M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 13:06:18 GMT 1
i nie wiem skąd wiedza o tym, że mam słaby przegląd pola, myślę, że jako taki przegląd już zrobiłem, tylko z powodu niewinności nie jest mi tak łatwo formułowac tez jak wtedy kiedy jestem w mafii (szczegolnie tych uniewinniajacych innych graczy). natomiast samo zauważenie (chyba jako pierwszy) że w dwójce Otyłek-Giuseppe powinien znajdować się mafiozo już świadczy o tym, że coś tam o tej rozgrywce jednak wiem. To licz, aby Giuseppe był w mafii, bo wyjdziesz żeś Jon Snow. W ogóle jak ta dwójka powstała? na zasadzie lista 9 z głosowania na Vito i wybranie dwójki z ogona?
|
|
|
Post by Potężny Warmianin on Sept 28, 2024 13:06:27 GMT 1
Ojciec wysłał syna uczyć na miastowego, i ojciec dofinansowywał, pieniążkami, a syn hulał, na kurwy! Tak, chodził na łajzy. Przyszli wakacje, przyszła edycja, przyjechał syn na urlop, na obiadek. Siedli do obiadku, a ojciec nie wytrzymał i mówi tak: SYNIE! Co tam się nauczyłeś po łacinie?! Wymień jakieś uniewinnienie! Podaj winnego! Powiedz choć słowo! Syn milczy. Dobra – ojciec mówi – to ja ciebie nauczę, synie – postawił widła, podciągnął wóz do chlewa, otworzył, a była kupa gnoju, mafijnego! Wziął syna i mówi tak: Co to za PRZYRZĄD?! A stali widła, syn milczy, postawił jeszcze gumiaki, syn milczy, nadal milczy. Ani be ani chleba chce.... To ojciec już powiedział: synie, to ja nauczę: Wiesz co to jest? Widła! A to wiesz co to?! AWRANTUS! Inaczej gnój! A wiesz to? Furantus! Inaczej fura, bo kiedyś nie było ciągników, tylko konie i fury byli. A co to jest?! Butantus! – buty gumiaki. Nakładaj buty, bierz widła i zapierrrrrdalaj synie! A ojciec usiadł na ławce, sobie starszy człowiek obserwuje – jak syn napierdala! Że, nie tak rączki miał, ale tak dostał! Wiedział co to widła, wiedział co to gnój, wiedział co to fura, wiedział co to lejca, koń i tak dalej...
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:07:21 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:07:21 GMT 1
co wam growo nie pasuje w mojej gierce? No nie wiem, kurde, na 10 godzin przed linczem antycypujesz że już mafia nie broni swojego Giuseppe gdzie gość ma solidną pozycję, na przykład Miałem wrażenie że to strasznie na siłę szukanie jakiegoś haka na chłopa, gdzie mi instynktownie się wydawało że osamotnieni dużo częściej są miastowi Żeby nie było to nie jest moja ocena samego Giuseppe bo nie mam do niego mocnego zaufania, no ale sama argumentacja wydała mi się naciągana To tak z pamięci na szybko Jakieś takie bzdurki że czyhamy już żeby cię wywalić z gry po jednym poście krytykującym twoje wejście xD ale właśnie nie wiem czy metowo nie dałbym tu plusika za dziwną paranoję xD
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:07:21 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 13:07:21 GMT 1
Papież może być w mafii Taki gut feeling ja się trochę zgadzam tzn. nie daję mu oficjalnego susa, ale jak sobie w głowie układam graczy, to z tych stereotypowych mafijnych napierdalaczy mu mało ufam ale dlatego wczoraj starałem się z nim rozmawiać, bo widzę/widziałem potencjał na uniewinnienie póki co go nie zrealizował, ale dzisiaj też jest dzień jak sobie dalej shuffluję, to w głowie mi wychodzi, że ten papież gdyby był w mafii, to mógłby być z voldemortem nie wiem czemu, tak myślę gdzie zastrzegam, że w izolacji z samej gry mam voldemorta za niewinnego i w sumie w wszedł mi ten read stosunkowo łatwo mówiąc o mafijnych liderach mam też ograniczone zaufanie do mietka, chociaż to muszę przemyśleć w sensie, wszystkie/bardzo dużo jego susów jest na opak, nie wiem co z tym kaku, ale jakoś mi nie wchodzi to też nie jest sus, tylko brak zaufania pierdolę jakieś susowanie braun mi nie leżał i miał być do pary z papieżem, ale teraz trochę mi leży ja spadam i będę pewnie po 13 elo a weź mi więcej opowiedz o tym pairingu voldi papież czemu by ci pasował? nawet jak tam nie masz przekonania, to rozpisz, jak byś to widział, czy chodzi ci o jakieś konkretne interakcje
