Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 12:25:49 GMT 1
Bo mi Don Vito bardziej nie pasował? Ty mi powiedz, czemu jedyne co "masz" na moją winę, to argumenty stworzone pod tezę? Piszesz, że argumenty podawałeś i nie będziesz się powtarzał, ale jedyne co zrobiłeś, to założyłeś sobie moją winę i wymyśliłeś na tej podstawie moje stany umysłowe. A to takie mafijne 101 To, że to mafijne to akurat mam w dupsku, ale właściwie masz rację, że te argumenty były opartę o tezę, bardziej o hipotezę. A dlaczego Vito ci bardziej nie pasował? Rozpisz mi swój proces myślowy, bo wczoraj ewidentnie wieczorem zaszedł proces podejmowania decyzji.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 12:27:35 GMT 1
3 razy to już piszesz, jezeli pozwalasz się zlinczować to spoko
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:28:17 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 12:28:17 GMT 1
jeśli dwójka M. Otyłek - Giuseppe jest w całości zielona, to będę bardzo zdziwiony. Moim zdaniem pójście w tę parę może ładnie nam poukładać pozostałe karty. Zgadzam się, moim zdaniem jest potencjał na duet mafijny. Do tego statua i ktoś z pary Rick/Papież. A na jakiej zasadzie oceniasz że to duet? Widzisz jakieś powiązania między nimi, poza głosowaniem na Vito?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:29:51 GMT 1
Gruba Ryba jak najbardziej może być w mafii, choć wyjątkowo odważne mi się wydało to, że dzisiaj wlazł i wprost zasugerował, że mafii będzie szukał w gronie, w którym prędzej trzeba szukać Grubola. Jabba liczę, że się odpali i będziemy w stanie go w jakiś sposób ocenić, ale tu taką a nie inną grę składam na karb ekscentryczności osoby stojącej za tą postacią, Twój Stary wchodzi w mafijne rewiry, nie podoba mi się od początku, sęk w tym, że jak ktoś często stoi nie tam gdzie powinien, to później często okazuje się zielony. Ale na teraz u mnie jest pomarańczowy ze wskazaniem bardziej na czerwony niż zielony. Większysz włazi i wkurwia ludzi marudzeniem na tryb gry. Nie wiem czy to jest jakaś skuteczna mafijna metoda przetrwania, więc bardziej pomarańczowy ze wskazaniem na zielony. Zgodziłbym się z tym komentarzem o Dużyszu. A mógłbyś coś więcej napisa o Twoim Starym? Dlaczego wchodzi w mafijne rewiry? No dla mnie przede wszystkim dość mafijna wydawała się próba wciągniecią na świecznik Jabby, głos oddał na Warmianina totalnie z boku. Zaczepianie nieobecnych, odnoszenie się do kolegów z mafii??? (Giuseppe, może Grubraun), no to by pasowało na mafiozę. taka mafia Giuseppe, Grubraun, Twój Stary, Otyłek i ktoś tam piąty.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 12:31:55 GMT 1
Dlaczego Vito poleciał aż 4 głosami więcej, skoro na niecałe 10 minut do końca był remis? Komu na rękę było dorzucić do Vito, czy potencjalnie mafii opłacało się to, zakładając lincz między dwoma niewinnymi? To jest dobre pytanie. Przy winnym Kaku to wiadomo, że mafia chce odjebać Vito. Przy niewinnym chyba też woli jego odjebać, bo po zdjęciu metowego kagańca jednak mógłby przeżyć. Wydaje mi się też, że spadnięcie Grubbelone było spodziewane, bo się raczej pogrążał niż oczyszczał, więc czerwony grubol niekoniecznie musiał do niego dorzucać na samym końcu (jeśli tak, to stawiałbym na DZG), raczej szybko by się tam spozycjonował i siedział tak. No ale mafii dalej by zależało na tym, żeby padł ten niewinny, gdzie jest ich grubol, więc by kogoś jeszcze tam w ostatniej chwili dorzucili i tu pasowałby np. M.Atołek. Dlaczego Vito poleciał aż 4 głosami więcej, skoro na niecałe 10 minut do końca był remis? Komu na rękę było dorzucić do Vito, czy potencjalnie mafii opłacało się to, zakładając lincz między dwoma niewinnymi? no mafijnemu grubolowi się opłacało, bo on musi być w zwycięskim wagonie paru tam gagatków dorzucało, ale mi się w oczy rzucił Giuseppe, który jakby poczuł, że musi dorobić uzasadnienie Za mało zdecydowani jesteście dorzucam do Grubelone ale nwm czy trochę za proste mi się to wydaje xd ten DZG też by pasował, bo on tam Vita chciał zostawić, wiadomo, już wyjaśniał ten głos, but still a może