|
Post by Piękny Marian on May 13, 2020 17:50:13 GMT 1
DJ Bobo - zaczynam od wpisu, który zauważyłem przy okazji mojej obrony Kukuczki (https://mafiacorner.boards.net/post/7254/thread) „imo mafijność Kukuczki się wyklucza z mafijnością Mariano Italiano, żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera w momencie, gdy zapowiada się na masówkę”. Mam wrażenie, że w tym poście się trochę wysypał stwierdzeniem „żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera”. Brzmi to zupełnie tak, jakby wiedział o tym, że Kukuczka jest w mafii. Po tych słowach rozpoczął atak na moją osobę. - nie wnosi nic kreatywnego, odkrywczego do gry. Spełnia rolę wszy, która skacze z głowy na głowę i podgryza. Winił mnie, że nie wrzuciłem żadnych konkretów, podczas gdy on sam zrobił zdecydowanie mniej niż ja. Oj Mariano, nie kumasz linijek w ogóle. Zdanie, którego się tak czepiłeś, miało implikować mafijność jednego -nie wiedziałem którego - z waszej dwójki. W sumie to jak patrzę na to z perspektywy czasu, to sam sobie daję żółty kolor, bo to niedopuszczalne, że chociaż przez chwilę rozważałem twoją niewinność kosztem kogokolwiek innego. Bardzo chciałbym coś wnieść do tej gry (a w zasadzie wynieść, pewnego mafiozę), ale nie mam posłuchu w mieście, przykro mi. Dobrze, że chociaż Durda cię punktuje poza mną, bo daje mi to jakąkolwiek nadzieję. Plus to przyklejenie się linczu na Kukuczce w obecnym momencie jak rzep psiego ogona. Kukuczce, który tak nawiasem czyściej gra od ciebie od jakiegoś czasu. Wiesz, że typ prędzej czy później poleci, więc to bardzo dla ciebie bezpieczne wyjście. Jeżeli jest niewinny, to napiszesz, że i tak musiał polecieć, a jeżeli jest winny, to potem do końca gry będziesz jechał na tym, jak to forsowałeś jego typ. Chociaż w sumie i tak najzabawniejsze jest to, jak używasz zwrotu "Mariano Italiano" jako argument przeciwko mnie XD Kusi mnie zmiana głosu z Marlowa, no, kusi. Miało implikować? To albo popełniłeś błąd logiczny albo zwyczajnie się zapomniałeś i uznałeś, że Jja jako mafia nie uniewinniałbym swojego kolegi w taki sposób. Musiałeś mieć jakieś założenie, pisząc te słowa ale wytłumaczyłeś je w tylko jednym kierunku (ja broniący mafiozy nie jestem w mafii). Wytłumacz mi zatem, idąc ówczesnym tokiem myślenia, w jaki sposób moja wina uniewinniałaby Kukuczkę lub jego niewinność prowadziła do mojej winy. Bo nijak tego nie wytłumaczyłeś. 1. Nie używasz jakichkolwiek argumentów. 2. Zamiast odpowiedzieć i wytłumaczyć swoje szemrane linijki, wolisz posługiwać się ironią o żółtym kolorze. 3. W jaki sposób mnie Durda punktuje? Potrafisz to wytłumaczyć czy również posłużysz się sarkazmem i postem na obejście? 4. Tak, przyczepiam się linczu na Kukuczce, jak rzep psiego ogona, ponieważ uważam go za winnego a według mojej teorii pomoże to dojść do kolejnych mafiozów. Z etapu nr 1 szukania mafii będę mógł przeskoczyć do etapu nr 2. Powinieneś to rozumieć. 5. Wiem, że typ prędzej czy później poleci, ale wolę żeby nastąpiło to dzisiaj. Bo jeśli okaże się niewinny, to będę mógł odejść od obecnej teorii i szukać nowej sitki powiązań. Oszczędzi mi to czasu, jeśli się mylę. 6. Tak, używam zwrotu "Mariano Italiano", ponieważ wierzę w moc podświadomości. Mariano Italiano kojarzy się w większości z niekumatym leszczem i być może nieświadomie, chcąc obniżyć mój utorytet użyłeś takiego sformułowania. Generalnie zaczynam Tobą gardzić. Wyglądasz na facecika, który tu się uśmiechnie, tam się podczepi, tutaj wyśmieje, tam zbagatelizuje. Nie dajesz miastu nic. A podejrzewasz mnie, używając argumentów, które bardziej pasują do Ciebie. Tfu.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 17:50:51 GMT 1
Moim zdaniem nie powinniśmy ustawiać remisu pomiędzy graczami z grupy "wkurwiająca kreacja", bo to nic nie da, Kukuczka, Konsultant i Marlowe siłą rzeczy będą na świeczniku. Zatem nie zgadzam się z Zielonką, któremu zresztą po dzisiejszej aktywności nie ufam, na ustawienie linczu pomiędzy Marlowem i Kukuczką.
To jaki remis chcesz dziś ustawić?
