Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:51:47 GMT 1
To było do przewidzenia, że miasto będzie szukało mafijnego grubola w zlinczowanym, więc czy to na pewno najlepsza mafijna strategia dosypywać do pieca czerwonych? A jeśli miasto pojdzie w linczowanie po kolei ludzi z tej listy i zaczną padać bezrolne mafioki? No bez sensu. Ten plan wydaje się dobry, ale jest inwalidą. To może inaczej. Jak czujesz, siedzi na Tobie jakaś mafia w głosach? Uważasz, że mafiozi chcieli Cię wczoraj wywalić? Moim zdaniem na Vito siedzi minimum 2 czerwonych, ale raczej nie więcej niż 3, więc linczowanie w tym gronie nie skończy się tym, że serią "zaczną padać bezrolne mafioki", bo jednak więcej tam niewinnych niż winnych, ale też to jedyna sensowna droga, żeby nie zawężać mafii drogi do zielonego grubola. I zwróć uwagę, że też jestem w gronie osób siedzących na Vito, więc potencjalnie kręcę też bicz na własne dupsko. Ja to widzę kociaku, ale jak mi to mówisz wprost, to mi się wydaje, ze ty bardzo chcesz, żebym to zobaczył. Na moje oko to mafia miała komfortowo i mogła sobie rozproszyć głosy, choć historia pokazuje, że wtedy mafia głosuje totalnie randomowo. Jednak jest kilka przesłanek: 1. Głosy na Vito są ryzykowne, bo miasto tam będzie szukać mafii, to nie jest rocket science, żeby przewidzieć, co miasto zrobi, a już na pewno nie jest to trudne jak myśli nad tym 5 osób 2. Historia pokazuje, że ja jestem lepem co najwyżej na zielonych pięknoduchów. Mafia prędzej odnajduje się jako mój wybawiciel, a tu pasuje rola Mietka. 3. Głosy mafijne w bok mogą dać iluzoryczny pogląd miasta, że zielony grubol jest bezpieczny, bo dużo osób poszło w bok, gdy w rzeczywistości 5 mafii w bok to 5 osób potencjalnie rolnych mniej. Z tych przesłanek wynika, że najprawdopodobniej mafia waliła w bok. Jakbym miał obstawiać, to na mnie jest jedna mafia, na Vito jest jedna mafia, a pozostałe 3 mafie waliły w bok. Ale piszę to teraz nie pamiętając kto jak głosował, więc może to stać w sprzeczności z tabelką, którą wrzucałem chwilę temu.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 13:52:28 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Sept 28, 2024 13:52:28 GMT 1
Problem w tym że Mietkowi niespecjalnie ufam, a Ricka mógłbym zatrudnić w roli mojego rzecznika prasowego Dlaczego ufasz Mietkowi? Po pierwsze, bo komuś trzeba ufać, a on, obok Ciebie i Brauna, z tych aktywnych graczy, którzy wyglądają mi na mocnych wzbudza u mnie tego zaufania najwięcej. A co do samego Mietka, to podobało mi się jego wejście. Trochę kreacyjnych wstawek, ale też merytoryczna gra. Wydawało mi się to zupełnie niewymuszone, naturalne. Może dlatego że sam zagrałem podobnie (śmieszkowanie przemieszane z atakami i merytoryką), to wzbudził moje zaufanie. I to wrażenie już ze mną zostało do końca. Ten post, że blokuje spalonego Grubolone też mi się podobał. I potem ta kmina, że Grubolone i Lepper razem w mafii. Nie zgadzałem się, ale też czasem łapałem takie paranoje, że widziałem mafijne ustawki, więc mi się spodobało. Oraz ten post: kurde tak czytam tego papierzaka i czytam i w sumie nie wiem co o nim powiedziec bo ma w sumie otwarta furtke do zostania merytorycznym liderem a on sobie skrobie ze nie chce dawaj ostrej baraniny na grubym bo leci na orgie jednoczesnie jak go czytam to daje mocno nie zebym sie zgadzal ze wszystkim ale na pierwszy rzut oka robi dobre wrazenie sposob jego gry jest na pewno najbardziej wyczerpujacy no i pytanie po co mialby to robic w tym momencie gdzie kilkukrotnie punktowal to ze nie bedzie dawac az tyle ambitnej gry w sumie niewiele z niego wynika, wydaje mi się, że mafiozo, który chce mieć mocną pozycję, który jest ogarem i chce długo pograć, starałby się, żeby z tego posta wynikało albo lekkie oskarżenie, albo lekkie uniewinnienie. Akurat tutaj ten brak mięcha mi pasuje do niewinnego. No właśnie nie wiem, to jest takie że chłop pokazuje że no zastanawia się, ma własne zdanie, ale ostatecznie nic z tego nie wynika Można zaplusować długim postem z rozkminą, ale jednocześnie nie narobić sobie wroga w papieżu, który się może przypierdolic i zacząć rozgrzebywać
