|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 10:56:22 GMT 1
jak Marian poleci dziś zielony to jedynym rozsądnym wyjściem na następny dzień jest zlinczowanie ciebie, wiesz o tym?
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 10:57:15 GMT 1
Dlaczego uniewinniająca? Podałem swoje motywacje i dlaczego robiłem tak nie inaczej. Do tej pory były przeciwko mnie używane absurdalne argumenty polegające w dużej mierze nie niezrozumieniu tego czym się kierowałem. Nie przekonuję w tym o swojej niewinności tylko piszę czym się kierowałem. Jeśli mam polecieć w linczu, to nie chcę, żeby było to oparte na szczekaniu Bobo, matematycznych zapędach Osieckiej, czy absurdalnych wizji Durdy.
No jak rozumiem, ta analiza ma dowieść, że twoje motywacje i działania były motywacjami i działaniami niewinnego miastowego, inaczej nie widzę sensu pisania czegoś takiego (już pomijając, że i tak niespecjalnie widzę sens robienia tego) Ta analiza ma spowodować, że jak mam już być odstrzelony, to świadomie, przemyślanie na podstawie argumentów popartych sensownymi przesłankami. W chwili obecnej cała ta nagonka i argumentacja na mnie wynika w głównej mierze: 1. niezrozumienia moich motywacji 2. postawy pokroju DJ Bobo 3. niefajnego i kompletnie mylnego zarzutu Edwarda Durdy 4. metodzie matematycznej Osieckiej Osiecka pisze o metodzie matematycznej. Nie wie, jednak że mafia to gra oparta w dużej mierze na emocjach (w forumowej formule w mniejszym stopniu niż w mafii „na żywo” czy epicmafii, ale wciąż tak). Zapomina o tym, że matematykę jest dużo łatwiej kontrolować niż własne emocje. Przeciwko matematycznej metodzie Osieckiej świadczy również fakt, że dobry mafiozo potrafi liczyć i kalkulować. Kierowanie się i bazowanie tylko na tej metodzie może spowodować, że dobry, doświadczony mafiozo pozostanie niezauważony a największe skupienie będzie na osobach, które nie kalkulowały. Co w sytuacji, kiedy 3 z 4 graczy pozostałych przy życiu mafiozów potrafi liczyć i kalkulować? Linczujemy 4 niewinnych, 1 mafiozę i po grze. Na tej metodzie można opierać pewne wnioski czy stosować ją jako potwierdzenie własnych przeczuć, jednak ślepe pójście za nią może oznaczać automatyczną przegraną.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 10:58:37 GMT 1
Marian, dawaj swoją topkę podejrzanych z wyłączeniem Bobo i z uzasadnieniem każdej osoby. dwoje minimum, najlepiej troje, czworo.
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 11:02:25 GMT 1
Marian, dawaj swoją topkę podejrzanych z wyłączeniem Bobo i z uzasadnieniem każdej osoby. dwoje minimum, najlepiej troje, czworo. Do 16 powinienem wrzucić moje odczucia, co do podejrzanych i tych, których powinniśmy traktować jako zielonych. Potem będę dopiero przed linczem.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:02:41 GMT 1
ANALIZA MORDÓW MAFII:
MORD 1 - Tutaj nie chce mi się analizować, za dużo zmiennych/możliwości. MORD 2 - Doktor Chad Redzik - został zamordowany, bo był niemal pewnym niewinnym. Czy zrobił coś, co by skazywało, że może być detektywem? Raczej nie, napisał jedynie, że dostał sprawdzenie Marlowe i niewinny, ale to za mało, by to przemawiało do mafii, więc zgodnie z pierwszym zdaniem - został zamordowany za niewinność. MORD 3 - Mikaela Shiffrin - została zamordowana, bo była niemal pewnym niewinnym. Kompletnie nie widzę na pierwszych trzech stronach czegoś, co by sugerowało, że może mieć detektywa.
Czyli głównym celem mafii nie jest znalezienie detektywa, a pozbycie się krystalicznie niewinnych. Dlaczego? Bo w mafii siedzą ogarzy, którzy nie boją się detektywistycznego sprawdzenia, bo przecież detektyw nie będzie sprawdzał potencjalnych OC.
Czyli Konsultant ma rację, że Osiecka jest w mafii.
May 11, 2020 20:48:07 GMT 2 Jerzy Kukuczka said: A gdzie udostępnił? Bo napisanie o korespondencji chyba się nie liczy.