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 17:50:58 GMT 1
W czym lepszy jest remis niż odjebanie dzień po dniu Kukuczki i Marlowa?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 17:51:05 GMT 1
Marlowe, z kim chciałbyś mieć remis, nie licząc Konsultanta i Kukuczki?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 17:51:31 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 17:51:31 GMT 1
Moim zdaniem nie powinniśmy ustawiać remisu pomiędzy graczami z grupy "wkurwiająca kreacja", bo to nic nie da, Kukuczka, Konsultant i Marlowe siłą rzeczy będą na świeczniku. Zatem nie zgadzam się z Zielonką, któremu zresztą po dzisiejszej aktywności nie ufam, na ustawienie linczu pomiędzy Marlowem i Kukuczką. To kogo chcesz wcisnąć?
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 17:52:10 GMT 1
Nie no, Marian już nawet nie udaje czy to tylko ja odnoszę takie wrażenie?
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 17:53:10 GMT 1
W czym lepszy jest remis niż odjebanie dzień po dniu Kukuczki i Marlowa? Ty się pytasz, a napisałeś, że grę w mafię można zapisać wzorem matematycznym xD
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 17:54:45 GMT 1
Proponuję remis Kukuczka - Kmicic, choć jeszcze muszę się dokładnie przyjrzeć ich relacji na przestrzeni całej rozgrywki.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 17:55:01 GMT 1
Tylko debile i mafia może nie chcieć remisu pomiędzy Marlowe i Kukuczką
*Chociaż pomysł Osieckiej też nie jest zły xD
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 17:55:09 GMT 1
W czym lepszy jest remis niż odjebanie dzień po dniu Kukuczki i Marlowa? Ty się pytasz, a napisałeś, że grę w mafię można zapisać wzorem matematycznym xD To był żart, bo kiedyś tak napisała moja kreacja xD
|
|
|
Post by Kmicic on May 13, 2020 17:55:14 GMT 1
Bo jestem na forum deklu. Śledzisz rozgrywkę na bieżąco, bo od razu ludziom odpowiadasz, a wnosisz bardzo mało, pizdo. Nie śledzę, ponieważ została mi ona solidnie obrzydzona. Staram się przelatywać po postach, ale wczoraj zanim w ogóle nadrobiłem braki znów było kilkanaście nowych stron. Nie mam na to niestety czasu bo gram z reguły jak jestem w pracy. Mamy już 101 stron rozgrywki a jest dopiero środa, poprzednia edycja miała stron 105 ogółem. Nie jestem zorientowany we wszystkich powiązaniach i tym bardziej mi to przeszkadza i dalej obrzydza rozgrywkę, bo jestem miastu nieprzydatny.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 17:55:54 GMT 1
Kmicic, z kim chciałbyś dzisiaj remis? Jeśli jesteś z miasta, to napisz proszę jeden nick.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 17:56:29 GMT 1
Tylko debile i mafia może nie chcieć remisu pomiędzy Marlowe i Kukuczką W czym lepszy jest remis, niż odjebanie jednego po drugim?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 17:56:33 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 17:56:33 GMT 1
Proponuję remis Kukuczka - Kmicic, choć jeszcze muszę się dokładnie przyjrzeć ich relacji na przestrzeni całej rozgrywki. Chyba zwariowałeś,że dzisiaj odpuscimy pewniaka Marlowa, którego wina na dodatek zazielenia Sznudziana i Konsultanta, o czym pisałem wczoraj.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 17:57:26 GMT 1
Ja bym nie chciał remisu z Kmicicem, bo poza tym, że jest agresywny, co faktycznie może świadczyć o mafijności, nic więcej o nim nie sądzę. Dajcie mi takiego Marlowe'a chociaż albo najlepiej Konsultanta. Albo Marian.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 17:57:52 GMT 1
W ogóle Durda pisał, że planuje masówę na Redziku i wciąż nie mam pojęcia, czy to na serio, a wiem, że Durda był dzisiaj czujny i wie więcej. Jeśli zatem wbije Durda i powie: masówa na Redzika, to można go zlinczować albo zremisować z Marlowem. Choć wcześniej posty Durdy miały inny wydźwięk, dlatego jestem ciekaw co napisze w sytuacji kryzysowej.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 17:58:17 GMT 1
Tylko debile i mafia może nie chcieć remisu pomiędzy Marlowe i Kukuczką W czym lepszy jest remis, niż odjebanie jednego po drugim? Zysk jest tylko w wypadku jak obaj są w mafii, ale jest i jest to potwierdzone przez badania na zwierzętach w laboratorium Vichy.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 17:58:20 GMT 1
Ja bym nie chciał remisu z Kmicicem, bo poza tym, że jest agresywny, co faktycznie może świadczyć o mafijności, nic więcej o nim nie sądzę. Dajcie mi takiego Marlowe'a chociaż albo najlepiej Konsultanta. Albo Marian. kukuczka chce remisu, bo wie, że przeżyje remis xD
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 17:59:17 GMT 1
W ogóle Durda pisał, że planuje masówę na Redziku i wciąż nie mam pojęcia, czy to na serio, a wiem, że Durda był dzisiaj czujny i wie więcej. Jeśli zatem wbije Durda i powie: masówa na Redzika, to można go zlinczować albo zremisować z Marlowem. Choć wcześniej posty Durdy miały inny wydźwięk, dlatego jestem ciekaw co napisze w sytuacji kryzysowej. Zartował. Durda ma Reda za niewinnego
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 13, 2020 17:59:26 GMT 1
Agnieszko. Proszę Cie, nie siej fermentu. Dzisiaj Kukuczka odkrywa karty.
|
|