|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 12:49:00 GMT 1
Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie
Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:49:58 GMT 1
via mobile
Post by Gruba Ryba on Sept 28, 2024 12:49:58 GMT 1
Ej, Wróżbita, dlaczego wczoraj o 20:55 zmieniłeś głos z DZG (gdy miał 2 głosy i nie był zagrożony) na Gruambo?
Owszem chwilę potem dałeś na Misiu Kaku, ale jaki jest sens na takie wajchowanie w ostatniej chwili między dwoma, którzy i tak raczej nie polecą?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:52:34 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 12:52:34 GMT 1
Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam chodzi o takie "dawanie prawdy na bit"? może faktycznie, bo ja już zaczynałem na niego przychylnie patrzeć xD ale za ten manewr jabbowy mu do końca nie ufam. w sumie trochę też DZG zmienił styl gry w porównaniu do wczoraj. a zmiana gry w wyniku presji może być mafijna. no ale faktycznie w temacie wygląda spoko. nawet się da z nim pogadać np. o warmianinie
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 12:53:58 GMT 1
Zgodziłbym się z tym komentarzem o Dużyszu. A mógłbyś coś więcej napisa o Twoim Starym? Dlaczego wchodzi w mafijne rewiry? No dla mnie przede wszystkim dość mafijna wydawała się próba wciągniecią na świecznik Jabby, głos oddał na Warmianina totalnie z boku. Zaczepianie nieobecnych, odnoszenie się do kolegów z mafii??? (Giuseppe, może Grubraun), no to by pasowało na mafiozę. taka mafia Giuseppe, Grubraun, Twój Stary, Otyłek i ktoś tam piąty. Uważasz, że on jako mafia wierzyłby, że uda mu się wciągnąć Jabbę na świecznik takim gówno-postem? Czy może coś więcej tam widzisz, co ja przeoczyłem. Ten twój stary wydaje mi się zbyt ekscentryczny, żeby go teraz podejrzewać. No ale gra trochę nieporadnie. Wyobrażam sobie, jak Jabba pisze na mafijnym coś w stylu, że na razie glonuje, jak będzie szła masówka przy linczu, to wejdzie, a zacznie grać normalnie od D2. Tak to sobie wyobrażam.
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 12:54:36 GMT 1
Papież może i moje przemyślenia są płytkie, ale o czym to twoim zdaniem świadczy? Może świadczyć na przykład o Twojej winie i że masz trudność z rozpisaniem podejrzeń/uniewinnień. Albo o tym, że jesteś w mieście, masz słaby przegląd pola i średnie zaangażowanie, dlatego nic bardziej sensownego nie wypisałeś. Jakbym wiedział, które z tych 2, to bym Cię uniewinnił lub w Ciebie napierdalał, ale niestety nie wiem. Na tę chwilę absolutnie nie jesteś gościem, którego bym uniewinnił. Linczować też Cię nie chcę, ale jest za dużo rzeczy budzi moje wątpliwości, żebym miał Cię pokolorować na zielono. Zgadzasz się ze mną, że mafijny grubol chciał stać przy Don Vito i żeby tenże Vito spadł, prawda? Czyli albo czerwony grubol stał tam od początku, albo dorzucił się pod koniec. Ale jeśli stał od początku, to gdy głosowanie się wahało powinien tam dołączyć kolejny mafiozo. Dlatego oczekiwałbym głębszych przemyśleń na temat tego, kogo z tego grona należy dziś odjebać. Można oczywiście iść po linii najmniejszego oporu i sprawdzić Kaku, żeby mieć pewność, między jakimi frakcjami toczył się lincz, ale dla mnie to pójście na łatwiznę, a sam Kaku wydaje mi się bardziej niewinny niż winny. Załóżmy, że dostaje dziś immunitet, kogo byś odjebał i dlaczego? Daj 2 alternatywy, bo lincz musi być dziś zdywersyfikowany. Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam Z przykrością muszę się zgodzić.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:54:45 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 12:54:45 GMT 1
dzg, ten gruboku no dla mnie słabo dziś wszedł, mafijnie. nie wiem, czemu piszesz, że nie ma agendy
na moje to, że nie nadrabiał stron, to była ściema, przecież jak napisał, że wiedział, że go nie grillowałem, bo nie miał powiadomień, to się zaśmiałem aż
no i ta odpowiedź na pytanie wróżbity czy wąska czy szeroka mapa gry jest mafijna też była kiepska, bo od razu się wskoczył podeprzeć metą, co jest wygodne, bo zawsze można mówić, że się widzi porównania, nawet gdy inni nie widzą
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:55:42 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 12:55:42 GMT 1