w ogóle źle patrzę i tam siedziałby ktoś, kto nie rzucał się w oczy i liczył na fart Wydaje mi się, że trzeba rozkminiać pod kątem zmiany w naprawdę ostatniej chwili. Na 5 minut przed linczem był remis: AKTUALNY STAN GŁOSOWANIA:Misio Kaku [6] – Grubol Szef, Grzegorz Grubraun, Gruba Ryba, Don Vito Grubolone, Dobry zły i gruby, Lord Grubdemort Don Vito Grubolone [6] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol Rick Gruboll [2]– Gruambo, Adam Dużysz Dobry zły I gruby [2] – Misio Kaku, Wróżbita Grubciej Twój Stary Grubol [1] – Rick Gruboll Potężny Warmianin [1] – Twój Stary Grubol Gruba Ryba [1] – Jabba The Fatt Ostatecznie skończyło się 9-5. Czyli albo Kaku w mafii i dlatego taka rozbieżność, albo Kaku niewinny, ale mafijny grubol siedział na Grubolone i mafii zależało, żeby to Vito padł. Tak to widzę.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:32:04 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 12:32:04 GMT 1
Grubol papież dlaczego po raz kolejny robisz zarzut Rickowi z czegoś, co ja również robiłem, a mnie totalnie w tym pomijasz? Bo jego nienawidzę, a do Ciebie nic nie mam. Zresztą chyba też nie jest tak, że tutaj robię Rickowi jakiś zarzut, po prostu nazwałem to parowanie zjebanym. A Ciebie też zupełnie nie olałem, napisałem, że łamiesz mi serce, o tu: mafiacorner.boards.net/post/139265A co do powyższego jeszcze, to wymieniłem Ricka, bo wydaje mi się że Voldemort bardziej skłonny jest zjebać jego niż Ciebie. No ja widziałem to łamaniem serca, ale wydawało mi się jakieś takie miękkie xD zero przesłuchania, co jak dlaczego, szczególnie że cię wcześniej uniewinniałem I nie wiem co o tym sądzić
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 12:32:34 GMT 1
Bo mi Don Vito bardziej nie pasował? Ty mi powiedz, czemu jedyne co "masz" na moją winę, to argumenty stworzone pod tezę? Piszesz, że argumenty podawałeś i nie będziesz się powtarzał, ale jedyne co zrobiłeś, to założyłeś sobie moją winę i wymyśliłeś na tej podstawie moje stany umysłowe. A to takie mafijne 101 To, że to mafijne to akurat mam w dupsku, ale właściwie masz rację, że te argumenty były opartę o tezę, bardziej o hipotezę. A dlaczego Vito ci bardziej nie pasował? Rozpisz mi swój proces myślowy, bo wczoraj ewidentnie wieczorem zaszedł proces podejmowania decyzji. Nie czytałeś moich postów? Trochę słabo. Mafijne wejście Vita, które sporo osób podłapało, ale które miałem za raczej niewinne, bo utrzymywał dużą aktywność i odpisywał każdemu -> Vito przypierdala się do Gruboku i tłumaczy to w dziwaczny sposób, co mnie przekonywało o jego winie -> Vito brnie w to bagno coraz głębiej, czytając grę w sposób, który wydawał mi się mafijny, utwierdzając mnie w przekonaniu o jego winie. Vita miałem za trupa i nie zależało mi na szukaniu kontrkandydata do linczu, chciałem sobie postać w linczu przy mafii. E: Ale że jestem twoim kandydatem do linczu, a sam przyznajesz, że wszystko jest robione pod tezę, to trochę słabo, nie uważasz? Nadrobiłeś już tę rozgrywkę?
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 12:32:47 GMT 1
3 razy to już piszesz, jezeli pozwalasz się zlinczować to spoko Czemu chciałbyś mnie linczować?
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:32:47 GMT 1
via mobile
Post by Gruba Ryba on Sept 28, 2024 12:32:47 GMT 1
Nie podoba mi się ten gracz i to mocno. Jego aktywność polega na podszczypywaniu glonów, głos w pustkę, jako jedyny napisał posta obronnego dla Vito czyli był obecny w trakcie godziny W a zagłosował na warmianina (?) O to jest dobre. Twój Stary - wczoraj mówiłeś o ciekawej sztuczce DGZ, chyba teraz czas wyjawić o co Ci chodziło.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:33:11 GMT 1
No i trochę mnie niepokoi Baryła. Zakładam, że dobry mafiozo chcąc uniknąć podejrzenie o to, że jest niemordowalny musiał być wczoraj w wagoniku na niewinnym, licząc że Grubol nie zaryzykuje udziału w tym linczu. A wtedy mafia może sobie "szukać" Grubola przez dłuższy czas i nikt nie będzie widział nic podejrzanego w tym, że nie lecą gracze biorący udział we wczorajszym linczu.
