|
Post by Grubol-Papież on Sept 27, 2024 12:12:34 GMT 1
Papież na spokojnie, nawet może za spokojnie, póki co nie widzę tej ogromnej miastowej zajawki, jaką Papież powinien mieć. Ale kto wie, może straumatyzowany. Zakładam, że się może rozkręcić. Zakłądam, że możę być bardzo pomocny. Jak zdrajca, to i tak nie będzie miał lekko. Zajawka będzie jak przetrwam dzisiejszy lincz i mord. Na razie pracuję, trochę nadrabiam, ale i tak wiem, że idę chlać (orgia w Dąbrowie Górniczej, hehe) i mnie przy linczu nie będzie, więc nie mam co się nakręcać na dzisiejszy dzień i kreowanie wydarzeń jak od mojego wylogowania się to jeszcze ze 3 wajchy zdążą pójść. ale chronologię zdarzeń mamy taką: 1. piszę pierwszego posta w rozgrywce 2. rambo pisze drugiego posta w rozgrywce 3. piszę trzeciego posta w rozgrywce i zwracam się w nim bezpośrednio do rambo i to pozytywnym tonie 4. grubol szef pisze czwartego posta w rozgrywce rambo mi w żaden sposob nie odpisuje, ani w ogóle nie pisze nic innego 5. pomyślałem sobie, że w zasadzie takie unikanie interakcji jest raczej mafijne niż niemafine, no bo czego się bać, zabawę d0 mamy, ale nie musi to przecież o niczym świadczyć - piszę więc posta o karmie i daję mu -5 6. grumbao widzi, że dostał atak i pisze drugiego posta kreacyjnego 7. w temacie nic się nie dzieje, bo kilka osób tylko wrzuciło posty kreacyjne, no i jak napisałem wyżej, ty zacząłeś pytać andrzeja o kreację 8. daję rambo kolejne -5 i tobie -2 za rozmywanie tematu co pośrednio zdejmuje press z rambo 9. rambo dalej nie ma więc jak dla mnie to podejrzany stał się w punkcie piątym, a to że zniknął, to tylko mnie utwierdza w tym przekonaniu a odnośnie ciebie to nie wiem jaki wniosek w końcu w związku z tym, chyba się nie zgadzam, że "mógł się bawić kreacją", bo wg mojej interpretacji, to zabawy tam wiele nie było COŚ MI TU NIE STYKA... PRZECIEŻ TO JEST KIEPSKIE. JAK MIAŁ SIĘ ODNIEŚĆ RAMBO KREACYJNIE DO TWOJEGO POSTA ŻE MA FAJNY AVATAR I ZAZDRO?
UWAŻASZ ŻE TEN POST Z '-5 RAMBO' TO JEST TAK KONKRETNY ATAK ŻE RAMBO W OBSRANYCH PORTACH POSTANOWIŁ TEMAT ZIGNOROWAĆ I POZOSTAĆ W KREACJI NA 1 STRONIE? DAJCIE SPOKÓJ A MOŻE CHŁOP PO PROSTU BYŁ CZYMŚ ZAJĘTY? BO TU SIĘ TWORZY TAKA NARRACJA JAKBY OTRZYMAŁ POTĘŻNEGO GONGA I POSTANOWIŁ UCIEC DO NORY A MOŻE TO JEST OPERACJA FALSE FLAG I ODWRÓCENIE UWAGI OD TWOJEGO KOLEGI DON VITO GRUBOLONE? 15 STRON MAM TERAZ NADRABIAĆ??
Bardzo dobre uwagi. Ja bym wręcz poszedł dalej - czemu gracz w typie Ricka - wyglądający na chcącego kreować wydarzenia i mieć wpływ na rozgrywkę aż tak grzeje temat Gruambo. No typ napisał 2 posty i go olał, bywa. Można to mieć z tyłu głowy, można nawet napisać, że się zauważyło, ale takie rozpisywanie tego i robienie z tego początkowej osi swojej gry? Po chuj? Śmierdzi to. A argumenty o zesraniu itp to sobie wsadźcie w dupę i używajcie innych. Wysilcie się trochę zamiast pisać tylko o zesrańsku jako najwygodniejszy argument. A ktoś Cię tu jebie za zesranie się? Bo ja i Szef mamy Cię za mafię ze względu na to, że Twoje przemyślenia wyglądają na tworzone na potrzeby a nie wynikające z faktycznych odczuć w toku gry. Oho, już wjazd na psychę się zaczyna, ciekawie. Bardziej mi to brzmiało na wkurwionego niewinnego co musi szybciej niż zwykle wrzucać wnioski. Zostawiłbym go na razie w spokoju. Zresztą mam wrażenie że w tej edycji wydarzyła się jakaś anomalia w tych argumentach ( tego by nie zrobił w mieście, ten gra fatalnie jak na miasto itp). Takim myśleniem to nie ułatwiacie mi roboty. Ja rozumiem ducha współpracy itp, ale też nie licz, że naszym nadrzędnym celem jest ułatwianie Ci roboty. Zresztą, co takiego jest utrudniająćego grę w tych postach i w takim argumentowaniu?