a voldemort spada
wczoraj zajebiście, ja czułem, że on kurwa świecie wierzy w mafijność tego vito
a dziś wbił, powyzywał coś tam i co
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 12:58:00 GMT 1
Papież może i moje przemyślenia są płytkie, ale o czym to twoim zdaniem świadczy? Może świadczyć na przykład o Twojej winie i że masz trudność z rozpisaniem podejrzeń/uniewinnień. Albo o tym, że jesteś w mieście, masz słaby przegląd pola i średnie zaangażowanie, dlatego nic bardziej sensownego nie wypisałeś. Jakbym wiedział, które z tych 2, to bym Cię uniewinnił lub w Ciebie napierdalał, ale niestety nie wiem. Na tę chwilę absolutnie nie jesteś gościem, którego bym uniewinnił. Linczować też Cię nie chcę, ale jest za dużo rzeczy budzi moje wątpliwości, żebym miał Cię pokolorować na zielono. Zgadzasz się ze mną, że mafijny grubol chciał stać przy Don Vito i żeby tenże Vito spadł, prawda? Czyli albo czerwony grubol stał tam od początku, albo dorzucił się pod koniec. Ale jeśli stał od początku, to gdy głosowanie się wahało powinien tam dołączyć kolejny mafiozo. Dlatego oczekiwałbym głębszych przemyśleń na temat tego, kogo z tego grona należy dziś odjebać. Można oczywiście iść po linii najmniejszego oporu i sprawdzić Kaku, żeby mieć pewność, między jakimi frakcjami toczył się lincz, ale dla mnie to pójście na łatwiznę, a sam Kaku wydaje mi się bardziej niewinny niż winny. Załóżmy, że dostaje dziś immunitet, kogo byś odjebał i dlaczego? Daj 2 alternatywy, bo lincz musi być dziś zdywersyfikowany. no ale Ty mnie czytasz czy nie? napisałem wprost, że chcę wywalić kogoś z dwójki Otyłek-Grubollo, uważam że tam co najmniej jeden mafiozo jest. I nie zgadzam się, że mafiozo musiał na końcu podbijać głos na Vito, wystarczał im remis, a chyba nie było sytuacji, w której to głosów na Kaku było więcej niż na Vito, plus można było liczyć że Kaku chcąc się bronić zmieni głos. i dlatego też trochę niepokoi mnie Baryła, który może zagrać turbo gierkę mafijną.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:58:36 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 12:58:36 GMT 1
Grubol-Papieża co do tego głosowania. no ja nie wiem, czy kaku niewinny, ale faktycznie dziś wygląda, jakby jakiś oddech złapał, jak miastowy, który cudem przeżył i chce spłacić dług. więc raczej ten grubol na vicie na bym obstawiał
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 12:59:06 GMT 1
Dlaczego Vito poleciał aż 4 głosami więcej, skoro na niecałe 10 minut do końca był remis? Komu na rękę było dorzucić do Vito, czy potencjalnie mafii opłacało się to, zakładając lincz między dwoma niewinnymi? To jest dobre pytanie. Przy winnym Kaku to wiadomo, że mafia chce odjebać Vito. Przy niewinnym chyba też woli jego odjebać, bo po zdjęciu metowego kagańca jednak mógłby przeżyć. Wydaje mi się też, że spadnięcie Grubbelone było spodziewane, bo się raczej pogrążał niż oczyszczał, więc czerwony grubol niekoniecznie musiał do niego dorzucać na samym końcu (jeśli tak, to stawiałbym na DZG), raczej szybko by się tam spozycjonował i siedział tak. No ale mafii dalej by zależało na tym, żeby padł ten niewinny, gdzie jest ich grubol, więc by kogoś jeszcze tam w ostatniej chwili dorzucili i tu pasowałby np. M.Atołek. no mafijnemu grubolowi się opłacało, bo on musi być w zwycięskim wagonie paru tam gagatków dorzucało, ale mi się w oczy rzucił Giuseppe, który jakby poczuł, że musi dorobić uzasadnienie ale nwm czy trochę za proste mi się to wydaje xd ten DZG też by pasował, bo on tam Vita chciał zostawić, wiadomo, już wyjaśniał ten głos, but still a może w ogóle źle patrzę i tam siedziałby ktoś, kto nie rzucał się w oczy i liczył na fart Wydaje mi się, że trzeba rozkminiać pod kątem zmiany w naprawdę ostatniej chwili. Na 5 minut przed linczem był remis: AKTUALNY STAN GŁOSOWANIA:Misio Kaku [6] – Grubol Szef, Grzegorz Grubraun, Gruba Ryba, Don Vito Grubolone, Dobry zły i gruby, Lord Grubdemort Don Vito Grubolone [6] – Grubol-Papież, Gruboku, Mietek Baryła, Giuseppe Grubollo, Statua Grubości, Andrzej Grubbol Rick Gruboll [2]– Gruambo, Adam Dużysz Dobry zły I gruby [2] – Misio