|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:20:24 GMT 1
PUNKT WYJŚCIA
GODZINA 20:32 Niecałe pół godziny do końca głosowania:
Aktualny stan głosowania:
Jerzy Kukuczka [7] (Doktor Redzik, Pikachu, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [7] Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Mikaela Shiffrin, Piękny Marian, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe
Nie zagłosowali: Shepard, Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka(Jest to ciekawa grupa, w której szukałbym przynajmniej jednego mafiozy) Post, który w moim odczuciu oczyszcza Pikachu
Dlaczego ten post oczyszcza Pikachu? Jawnie stara się o dobro głównego kontrkandydata dla mafiozy w tym linczu. Nie boi się zejść z Kukuczki - dla mafiozy, który raz walnął w Kukuczkę, takie zejście byłoby mocno ryzykowne. Konstatacja może być jedna - Pikachu jest niewinny.
W tym samym czasie na forum odbywa się dyskusja dwóch winnych
Czytam dalej, czytam i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gra konsultanta jest identyczną kopią gry wojewódzkiego sprzed 2 edycji. Nie chodzi mi bynajmniej o kreacje, nie wiem kto się pod nią kryje i nie o to mi chodzi, tylko o sam styl gry. Tzn. bardzo dużo postów, mało treści, a już szukania mafii czy wchodzenia w jakieś ostrzejsze interakcje/zaczepki - w ogóle zero. Nie muszę chyba dodawać, że wojewódzki był w mafii, bo to większość pamięta. Takie tam skojarzenie. Przecież Wojewódzki zupełnie inaczej grał, niby rozkminiał ale bardzo defensywnie. Konsultant za to spamuje swoim potokiem myśli i jest dość agresywny w swoich atakach. Nie widzę analogii. Już bardziej do Grechuty. No to mamy tutaj mała różnicę zdań Bobasie, i co teras? Pika, jak u Bułhakowa - "TO SIĘ NIE DA ZROBIĆ" No to Panowie sobie pogadali, mogli to sobie obgadać na mafijnym w sumie, ale skoro w sytuacji, gdy część graczy nawoływała do zmiany głosu na Kandydata, część na Marlowa nie bardzo ich to interesowało, to sobie podyskutowali na temat mafijności Konsultanta Play. Następnie wlatuje post, który w moim odczuciu mocno UNIEWINNIA SZNUDZIANAZobaczcie jak łatwo przeszła kandydatura Redzika w stosunku do Marlowe'a Jest to celna konstatacja. Co prawda koniec końców Marlowe również okazał się niewinny, ale Sznudzian słusznie zauważa tendencję. Jest jeszcze jedna rzecz, która dobrze świadczy o Sznudzianie, mianowicie to co działo się w G2, gdzie doprowadził do remisu. Mam przekonanie, że jako mafiozo pocelowałby koniec końców w swojego, by się mocno wybielić jako ten, który w ostatniej chwili dobrze zmienił zdanie. Moim zdaniem takim zagraniem zrobiłby sobie immunitet na bardzo długi okres. Grono podejrzanych niegłosujących nam się zawęża do Sheparda i Szyfranta Zielonki.Ja mogę iść w Marlowa, ta cała jego postawa względem Shiffrin to jedna wielka mafijna gra. Natomiast mimo wszystko wolałbym wywalić Kukuczke, bo jego gra to absurd, zasługuje bardzo na lincz, a do tego zapewne jest winny. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, po tym poście powinien mieć pewność co do niewinności Austriackiego Akwarelisty.
W tym czasie Pikachu i Shiffrin i Kukuczka zmieniają głos na Marlowe'a.
Jerzy Kukuczka [6] (Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [5] (Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Piękny Marian)
Philip Marlowe [3] Pikachu, Mikaela Shiffrin, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe Wciąż nie głosowała trójka: Shepard, Sznudzian i Szyfrant Zielonka. Jest to ciekawy moment o tyle, że Kandydat na Prezydenta ma tylko 2 (słownie: DWA) głosy, oba od graczy niewinnych.
Godzina 20:46 - Głos na Kandydata oddaje Marian. Jest on wajchowym. Ale wajchowym ZEJŚCIA Z REDZIKA
Mamy stan 6-4-3-3-1-1, z czego 6 głosów jest na mafiozę i wtedy na scenę wchodzi Dj Bobo, który widząc, że nie ma szans, by zlinczować Redzika, zmienia głos na Kandydata.