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Post by Gruambo on Sept 27, 2024 12:14:04 GMT 1
kurwa ile fluffu teraz a na pierwszych stronach nie było komu pisać Rick mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:14:11 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:14:11 GMT 1
zrób dla mnie analizę Szefa
papierzak
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 27, 2024 12:14:36 GMT 1
Bo to nie był atak. Nie każda interakcja w tej grze musi być atakiem albo lizaniem się po chuju. Byłeś? No ale to jest tak: witasz się -> idziesz bo masz wyjebane, spoko witasz się -> dostajesz atak -> nie odpisujesz na niego bo masz wyjebane i idziesz, spoko witasz się -> dostajesz atak -> piszesz drugiego posta kreacyjnego, olewasz atak, idziesz no dla mnie ten trzeci przypadek jest już dziwny No dobra, to jaki był cel tamtego posta? Co wyniknęło/miało wyniknąć z tamtej interakcji? No bo napisałeś sobie, że Mietek ma rozregulowany celownik, po coś to chyba zrobiłeś. Żeby go zdyskredytować w oczach innych? Skoro to nie był atak, to co chciałeś tym osiągnąć? Jaki zaszedł proces myślowy, że taki post powstał? No wszedłem z nim w interakcję i sprowokowałem do rozwinięcia wcześniejszych myśli. Odpowiedź mnie usatysfakcjonowała. Pozostały posting też wyglądał mi nieźle, więc stwierdziłem, że na potrzeby d1 Mietek będzie niewinny i fajrant. a mi się to na gorąco nie podobało, w sensie czytałem to z miną "kurwa serio będziemy do tego poziomu schodzić i się czepiać słówek?" Nie na tym ta gra trochę polega? Zwłaszcza na początku? No imo nie, ale nie musimy się zgadzać w kwestiach wizji artystycznej. Ja podtrzymuję, że mi się to nie podobało, ale to dla mnie jest NAI. === mam go neutralnie ten post, co tam wytknął nielogiczność papieżowi, mi się podobał, to było miastowe (teraz rozumiem, że to nieporozumienie było, ale to nieistotne) tę ramboanalizę oceniam neutralnie, mogła wyjść z obu frakcji jeden zgrzyt miałem, że tam lekko wbił w Mietka, a potem to szybko spacyfikował mafiacorner.boards.net/post/138157/thread Rick tam się chyba czepiał, że Mietek dziwnie czyta grę, Mietek uzasadnił swoje typy, a Rick "noo trzeba było tak od razu", gdy chyba Rickowi in the first place o to nie chodziło? nwm czy zrozumiałe xd Ja bym się chciał dowiedzieć, gdzie on widział tę nielogiczność. Bo ja o Rambo pisałem jedynie, że on się bawił kreacją, gdy inni pisali, że nie. To była taka miękka obrona Gruambo a w żadnym wypadku atak. Tak więc w sumie Rick sobie chyba tę nielogiczność zmyślił. Grubol Szef chyba naszą rozmowę o podejrzanych przeniesiemy na jutro, bo powoli się zawijam. W sumie to chciałem sam wywołać ten temat i wrócić do niego, szukałem posta i zobaczyłem - a wczoraj ominąłem - że ty nie widziałeś nielogiczności w swoim zachowaniu, ale jakoś nie pociągnąłeś potem tematu. No to już tłumaczę: Po pierwsze: 1. JAk to jest, że jednocześnie oceniłeś za mafijne wejście Gruambo oraz posta Ricka, w którym się do tego Gruambo dopierdalał. Uważasz, że mafiozo zaczął grę od jebania kolegi z mafii?  