Ale ja nawet nie czytam jego postów póki co, więc mogłem przeoczyć. xD
Czy to jest taki mafijny post? Wg Osieckiej zdecydowanie tak, według mnie, nie. Do tego teraz Osiecka kłamie, że jej analiza jest oparta na matematyce - uważam, że Osiecka nie ma nawet matury z matematyki, ja wiem, że poziom matur jest niski, ale z taką wiedzą nie powinno się jej zdawać. No i te ciśnięcie Shiffrin - jak wiedziała, kto to jest, to źle o niej świadczy.
Szybka masówka na Osieckiej?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:03:25 GMT 1
Marian, dawaj swoją topkę podejrzanych z wyłączeniem Bobo i z uzasadnieniem każdej osoby. dwoje minimum, najlepiej troje, czworo. Do 16 powinienem wrzucić moje odczucia, co do podejrzanych i tych, których powinniśmy traktować jako zielonych. Potem będę dopiero przed linczem. oby było warto czekać
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:07:22 GMT 1
ANALIZA MORDÓW MAFII: MORD 1 - Tutaj nie chce mi się analizować, za dużo zmiennych/możliwości. MORD 2 - Doktor Chad Redzik - został zamordowany, bo był niemal pewnym niewinnym. Czy zrobił coś, co by skazywało, że może być detektywem? Raczej nie, napisał jedynie, że dostał sprawdzenie Marlowe i niewinny, ale to za mało, by to przemawiało do mafii, więc zgodnie z pierwszym zdaniem - został zamordowany za niewinność. MORD 3 - Mikaela Shiffrin - została zamordowana, bo była niemal pewnym niewinnym. Kompletnie nie widzę na pierwszych trzech stronach czegoś, co by sugerowało, że może mieć detektywa. Czyli głównym celem mafii nie jest znalezienie detektywa, a pozbycie się krystalicznie niewinnych. Dlaczego? Bo w mafii siedzą ogarzy, którzy nie boją się detektywistycznego sprawdzenia, bo przecież detektyw nie będzie sprawdzał potencjalnych OC. Czyli Konsultant ma rację, że Osiecka jest w mafii. May 11, 2020 20:48:07 GMT 2 Jerzy Kukuczka said: A gdzie udostępnił? Bo napisanie o korespondencji chyba się nie liczy.
Ale ja nawet nie czytam jego postów póki co, więc mogłem przeoczyć. xD Czy to jest taki mafijny post? Wg Osieckiej zdecydowanie tak, według mnie, nie. Do tego teraz Osiecka kłamie, że jej analiza jest oparta na matematyce - uważam, że Osiecka nie ma nawet matury z matematyki, ja wiem, że poziom matur jest niski, ale z taką wiedzą nie powinno się jej zdawać. No i te ciśnięcie Shiffrin - jak wiedziała, kto to jest, to źle o niej świadczy. Szybka masówka na Osieckiej? zamordowanie Statystycznego było celowaniem w deta, o czym wspominałem, ale Redzik swoim błędem i przypadkowym przyznaniem się do tożsamości się praktycznie uniewinnił, no a Shiffrin wiadomo, oczywisty niewinny. a zdradziecka Osiecka w mafii to dzisiejsze clue programu.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 11:07:45 GMT 1
96% z matury z matematyki, proszę mi zaufać.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:08:59 GMT 1
Konsultant mówi jak jest. Też mi się wydaje, że w 1. mordzie wybiera się osobę, która może mieć rolę oraz wydaje się dobrym zawodnikiem. Dlatego np. w poprzedniej edycji wpadł Kazimierz Pawlak, bo zrobił niezłe wrażenie i mafia pomyślała, że ma rolę.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 11:09:21 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 15, 2020 11:09:21 GMT 1
Witka, post strategiczny, uprzedzam wszystkich że raczej za nieaktywność nie odpadne. Wczoraj i dziś nie mam za wiele czasu na grę i tyle.
Dalej jestem zdania że w mafii jest sznudzian albo szyfrant. Poza tym po przejrzeniu ostatnich stron uważam, że sporo rigczu mają akwarelista i konsultant.
Dodatkowo chętnie przyłącze się do linczu na Osieckiej (to do postu akwarelisty nade mną).