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 13:52:47 GMT 1
Ej w sumie dzg ma rację, ten grubollo nikogo kurwa nie interesuje, ani nikt go nie broni, ani specjalnie ataków nie dostaje No idealny kurwidolek Niech mi ktoś coś o nim powie Ja mogę powiedzieć, że to ktoś chociaż trochę ogarnięty. Miał jeden taki post, którym wprost się wysprzęglił z bycia obytym w środowisku. Co ja wczoraj zrobiłem? Trochę się chełpiłem że miałem rację co do Vito a ty i Mietek od razu cyk, Wróżbita czerwony xD pora na csa Nie bądźcie pożytecznymi idiotami mafii pls słuchaj, bo Ty wyglądasz porządnie i masz posłuch i Grubolone nie padł w ostatnie 2 godziny jak Ciebie nie było, tam kula śnieżna większa od kogokolwiek była od godziny 12 rano i gadanie, że nie był mafijny to jest obrzydliwe pierdolenie, bo ja z nim w mafii grałem dwa razy zupełnie niedawno i wyglądał dokładnie tak samo jak tutaj. Tak samo obierał założenie i napierdalał w jego kierunku, tak samo dostawał oklep, chował się na pół dnia, a potem wracał z wallpostem i tak samo walczył na koniec żeby nie spaść
i z Twoją pozycją jeżeli chciałeś go uchronić to miałeś na to cały dzień i serio ja bym Twojego zdania posłuchał gdyby nie było tak miałkie ale było miałkie w chuj a po linczu wyszedłeś na mądrale. Nie wiem czy Kaku jest w mafii, nie czytałem, ale Twoje wyjście po linczu, patrząc na to jak grał Grubolone i jak zagrałeś Ty wokół niego było mam nadzieję po prostu, że brzydkie, a nie mafijne. To nie był zły lincz. Grubolone padłby w przeciągu 3 dni i biasował połowe miasta. Lepiej się tego wyczyścić nie dało. Więc się zastanów i mnie nie wkurwiaj bo ja kiedyś zacznę grać i chciałbym Cię wtedy lubić
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:54:07 GMT 1
Ej kurwa przecież jak rolę były rozdawane to chyba ktoś by się w tej mafii z chujem na głowy pozamieniał gdyby grubol mafijny był jakimś za przeproszeniem kurwa goku Tym bardziej jak to potencjalnie dużo lepsza rola niż fałszerz, którego przydatność dzisiaj się kończy
Dla mnie to jest całkiem naturalne że grubola dostałby jeden z najlepszych graczy, zależy od składu, może być taki wybieg jak w świątecznej z rolami jeszcze Ale kurwa no proszę was ten goku tam nie pasuje
A idąc tym tropem się zastanawiam czy w ogóle pasuje do mafii nawet w charakterze tłumu To jakby druga myśl luźno związana z pierwszą, pierwszej jestem pewien tu możemy rozmawiać czy to głosowanie w wykonaniu goku go przypadkiem nie uniewinnia Tym bardziej jak popatrzymy na resztę towarzystwa, w sensie chciałem tam wrzucić jeszcze jakiś drugi nick i postawić tezę o niewinnej dwójce, no ale ci pozostali są co najmniej na „no od biedy mógłby wziąć rolę” Ten goku jest tam kurewsko out of place imo
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:54:17 GMT 1
Oto słowo majątkowe
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:54:34 GMT 1
ja nawet zaryzykuję tezę, że jeśli skład mafii jest mocny to im ten dodatkowy mord za cenę ograniczenia potencjalnych mafijnych gruboli może bardziej zaszkodzic niz pomóc, bo raz że każdy mord to pytanie dlaczego ten mocny gracz nie polecial, a dwa to strata rolnego, bo to naturalne, ze miasto bedzie tam drazyc Ktoś policzył, jak wygląda sprawa parzystości przy dodatkowym mordzie?
