|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 14:23:49 GMT 1
KURDE RICKY TO SĄ DOBRE ROZKMINY AŻ ZA DOBRE. Z MAFIJNEGO TO WYCIĄGŁEŚ? Z mojego posta to skopiował. Ja to widzę kociaku, ale jak mi to mówisz wprost, to mi się wydaje, ze ty bardzo chcesz, żebym to zobaczył. Na moje oko to mafia miała komfortowo i mogła sobie rozproszyć głosy, choć historia pokazuje, że wtedy mafia głosuje totalnie randomowo. Jednak jest kilka przesłanek: 1. Głosy na Vito są ryzykowne, bo miasto tam będzie szukać mafii, to nie jest rocket science, żeby przewidzieć, co miasto zrobi, a już na pewno nie jest to trudne jak myśli nad tym 5 osób 2. Historia pokazuje, że ja jestem lepem co najwyżej na zielonych pięknoduchów. Mafia prędzej odnajduje się jako mój wybawiciel, a tu pasuje rola Mietka. 3. Głosy mafijne w bok mogą dać iluzoryczny pogląd miasta, że zielony grubol jest bezpieczny, bo dużo osób poszło w bok, gdy w rzeczywistości 5 mafii w bok to 5 osób potencjalnie rolnych mniej.
Z tych przesłanek wynika, że najprawdopodobniej mafia waliła w bok. Jakbym miał obstawiać, to na mnie jest jedna mafia, na Vito jest jedna mafia, a pozostałe 3 mafie waliły w bok. Ale piszę to teraz nie pamiętając kto jak głosował, więc może to stać w sprzeczności z tabelką, którą wrzucałem chwilę temu. KURDE... Z MAFIJNEGO TO WZIĄŁEŚ?
|
|
|
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 28, 2024 14:24:50 GMT 1
dobra statua mów co tam chciałaś, jakoś musze wejść do gierki. Chcesz mnie wyciągnąć podszczypać zmusić do aktywności dowiedzieć się czemu jestem nieobecny?
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 14:25:34 GMT 1
Odgapiasz to co ja pisałem chwilę temu A nie wiem Nie czytałem 🤠 Kurde doczytałem faktycznie pisałeś o tym wcześniej tylko jakim chujem mi z tego wychodzi, że goku może być niewinny po prostu z tego jak się Gierka ulozyla a ty piszesz że goku może być w mafii właśnie dlatego że tam zaglosowal kurwa na jaka mafia daje rolę goku konkretnie przecież sam piszesz ze tam może być max 1 mafia i to ma być goku liczący na to że dojedzie daleko a nie [wstaw kogoś kto przejedzie 2 lincze na samym nicku]
|
|
|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 14:26:11 GMT 1
dobra statua mów co tam chciałaś, jakoś musze wejść do gierki JAKBYŚ MIAŁ STRELAĆ W KOGOŚ Z TRÓJKI: TWÓJ STARY, JABBA, WARMIANIN TO W KOGO WALISZ?
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 14:26:14 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? E: w sumie też chciałem zwrócić uwagę, jak się podpaliłeś wczoraj, gdy dwóch typów ci powiedziało, że masz fajne wejście, ale to zaraz znajdę Gruboku no ale wyraziłem swoje zdanie na twój temat już wcześniej, w sumie miałem cię jeszcze o jedną rzecz zapytać, ale pociąganie za język w sprawie tego twojego pierwszego postu mi póki co wystarczyło i nie zmieniłeś mojego zdania. A nie widzę potrzeby pucowania się z wysyłaniem głosu teraz, skoro wiem, że mogę go wysłać za trzy godziny, a wtedy będę miał szerszy obraz.
|
|
Gruboku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 349
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 14:26:32 GMT 1
via mobile
Post by Gruboku on Sept 28, 2024 14:26:32 GMT 1
No właśnie nie były, sam tak myślałem i napisałem tak w temacie a potem zaglądam do regu a tam psikus że do północy w d0 no no no
|
|
|
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 28, 2024 14:27:32 GMT 1
dobra statua mów co tam chciałaś, jakoś musze wejść do gierki JAKBYŚ MIAŁ STRELAĆ W KOGOŚ Z TRÓJKI: TWÓJ STARY, JABBA, WARMIANIN TO W KOGO WALISZ? kurde chyba nie widziałem żadnego posta żadnego z tej trójki
|
|
|
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 28, 2024 14:28:21 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? a było mnie przed czym bronić? ktoś oprócz dobrego złego i grubego chce mi zrobić krzywde?
