|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 8:29:11 GMT 1
W sensie napisać opinię na czuja, że "no X tak na czuja raczej niewinny/winny" i już by coś było. I też nie mówię, że o wszystkich, stare dobre "X chuj wie" jest całkiem normalne (a już jak napiszesz, czy chuj wie, bo ciężko ci się określić, czy chuj wie, bo nie czytałeś/nie pamiętasz jego postów to już w ogóle miód), bo wtedy widać, że coś robisz. A tak to wygląda jakbyś nie chciał odkrywać kart, bojąc się wydać mafijnych cumpli jakbyś miał dziś paść w linczu
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 8:30:41 GMT 1
W ogóle skoro już poświęciłeś czas, to zdecydowanie lepiej byś go spożytkował, gdybyś się np. do mnie przyjebał - ale tak z czymś no. Skoro zacząłem ci jebać i póki co jestem twoim kandydatem na dziś, to fajniej by było, jakbyś przejrzał moje posty, do czegoś byś się dojebał, zawsze się coś znajdzie. Byłoby więcej pożytku, niż z tego twojego podsumowanka No ale to nie było moje podsumowanie tylko wstep XD Przecież napisałem, że dziś dopiero będę czytał i grał. Trochę czasu to zajmie, a w nocy spałem, a nie nadrabiałem, co może być szokujące. No to tym bardziej nie rozumiem co tamta lista miała wnieść i po co została dodana do posta E: Ale to idź nadrabiać, nie przeszkadzam; czekam z niecierpliwością
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:34:06 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:34:06 GMT 1
Jestem w tej wyjątkowej sytuacji, że wiem więcej od innych - że wczoraj lincz rozegrał się między dwoma niewinnymi. A to bardzo duża wiedza. Z tego powodu wiem też, że jestem naturalnym celem na zlinczowanie dziś, żeby miasto pchnęło swoją grę do przodu, nie jestem złym linczem. Ale setup wymaga również dużej skuteczności, więc każde pudło jest bolesne i najlepsze co mogę zrobić, to dać dziś z wątroby, żeby się uniewinnić i zyskać miastu ten jeden dzień, który może być kluczowy w późniejszej fazie. Jestem wkurzony, że mój wczorajszy brak czasu i antyskuteczna z mafijnego punktu widzenia gra jest odbierana jako mafijna i sytuacja powtarza się już którąś edycję, ale jednocześnie daje to dodatkowy przegląd pola, że głosują na mnie nie mafiozi, a miastowi szukających najprostszych rozwiązań. Temat będę sukcesywnie nadrabiał, póki co jestem na śniadaniu na mieście, jak wrócę to włączę kompa. 1. Lord Grubdemort - takie wkurzające dziady są zwykle miastowe. Działał mi wczoraj wieczorem na nerwy, a jako mafia nie miałby z tego żadnego pożytku 2. Grzegorz Grubraun - z jego postów przebijał się confbias na mnie, więc dałbym mu ciut zaufania. Choć dziwne było, że na moje obelgi w jego kierunku w ogóle nie zareagował. Po miastowym działającym intuicyjnie spodziewałbym się jakiejś riposty. 3. Dobry, zły i gruby - źle wszedł w grę, totalnie mi się to nie podobało, co już omawiałem na żywo. Potem wszedł z frustracją i emocjami, co wyglądało naturalnie, ale ja bardziej przykładam wagę do pierwszych postów, a nie drugich, potencjalnie ratunkowych. 5. Potężny Warmianin 7. Wróżbita Grubciej - podtrzymuję mój pierwszy post, nie wiem dlaczego dostałem za niego zjebę od tak dużej liczby osób. Uważam, że zjeba była od miastowych, ale jednocześnie wy tak samo chuja wiecie jak i ja, a historia nieraz pokazała, że miałem rację w podobnych sytuacjach, więc macie ode mnie zjebę za tą zjebę. A sam Grubciej jest u mnie na neutral w chwili obecnej, muszę go doczytać. 