|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:00:06 GMT 1
W czym lepszy jest remis, niż odjebanie jednego po drugim? Zysk jest tylko w wypadku jak obaj są w mafii, ale jest i jest to potwierdzone przez badania na zwierzętach w laboratorium Vichy. Nawet w takim przypadku nie ma zysku, bo przecież i tak obu odjebiemy.
Nie silcie się dla fejmu na jakieś hipertaktyki. Grajmy normalnie
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:00:20 GMT 1
Aha, i żeby zabezpieczyć się na wypadek, gdybyśmy zremisowali dwóch miastowych, jutro też trzeba obowiązkowo zrobić remis.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 18:01:13 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 18:01:13 GMT 1
W ogóle Durda pisał, że planuje masówę na Redziku i wciąż nie mam pojęcia, czy to na serio, a wiem, że Durda był dzisiaj czujny i wie więcej. Jeśli zatem wbije Durda i powie: masówa na Redzika, to można go zlinczować albo zremisować z Marlowem. Choć wcześniej posty Durdy miały inny wydźwięk, dlatego jestem ciekaw co napisze w sytuacji kryzysowej. Przecież dwie godziny temu pisał, że na pewno na niego nie zagłosuje.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:01:35 GMT 1
Spoko, przeoczyłem.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 18:02:13 GMT 1
Zysk jest tylko w wypadku jak obaj są w mafii, ale jest i jest to potwierdzone przez badania na zwierzętach w laboratorium Vichy. Nawet w takim przypadku nie ma zysku, bo przecież i tak obu odjebiemy.
Grajmy tak, aby miasto zyskało jak najwięcej, a nie normalnie
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:02:30 GMT 1
Ustawianie remisów jest szkodliwe. A Kukuczka wyliczający, z kim mógłby mieć remis jest w mafii.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:03:23 GMT 1
Nawet w takim przypadku nie ma zysku, bo przecież i tak obu odjebiemy.
Grajmy tak, aby miasto zyskało jak najwięcej, a nie normalnie Grajmy tak, aby miasto zyskało jak najwięcej, czyli normalnie.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 18:04:13 GMT 1
Ustawianie remisów jest szkodliwe. A Kukuczka wyliczający, z kim mógłby mieć remis jest w mafii. Podaj mi tą szkodliwość ustawiania remisów? kiedy i tak będziemy chcieli obie osoby zlinczować. Wina/brak wint Marlowa nie oczyszcza Kukułki i na odwrót.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:05:34 GMT 1
Ustawianie remisów jest szkodliwe. A Kukuczka wyliczający, z kim mógłby mieć remis jest w mafii. Podaj mi tą szkodliwość ustawiania remisów? kiedy i tak będziemy chcieli obie osoby zlinczować. Wina/brak wint Marlowa nie oczyszcza Kukułki i na odwrót. Jeśli i tak ich zlinczujemy, to nie ma żadnej różnicy, w przypadku, gdy obaj są winni. Ale jeśli przynajmniej jeden jest niewinny, to tracimy. Po cholerę to ryzykować?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 18:06:26 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 13, 2020 18:06:26 GMT 1
Kmicic, z kim chciałbyś dzisiaj remis? Jeśli jesteś z miasta, to napisz proszę jeden nick. szczerze mówiąc jak teraz patrzę na to co piszą ludzie to moją radą byłoby w końcu załatwienie sprawy marlowe-kukuczka. Jeśli tego nie zrobimy to będzie się to chyba ciagnelo do końca gry.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 18:06:56 GMT 1
Podaj mi tą szkodliwość ustawiania remisów? kiedy i tak będziemy chcieli obie osoby zlinczować. Wina/brak wint Marlowa nie oczyszcza Kukułki i na odwrót. Jeśli i tak ich zlinczujemy, to nie ma żadnej różnicy, w przypadku, gdy obaj są winni. Ale jeśli przynajmniej jeden jest niewinny, to tracimy. Po cholerę to ryzykować? I tak byśmy stracili, więc nie tracimy więcej niż w przypadku gdybysmy linczowali po kolei.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:08:25 GMT 1
Nie widzę żadnego sensu w tym, jak Redzik traktuje Marlowa. Bo z jednej strony próbuje odwlekać jego lincz, twierdząc, że ma potencjał na zazielenie się i przyda się w przyszłości, a z drugiej strony z góry zakłada zlinczowanie go jutro.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:08:57 GMT 1
Jeśli i tak ich zlinczujemy, to nie ma żadnej różnicy, w przypadku, gdy obaj są winni. Ale jeśli przynajmniej jeden jest niewinny, to tracimy. Po cholerę to ryzykować? I tak byśmy stracili, więc nie tracimy więcej niż w przypadku gdybysmy linczowali po kolei. a jeśli jednego ma sprawdzonego detektyw? A jeśli któryś napisze coś turbomiastowego? A jeśli jakiś mafiozo się wsypie z wiedzą i któregoś uniewinni? A jeśli MG się pomyli jak w poprzedniej edycji i da przesłanki do uniewinnienia?
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 18:09:35 GMT 1
Beka będzie jak Red też w mafii xd
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:09:54 GMT 1
To nie jest Red.
|
|
|
Post by Shepard on May 13, 2020 18:10:38 GMT 1
a z drugiej strony z góry zakłada zlinczowanie go jutro. Gdzie?
|
|
|
Post by Luka Modrić on May 13, 2020 18:10:49 GMT 1
Nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnąć przed głosowaniem, przepraszam. Swój głos wytłumaczę jutro.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:12:01 GMT 1
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 18:12:13 GMT 1
I tak byśmy stracili, więc nie tracimy więcej niż w przypadku gdybysmy linczowali po kolei. a jeśli jednego ma sprawdzonego detektyw? A jeśli któryś napisze coś turbomiastowego? A jeśli jakiś mafiozo się wsypie z wiedzą i któregoś uniewinni? A jeśli MG się pomyli jak w poprzedniej edycji i da przesłanki do uniewinnienia? A co jeśli atak na WTC to był spisek?
|
|
|
Post by Shepard on May 13, 2020 18:12:24 GMT 1
Also jak już się tak z Doktorem Redzikiem stykamy końcówkami, to się zgodzę, że próby ustawiania remisów są dla pizd
|
|