzę w niej Ricka za bardzo. Za duże ryzyko w porównaniu do korzyści jakie miałby z wywaleniem swojego. Zwłaszcza jak się o nim rozpisuje w punktach od kiedy zaczął go podejrzewać. Nie ten typ gracza chyba by szybko sobie na kimś budować pozycję jeśli chodzi o Ricka.
Bytność obydwóch jegomości w mafii byłaby co najmniej dziwna.
To jest post, który sprawia, że zaczynam wątpić w winę Grubolone. Pierwsza organiczna myśl. Dlaczego? Co tam jest takiego autorskiego? Co tam jest takiego, czego mafiozo nie mógłby napisać? Czemu mam wrażenie, że napisałeś tego lekko obronnego posta po tym jak zobaczyłeś poniższy post Voldemorta? Grubolone dostał wpierdol a wrzuca wyższy bieg, wybierając sobie do tego bardzo tricky cele do ataków Zapraszam do dyskusji Gratuluję, jak nie jesteś jakimś pojebem to raczej byś teraz nie bronił tego mafiaka w taki sposób. Wycofuję chwilowo tego gagatka - Wróżbitę ze składu mafii. Co sądzisz Ricky?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:43:33 GMT 1
A poza tym dość pewny swego jesteś, brakuje mi w tym wszystkim elementu hmm zawahania.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 11:46:26 GMT 1
Podoba mi się, że BZG wjechał w GruBraun. Też o tym myślałem. Może jednak ty jesteś zielony BZG
40+ postów u europosła ale 0 serduszka w nich
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:51:23 GMT 1
Po prostu pewność siebie w temacie Grubrauna totalnie nie klei mi się z tym, że mnie podejrzewa xD Tym bardziej, że pozycję mam jaką mam, co drugi którego wspomnę daje mnie w kolejce do zlinczowania. Teoretycznie mafiozi mogliby mnie trochę pobronić (i pewnie nawet jeden taki to zrobił) ale korzystniej dla nich jest przyglądać się temu i podsycać ogień jak Grubraun.
Ja naliczyłem przynajmniej z 5 graczy, którzy rozważają głos na mnie, myślę, że mafia też to ma policzone hihi.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 27, 2024 11:54:41 GMT 1
W sumie Voldi, bo tak sobie myślałem jeszcze nad tobą i jedna rzecz mnie zainteresowała Gratuluję, jak nie jesteś jakimś pojebem to raczej byś teraz nie bronił tego mafiaka w taki sposób. Wycofuję chwilowo tego gagatka - Wróżbitę ze składu mafii. Co sądzisz Ricky? W tym poście wyżej piszesz o mnie tak, jakbyś nie wiedział, kto zacz - "jak nie jesteś jakimś pojebem to bla bla", ja odnoszę wrażenie że tu piszesz do osoby nierozpoznanej Problem z Tobą gagatku mam taki, że posiadam nieodparte wrażenie że moje akcje u Ciebie spadły w momencie jak Cię wjebałem do mafii. A zrobiłem to też na podstawie zapytania tegoż samego Grubola - Szefa zadanego w pewnym momencie, tylko no tutaj jest to o wiele bardziej miękkie dla mnie niż Szef - Grubolone. Ale gierkę, oceniając tylko Ciebie i Twój posting masz na dość dużej rozpiętości, więc musiałbyś skillowo dojechać, żeby tak się prezentować w mafii. Muszę przemyśleć jak w ogóle na mój obraz gry wpływa to że jest pięciu mafiozów, bo przy pięciu nie wierzę że wszyscy zaczęliby omijać tego Grubolone albo zbijać na niego credo, któryś mógłby jednak robić za adwokata, bo byłoby to zachowanie - jak wspomniałem - kurewsko nieracjonalne dla mafii. Zapraszam do jebania natomiast, zobaczymy kto siła a kto kiła. a tu "musiałbyś skillowo dojechać, żeby tak się prezentować w mafii" - piszesz tak, jakbyś jednak wiedział gdzie posty dzieli niecałe 10 minut we no wyjaśnij, o co tu się rozchodzi, czy ja coś źle zrozumiałem, czy co Dobra uwaga, jestem ciekaw, czy Grubdemort coś odpisał, mam jeszcze 10 stron do nadrobienia. Dobra, widzę, że odpowiedź była i w sumie taka zbywająca: W sumie Voldi, bo tak sobie myślałem jeszcze nad tobą i jedna rzecz mnie zainteresowała W tym poście wyżej piszesz o mnie tak, jakbyś nie wiedział, kto zacz - "jak nie jesteś jakimś pojebem to bla bla", ja odnoszę wrażenie że tu piszesz do osoby nierozpoznanej a tu "musiałbyś