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:55:56 GMT 1
Cokolwiek bym nie napisał to mafijne xd Z innej beczki, który według ciebie wygląda mafijniej - twój stary czy motylek? Musiałeś rozkminic ich obu Twój stary, bo siedzi w norze wygodnie motylek z kolei kijowo się odniósł do zachowania przedlinczowego, tym tekstem "a na moją odpowiedzialność to nie klasyk?" gdy w ogóle o co innego się rozchodziło czy naprawdę chciał tego starego wyjebać czy to było zagranie na punkty, taki kontrast między postawą nieśmiałego gościa, co pyta się, czy może się odezwać, do typa co chce kogoś faktycznie zlinczować zdecydowanym wskazaniem, a potem głosu nie oddaje nawet może być tak, że nie dał, bo rick podłapał temat i mogło zrobić się tam gorąco? albo trzeba było docisnąć vita bo Grubol na nim siedział, żeby to był jednak zwycięski wagon? tu by się zgadzało z teorią papieską trochę No ale to mafijny grubol nie mógł zmienić głosu? Czemu zakładamy, że to inne mafie zmieniały głos?
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 13:55:56 GMT 1
Goku to jest do wyjebania za dzisiejszą grę (nie wiem, co DZG w nim widzi), nie za bycie Grubolem. Na Grubola mi w sumie całkiem pasuje Lepper, ale to tak dużo czutki w tym
E: jednak zmieniam zdanie, sprawdziłem, Grubol to jednorazowy efekt do wykorzystaniu w nocy po linczu. Więc jak wjeżdża efekt grubasa, to od razu wiadomo, że to któryś z tych, kto dwa razy zagłosował na niewinnego. Więc czemu w sumie nie taki Goku? Jak po wykorzystaniu efektu Grubol jest praktycznie uwalony
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Post by M. Otyłek on Sept 28, 2024 13:56:49 GMT 1
Role były losowane
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:56:56 GMT 1
Jak istotna jest to sprawa w grand scheme of things, komisarzu Ryba? Kogo w sumie podejrzewasz o bycie w mafii? Ty, to z komisarzem to dobre jest Na razie niewiele istotna, ale nie będę powtarzał tego co inni piszą, więc sobie znalazłem mój własny element i sobie go sprawdzam. Może później się przyda. W tej chwili podejrzewam Motylka, Starego, jabbe, Misio Kasu i nie wiem kto piąty, może Ty? Za co mnie podejrzewasz? A najlepiej to odpowiedz za co podejrzewasz każdego z wymienionych.
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:57:17 GMT 1
Ej w sumie dzg ma rację, ten grubollo nikogo kurwa nie interesuje, ani nikt go nie broni, ani specjalnie ataków nie dostaje No idealny kurwidolek Niech mi ktoś coś o nim powie Ja mogę powiedzieć, że to ktoś chociaż trochę ogarnięty. Miał jeden taki post, którym wprost się wysprzęglił z bycia obytym w środowisku. słuchaj, bo Ty wyglądasz porządnie i masz posłuch i Grubolone nie padł w ostatnie 2 godziny jak Ciebie nie było, tam kula śnieżna większa od kogokolwiek była od godziny 12 rano i gadanie, że nie był mafijny to jest obrzydliwe pierdolenie, bo ja z nim w mafii grałem dwa razy zupełnie niedawno i wyglądał dokładnie tak samo jak tutaj. Tak samo obierał założenie i napierdalał w jego kierunku, tak samo dostawał oklep, chował się na pół dnia, a potem wracał z wallpostem i tak samo walczył na koniec żeby nie spaść
i z Twoją pozycją jeżeli chciałeś go uchronić to miałeś na to cały dzień i serio ja bym Twojego zdania posłuchał gdyby nie było tak miałkie ale było miałkie w chuj a po linczu wyszedłeś na mądrale. Nie wiem czy Kaku jest w mafii, nie czytałem, ale Twoje wyjście po linczu, patrząc na to jak grał Grubolone i jak zagrałeś Ty wokół niego było mam nadzieję po prostu, że brzydkie, a nie mafijne. To nie był zły lincz. Grubolone padłby w przeciągu 3 dni i biasował połowe miasta. Lepiej się tego wyczyścić nie dało. Więc się zastanów i mnie nie wkurwiaj bo ja kiedyś zacznę grać i chciałbym Cię wtedy lubić No ta ja to widziałem nawet przejrzałem poprzednie edycje i dalej nikogo nie dopasowałem zresztą on wcześniej też pisał coś w stylu że wystarczy nie udawać niedoinformowanego i 80% tożsamości jest znane ale ja nawet nie pytam o tożsamość, ta jutro i tak zobaczymy ja chce żeby ktoś go uniewinnił albo oskarżył
|
|
|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 13:57:56 GMT 1
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 13:58:09 GMT 1
No właśnie nie były, sam tak myślałem i napisałem tak w temacie a potem zaglądam do regu a tam psikus że do północy w d0
|
|
|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 13:58:41 GMT 1
Goku to jest do wyjebania za dzisiejszą grę (nie wiem, co DZG w nim widzi), nie za bycie Grubolem. Na Grubola mi w sumie całkiem pasuje Lepper, ale to tak dużo czutki w tym STATUA A ODPOWIEDZ MI JESZCZE CZY TY WCZORAJ COŚ O MNIE PISAŁEŚ?