8. Giuseppe Grubollo 9. Grubol-Papież 10. Adam Dużysz 11. Gruambo 12. Andrzej Grubbol 13. Mietek Baryła - jest moim gitem za całokształt, żeby powiedzieć czemu dokładnie, to musiałbym doczytać, ale jest daleko w kolejce ludzi do czytania, więc póki co materiału więcej tu nie będzie. 14. Statua Grubości - wczoraj wieczorem mi zaśmierdziała, bo jak tylko zniknąłem, zaczęła zagadywać na mnie, a jednak poszła w kierunku Vito i tak też oddała głos. Bardzo oportunistycznie i możliwe, że to byłby proponowany przeze mnie cel na lincz na dzisiaj. 15. Gruboku 16. M. Otyłek - rzucał mi się w oczy, tyle pamiętam z jego postów. To samo w sobie jest intrygujące i potencjalnie miastowe. 17. Grubol Szef 18. Jabba 19. Twój Stary Grubol 20. Gruba Ryba 21. Rick Gruboll Jak widać, mój przegląd pola jest póki co malutki, ale zapraszam do rozmowy wszystkich zainteresowanych. misiaku dawaj tutaj w krag zaufania szczerosc uczciwowc i rzetelnosc jak siedzi ci obecna edycja ?? czy uwazasz ze jestes w stanie sie oczysic w oczach miasta jako calosci ?? co jestes w stanie zagwarantowac zebysmy mieli z ciebie pozytek ?? ale tak z reka na sercu bo ja ci tu dobry pr robilem a zaczynam sie czuc jakbym ciotce podrzucil jakiegos melepete od plytek i mam moralniaka
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 8:34:45 GMT 1
Ja tak z wajbu mam Papieżaka w niewinnych, tylko nie rozumiem, czemu on co chwilę z tożsamości wyskakuje, skoro i tak jest jasna dla ~90% osób E: A tak w ogóle, to jestem już na bieżąco, poza tym długim postem Don Vito Bo nie mam powodu tej tożsamości ukrywać. To już nie czasy, gdy mafia mnie szybko morduje, więc nie muszę chować łba, w mafii nie jestem, żeby ukrywać tożsamość i grać jako ktoś inny. No to mogę być sobą po prostu i jak chcę coś napisać, to to piszę w taki sposób jak chcę. A że zdradza to moją tożsamość? Z mojej perspektywy zero minusów, potem nikt nie może udawać, że nie wiedział, że to ja i się tym potencjalnie tłumaczyć. Ogólnie takie dyskusje jak ta Ricka z Papieżem chyba rzadko powstają udziałem 2 niewinnych, co chcą po prostu załatwić sprawę. Cofam uniewinnienie dla Papieża, dla Ricka mnie jeszcze kusi trzymać.
Uniewinniać Ricka bardziej niż mnie? Pojebane. Śmierdzi mi mafią Grubdemort, Papież, Kaku, Grubleone hehe. Jakbym miał tak przyświrować typerka. Maksymalnie 2 trafiłeś. Ciekawe ilu ja w swojej piątce z wczoraj.
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 8:36:30 GMT 1
No ale to nie było moje podsumowanie tylko wstep XD Przecież napisałem, że dziś dopiero będę czytał i grał. Trochę czasu to zajmie, a w nocy spałem, a nie nadrabiałem, co może być szokujące. No to tym bardziej nie rozumiem co tamta lista miała wnieść i po co została dodana do posta No ta lista to stan aktualny moich rozważań. Będę je rozwijał przez cały dzień. Ale wiem jedno - mafia wczoraj nie miała krucho, więc jej strategia na wieczór to po prostu trzymanie ręki na pulsie i nie wychylanie się z nowymi typami. Więc będę czytał z myślą, że każdy, kto wczoraj wieczorem aktywnie szukał trzeciej drogi, ten jest w mieście. Tymczasem smacznej kawusi.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:37:23 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:37:23 GMT 1
po raz pierwszy w zyciu gadasz z trupem ??