Kaku, Wróżbita Grubciej Twój Stary Grubol [1] – Rick Gruboll Potężny Warmianin [1] – Twój Stary Grubol Gruba Ryba [1] – Jabba The Fatt Ostatecznie skończyło się 9-5. Czyli albo Kaku w mafii i dlatego taka rozbieżność, albo Kaku niewinny, ale mafijny grubol siedział na Grubolone i mafii zależało, żeby to Vito padł. Tak to widzę. To było do przewidzenia, że miasto będzie szukało mafijnego grubola w zlinczowanym, więc czy to na pewno najlepsza mafijna strategia dosypywać do pieca czerwonych? A jeśli miasto pojdzie w linczowanie po kolei ludzi z tej listy i zaczną padać bezrolne mafioki? No bez sensu. Ten plan wydaje się dobry, ale jest inwalidą.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 12:59:59 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 12:59:59 GMT 1
Ej, Wróżbita, dlaczego wczoraj o 20:55 zmieniłeś głos z DZG (gdy miał 2 głosy i nie był zagrożony) na Gruambo? Owszem chwilę potem dałeś na Misiu Kaku, ale jaki jest sens na takie wajchowanie w ostatniej chwili między dwoma, którzy i tak raczej nie polecą? A bo jak wbiłem na pare minut przed linczem nie mając nadrobionego tematu, to najpierw stwierdziłem że nie będę mieszał w kotle skoro mnie nie było, a Gruambo i tak by nie poleciał, gdzie to był głos mniej więcej zgodny z moim sumieniem i tak A potem stwierdziłem że w sumie jak mam wybór czy odjebać Vito czy Kaku to stwierdziłem że wolę żeby Kaku poleciał i tam posłałem głos 🤷🏼♂️
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:00:09 GMT 1
i nie wiem skąd wiedza o tym, że mam słaby przegląd pola, myślę, że jako taki przegląd już zrobiłem, tylko z powodu niewinności nie jest mi tak łatwo formułowac tez jak wtedy kiedy jestem w mafii (szczegolnie tych uniewinniajacych innych graczy). natomiast samo zauważenie (chyba jako pierwszy) że w dwójce Otyłek-Giuseppe powinien znajdować się mafiozo już świadczy o tym, że coś tam o tej rozgrywce jednak wiem.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:00:41 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 13:00:41 GMT 1
To jest dobre pytanie. Przy winnym Kaku to wiadomo, że mafia chce odjebać Vito. Przy niewinnym chyba też woli jego odjebać, bo po zdjęciu metowego kagańca jednak mógłby przeżyć. Wydaje mi się też, że spadnięcie Grubbelone było spodziewane, bo się raczej pogrążał niż oczyszczał, więc czerwony grubol niekoniecznie musiał do niego dorzucać na samym końcu (jeśli tak, to stawiałbym na DZG), raczej szybko by się tam spozycjonował i siedział tak. No ale mafii dalej by zależało na tym, żeby padł ten niewinny, gdzie jest ich grubol, więc by kogoś jeszcze tam w ostatniej chwili dorzucili i tu pasowałby np. M.Atołek. Wydaje mi się, że trzeba rozkminiać pod kątem zmiany w naprawdę ostatniej chwili. Na 5 minut przed linczem był remis: Ostatecznie skończyło się 9-5. Czyli albo Kaku w mafii i dlatego taka rozbieżność, albo Kaku niewinny, ale mafijny grubol siedział na Grubolone i mafii zależało, żeby to Vito padł. Tak to widzę. To było do przewidzenia, że miasto będzie szukało mafijnego grubola w zlinczowanym, więc czy to na pewno najlepsza mafijna strategia dosypywać do pieca czerwonych? A jeśli miasto pojdzie w linczowanie po kolei ludzi z tej listy i zaczną padać bezrolne mafioki? No bez sensu. Ten plan wydaje się dobry, ale jest inwalidą. kurcze to dobra kmina ale ten Grubol musi być na tych wagonach, bo inaczej rola mu nie zadziała 🤷 a taka masówka (no powiedzmy, że półmasówka) to dobra okazja, bo później nie wiadomo, czy nie będzie jakiś zajzajer w stylu 3 3 3 2 1
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 13:01:09 GMT 1
Przeczytałem tego Motylka i raczej dziś nic wyciągać na niego nie będę, nic mięsnego nie mam. Dziwi mnie trochę uczepienie się Grubej Ryby za uniewinnienie go z dupy, bo w tamtym poście Ryba pozostałych niewinnych (dwóch, ale zawsze) nie argumentował, więc mógł spokojnie to samo zrobić z Tyłkiem. Generalnie u Rybaka to wyczuwam, że nie przejmuje się specjalnie jak coś, co piszę zostanie odebrane, chce pisać to pisze, więc na plus Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam Mi póki co metowo bardziej nowomiejsko, niż mafijnie (a to mi się z kolei nieco kłóci z jego grą).
