|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:56:00 GMT 1
Nie jest, gdyż ja dopuszczam możliwość, w której w mafii nie ma ani jednego, ani drugiego. Głosy na Kandydata wczoraj: Durda - czysty Statystyczny - czysty Bobo Marian Kmicic Kukuczka Shepard Osiecka - czysta Shiffrin - czysta Pikachu - czysty Remis jest niemożliwy, a tu jest na 100% ktoś z mafii, więc trzeba zawężyć lincz do tych pięciu postaci. Na Sheparda nie ma szans, Kmicic i Bobo to glony, również nie ma szans, by bez wyraźnego sygnału kilku osób udało się ich zlinczować, Piękny Marian to dobry gracz, więc niech sobie pogra. Zostaje Kukuczka, i to jest motywacja mojego głosu, gdyby ktoś pytał.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 18:58:51 GMT 1
Czwórka Bobo, Marian, Kmicic, Kukuczka przeniosła swój głos z Redzika, którego mimo wszystko mam za niewinnego, bo chyba mu się po prostu nie chce grać/nie ma czasu
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 18:59:30 GMT 1
Marlowe Zacznę jeszcze od wczorajszego zachowania przy linczu, bo go nie komentowałem. Wyjebanie się na grę [post o spaniu, świadomym nadrobieniu a mimo to braku uczestnictwa] w momencie największego zagrożenia byłoby doosyć uniewinniającą okolicznością w każdej z poprzednich edycji. Z tym, że w tej kiedy mafia jawnie widzi na pół godziny przed linczem kto leci jest takie tylko pozornie. Sam ten pomysł jest kontynuowaniem pewnego luzacko-chamskiego wizerunku Marlowa którą sobie przybrał. Pozorność to w dalszym ciągu słowo klucz w przypadku tego zawodnika. Cały czas w gotowości do klawiatury gdyby trzeba było się wybronić, jeśli masz jawnie umrzeć to zawsze możesz 5 min przed linczem podać sie za deta i może gratisowo jeszcze kogoś przewieziesz[ten gracz ma akurat w tym doświadczenie ] Z racji braku całkowitego przekonania napisałem dzisiaj rano, że ta gra w okolicach linczu Marlowa była miastowa chcąc go popchnąć do normalnego grania w mafię żeby łatwiej było go ocenić. No i krótko mówiąc mnie nie przekonał, choć czuć że złapał drugi oddech i zaczął przejawiać symptomy gracza z miasta. Czemu? Nie jest zagłębiony w żaden z tematów, w żadną z rozpoczętych przez siebie teorii, mimo że grę czyta dokładnie [łapie graczy za słówka i ogarnia obraz gry/chronologie wydarzeń] to najlepiej odnajduje się w tematach płytkich. Na przykład - czuł się jak ryba w wodzie mogąc znowu dzisiaj pogadać o niewinności Shriffin wynikającej z tożsamości - temat bezrozkminowy Jego sugerowanie winy/niewinności też wykonywane jest w jakiś bardzo płytki sposób. Kiedy liczysz, że sprzeda Ci jakiś miejski proces myślowy to z reguły się jednak przeliczysz 3 godziny temu Szyfrant wysmażył takiego posta, a mimo to ciągle jest i napierdala postami. Do tego to wczorajsze śledzenie gry, ale nieuczestniczenie (tak, wiem że akurat ja nie powinienem z tego czynić zarzutu) oraz głos z dupy na mnie, jakby nie chciał stać przy trupie Jaruzela, ale też nie chciał walić w Kukuczkę.
przykład płytkiego ataku. Kiedy Marlowe atakuje to nie czujesz progresji, ani tego jak rozwija myśl. On widzi, że coś jest inaczej niż zostało napisane i się o to przypierdala. Swoją drogą bardzo mi w tej sytuacji śmierdzi przypierdoleniem się mafiozy do swojego. Bo napisał wczoraj coś, co ja też chciałem i napisał to tak autentycznie, że czułem, jakbym mówił to wkurwiony ja - to o pracy i studentach-bananach. to jest znakomity przykład płaskiego uniewinnienia, na które Redzik celnie zwrócił uwagę. Odpowiedź dobra, sugerująca czucie miastowego vibe'u, ale przy okazji totalnie nie związana z grą. Przeczuwam więc, że tylko ten vibe sugeruje.
Kolejną jebiącą rzeczą jest dzisiejsze postrzeganie winnego w każdym po kolei kandydacie rozpatrywanym przez miasto. Z łatwością znalazłby powody do głosowania na Krzakowskiego, Osiecką, szostegobekarta czy kogokolwiek innego. Na Kukuczkę oczywiście też musi bo nie ma wyjścia.
Nie czuje głębi w jego postach i uważam, że powinien być równoważnym z Kukuczką kandydatem do dzisiejszego linczu. Dopiero jak będę miał pewność co tu się dokładnie czai to będe mógł ze spokojną głową i jakimś w ogóle obrazem gry pójść dalej, bo póki co mimo wszystko rysujemy kijami po wodzie.