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:37:40 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:37:40 GMT 1
to do papieza bylo
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 8:38:10 GMT 1
Ja nie mówię o stylu pisania, bo to wiadomo, nie ma co się pucować, tylko o wrzutkach o TUI na przykład albo o czymś jeszcze (ale już nie pamiętam o czym)
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:38:20 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:38:20 GMT 1
No to tym bardziej nie rozumiem co tamta lista miała wnieść i po co została dodana do posta No ta lista to stan aktualny moich rozważań. Będę je rozwijał przez cały dzień. Ale wiem jedno - mafia wczoraj nie miała krucho, więc jej strategia na wieczór to po prostu trzymanie ręki na pulsie i nie wychylanie się z nowymi typami. Więc będę czytał z myślą, że każdy, kto wczoraj wieczorem aktywnie szukał trzeciej drogi, ten jest w mieście. Tymczasem smacznej kawusi. nie ufam ludziom ktorzy w grze wrzucaja zdjecia z prawdziwego zycia
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 8:38:53 GMT 1
Jestem w tej wyjątkowej sytuacji, że wiem więcej od innych - że wczoraj lincz rozegrał się między dwoma niewinnymi. A to bardzo duża wiedza. Z tego powodu wiem też, że jestem naturalnym celem na zlinczowanie dziś, żeby miasto pchnęło swoją grę do przodu, nie jestem złym linczem. Ale setup wymaga również dużej skuteczności, więc każde pudło jest bolesne i najlepsze co mogę zrobić, to dać dziś z wątroby, żeby się uniewinnić i zyskać miastu ten jeden dzień, który może być kluczowy w późniejszej fazie. Jestem wkurzony, że mój wczorajszy brak czasu i antyskuteczna z mafijnego punktu widzenia gra jest odbierana jako mafijna i sytuacja powtarza się już którąś edycję, ale jednocześnie daje to dodatkowy przegląd pola, że głosują na mnie nie mafiozi, a miastowi szukających najprostszych rozwiązań. Temat będę sukcesywnie nadrabiał, póki co jestem na śniadaniu na mieście, jak wrócę to włączę kompa. 1. Lord Grubdemort - takie wkurzające dziady są zwykle miastowe. Działał mi wczoraj wieczorem na nerwy, a jako mafia nie miałby z tego żadnego pożytku 2. Grzegorz Grubraun - z jego postów przebijał się confbias na mnie, więc dałbym mu ciut zaufania. Choć dziwne było, że na moje obelgi w jego kierunku w ogóle nie zareagował. Po miastowym działającym intuicyjnie spodziewałbym się jakiejś riposty. 3. Dobry, zły i gruby - źle wszedł w grę, totalnie mi się to nie podobało, co już omawiałem na żywo. Potem wszedł z frustracją i emocjami, co wyglądało naturalnie, ale ja bardziej przykładam wagę do pierwszych postów, a nie drugich, potencjalnie ratunkowych. 5. Potężny Warmianin 7. Wróżbita Grubciej - podtrzymuję mój pierwszy post, nie wiem dlaczego dostałem za niego zjebę od tak dużej liczby osób. Uważam, że zjeba była od miastowych, ale jednocześnie wy tak samo chuja wiecie jak i ja, a historia nieraz pokazała, że miałem rację w podobnych sytuacjach, więc macie ode mnie zjebę za tą zjebę. A sam Grubciej jest u mnie na neutral w chwili obecnej, muszę go doczytać. 8. Giuseppe Grubollo 9. Grubol-Papież 10. Adam Dużysz 11. Gruambo 12. Andrzej Grubbol 13. Mietek Baryła - jest moim gitem za całokształt, żeby powiedzieć czemu dokładnie, to musiałbym doczytać, ale jest daleko w kolejce ludzi do czytania, więc póki co materiału więcej tu nie będzie. 14. Statua Grubości - wczoraj wieczorem mi zaśmierdziała, bo jak tylko zniknąłem, zaczęła zagadywać na mnie, a jednak poszła w kierunku Vito i tak też oddała głos. Bardzo oportunistycznie i możliwe, że to byłby proponowany przeze mnie cel na lincz na dzisiaj. 15. Gruboku 16. M. Otyłek - rzucał mi się w oczy, tyle pamiętam z jego postów. To samo w sobie jest intrygujące i potencjalnie miastowe. 17. Grubol Szef 18. Jabba 19. Twój Stary Grubol 20. Gruba Ryba 21. Rick Gruboll Jak widać, mój przegląd pola jest póki co malutki, ale zapraszam do rozmowy wszystkich zainteresowanych. misiaku dawaj tutaj w krag zaufania szczerosc uczciwowc i rzetelnosc jak siedzi ci obecna edycja ?? czy uwazasz ze jestes w stanie sie oczysic w oczach miasta jako calosci ?? co jestes w stanie zagwarantowac zebysmy mieli z ciebie pozytek ?? ale tak z reka na sercu bo ja ci tu dobry pr robilem a zaczynam sie czuc jakbym ciotce podrzucil jakiegos melepete od plytek i mam moralniaka Edycja spoko, jak każda. No wkurwia mnie stary schemat, że aktywność = niewinność, miastowa niepewność = słabość = mafia. Uważam, że jestem w stanie się oczyścić, bo wczoraj nie reprezentowałem swojego poziomu przez brak czasu.