Dodajmy, że jest to ten sam DJ Bobo, który wcześniej usmażył takie posty:
Typ napisał 8 (tak, policzyłem) postów, w znacznej mierze utrzymanych w kreacji, od wczorajszego wieczora. No przydatny to nie jest, ale czy warto marnować lincz na po prostu nieprzydatnego typa przy tym formacie rozgrywki? No chyba że czegoś nie widzę, to poproszę o wskazanie. A jeśli nie jest, to potem lecisz ty, czy miastowy? Ja np. na podstawie wspólnych wniosków co do Mariano Italiano jbc.A co do linczu, to weźcie pod uwagę, że mamy niecałe 20 minut, a tu już się 4 kandydatów znalazło, strasznie to rozwadniacie, a to chyba na rękę mafii, co? Ten post powyżej to w ogóle hit jest, bo napisany został w momencie, w którym to rozwadnianie było akurat NAJBARDZIEJ na NIEKORZYŚĆ MAFII. Tym postem mafiozo BOBO wyraźnie sugeruje, by się skupić na jednym graczu, a nie wskazywać kilku kontrkandydatów dla mafijnego Kukuczki, na którego ani razu nie głosuje zmieniłem na jaruzela, ufam wam panowie, że wiecie, co robicie no i przy okazji zabiję se komucha, hehe hehehe Pierwszym gagatkiem do odstrzelenia na dziś jest więc DJ Bobo
C.D.N.
MAMO, NIE MUSISZ SPRZĄTAĆ, DURDA POZAMIATAŁ
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:23:09 GMT 1
wspaniała analiza durdy
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 11:23:32 GMT 1
Zgadzam się z Durdą, Bobo jest wiiny, ale potrzymajmy na Marianie jeszcze trochę, bo to nam bardzo dużo powie.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:23:49 GMT 1
bo niby kogo by mieli teraz odstrzelić? tylko Sznudzian się nasuwa z uniewinnianych, a skoro ja poddałem to pod wątpliwość to na pewno komuś innemu też to przyjdzie do głowy i/lub wykorzysta. jakie są dziś niby najlepsze kandydatury do odstrzału? Sznudzian Pikachu Konsultant przynajmniej według mnie Zgadzam się. Ciebie bym wykluczył, bo fajnie się z Tobą gra, chociaż jesteś niebezpieczny dla mafiozów.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Rozgrywka
May 15, 2020 11:23:52 GMT 1
via mobile
Post by Sznudzian on May 15, 2020 11:23:52 GMT 1
Sznurda to movement
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:27:39 GMT 1
czyli według Durdy Bobo i Marian razem w mafii tak jak wspominałem xDDDD
zatrzymajcie tę karuzelę śmiechu
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 11:28:10 GMT 1
Leclerc do sprawdzenia dla deta, linczowanie go jutro nie ma żadnego związku z ZASADĄ PRAWDOPODBIEŃSTWA i OGRANICZANIEM RYZYKA. Natomiast głównie o jego winie świadczy to, że gra na ręcznym, co zauważyłem już pierwszego dnia. Jakie prawdopodobieństwo jest, że Leclerc jest w mafii?
Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart
Czyżby to było minimum 25%?