No ale bardziej taktycznie tutaj pasuje udział Otyłka lub Papieża.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 12:36:07 GMT 1
3 razy to już piszesz, jezeli pozwalasz się zlinczować to spoko Czemu chciałbyś mnie linczować? a chciałbym?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:36:10 GMT 1
Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:37:09 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 12:37:09 GMT 1
Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić. No ale on miał akceptowalną pozycję imo Mafia nie broniłaby solidnego assetu?
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 12:38:35 GMT 1
Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić. Ale mafiozom opłaca się bronić mafiozo. Nie wszystkim, nie super otwarcie, ale zakładanie, że mafia na 2-3-4 wspomnienia o swoich typie (na 8 godzin przed linczem) już spenia i będzie go sama ujebywała jest trochę naiwne
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 12:39:15 GMT 1
jeśli dwójka M. Otyłek - Giuseppe jest w całości zielona, to będę bardzo zdziwiony. Moim zdaniem pójście w tę parę może ładnie nam poukładać pozostałe karty. Zgadzam się, moim zdaniem jest potencjał na duet mafijny. Do tego statua i ktoś z pary Rick/Papież. Mnie Statua wygląda na całkiem niewinnego, te jego przemyślenia przy nadrabianiu do mnie trafiały, wydały mi się szczere, uczciwe. W sensie, że faktycznie tak myśli i że faktycznie nadrabia temat a nie tylko udaje, że nadrabia. poza tym uważam, że Warmianin może być w mafii, wczoraj nie wiedział jak się zachować/zagłosować więc się zmył. No ale to temat nie na dzisiaj. A mnie się wydaje, że poleci za punkty dziś, bo olał grę. Don Vito Grubolone [9] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol, Misio Kaku, Dobry zły i gruby, M. Otyłek moja lista od najbardziej do najmniej podejrzanych w tym gronie: 1. M. Otyłek - od początku zgrabnie prowadzona postać 2. Giuseppe Grubollo - typowa zapchajdziura mafijna, jest w temacie, gówno do niego wnosi 3. Misio Kaku (choć dziś mi częściowo plusuje, ale i tak pewnie trzeba go będzie w jakiś sposób sprawdzić) 4. Statua Grubości - w sumie nic do niego nie mam, po prostu nie zazielenił mi się jakoś szczególnie 5. Grubol-Papież - mam wrażenie, że za dużo bzdur w temacie pisze jak na swoją winną wersję 6. Andrzej Grubbol - powiedzmy ze kupuje mnie tym, ze jako jeden z nielicznych z tego grona wprost przyznaje, że trzeba w tym gronie mafii szukać 7. Mietek Baryła - a jak jest winny, to bardzo silny mafiozo 8. Gruboku - nie widzę u niego narzucania jakiejś agendy 9. Dobry, zły i gruby - jestem wyjątkowo niewinny i dobrze bo od mafiowania ostatnio mi się rzygać chciało Z całym szacunkiem, ale strasznie płytka wydaje mi się ta lista, czy raczej uzasadnienia do kolejności.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:39:50 GMT 1
hah chodzi mi o to, że jego temat nie jest ani przesadnie podbijany, ani nikt nie wchodzi i nie mówi: On jest niewinny. Bo to, że będą go bronić podrzucając inne kandydatury to jasne xD
nawet to co teraz piszecie jest pewnego rodzaju obroną tego gagatka
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:40:45 GMT 1
Papież może i moje przemyślenia są płytkie, ale o czym to twoim zdaniem świadczy?
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:42:50 GMT 1
Chuj wie w sumie co z tym papieżem, to że nie widzi mojej niewinności z jednej strony mnie niepokoi a z drugiej w mafii mógłby próbować sobie zrobić ze mnie przyjaciela w złej sprawie (jak ja wielokrotnie robiłem z nim, gdy to ja byłem w mafii).
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 12:45:25 GMT 1
Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić. No ale on miał akceptowalną pozycję imo Mafia nie broniłaby solidnego assetu? to może to sprawdźmy czy mafia będzie go bronić i go przyatakujmy
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 12:47:16 GMT 1
Zgadzam się, moim zdaniem jest potencjał na duet mafijny. Do tego statua i ktoś z pary Rick/Papież. A na jakiej zasadzie oceniasz że to duet? Widzisz jakieś powiązania między nimi, poza głosowaniem na Vito? Duet w sensie, że obaj są w mafii. Nie zastanawiałem się nad powiązaniami, może moje sformułowanie było nieprecyzyjne.
|
|