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 8:39:59 GMT 1
No ta lista to stan aktualny moich rozważań. Będę je rozwijał przez cały dzień. Ale wiem jedno - mafia wczoraj nie miała krucho, więc jej strategia na wieczór to po prostu trzymanie ręki na pulsie i nie wychylanie się z nowymi typami. Więc będę czytał z myślą, że każdy, kto wczoraj wieczorem aktywnie szukał trzeciej drogi, ten jest w mieście. Tymczasem smacznej kawusi. nie ufam ludziom ktorzy w grze wrzucaja zdjecia z prawdziwego zycia No i co ja na to poradzę? Nawet nie wiem jak to skomentować.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:42:02 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:42:02 GMT 1
misiaku dawaj tutaj w krag zaufania szczerosc uczciwowc i rzetelnosc jak siedzi ci obecna edycja ?? czy uwazasz ze jestes w stanie sie oczysic w oczach miasta jako calosci ?? co jestes w stanie zagwarantowac zebysmy mieli z ciebie pozytek ?? ale tak z reka na sercu bo ja ci tu dobry pr robilem a zaczynam sie czuc jakbym ciotce podrzucil jakiegos melepete od plytek i mam moralniaka Edycja spoko, jak każda. No wkurwia mnie stary schemat, że aktywność = niewinność, miastowa niepewność = słabość = mafia. Uważam, że jestem w stanie się oczyścić, bo wczoraj nie reprezentowałem swojego poziomu przez brak czasu. ale co ty mi tu kurde generalizujesz pod teze zeby moc pokazac sie w miejskim swietle jako ten pokrzywdzony ?? grubelone byl najaktywniejszy a mialem go za mafie rick fistley jest aktywny a mam go za mafie wedkarz jest niekatywny a mam go za miasto papiez jest mocny ale nie mam go w niewinnych na ten moment ale ok pokaz mi dzisiaj swoj poziom masz okazje
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 8:43:57 GMT 1
Ja tak z wajbu mam Papieżaka w niewinnych, tylko nie rozumiem, czemu on co chwilę z tożsamości wyskakuje, skoro i tak jest jasna dla ~90% osób E: A tak w ogóle, to jestem już na bieżąco, poza tym długim postem Don Vito Bo nie mam powodu tej tożsamości ukrywać. To już nie czasy, gdy mafia mnie szybko morduje, więc nie muszę chować łba, w mafii nie jestem, żeby ukrywać tożsamość i grać jako ktoś inny. No to mogę być sobą po prostu i jak chcę coś napisać, to to piszę w taki sposób jak chcę. A że zdradza to moją tożsamość? Z mojej perspektywy zero minusów, potem nikt nie może udawać, że nie wiedział, że to ja i się tym potencjalnie tłumaczyć. Ogólnie takie dyskusje jak ta Ricka z Papieżem chyba rzadko powstają udziałem 2 niewinnych, co chcą po prostu załatwić sprawę. Cofam uniewinnienie dla Papieża, dla Ricka mnie jeszcze kusi trzymać.
Uniewinniać Ricka bardziej niż mnie? Pojebane. Prawda boli, a mechaniki jeszcze bardziej. kurwa wiem co sądzić o tym wyjściu z kreacji przez misia, ale mi się to nie podoba do końca edit: chociaż to trochę tłumaczy wczorajszy defetyzm
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 8:44:58 GMT 1
Mietek bambaryło, co z ciebie taka dobry duszek, weź na kogoś przysiądź, chciałbym widzieć tę żądzę krwi w oczach (E: to pisałem przed twoim ostatnim postem jbc.)