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:07:24 GMT 1
Dzg dużo mówi o tym co by zrobił albo nie zrobił w mafii albo kto w niej może być
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:07:54 GMT 1
i nie wiem skąd wiedza o tym, że mam słaby przegląd pola, myślę, że jako taki przegląd już zrobiłem, tylko z powodu niewinności nie jest mi tak łatwo formułowac tez jak wtedy kiedy jestem w mafii (szczegolnie tych uniewinniajacych innych graczy). natomiast samo zauważenie (chyba jako pierwszy) że w dwójce Otyłek-Giuseppe powinien znajdować się mafiozo już świadczy o tym, że coś tam o tej rozgrywce jednak wiem. To licz, aby Giuseppe był w mafii, bo wyjdziesz żeś Jon Snow. W ogóle jak ta dwójka powstała? na zasadzie lista 9 z głosowania na Vito i wybranie dwójki z ogona? na zasadzie dwóch najbardziej podejrzanie grających spośród tych, którzy na pewno nie są miejskimi grubolami
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 13:08:30 GMT 1
Maly update z mojej strony. Myślę, że Braun to miastowy (zbyt dużo szukania i pomysłów) i w sumie liczyłbym, aby z Mietkiem utworzyli trzon rady mędrców
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:09:13 GMT 1
a ja Grubraunowi nie ufam
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 13:09:35 GMT 1
W sumie sobie przemyślałem i ten Papieżak to nie wiem po chuj w ogóle rozważa to głosowanie z takiego dziwnego kąta. Dla mnie pytanie powinno brzmieć, ile tam siedzi mafii - i tyle. Dwie, nie więcej niż trzy (ale raczej nie), tak to widzę, eot. Misio Kaku Tak, chciałbym, żebyś zaktualizował swoją listę z rana.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:09:41 GMT 1
Rick teraz idzie na dyskredytację mojej osoby bo pięknie dobieram się mafii do dupy.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:10:14 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:10:14 GMT 1
Ja grubraunowi ufam ale Mietkowi już mniej xD
|
|
|
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 13:10:35 GMT 1
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:10:58 GMT 1
Brauniarz nie wiem, na czuja, to ze wina jednego wzmacnia szanse na drugiego, ale tylko tyle Dużo tańców między tą dwójką ale jakieś dziwne, w sensie mam wrażenie ze voldemort dużo krąży wokół papieża, najpierw mu daje hard cleara jak utrzyma intensywność, potem cośtam, potem pisze że w sumie to ten papież nic przez całą grę nie napisał Jednocześnie voldemort pajacuje wokół roli i dostawania kamizelek i pewnego vito i strzelania do szefa Jakoś mi się tak to zgrało
No ale to mówię jako luźną wrzutkę niż coś więcej póki co Przeczytałem idę drzemkę zrobić
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:11:16 GMT 1
via mobile
Post by Gruba Ryba on Sept 28, 2024 13:11:16 GMT 1
A bo jak wbiłem na pare minut przed linczem nie mając nadrobionego tematu, to najpierw stwierdziłem że nie będę mieszał w kotle skoro mnie nie było, a Gruambo i tak by nie poleciał No, ale DZG przecież też by nie poleciał, a skoro nie chciałeś mieszać to po co zmieniałeś?