Uprzedzając - moją gra jest na skraju z grą nieaktywna dlatego rozumiem ewentualne chęci zajebania mnie, dlatego jednocześnie zaznaczam że nie mam za bardzo czasu się dziś bronić więc zanim wyślecie na mnie głos dwa razy zastanówcie się czy rzeczywiście jestem w gronie podejrzanych czy po prostu jest wam wygodnie wyłączyć myślenie i mnie tam umieścić. Pozdro.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:11:08 GMT 1
eh Kmicic, na chuj ty się tu jeszcze pojawiasz? idź się zajmij swoją Oleńką i odpadnij za punkty, bo inaczej trzeba cię będzie zlinczować
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:12:07 GMT 1
Ee słabo, liczyłem na odpadnięcie za nieaktywność. Na dodatek mimo takiego ponad 30-godzinnego rozbratu z grą, zależy mu, by utrzymać się przy życiu, co wskazuje ten cytat - zaznaczam że nie mam za bardzo czasu się dziś bronić więc zanim wyślecie na mnie głos dwa razy zastanówcie się czy rzeczywiście jestem w gronie podejrzanych czy po prostu jest wam wygodnie wyłączyć myślenie i mnie tam umieścić.
Ale Kmicic jest przynajmniej fair, ostrzegając, że nie odpadnie za nieaktywność.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:12:34 GMT 1
szybka masóweczka na Kmicicu?
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Rozgrywka
May 15, 2020 11:13:01 GMT 1
via mobile
Post by Sznudzian on May 15, 2020 11:13:01 GMT 1
Chłopaki powinienem waszym zdaniem paść wczoraj w mordzie? Zdanie Konsultanta znam
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:14:42 GMT 1
oj tam, Shiffrin była równie dobrym typem, ale dziś już na bank powinieneś paść, chyba że znów będą szukać deta. muszę czasem obliczyć kwadraturę koła, c'nie? w końcu tutaj sami świetni matematycy, w szczególności Osiecka xD
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 11:15:39 GMT 1
via mobile
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 11:15:39 GMT 1
Ciekawe czy gra kuzyn matematyk.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 11:15:52 GMT 1
PUNKT WYJŚCIA
GODZINA 20:32 Niecałe pół godziny do końca głosowania:
Aktualny stan głosowania:
Jerzy Kukuczka [7] (Doktor Redzik, Pikachu, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [7] Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Mikaela Shiffrin, Piękny Marian, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe
Nie zagłosowali: Shepard, Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka(Jest to ciekawa grupa, w której szukałbym przynajmniej jednego mafiozy) Post, który w moim odczuciu oczyszcza Pikachu
Dlaczego ten post oczyszcza Pikachu? Jawnie stara się o dobro głównego kontrkandydata dla mafiozy w tym linczu. Nie boi się zejść z Kukuczki - dla mafiozy, który raz walnął w Kukuczkę, takie zejście byłoby mocno ryzykowne. Konstatacja może być jedna - Pikachu jest niewinny.
W tym samym czasie na forum odbywa się dyskusja dwóch winnych
Czytam dalej, czytam i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gra konsultanta jest identyczną kopią gry wojewódzkiego sprzed 2 edycji. Nie chodzi mi bynajmniej o kreacje, nie wiem kto się pod nią kryje i nie o to mi chodzi, tylko o sam styl gry. Tzn. bardzo dużo postów, mało treści, a już szukania mafii czy wchodzenia w jakieś ostrzejsze interakcje/zaczepki - w ogóle zero. Nie muszę chyba dodawać, że wojewódzki był w mafii, bo to większość pamięta. Takie tam skojarzenie. Przecież Wojewódzki zupełnie inaczej grał, niby rozkminiał ale bardzo defensywnie. Konsultant za to spamuje swoim potokiem myśli i jest dość agresywny w swoich atakach. Nie widzę analogii. Już bardziej do Grechuty. No to mamy tutaj mała różnicę zdań Bobasie, i co teras? Pika, jak u Bułhakowa - "TO SIĘ NIE DA ZROBIĆ" No to Panowie sobie pogadali, mogli to sobie obgadać na mafijnym w sumie, ale skoro w sytuacji, gdy część graczy nawoływała do zmiany głosu na Kandydata, część na Marlowa nie bardzo ich to interesowało, to sobie podyskutowali na temat mafijności Konsultanta Play. Następnie wlatuje post, który w moim odczuciu mocno UNIEWINNIA SZNUDZIANAZobaczcie jak łatwo przeszła kandydatura Redzika w stosunku do Marlowe'a Jest to celna konstatacja. Co prawda koniec końców Marlowe również okazał się niewinny, ale Sznudzian słusznie zauważa tendencję. Jest jeszcze jedna rzecz, która dobrze świadczy o Sznudzianie, mianowicie to co działo się w G2, gdzie doprowadził do remisu. Mam przekonanie, że jako mafiozo pocelowałby koniec końców w swojego, by się mocno wybielić jako ten, który w ostatniej chwili dobrze zmienił zdanie. Moim zdaniem takim zagraniem zrobiłby sobie immunitet na bardzo długi okres. Grono podejrzanych niegłosujących nam się zawęża do Sheparda i Szyfranta Zielonki.Ja mogę iść w Marlowa, ta cała jego postawa względem Shiffrin to jedna wielka mafijna gra. Natomiast mimo wszystko wolałbym wywalić Kukuczke, bo jego gra to absurd, zasługuje bardzo na lincz, a do tego zapewne jest winny. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, po tym poście powinien mieć pewność co do niewinności Austriackiego Akwarelisty.