Kaku weź nadrabiaj, bo się trochę czuję, jakby każdy twój post dawał mi kolejny punkt do odhaczenia na checkliście, teraz narzkanie na schematy, że niepewność to mafijność, co nie jest prawdą
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 8:45:07 GMT 1
Witam wszystkich Gruboli z wyłączeniem mafii i/lub sojuszników Biura Podróży TUI! Pewnie do uniewinnienia mnie, aczkolwiek nie zgadzam się z tezą, że łamię regulamin (moooże z raz nagiąłem) oraz z tym, że w mafii bym go nie łamał. O Misio Kaku:To raz, a 2 to czemu mafiozo miałby nie grać tragicznie? Zaraz poczytam te pozostałe 15 stron, które mam do nadrobienia, ale w międzyczasie mogę też poodpowiadać na pytania, gdyby ktoś jakieś do mnie miał. Ja mam pytanie, co o mnie uważasz i skoro zarówno mafia jak i miasto może grać tragicznie, to czy rzekomy tragizm gry ma wpływ na ocenę. W sumie to na razie jesteś u mnie bardziej na minus niż plus, ale też jednak mam nienadrobione 13 stron gry oraz nie uporządkowałem sobie jeszcze rozgrywki w głowie. Na minus jesteś, bo się bez sensu czepiałeś tych postów Wróżbity oraz nie podobało mi się coś w Twojej interakcji z DZG, ale do tego to musiałbym wrócić. No a co do tragizmu, to sam w sobie nie jest wyznacznikiem mafijności. Tragiczna gra może wpływać na wybór czy na typa głosować (gra chujowo, kandydatem do linczu jest ktoś, kto moim zdaniem jest niewinny lub co najmniej nie mam przekonania o winie, to lepiej wepchnąć tragicznego typa, a nuż jest winny). Na ocenę przynależności bardziej wpływa "JAK?", czyli to w jaki sposób się ten tragizm objawia. Czy ktoś wali mafijnego bąka raz za razem, czy raczej ma totalnie niecelne spostrzeżenia, ale widać, że robi to z wiarą. Bo ten drugi też będzie tragiczny, ale totalnie niewinny. Edit: po raz pierwszy w zyciu gadasz z trupem ?? A w sumie nie spojrzałem na to, komu odpisuję/nie połączyłem, że on zleciał w mordzie. Chyba jeszcze mnie trzyma po wczoraj.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:45:28 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:45:28 GMT 1
i bardzo fajny mord mafii z perspektywy miastowego bo ida w eliminacje rolnego zamiast skupic sie na oczywistych i tych ktorzy z gry beda mogli im napsuc krwi w przyszlosci
czyli wiadomo ze ostateczne zdanie w mafii ma osoba zafiksowana na setupie
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 8:46:37 GMT 1
O chuj, nie zauważyłem mordu xD
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:47:49 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:47:49 GMT 1
Mietek bambaryło, co z ciebie taka dobry duszek, weź na kogoś przysiądź, chciałbym widzieć tę żądzę krwi w oczach (E: to pisałem przed twoim ostatnim postem jbc.) Kaku weź nadrabiaj, bo się trochę czuję, jakby każdy twój post dawał mi kolejny punkt do odhaczenia na checkliście, teraz narzkanie na schematy, że niepewność to mafijność, co nie jest prawdą swierzak jak wczoraj dosiadlem na fistleyu to sie chlopak tak spocil ze na nysie luzyckiej doszlo do drugiej fali wezbraniowej nie mam potrzeby ciagle cisnac po ludziach jak juz to robie to raz i konkretnie tak bylo z grubelone tak bylo z fistkeyem tak bedzie byc moze z misiaku lub kims innym kto mi zajedzie
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 8:51:53 GMT 1
no nie ma czym się szczycić
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 8:52:23 GMT 1
via mobile
Post by Mietek Baryła on Sept 28, 2024 8:52:23 GMT 1
czy papiez bylby w stanie nie ogarnac kto padl w mordzie i cytowac umarlaka piszac tak jakby on normalnie zyl ??
|
|