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:01:39 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:01:39 GMT 1
dzg, ten gruboku no dla mnie słabo dziś wszedł, mafijnie. nie wiem, czemu piszesz, że nie ma agendy na moje to, że nie nadrabiał stron, to była ściema, przecież jak napisał, że wiedział, że go nie grillowałem, bo nie miał powiadomień, to się zaśmiałem aż no i ta odpowiedź na pytanie wróżbity czy wąska czy szeroka mapa gry jest mafijna też była kiepska, bo od razu się wskoczył podeprzeć metą, co jest wygodne, bo zawsze można mówić, że się widzi porównania, nawet gdy inni nie widzą Tak, no to było pytanie o jakieś tam pryncypia, wiadomo że meta może coś zmienić ale na czymś trzeba swoje założenia oprzeć A to była taka odpowiedź żeby tej odpowiedzi nie udzielić i nie daj Boże nie powiedzieć nic dobrego o celu swoich ataków
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:02:13 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:02:13 GMT 1
Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam No a ja mam właśnie na odwrut chyba, dziwna sprawa
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:03:30 GMT 1
co wam growo nie pasuje w mojej gierce?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:04:05 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:04:05 GMT 1
A twój stary daje wajb gościa w mafii który niespecjalnie umie się odnaleźć i nie próbuje walić w czub aktywności
Te zaczepki w stronę glonów wczoraj to było coś, za co dawno nikogo nie zlinczowaliśmy 😆
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:04:06 GMT 1
To, że to mafijne to akurat mam w dupsku, ale właściwie masz rację, że te argumenty były opartę o tezę, bardziej o hipotezę. A dlaczego Vito ci bardziej nie pasował? Rozpisz mi swój proces myślowy, bo wczoraj ewidentnie wieczorem zaszedł proces podejmowania decyzji. Nie czytałeś moich postów? Trochę słabo. Mafijne wejście Vita, które sporo osób podłapało, ale które miałem za raczej niewinne, bo utrzymywał dużą aktywność i odpisywał każdemu -> Vito przypierdala się do Gruboku i tłumaczy to w dziwaczny sposób, co mnie przekonywało o jego winie -> Vito brnie w to bagno coraz głębiej, czytając grę w sposób, który wydawał mi się mafijny, utwierdzając mnie w przekonaniu o jego winie. Vita miałem za trupa i nie zależało mi na szukaniu kontrkandydata do linczu, chciałem sobie postać w linczu przy mafii. E: Ale że jestem twoim kandydatem do linczu, a sam przyznajesz, że wszystko jest robione pod tezę, to trochę słabo, nie uważasz? Nadrobiłeś już tę rozgrywkę? Nie całą, ale kluczowe momenty myślę, że nadrobiłem. A chciałbyś o coś zapytać? Pod tezę to za dużo powiedziane. Nie podobało mi się twoje zagranie wieczorem. Czy pasowałoby ono do ciebie gdybyś był jednak w mieście - tak. A gdybyś był w mafii - tak. Do tego strategicznie mafijnie zagrane dobrze. Taka sytuacja.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:04:50 GMT 1
A twój stary daje wajb gościa w mafii który niespecjalnie umie się odnaleźć i nie próbuje walić w czub aktywności Te zaczepki w stronę glonów wczoraj to było coś, za co dawno nikogo nie zlinczowaliśmy 😆 otóż to
|
|