CZY ZACZĄŁEŚ ROZKMINIAĆ TEMAT W MOMENCIE KIEDY JA ZACZĄŁEM ROZKMINIAĆ TWÓJ?
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 13:59:29 GMT 1
MISIO KAKU, DOBRY ZŁY, M.OTYŁEK ZMIENILI GŁOS DOSŁOWNIE W OSTATNIEJ CHWILI. KAŻDY Z NICH MÓGŁ MIEĆ W GŁOWIE ŻE W D2 BĘDZIE CIEPŁO I CIĘŻARY I TEGO D3 MOŻE NIE DOŻYĆ A W SETUPIE JEST ZAPISANE: - Grubol weźmie udział w dwóch linczach na Niewinnych ALBO - Grubol weźmie udział w trzech linczach na Niewinnych bądź Mafiozach. DLATEGO W TEJ GRUPIE JEST DUŻA SZANSA NA MAFIJNEGO GRUBOLA Ja byłem kontrkandydatem do linczu i zmieniłem głos w momencie, jak był remis, mimo że tego robić nie chciałem, i jak widac słusznie, byłby jeden dodatkowy slot na potencjalnego świętego. To nie jest trudne do zrozumienia.
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 14:00:26 GMT 1
Goku to jest do wyjebania za dzisiejszą grę (nie wiem, co DZG w nim widzi), nie za bycie Grubolem. Na Grubola mi w sumie całkiem pasuje Lepper, ale to tak dużo czutki w tym STATUA A ODPOWIEDZ MI JESZCZE CZY TY WCZORAJ COŚ O MNIE PISAŁEŚ?
CZY ZACZĄŁEŚ ROZKMINIAĆ TEMAT W MOMENCIE KIEDY JA ZACZĄŁEM ROZKMINIAĆ TWÓJ?
Ciebie wczoraj to za bardzo nawet nie czytałem, zacząłem rozmyślać na ten temat dziś, po twoim "wjeździe" we mnie
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 14:00:27 GMT 1
Ej kurwa przecież jak rolę były rozdawane to chyba ktoś by się w tej mafii z chujem na głowy pozamieniał gdyby grubol mafijny był jakimś za przeproszeniem kurwa goku Tym bardziej jak to potencjalnie dużo lepsza rola niż fałszerz, którego przydatność dzisiaj się kończy Dla mnie to jest całkiem naturalne że grubola dostałby jeden z najlepszych graczy, zależy od składu, może być taki wybieg jak w świątecznej z rolami jeszcze Ale kurwa no proszę was ten goku tam nie pasuje A idąc tym tropem się zastanawiam czy w ogóle pasuje do mafii nawet w charakterze tłumu To jakby druga myśl luźno związana z pierwszą, pierwszej jestem pewien tu możemy rozmawiać czy to głosowanie w wykonaniu goku go przypadkiem nie uniewinnia Tym bardziej jak popatrzymy na resztę towarzystwa, w sensie chciałem tam wrzucić jeszcze jakiś drugi nick i postawić tezę o niewinnej dwójce, no ale ci pozostali są co najmniej na „no od biedy mógłby wziąć rolę” Ten goku jest tam kurewsko out of place imo Dlaczego miałby nie pasować? Sam głos go uniewinnia? Czemu szeregowy mafiozo miałby nie stać na Vito, możesz to wytłumaczyć? I jak oceniasz Gruboku z gry, bez tego głosu? Bo mnie on śmierdział na samym starcie, moim zdaniem miał wejście na takiego średniego mafiaka.