skillowo dojechać, żeby tak się prezentować w mafii" - piszesz tak, jakbyś jednak wiedział gdzie posty dzieli niecałe 10 minut we no wyjaśnij, o co tu się rozchodzi, czy ja coś źle zrozumiałem, czy co nie wiem kim jesteś i taki ogólny apel jak jesteście w mieście to przestańcie robić analizę językową, to nie 2013 rok drugi post którego mi szkoda w tej edycji, pierwszy był w odpowiedzi do papieża Dlaczego było Ci szkoda posta do mnie? I czemu w pewnym momencie napisałeś, że jestem obrzydliwy? Grubo zaczęliście. Jestem na 12 stronie. Rick wygląda na mafiozę. Voldemort miasto. Dobre odczyty daje. Grubolone zaczął mafijnie, ale skubany poszedł w merytorykę zamiast skryć się do dziury, więc na dwoje babka wróżyła, ale jeśli jest w mafii, to jest dla niej nie do odratowania, więc pewnie pójdą w niego jakieś strzały od mafii. Ten Kuku czy jakoś tak jeszcze mi się nie podobał, wyczuwam duży współczynnik prób urabiania innych. Knur z Mazur trochę obok gry przechodzi. Mietek wygląda legitnie. Gruboku mnie kupił tym pytaniem o to na jakiej podstawie Voldemort odczytywał, może być niewinny. Lepper też niewinnie na początku, ale tu kreacja/inteligencja może co nie co przesłaniać. Papież się bawi w odniesienia do dawnych edycji, trochę jakby kumpli szukał? Gruambo znalazł czas na gifowy avatar, wpis kreacyjny, ale do gry się nie pali. To jest bardzo niewinne też. Dobry zły i Gruby, Papież, Rick Astley, Wróżbita, Grubraun, Gruboku, Mietek. To są zaproszeni na kolację.
Mam delikatne wątpliwości co do Papieża, największe z tej grupy, ale niech będzie. I też intryguje mnie. Dlaczego ty mi Grubolone ani razu nie odpowiedziałeś pomimo tego, że ja tyle razy w ciebie uderzyłem? Dlaczego?
Jak masz jakieś wątpliwości, to możemy pogadać, może się wyjaśni. Bo ja z kolei nie rozumiem, czemu masz w niewinnych Ricka i Gruboku, mieliśmy o tym rozmawiać, bo dla mnie obaj są śmierdzący i na obecną chwilę do szybkiego wyjebania, zwłaszcza Rick.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 11:56:09 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 11:56:09 GMT 1
nie mam pojęcia, gdzie wykazałem jakąkolwiek pewność, musiałbyś pokazać
powiem krótko, robienie lepu z Jabby, o którym ja mogę powiedzieć najwyżej "chuj wie" i ciśnięcie graczy, którzy patrzą w tamtym kierunku, mi nie pasuje, bo dla mnie nie jest to jakiś mega kontrowersyjny kierunek
a może być dla Ciebie wygodnym wektorem oskarżeń: mafia mnie bije + biją Jabbę, baza na gierkę zrobiona
|
|
|
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 27, 2024 11:57:06 GMT 1
DZG spoko dzisiaj ugułem przepraszam że tak brzydko powiedziałem wcześniej :/
@papież no wiadomo że w teorii jak mafiozo chce przeżyć to nie ma innej opcji, niż napierdalać, ale w praktyce to różnie wychodzi, istnieje również archetyp gracza który pod ostrzałem w mafii chowa się do nory
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 11:57:15 GMT 1
Będę się zbierał pomału do roboty. Raczej przy takiej liczbie graczy nie dam rady być na bieżąco z tematem, więc co najwyżej będę zmieniał głos jak uznam, że trzeba. Z tego co kminiłem setup przed edycją, to chyba dobrze byłoby na początku unikać masówki, by nie wpierdalać Grubola od razu na minę pod tytułem branie udziału w nieudanej masówce lub niebraniu udziału w masówce. Dobrze by było by mądre głowy w mieście tego dopilnowały w fazie wajchy.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 11:59:16 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 11:59:16 GMT 1
i ja nie widzę tego tak, że Jabba jest pierwszy do odstrzału, ja to widzę jako presja na potencjalnie przemykające postaci i uważam to za korzystne aktywizacja mniej aktywnych slotów jest konieczna do zbudowania pełnej mapy gry, a tu masz Jabbę, który mówi, że będzie w poniedziałek, jakichś Małyszów czy Kononowiczów, o których nic nie powiesz