no normalnie a co?? No dla mnie to akurat nie jest normalne wyjebać kolegę 10 minut po starcie gry, ale rozumiem, że dla Ciebie tak? 2. Zapraszam na kolację Papieża, Gruboku i Grubola Astleya. Będziemy jutro rozmawiać przy jednym stole! Czemu zapraszasz mnie i 2 moich podejrzanych? (...) A ja stawiam tezę, że Grubbolone-Gruboku to 2 mafie. Don Vito wiedział, że Gruboku to mafia, więc się podczepił pod atak Brauna, żeby się w razie czego szybko załapać na profity, ale zrobił to chujowo, zupełnie błędnie opisując to, co się działo w temacie. Jakby wylosował znany sobie argument za czyjąś mafijnością (szukanie przyjaciół), tylko nikt inny tego nie widział, bo nie miało to miejsca.  O 21:29 wbijasz szpilkę grubdemortowi, że jednocześnie ocenia za mafijne wejście rambo oraz mojego posta, w którym go atakuje. [pkt 1] O 22:02 piszesz, że to nie jest dla ciebie normalne wyjebać kolegę 10 minut po starcie gry (wstępnie wykluczasz mafia-mafia) [pkt 1] O 22:32 piszesz, że dla ciebie gruboku jest mafią, a ja jestem twoim podejrzanym - wbrew postom z 21:29 i 22:02 o tym pisałem już wcześniej Po drugie: 3. (ten sam post co w pkt 1, inny fragment) a jakich przodowników pressingu, czy liderów najgrubszych spostrzeżeń masz na ten moment? Ja gram po swojemu, jak przelece krótko jak meteor to trudno. Mietek, Wróżbita, nawet ten Rick, choć sposób, w jaki te przemyślenia podaje mi nie pasi są dla mnie o kilka parafii wyżej w hierarchii pressingu niż Ty. I nie byłoby nic złego w byciu niemerytorycznym, gdyby nie to, że w zasadzie od początku usiłowałeś grać merytorycznie. Dla mnie to jest rozjazd między zasugerowaną na początku postawą a faktycznie prezentowaną potem. 4. Gość, który chce grać od samego początku, czepia się Rambo na pierwszej stronie a w tym poście mamy tak: -wtrącenie, że co do niego się Mietek myli; -Grubbolone jest tak mafijny, że to aż przerysowane, czyli pewnie też się Mietek myli (a niby dlaczego? Czy nie można założyć, że ktoś kurewsko mafijny jest po prostu w mafii?); -o Braunie to mu się nie chce myśleć (ale analizować sytuację z wejściem Rambo to mu się chciało); -nie rozpatruje zupełnie, czy Mietek to tak celowo niecelnie atakuje, czy może właśnie ta niecelność go uniewinnia. Dla mnie bardzo słaby post. O 21:29 jestem jakimśtam "przodownikiem pressingu", pomimo że styl ci nie leży (spoko). O 23:07 ten sam post został już określony jako "bardzo słaby". Żeby nie było - ja teraz nie wyciągam na cb armat, tylko tłumaczę co stało za moją wrzutą o nielogiczności działań papieża. Tj. wtedy to było tylko to pierwsze i pisałem o tym tutaj https://mafiacorner.boards.net/post/138306/thread a teraz jak to piszę to jeszcze to z pkt 3 i 4 mi się rzuciło w oczy jako wytłumaczalna, ale niekonsekwencja.
|
|
Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Post by Gruambo on Sept 27, 2024 12:16:11 GMT 1
Rick Gruboll, a we rzuć coś poza comentary, jakieś trollowanko rockrollowanko czy cuś ale jakie comentery ja na pierwszej stronie mówiłem, że rambo się obsrał i może być w mafii tylko nikt nie chciał słuchać
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:21:37 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 12:21:37 GMT 1
mam wajbowe wrażenie, że strasznie margarynisz w tej grze, rick : o
graj se swoje ziomuś, dawaj kmińki, bo chyba serio najbardziej kojarzę tłumaczenia xD
tzn. ja rozumiem, że cię o coś pytają, ale proporcje spostrzeżeń do wyjaśniania mi się nie zgadzają
dawaj pokminimy
czy Małysz wczoraj zrobił townslipa, jak w ciebie wbił?
jak widzisz Michei Kakę?