|
|
|
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:01:24 GMT 1
To o co Ci się rozchodziło? bo mi się dokładnie o to rozchodziło Ty Braun sądzisz, ze głos jednego Ricka by tam coś zmieniało i dlatego odstawiłem ten pomysł na bok już to tłumaczę trzeci raz mam wrażenie, ale ok pół godziny przed linczem wbijasz z postem Ktoś chce znać moje zdanie czy mogę nic nie pisać? nie wiem, po co go pisać, bo wiadomo, że wszyscy i tak powiedzą, że chcą znać (nawet ja chyba pisałem, żebyś skrobał), to już wychodzisz z pozycji takiej dość nieśmiałej czy też leniwej, że w sumie obecny stan rzeczy ci odpowiada i pytasz o pozwolenie, żeby nic nie pisać Panowie na moją odpowiedzialność dawac w Starego, myślałem, że jak dla mu zielone światlo to będzie grał, a ten się kurwa kitra no ja wiem, że "na moją odpowiedzialność" to tekst memiczny, ale to kontrastuje z postawą wyżej, że tego Starego chcesz jednak wyjebać zamiast wagonu Vito/Kaka głos jednak za tym nie idzie Za szybko zrobiłem odczyt i teraz czuję, że się mylę tu nie wiem, czy chodziło ci o vitka czy o tego starego, co go minutę temu żeś próbował wystawić w międzyczasie rick dokłada i zachęca innych: Panowie na moją odpowiedzialność dawac w Starego, myślałem, że jak dla mu zielone światlo to będzie grał, a ten się kurwa kitra dołożyłem dawajcie robimy rzeczy tutaj biadolisz, że nie ma szabli na starego, gdy sam nie dałeś na niego głosu po tym, jak rick dołożył ( ) Brawo. Lepiej się kitrać w D1. Kurde chyba nikt poważnie nie bierze Cię pod uwagę. Zatunelowanie jakieś dzisiaj jest potem śmieszki, że sprzedasz swój głos o 20:59 dajesz w tego vito dziś wbijasz w temat i jest temat grubej ryby, której wczoraj nie pchałeś Miałem posiedzieć i popisać ale mnie rodzina na grzyby wyciąga, a potem mam gości. Będę dopiero wieczorem na dłużej, a tak to czasem z doskoku, ale dzisiaj trzeba zlinczować mafiozę, bo inaczej nie wyewoluuję. Ja dalej podtrzymuję Grubą Rybę 1. dlaczego nie dołożyłeś do tego starego, mimo biadolenia, że nie ma na niego szabli? 2. dlaczego pchałeś twojego starego, nie grubą rybę, którą nazajutrz "podtrzymywałeś"?
dla mnie to pchanie starego mogło być pozoranckie, bo raczej wiadome było, że padnie ktoś z duo vito/kakao. a nawet jeśli była szansa na starego, to głosu nie dokładałeś, więc kontrastuje to z biadoleniem, że nie ma szabli
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 14:01:27 GMT 1
a dlaczego mafijny Grubol nie miałby siedziec w sumie w pozostałych typach?Zresztą Kaku musiał, ja nie zmieniałem głosu, tylko sobie oddałem na koniec, a DZG jest raczej niewinny no mi się wydaje, że to był za dobry wagon dla mafijnego grubola. Zbyt duży, żeby go odpuścić i zapowiadało się na to cały dzień. Dlatego mam teorię, że mafijny grubol dał na Corleone wcześnie, bo spodziewał się dużego wagonu. Gruboku jest moim typem. Dobry post
|
|
|
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:02:24 GMT 1
a dlaczego mafijny Grubol nie miałby siedziec w sumie w pozostałych typach?Zresztą Kaku musiał, ja nie zmieniałem głosu, tylko sobie oddałem na koniec, a DZG jest raczej niewinny no mi się wydaje, że to był za dobry wagon dla mafijnego grubola. Zbyt duży, żeby go odpuścić i zapowiadało się na to cały dzień. Dlatego mam teorię, że mafijny grubol dał na Corleone wcześnie, bo spodziewał się dużego wagonu. Gruboku jest moim typem. dużysz nie papuguj
|
|