Powody winy Kukuczki każdy zna czy ktoś uważa że może być niewinny?
Szukajmy ich kolegów, ale nie odpuszczajmy tych kandydatur bo zrobimy sobie kolejną krzywdę.
1) wczorajsze zachowanie przy linczu - też się umyślnie nie odzywałem wiedząc, że mogę lecieć. Jestem niewinny, więc rozumiem takie zachowanie ze strony niewinnego. Czy to zachowanie mogło być pozorne? Mogło. Czy było? Nie wiadomo. Wiadomo jednak, że istnieje inny gracz, który zachował się tak samo i jest niewinny. 2) uważam, że wcale nie czyta dokładnie gry. Marlowe pracuje, podobnie jak ja. W związku z tym stara się na bieżąco śledzić, ale wiem po sobie, że przy tempie w tej edycji, nie jest łatwo gonić i jednocześnie wykonywać swoje obowiązki. A że podszczypuje? On tak robi zawsze i częściej, kiedy jest w mieście. W związku z tym spodziewam się, że porusza płytkie tematy z tego samego powodu, z jakiego ja to robię czy z jakiego pewnie będzie to robił Modrić - bo nie nadąża za rozgrywką.
3) niewinni też czasem udają, że są niewinni. Ale moim zdaniem tym razem tak nie jest. Ma więcej postów w tym tonie, jak to słabe uniewinnienie, takich narzekających na ilość postów. Mają je także modrić, shepard i ja (pewnie trzech niewinnych). 4) szuka kandydata - to akurat proste. chce żyć. to jest bardziej miastowe, w ostatnich czasach to mafia się nie broni raczej (w poprzedniej edycji nic nie pisał, kiedy poleciał), sędzia prawie się nie bronił, mieszko też. Chęć życia jest miastowa.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 19:00:51 GMT 1
Osieckiej wrócił prąd
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 19:03:44 GMT 1
Jakby co, to dziś nie śpię i będę na kompie w zasadzie cały czas do linczu.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 19:04:10 GMT 1
W mafii obok Kukuczki jest najprawdopodobniej Bobo, patrząc na dzisiejsze głosy, ale nie ma co na razie mącić przed odjebaniem Kukuczki. Dzisiaj Kukuczka i niech ktoś zmieni głos, bo na ten moment jest remis. Durda, Akwarelista, Pikachu, Shiffrin mówię do Was.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 19:05:02 GMT 1
A jak Kukuczka niewinny, to i tak mamy bardzo ładny obraz.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 13, 2020 19:07:51 GMT 1
Obraz miasta - bandy chuja?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 19:09:04 GMT 1
Teraz już nie ma czasu na to, po linczu zaczniemy rozważać, jaki. Dzisiaj obowiązkiem jest Kukuczka, który nawet już prowadzi, bo przeoczyłem głos Sheparda na taternika.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 19:10:35 GMT 1
Okej, na moją Topkę niewinnych wchodzi Osiecka. Bardzo podoba mi się jej samodzielna gra, chociaż miałem do niej ambiwalentne uczucia
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 13, 2020 19:11:44 GMT 1
Panie Edwardzie, proszę wyjść z ukrycia.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 19:12:05 GMT 1
W ogóle o wiele przyjemniej się gra jak nie ma Konsultanta i Piczku.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 19:12:28 GMT 1
To prawda. ;>
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 19:13:04 GMT 1
Marian - napisałeś w swojej analizie, że jestem winny ze względu na winę 2 pozostałych (chodziło o Szyfranta oraz Kukuczkę). W jaki sposób moja wina wynika z ich winy?
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 13, 2020 19:17:01 GMT 1
Dzięki Redzik, jeszcze ostatnie pytanie - jest Twoim zdaniem [oprócz Kukuczki] ktoś bardziej mafijny od Marlowe'a? To dla mnie ważne
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 19:19:42 GMT 1
po tym co czytałem (ale nie jestem na bieżąco), to mariano-italiano i bombelek. Szyfranta mam też gdzieś w tej okolicy
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 13, 2020 19:20:42 GMT 1
czyli w kolejnych dniach dalej będziesz odciągał od linczu na Marlowie i to jest kurwa kiepskie
|
|
|
Post by Charles Leclerc on May 13, 2020 19:21:24 GMT 1
W mafii obok Kukuczki jest najprawdopodobniej Bobo, patrząc na dzisiejsze głosy, ale nie ma co na razie mącić przed odjebaniem Kukuczki. Dzisiaj Kukuczka i niech ktoś zmieni głos, bo na ten moment jest remis. Durda, Akwarelista, Pikachu, Shiffrin mówię do Was. A Kmicic?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 19:22:12 GMT 1
czyli w kolejnych dniach dalej będziesz odciągał od linczu na Marlowie i to jest kurwa kiepskie Tak bardzo Ci zależy na linczu na mnie?
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 19:23:09 GMT 1
czyli w kolejnych dniach dalej będziesz odciągał od linczu na Marlowie i to jest kurwa kiepskie czyba, że kukuczka jednak niewinny, no ale wątpliwe
|
|