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 27, 2024 12:23:01 GMT 1
Przepraszam czy ja utrudniam Panu gre? Coś ty próbujesz być na silę takim przyjemnym? xD Dobry, zły i gruby napisał o przyjemniaczkach i już się pojawia ten argument. Ale może inaczej spróbujmy: jeśli jesteś niewinny zastanów się na ile te ataki na Ciebie mogły być zasłużone, a na ile są nieszczere. Jeśli są nieszczere to u kogo i dlaczego? A w czyje ataki wierzysz, że dany delikwent faktycznie ma Cię za mafię? Ale czego ty nie rozumiesz w tym że sama twoja gra jest nastawiona na utrudnianie odczytów? Na chuj takie denne pytanie zadajesz? W momencie kiedy Ciebie nazywało się mafią o mnie napisano, że mam spoko wejście i mogę być w ekipie ludzi o niezmąconych głowach. Jeśli jesteś miastem to utrudniłeś odczyty innym, gracze mają zły odczyt Twojej postaci Jeżeli ja jestem miastem to ułatwiłem odczyty innym, gracze mają dobry odczyt mojej postaci ponadto skupiając sie na ilości postów a nie na treści utrudniasz odczyty innym. Chcesz kontynuować? Jeżeli Ty jesteś miastem? Nie wiesz tego? W momencie kiedy Ciebie nazywało się mafią o mnie napisano, że mam spoko wejście i mogę być w ekipie ludzi o niezmąconych głowach. Jeśli jesteś miastem to utrudniłeś odczyty innym, gracze mają zły odczyt Twojej postaci Jeżeli ja jestem miastem to ułatwiłem odczyty innym, gracze mają dobry odczyt mojej postaci ponadto skupiając sie na ilości postów a nie na treści utrudniasz odczyty innym. Chcesz kontynuować? Jak to po potencjalnej mojej śmierci w linczu to coś da to oczywiście że będę dawał jak najwięcej odczytów. Jak terapia szokowa ma w czymś pomóc to w to wchodzę nie patrząc czy mi to zaszkodzi czy nie. Skąd ty wiesz że gracze mają dobry odczyt twojej postaci? A komu zwykle najbardziej zależy by był czytany jako niewinny? Obu frakcjom? Może najmniej rolnym, bo nie chcą zlecieć w mordzie, ale ogólnie i mafia chce wyglądać niewinnie i miastowi jak mają mózg też, żeby nie być atakowanym i móc szukać w spokoju mafii, żeby nie utrudniać innym szukania itp. Co za absurdalne rzeczy piszesz.
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 27, 2024 12:24:16 GMT 1
mam wajbowe wrażenie, że strasznie margarynisz w tej grze, rick : o graj se swoje ziomuś, dawaj kmińki, bo chyba serio najbardziej kojarzę tłumaczenia xD tzn. ja rozumiem, że cię o coś pytają, ale proporcje spostrzeżeń do wyjaśniania mi się nie zgadzają dawaj pokminimy czy Małysz wczoraj zrobił townslipa, jak w ciebie wbił? jak widzisz Michei Kakę? no to masz złe wajbowe wrażenie ziomuś zrób sobie listę readów które dałem margaryniąc i potem zrób listę osób które dały ich więcej może ze dwie takie znajdziesz o działalności rambo to mam do powiedzenia tylko tyle
|
|
|
Post by Grubol Szef on Sept 27, 2024 12:28:54 GMT 1
Odwołuję kolację!
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:29:03 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:29:03 GMT 1
to jest niesamowite bo Papierz gra jakby Leonidasa z bosymi stopami przenieśli z MŚ 1938 do meczu w chłodna deszczowa noc w Crystal Palace, sezon 2019/2020
i to jest tak
ja uważam że trzeba docenić diagonalne podania i oldskul, nie jest tak że deprecjonuje
ale że tak to ujme, jak mam możliwość zagrania na drugim boisku szybka piłkę i gegenpressing to idę tam a bosego papierzaka sobie tylko pooglądam
dlatego jak będziesz miał jakieś strategic level pytanko papież to dawaj ale na analizę językowa to sobie pozwolę olać
natomiast dobra wiadomość jest taka że spadłeś mi z potencjalna mafia na swoja gierka, gratuluję, wyzwolilem potencjał już we wrozbicie i papierzaku, tak to się robi
notabene w Grubbolu też to zrobiłem ale jego mam za niewinnego od startu
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:30:53 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:30:53 GMT 1
może to jest odpowiednia rola dla mnie
najpierw jesteś najlepszy a jak już ci się nie chce to pozwalasz innym kwitnąć przy tobie
ricky co tam u ciebie, trochę marnie wygladasz
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 27, 2024 12:31:19 GMT 1
witam czyli nic nowego
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:35:00 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:35:00 GMT 1
Don Vito Padlinone
Dawaj niewinnych i mafię
|
|
|
Post by Grubol Szef on Sept 27, 2024 12:36:20 GMT 1
Albo dobra kolacja będzie dla Wróżbity i Eastgruba.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:38:52 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:38:52 GMT 1
Przecież cię będą mordować Szefito, co ty dajesz, jaka kolacja.