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 12:00:20 GMT 1
ile razy widziałeś by gracz żyjący nocnym życiem zaktywizował się w temacie tylko dlatego, ze ktoś go wywołuje?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 12:00:42 GMT 1
wręcz gdyby nagle się zaktywizował uznałbym to za co najmniej podejrzane xD
|
|
|
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 27, 2024 12:01:16 GMT 1
mafia się wygadała na discordzie i teraz pewnie za bardzo nie chce się nikomu wpisywać, ale z czystej przyzwoitości jeden czy dwóch pewnie się zameldowało ja przyjdę potem, skoro teraz wieje chujem Tłumaczonko. panowie a co z tym chłopem wszedł wczoraj, zebrał wpierdol, schował się do nory dzisiaj wrócił z czymś takim i znowu siedzi cicho
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 12:01:18 GMT 1
Jeżeli dobrze zrozumiałem setup gry to masówka jest nam wybitnie nie na rękę, więc ogólnie w temacie powinien być ogień
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 27, 2024 12:02:08 GMT 1
a Knur z Mazur Kondonowicz albo rzeczywiście za mało mleka ostatnio dostaje albo gra na zaciśniętym ręcznym, bo mieć taką fajną postać i wbijać z tak bezbarwnymi postami...
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 27, 2024 12:06:08 GMT 1
panowie a co z tym chłopem wszedł wczoraj, zebrał wpierdol, schował się do nory dzisiaj wrócił z czymś takim i znowu siedzi cicho A co mamy Ci napisać, typ którego można wyjebać jako plan C Nie różni się niczym od innych glonów
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Post by Gruba Ryba on Sept 27, 2024 12:06:32 GMT 1
I dał sobie mnie zielonego na podstawie tak durnego argumentu. Na ten moment jest to poszlaka, mówiąca, że Ryba jest w mafii, bo "zaprzyjaźnia się" ze mną argumentem pisanym palcem po wodzie. Owszem, jest to durny argument, ale w tej edycji mafii, gdzie specjalnie powiększono awatary dla pokazów Gruboli, uważam że warto trzymać Cię trochę dłużej, żeby zobaczyć kokon i motyla. Natomiast jeśli blefujesz i nie masz następnych, to później mogę Cię wziąć jako przynęta na ryby.
|
|
Gruboku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 349
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:09:52 GMT 1
via mobile
Post by Gruboku on Sept 27, 2024 12:09:52 GMT 1
Ale tłusty połów miałem z samego rana, ryb najebało tyle że prawie mi łódka zatonęła, ale co to dla takiego starego wędkarza jak ja. Zresztą jestem taki gruby, że nawet bez ryb ta łódka jest bliska zatonięcia. Czekając, aż mi się wędka poruszy, przeczytałem cały temat, jest tego w chuj, ale tak patrząc na jakieś wajbiki, bo na razie nic lepszego nie wymyślę: W niewinnych mam: Mietka Wróżbitę motylka (choć w jego przypadku bardziej zależy mi zobaczyć jego kolejne awatary, więc dlatego jestem przeciwny jego ubijaniu) Winni: Dobry, zły i gruby (bo jest zbyt pewny w otwieraczu, tak jakby chciał bardzo pokazać jaki jest przydatny) Jabba (głównie za stwierdzenie, że w sumie możemy go uwalić, bo dopiero w poniedziałek będzie mógł być aktywny) Ogólnie tyle tu tłuszczu, że mi kurwa oczy słoniną zaszły i ciężko coś dostrzec. Akurat motylek zwrócił uwagę na dobry post, bo rzeczywiście ryba tutaj popisał się wiedzą o edycji, doprawił żartem żeby nie zająć pozycji trudnej do wycofania się. A to jest jego drugi post przypomnę. Czyli ubogo nam ze stołu podaje.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Post by Gruambo on Sept 27, 2024 12:12:33 GMT 1
No nie musiało mu wyjść 🤷🏼♂️ A zresztą, Vito, powiedz mi, nawet jeśli szukałby w taki sposób przyjaciół, to twoim zdaniem mafijne, czy co? Troszkę sobie na niego patrzyłem i odniosłem nieprzyjemne wrażenie szukania przyjaciół. Mała ostrzegawcza lampka mi się zapaliła przy jego nicku kiedy nie zauważyłem u pozostałych podobnych prób zdobywania przyjaźni. Don Vito mafia.
|
|