|
|
Misio Kaku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 520
|
Post by Misio Kaku on Sept 28, 2024 14:28:57 GMT 1
Z mojego posta to skopiował. KURDE... Z MAFIJNEGO TO WZIĄŁEŚ? Tak
|
|
|
Post by Rick Gruboll on Sept 28, 2024 14:29:01 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? a było mnie przed czym bronić? ktoś oprócz dobrego złego i grubego chce mi zrobić krzywde? Trzy osoby to nie tak mało
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 14:30:13 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:30:13 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? skoro już Ci Giuseppe odpisał, to chciałem Cię spytać, co to właściwie za pytanie : o dlaczego miał ktoś go bronić, jak go nie było i jak to się ma do przynależności tzn. ja czytałem koncepcje DZG, ale chciałbym usłyszeć od Ciebie
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 14:30:45 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:30:45 GMT 1
a voldemort wyłaź z nory
|
|
|
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 28, 2024 14:30:54 GMT 1
koncepcja DZG to to, że jestem na uboczu?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 14:31:48 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:31:48 GMT 1
koncepcja DZG to to, że jestem na uboczu? Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić.
|
|
|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 14:31:58 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? ALE TO ŻE NIKT NIE BRONIŁ GRUBOLLO POWINNO DZIAŁAĆ NA JEGO KORZYŚĆ CHYBA?
SWOJĄ DROGĄ CO TO ZA DZIWNE PYTANIE I CZEMU AKURAT DO NIEGO??
|
|
|
Post by Statua Grubości on Sept 28, 2024 14:32:05 GMT 1
Chciałbym, żebyś powiedział, czemu nikt cię nie bronił jak ciebie nie było. Jesteś w mafii? skoro już Ci Giuseppe odpisał, to chciałem Cię spytać, co to właściwie za pytanie : o dlaczego miał ktoś go bronić, jak go nie było i jak to się ma do przynależności tzn. ja czytałem koncepcje DZG, ale chciałbym usłyszeć od Ciebie Wymyślałem na szybko no.
|
|
|
Post by Andrzej Grubbol on Sept 28, 2024 14:32:34 GMT 1
koncepcja DZG to to, że jestem na uboczu? Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić. GŁUPIO NAPISAŁ DZG
|
|
|
Post by Giuseppe Grubollo on Sept 28, 2024 14:32:43 GMT 1
koncepcja DZG to to, że jestem na uboczu? Natomiast nie wiem, czy najbezpieczniej nie byłoby dzisiaj zlinczować jednak Giuseppe. Nikt go nie broni chyba. A to oznacza, że mafiozom nie opłaca się go bronić. xD powtarzanie tego dziadostwa przez statue to troche przykra sprawa
|
|
|
Rozgrywka
Sept 28, 2024 14:32:50 GMT 1
via mobile
Post by Grzegorz Grubraun on Sept 28, 2024 14:32:50 GMT 1
Andrzej Lepper idzie w ślady Konfederacji Korony Polskiej, uważaj na Żydów
|
|
|
Post by Grubol-Papież on Sept 28, 2024 14:33:11 GMT 1
Ten Kaku się mota tak, że chyba będzie niewinny. Bardziej dopracowane by to miał z tym mną i Rickiem, gdyby był w mafii. Plus mam wrażenie, że on mnie szczerze podejrzewa/nie ufa mi i wszystko, co piszę traktuje z dużą dozą ostrożności. Bo na przykład pisze tak do Dużysza: A jak ja przez kilka postów rozkminiam, że trzeba szukać mafijnego grubola i na Vito siedzi mafia, to mi pisze takie coś: To jego podejście jest z mojej perspektywy dość irytujące (bo mnie nie słucha i próbuje z definicji podważyć moje teorie), ale naprawdę miejskie. No ale wy pisaliście o dwóch różnych rzeczach. Dużysz pisał o tym, że spory wagon powodował, że mafijny rolny siedział na Vito od dawna, a ty z kolei pisałeś, że na Vito siedziało sporo mafiozów, bo go dociążało. O tym, że grubol siedział tam od dawna też pisałem, była to jedna z moich teorii. A to, że tego nie zauważyłeś, tylko potwierdza moją teorię, żeś niewinny, ale zbiasowany na mnie. Papież może i moje przemyślenia są płytkie, ale o czym to twoim zdaniem świadczy? Może świadczyć na przykład o Twojej winie i że masz trudność z rozpisaniem podejrzeń/uniewinnień. Albo o tym, że jesteś w mieście, masz słaby przegląd pola i średnie zaangażowanie, dlatego nic bardziej sensownego nie wypisałeś. Jakbym wiedział, które z tych 2, to bym Cię uniewinnił lub w Ciebie napierdalał, ale niestety nie wiem. Na tę chwilę absolutnie nie jesteś gościem, którego bym uniewinnił. Linczować też Cię nie chcę, ale jest za dużo rzeczy budzi moje wątpliwości, żebym miał Cię pokolorować na zielono. Zgadzasz się ze mną, że mafijny grubol chciał stać przy Don Vito i żeby tenże Vito spadł, prawda? Czyli albo czerwony grubol stał tam od początku, albo dorzucił się pod koniec. Ale jeśli stał od początku, to gdy głosowanie się wahało powinien tam dołączyć kolejny mafiozo.