Chyba dla robaków.
Gdzie jest ksiądz??
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:40:17 GMT 1
via mobile
Post by Lord Grubdemort on Sept 27, 2024 12:40:17 GMT 1
NIE BOISZ SIE MORDU? ?
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Post by Gruba Ryba on Sept 27, 2024 12:40:33 GMT 1
Albo dobra kolacja będzie dla Wróżbity i Eastgruba. Ja mogę przynieść tłuste szczupaki
|
|
|
Rozgrywka
Sept 27, 2024 12:41:09 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 27, 2024 12:41:09 GMT 1
Przecież cię będą mordować Szefito, co ty dajesz, jaka kolacja. Chyba dla robaków. Gdzie jest ksiądz?? czemu mają go mordować? : o
|
|
|
Post by Grubol Szef on Sept 27, 2024 12:44:20 GMT 1
W sumie Voldi, bo tak sobie myślałem jeszcze nad tobą i jedna rzecz mnie zainteresowała W tym poście wyżej piszesz o mnie tak, jakbyś nie wiedział, kto zacz - "jak nie jesteś jakimś pojebem to bla bla", ja odnoszę wrażenie że tu piszesz do osoby nierozpoznanej a tu "musiałbyś skillowo dojechać, żeby tak się prezentować w mafii" - piszesz tak, jakbyś jednak wiedział gdzie posty dzieli niecałe 10 minut we no wyjaśnij, o co tu się rozchodzi, czy ja coś źle zrozumiałem, czy co Dobra uwaga, jestem ciekaw, czy Grubdemort coś odpisał, mam jeszcze 10 stron do nadrobienia. Dobra, widzę, że odpowiedź była i w sumie taka zbywająca: nie wiem kim jesteś i taki ogólny apel jak jesteście w mieście to przestańcie robić analizę językową, to nie 2013 rok drugi post którego mi szkoda w tej edycji, pierwszy był w odpowiedzi do papieża Dlaczego było Ci szkoda posta do mnie? I czemu w pewnym momencie napisałeś, że jestem obrzydliwy? To jest bardzo niewinne też. Dobry zły i Gruby, Papież, Rick Astley, Wróżbita, Grubraun, Gruboku, Mietek. To są zaproszeni na kolację.
Mam delikatne wątpliwości co do Papieża, największe z tej grupy, ale niech będzie. I też intryguje mnie. Dlaczego ty mi Grubolone ani razu nie odpowiedziałeś pomimo tego, że ja tyle razy w ciebie uderzyłem? Dlaczego?
Jak masz jakieś wątpliwości, to możemy pogadać, może się wyjaśni. Bo ja z kolei nie rozumiem, czemu masz w niewinnych Ricka i Gruboku, mieliśmy o tym rozmawiać, bo dla mnie obaj są śmierdzący i na obecną chwilę do szybkiego wyjebania, zwłaszcza Rick. Rick jest rozmemłany i niepewny i moim zdaniem gra bardziej na dostanie wpierdolu niż posiadanie pozycji, a Gruboku mi dał takim mocno dociekliwym miastowym wajbem, fajne to było, jak tam zareagował na oskarżenia od Grubdemorta i jak zareagował na Grubleone. Miejska bezczelność. Pocytowałbym posty, ale źle się złożyło, bo właśnie wychodzę, więc daję tylko ogólny odbiór. Też u Rickiego widzę dobre intencje bardziej niż mieszanie.
|
|
|
Post by Grubol Szef on Sept 27, 2024 12:46:10 GMT 1
Przecież cię będą mordować Szefito, co ty dajesz, jaka kolacja. Chyba dla robaków. Gdzie jest ksiądz?? To mnie kurwa podejrzewaj coś. No tak szczerze to się nie boję mordu, wyjebią mnie najwyżej, to będę miał odhaczony co najmniej solidny występ, a potem sobie musicie jakoś radzić, a i tak ktoś musiał paść pierwszy.
Cofam uniewinnienie dla Brauna, które wczoraj dawałem.
|
|