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 13:11:21 GMT 1
To licz, aby Giuseppe był w mafii, bo wyjdziesz żeś Jon Snow. W ogóle jak ta dwójka powstała? na zasadzie lista 9 z głosowania na Vito i wybranie dwójki z ogona? na zasadzie dwóch najbardziej podejrzanie grających spośród tych, którzy na pewno nie są miejskimi grubolami No na pewno, czas pokaże xD ja mówię tylko za siebie.
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:11:50 GMT 1
w mafii są bezpieczniki chcące infiltrować miasto (zdobyc zaufanie) plus ziomki, ktorym gorzej to idzie i przemykają bokiem.
jest aż 5 mafiozów, wiec kurwa w niemal kazdej dyskusji jakiś się znajdzie
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:11:52 GMT 1
Rick teraz idzie na dyskredytację mojej osoby bo pięknie dobieram się mafii do dupy. Nie, w sumie to nie nie mam podejrzanych tego rambo bym wykurwil dla zasady
|
|
|
Post by Dobry, zły i gruby on Sept 28, 2024 13:12:42 GMT 1
Ja grubraunowi ufam ale Mietkowi już mniej xD my tu jeszcze piekny trzon miasta stworzymy coś czuję, bo też mietkowi coraz mniej ufam
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 13:12:57 GMT 1
To jest dobre pytanie. Przy winnym Kaku to wiadomo, że mafia chce odjebać Vito. Przy niewinnym chyba też woli jego odjebać, bo po zdjęciu metowego kagańca jednak mógłby przeżyć. Wydaje mi się też, że spadnięcie Grubbelone było spodziewane, bo się raczej pogrążał niż oczyszczał, więc czerwony grubol niekoniecznie musiał do niego dorzucać na samym końcu (jeśli tak, to stawiałbym na DZG), raczej szybko by się tam spozycjonował i siedział tak. No ale mafii dalej by zależało na tym, żeby padł ten niewinny, gdzie jest ich grubol, więc by kogoś jeszcze tam w ostatniej chwili dorzucili i tu pasowałby np. M.Atołek. Wydaje mi się, że trzeba rozkminiać pod kątem zmiany w naprawdę ostatniej chwili. Na 5 minut przed linczem był remis: Ostatecznie skończyło się 9-5. Czyli albo Kaku w mafii i dlatego taka rozbieżność, albo Kaku niewinny, ale mafijny grubol siedział na Grubolone i mafii zależało, żeby to Vito padł. Tak to widzę. To było do przewidzenia, że miasto będzie szukało mafijnego grubola w zlinczowanym, więc czy to na pewno najlepsza mafijna strategia dosypywać do pieca czerwonych? A jeśli miasto pojdzie w linczowanie po kolei ludzi z tej listy i zaczną padać bezrolne mafioki? No bez sensu. Ten plan wydaje się dobry, ale jest inwalidą. To może inaczej. Jak czujesz, siedzi na Tobie jakaś mafia w głosach? Uważasz, że mafiozi chcieli Cię wczoraj wywalić? Moim zdaniem na Vito siedzi minimum 2 czerwonych, ale raczej nie więcej niż 3, więc linczowanie w tym gronie nie skończy się tym, że serią "zaczną padać bezrolne mafioki", bo jednak więcej tam niewinnych niż winnych, ale też to jedyna sensowna droga, żeby nie zawężać mafii drogi do zielonego grubola. I zwróć uwagę, że też jestem w gronie osób siedzących na Vito, więc potencjalnie kręcę też bicz na własne dupsko. i nie wiem skąd wiedza o tym, że mam słaby przegląd pola, myślę, że jako taki przegląd już zrobiłem, tylko z powodu niewinności nie jest mi tak łatwo formułowac tez jak wtedy kiedy jestem w mafii (szczegolnie tych uniewinniajacych innych graczy). natomiast samo zauważenie (chyba jako pierwszy) że w dwójce Otyłek-Giuseppe powinien znajdować się mafiozo już świadczy o tym, że coś tam o tej rozgrywce jednak wiem. Może źle to sformułowałem. Nie tyle zły przegląd pola, na tyle słabe ogarnięcie rozgrywki, żeby pamiętać co, kto i kiedy i żeby szerzej rozpisać swoje spostrzeżenia. A mógłbyś jeszcze na szybko rozpisać, czemu mafia akurat w parze M.Atołek-Giuseppe, to jest parowanie, czy niezależne podejrzenie? Może świadczyć na przykład o Twojej winie i że masz trudność z rozpisaniem podejrzeń/uniewinnień. Albo o tym, że jesteś w mieście, masz słaby przegląd pola i średnie zaangażowanie, dlatego nic bardziej sensownego nie wypisałeś. Jakbym wiedział, które z tych 2, to bym Cię uniewinnił lub w Ciebie napierdalał, ale niestety nie wiem. Na tę chwilę absolutnie nie jesteś gościem, którego bym uniewinnił. Linczować też Cię nie chcę, ale jest za dużo rzeczy budzi moje wątpliwości, żebym miał Cię pokolorować na zielono. Zgadzasz się ze mną, że mafijny grubol chciał stać przy Don Vito i żeby tenże Vito spadł, prawda? Czyli albo czerwony grubol stał tam od początku, albo dorzucił się pod koniec. Ale jeśli stał od początku, to gdy głosowanie się wahało powinien tam dołączyć kolejny mafiozo. Dlatego oczekiwałbym głębszych przemyśleń na temat tego, kogo z tego grona należy dziś odjebać. Można oczywiście iść po linii najmniejszego oporu i sprawdzić Kaku, żeby mieć pewność, między jakimi frakcjami toczył się lincz, ale dla mnie to pójście na łatwiznę, a sam Kaku wydaje mi się bardziej niewinny niż winny. Załóżmy, że dostaje dziś immunitet, kogo byś odjebał i dlaczego? Daj 2 alternatywy, bo lincz musi być dziś zdywersyfikowany. no ale Ty mnie czytasz czy nie? napisałem wprost, że chcę wywalić kogoś z dwójki Otyłek-Grubollo, uważam że tam co najmniej jeden mafiozo jest. I nie zgadzam się, że mafiozo musiał na końcu podbijać głos na Vito, wystarczał im remis, a chyba nie było sytuacji, w której to głosów na Kaku było więcej niż na Vito, plus można było liczyć że Kaku chcąc się bronić zmieni głos. i dlatego też trochę niepokoi mnie Baryła, który może zagrać turbo gierkę mafijną. Czytam. Po prostu uważam, że podejście taktyczne jest ważne i oczekuję od Ciebie szerszego rozpisania kogo i przede wszystkim DLACZEGO dziś chciałbyś bić. Kogo już w sumie wiem, to teraz dlaczego właśnie tę dwójkę, również pod kątem setupu. A może właśnie przede wszystkim pod tym kątem.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:14:33 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:14:33 GMT 1
A bo jak wbiłem na pare minut przed linczem nie mając nadrobionego tematu, to najpierw stwierdziłem że nie będę mieszał w kotle skoro mnie nie było, a Gruambo i tak by nie poleciał No, ale DZG przecież też by nie poleciał, a skoro nie chciałeś mieszać to po co zmieniałeś? Bo dzg później w trakcie dnia wyglądał mi lepiej i nie chciałem mieć na nim głosu, a nie mogłem wcześniej zmienić głosu bo się wypostowałem Jak istotna jest to sprawa w grand scheme of things, komisarzu Ryba? Kogo w sumie podejrzewasz o bycie w mafii?
|
|