Dlatego oczekiwałbym głębszych przemyśleń na temat tego, kogo z tego grona należy dziś odjebać. Można oczywiście iść po linii najmniejszego oporu i sprawdzić Kaku, żeby mieć pewność, między jakimi frakcjami toczył się lincz, ale dla mnie to pójście na łatwiznę, a sam Kaku wydaje mi się bardziej niewinny niż winny. Załóżmy, że dostaje dziś immunitet, kogo byś odjebał i dlaczego? Daj 2 alternatywy, bo lincz musi być dziś zdywersyfikowany. Growo dzg mi wygląda full miejsko Metowo mam wrażenie, że mafijnie Możemy pogadać o tym jutro ja se nadrabiam Z przykrością muszę się zgodzić. ------------------------- Dlaczego miałby nie pasować? Sam głos go uniewinnia? Czemu szeregowy mafiozo miałby nie stać na Vito, możesz to wytłumaczyć? I jak oceniasz Gruboku z gry, bez tego głosu? Bo mnie on śmierdział na samym starcie, moim zdaniem miał wejście na takiego średniego mafiaka. No w sensie ja myślę tak można się ze mną nie zgadzać na polu przyjętych założeń ale im więcej głosów mafii poza linczowanym tym chyba lepiej dla mafii bo a) łatwiej im szukać grubola miejskiego bo zawężone mają od startu a miasto o tym nie wie (znaczy tu mam na myśli jakiś efekt posiadania większej wiedzy niż miasto, bo wiadomo że głosy mafii gdziekolwiek na to nie wpływają bezpośrednio) b) pewnie można się domyślać że będzie szukane teraz po linczujących, więc no wolisz tam mieć chyba 2 mafiozów niż 4, nie, w końcu jak trafimy bezrolnego mafioze to uważając że mafijny grubol jest na vito nie przestaniemy szukać więc no nie wiem, nie twierdzę że mam rację, ale no zobacz podziel graczy na tiery i zobacz że goku jest jedynym ze swojego tieru z linczujących jest misio kaku jeszcze ok ale on był kontrkandydatem po prostu a sam goku to nie wiem teraz, wczoraj go miałem za niewinnego przez to że tak głupio-naiwnie wchodził w utarczki z tymi co go podejrzewali, ale to nie jest jakiś super mocny read Zgadzam się z tym, że dla mafii lepiej jest, żeby jak najmniej ich było na Vito. Natomiast dalej uważam, że zależało im, żeby był tam czerwony grubol. Zwłaszcza, że to nie jest tak, że od razu koniecznie się dowiemy, że mafia ma dodatkowy mord, bo mogą go zbandlować z normalnym mordem i jebnąć w kogoś tak, żeby kamizelka nie zadziałała. Tak więc niekoniecznie zdradzą nam, że mafijny grubol spełnił założenia roli. A takie pewne odjebanie niewygodnego miastowego zawsze na propsie. Ale przy założeniu, że mafia rozdając role nie doczytała setupu, nie wiedziała, że mogą bandlować, to ja bym rolę grubola tym bardziej dał komuś z niższego tieru, bo potencjalnie właśnie ten dodatkowy mord taką osobę pali, a jeszcze wchodząc rozkminy, że skoro X ma rolę, to nie ma tam graczy mocniejszych niż X. Dlatego taki Gruboku wcale nie jest złym wyborem. Zresztą Statua już to rozkminiła: Goku to jest do wyjebania za dzisiejszą grę (nie wiem, co DZG w nim widzi), nie za bycie Grubolem. Na Grubola mi w sumie całkiem pasuje Lepper, ale to tak dużo czutki w tym E: jednak zmieniam zdanie, sprawdziłem, Grubol to jednorazowy efekt do wykorzystaniu w nocy po linczu. Więc jak wjeżdża efekt grubasa, to od razu wiadomo, że to któryś z tych, kto dwa razy zagłosował na niewinnego. Więc czemu w sumie nie taki Goku? Jak po wykorzystaniu efektu Grubol jest praktycznie uwalony
|
|