W tym czasie Pikachu i Shiffrin i Kukuczka zmieniają głos na Marlowe'a.
Jerzy Kukuczka [6] (Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [5] (Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Piękny Marian)
Philip Marlowe [3] Pikachu, Mikaela Shiffrin, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe Wciąż nie głosowała trójka: Shepard, Sznudzian i Szyfrant Zielonka. Jest to ciekawy moment o tyle, że Kandydat na Prezydenta ma tylko 2 (słownie: DWA) głosy, oba od graczy niewinnych.
Godzina 20:46 - Głos na Kandydata oddaje Marian. Jest on wajchowym. Ale wajchowym ZEJŚCIA Z REDZIKA
Mamy stan 6-4-3-3-1-1, z czego 6 głosów jest na mafiozę i wtedy na scenę wchodzi Dj Bobo, który widząc, że nie ma szans, by zlinczować Redzika, zmienia głos na Kandydata.
Dodajmy, że jest to ten sam DJ Bobo, który wcześniej usmażył takie posty:
Szybka masówka na Kandydata? Typ napisał 8 (tak, policzyłem) postów, w znacznej mierze utrzymanych w kreacji, od wczorajszego wieczora. No przydatny to nie jest, ale czy warto marnować lincz na po prostu nieprzydatnego typa przy tym formacie rozgrywki? No chyba że czegoś nie widzę, to poproszę o wskazanie. widzisz wszystko, tylko źle interpretujesz. Jeśli ktoś jest na tyle ogarnięty by potrafić dobrze prowadzić kreację, a jest nieprzydatny, to albo jest mafią albo jest mafią. A jeśli nie jest, to potem lecisz ty, czy miastowy? Na pewno Bobo, Marlowe i Konsultant mnie uniewinniali. A na jakiej podstawie mi osobiście ciężko powiedzieć.
Ja np. na podstawie wspólnych wniosków co do Mariano Italiano jbc.A co do linczu, to weźcie pod uwagę, że mamy niecałe 20 minut, a tu już się 4 kandydatów znalazło, strasznie to rozwadniacie, a to chyba na rękę mafii, co?Ten post powyżej to w ogóle hit jest, bo napisany został w momencie, w którym to rozwadnianie było akurat NAJBARDZIEJ na NIEKORZYŚĆ MAFII. Tym postem mafiozo BOBO wyraźnie sugeruje, by się skupić na jednym graczu, a nie wskazywać kilku kontrkandydatów dla mafijnego Kukuczki, na którego ani razu nie głosuje zmieniłem na jaruzela, ufam wam panowie, że wiecie, co robicie no i przy okazji zabiję se komucha, hehe hehehe Pierwszym gagatkiem do odstrzelenia na dziś jest więc DJ Bobo
C.D.N.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:16:00 GMT 1
Jakie "znów będą szukać deta", skoro w mordzie numer 2 i numer 3 nie szukali deta? A w pierwszym to pewnie każda mafia by szukała.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 11:18:46 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 15, 2020 11:18:46 GMT 1
eh Kmicic, na chuj ty się tu jeszcze pojawiasz? idź się zajmij swoją Oleńką i odpadnij za punkty, bo inaczej trzeba cię będzie zlinczować no to trudno. Nie po to się zapisywałem z by odpaść za punkty, nawet mimo braku czasu.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:19:59 GMT 1
bo niby kogo by mieli teraz odstrzelić? tylko Sznudzian się nasuwa z uniewinnianych, a skoro ja poddałem to pod wątpliwość to na pewno komuś innemu też to przyjdzie do głowy i/lub wykorzysta. jakie są dziś niby najlepsze kandydatury do odstrzału?
Sznudzian
Pikachu
Konsultant
przynajmniej według mnie
|
|