Proszę opinię, 96% to bardzo dobry wynik z matury matematycznej.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 11:29:20 GMT 1
No dobra, widzę, że wszyscy już zaczęli zmnieniać na Bobo, mój plan był taki: Marian wini Bobo i pół gry spędza na tym, by się z nim przekomarzać. Wczoraj Marian bardzo mocno nawołuje do linczu na Kukuczce, a dzisiaj? Dzisiaj mimo że wciąż wini Bobo, to ani razu nie wspomniał, by go zlinczować, tym bardziej w ten sposób w jaki nawoływał do linczu na Kukuczce. Nawet go spytałem: Marian, kogo chcesz linczować? A on nie odpowiedział, pominął to pytanie. Chciałem potrzymać Mariana na świeczniku do tej 16, kiedy to ma przedstawić swoje wnioski, i jeśli by w nich nie napisał: DZISIAJ LINCZUJEMY BOBO, to oficjalnie uznać, że ten konflikt był ustawiony i obydwaj są w mafii.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 11:30:02 GMT 1
czyli według Durdy Bobo i Marian razem w mafii tak jak wspominałem xDDDD zatrzymajcie tę karuzelę śmiechu Przeczytałeś mój post czy nie?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:30:46 GMT 1
i uważam, że jak przyczynisz się do linczu na Marianie to właśnie z tego powodu polecisz jako kolejny. Osiecka i Durda już coś na ciebie wysmażą. prawdziwy wieszcz, a nie jakiś tam podrabianiec
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:31:59 GMT 1
czyli według Durdy Bobo i Marian razem w mafii tak jak wspominałem xDDDD zatrzymajcie tę karuzelę śmiechu Przeczytałeś mój post czy nie? czyli Marian jednak niewinny wbrew temu co pisałeś przez całą rozgrywkę po pierwszym linczu?
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 11:33:06 GMT 1
Przeczytałeś mój post czy nie? czyli Marian jednak niewinny wbrew temu co pisałeś przez całą rozgrywkę po pierwszym linczu? czyli Marian na ten moment neutralny.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:33:46 GMT 1
w dodatku jeszcze dziś go hammerfistując i wyśmiewając za jego analizę, w której dowodził swej niewinności
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:34:21 GMT 1
a mogłeś już zostać przy tym, że jednak winny, wyszłoby wiarygodniej xD
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:35:06 GMT 1
bo jeśli Marian niewinny, tyś niewinny to Osiecka 100% winna, czaisz? czy lepiej poczekać aż pani matematyk ci to opisze wzorem? xD
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 11:35:37 GMT 1
Kotku drogi ja będę wyśmiewał każdego kto robi coś mafijnego, tak już mam
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 11:36:32 GMT 1
Btw. ktos mi moze powiedzieć w koncu pod jakim kontem zalogował się Redzik by była sprawiedliwość w grze? (Nie czytałem ostatnich stron, pytam bo chce mieć to założenie w głowie jak cos tam bede autystycznie ogarniał.)
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:36:53 GMT 1
Kotku drogi ja będę wyśmiewał każdego kto robi coś mafijnego, tak już mam właśnie udowodniłeś, że Osiecka jest winna, jak się z tym czujesz? bo w takim przypadku to ją właśnie trzeba zlinczować, w końcu ktoś z wajchowych na kandydacie musiał być w mafii :>
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 15, 2020 11:37:14 GMT 1
Btw. ktos mi moze powiedzieć w koncu pod jakim kontem zalogował się Redzik by była sprawiedliwość w grze? (Nie czytałem ostatnich stron, pytam bo chce mieć to założenie w głowie jak cos tam bede autystycznie ogarniał.) sashystrunin
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 11:37:35 GMT 1
No dobra, widzę, że wszyscy już zaczęli zmnieniać na Bobo, mój plan był taki: Marian wini Bobo i pół gry spędza na tym, by się z nim przekomarzać. Wczoraj Marian bardzo mocno nawołuje do linczu na Kukuczce, a dzisiaj? Dzisiaj mimo że wciąż wini Bobo, to ani razu nie wspomniał, by go zlinczować, tym bardziej w ten sposób w jaki nawoływał do linczu na Kukuczce. Nawet go spytałem: Marian, kogo chcesz linczować? A on nie odpowiedział, pominął to pytanie. Chciałem potrzymać Mariana na świeczniku do tej 16, kiedy to ma przedstawić swoje wnioski, i jeśli by w nich nie napisał: DZISIAJ LINCZUJEMY BOBO, to oficjalnie uznać, że ten konflikt był ustawiony i obydwaj są w mafii. Dlaczego się do mnie doczepiłaś i doszukujesz się podejrzanych rzeczy w jakimkolwiek, najbardziej gównianym miejscu? Dzisiejsza moja gra, to post o mojej grze i odpisywanie na bieżące posty.
Napisałem, że napiszę kto i dlaczego jaki ma kolor, to wtedy się dopiero zacznij czepiać.
Ale jeśli Ci to ulży to: DZISIAJ LINCZUJEMY DJ BOBO
|
|