Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 12:35:05 GMT 1
Szybka analiza dwóch poprzednich gier:
deadeath - poddanko całkowite, wrecz rezygnacja odgórna
Specjalisa - poddanko, calkowite wyciszenie
Piłkarski Sędzia - poddanko, podobnie jak Mieszko
Mieszko - poddanko, gdy odkryty przez poteznego reda, nie starał się nawet by nie wkopywać
Puyol - quasi-poddanko, gdy odkryty i atakowany, nawet się nie starał i lamersko próbował utrzymac kreacje
Życiowa Porazka - brak nawet próby obrony, nie zmienił swojej troll-gry założonej na starcie
[Pisze o nich tak samo? Tak. Bo wzieci w obroty poszli w mafiowy letarg i obesrali gacie, zamiast niczym Marlow napierdalać.]
Kukuczka - telepanie się w każdą stronę, agresywne ataki, nie wytrzymał presji, żaluje że tak okropnie zjechalem w tej edycji, ale wiadomo, 1 dzien, konflikty, choas, ale zjebałem.
Mam się odwolać do starszych edycji?
Wierzę że w tej edycji mafia ma większe jaja i będę ją za to szanował, ale nadal - nawet Marian dzisiaj się broniąc pokazuje jajca.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 12:43:51 GMT 1
Sprawdziłem: Putin - tak dał dupy, że zamiast sie bronic wolał walnąc samobója i zrezygnować z gry Shirley - reakcja jak Kukuczki, telepanie się i rezygnacja z gry (jestem niewinna bo znam tozsamosci) a Techno-Wiking był tym właśnie glonem mafijnym, co dotrwał do konca
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 12:46:11 GMT 1
I tylko mi się podoba to, że mafia fajnie pomaga detektywowi, bo zabija osoby nie-do-sprawdzenia? No Gwiazdka w tym roku przyszła szybko. Ta średnia półeczka graczy idealnie się trzyma.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 12:51:55 GMT 1
I uprzedzam że krótko przed linczem będe miał autystyczny pomysł na akcje. Szykuj dupe na to Konsultant (w pozytywnym sensie tym razem).
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 12:52:59 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 12:52:59 GMT 1
Uważam, że jutro pora zamknąć już ten cyrk z uż. Charles Leclerc. Momentami było zabawnie, ale chyba już wystarczy ;o +1
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 12:56:34 GMT 1
CZERWONY AŻ OCZY PIEKĄ:DJ Bobo – napisałem o nim wszystko. Nie będę już tracić czasu, żeby się powtarzać. Jest winny. CZERWONI:Luka Modric – od początku próbował przemycić swoją obecność. Oddaje bezpieczne głosy. Tłumaczy się brakiem czasu (wielokrotna zagrywka mafiozy, żeby usprawiedliwić swoją grę). mafiacorner.boards.net/post/10135/thread Wbija w środku dnia i docieka, kto optował za remisem (naprawdę tak ciężko było to sprawdzić?). Mimo, iż wszystko zostało na ten temat już napisane. Typowy post, żeby zaznaczyć swoją obecność, jako tako śledzenie rozgrywki, ale nie chce zaatakować Osieckiej. Pisze o oczywistościach. Taki wypełniacz o faktach, ale bez żadnego ataku czy prztyczka w „winowajcę” remisu. Charles Leclerc – sprawia wrażenie, że mało się udziela, ale dużo wie. Za jego winą przemawia też fakt, że według mnie ktoś z mafii poleciał w Kukuczkę (Redzik, spoderman nie żyją –niewinni; Konsultant, Akwarelista, Szósty są dla mnie miastowymi). Jeśli będzie grać tak w dalszym ciągu, to jest do odstrzelenia dla zasady. POMARAŃCZOWY:Kmicic - gra tak antymiastowo, że bardziej na ten moment się chyba nie da (oh, wait zapomniałem o Osieckiej). Gra na przetrzymanie. Nie daje nic, od czasu do czasu z kimś się poprzepycha. Dodatkowo: mafiacorner.boards.net/post/10896/threadMoim zdaniem samobójstwo na tym etapie bardziej pomoże niż zaszkodzi miastu. Jeśli padnie za pasywnośc, to można odhaczyć takiego delikwenta, a gdy będzie na siłę trzymał się przy życiu to w kluczowym momencie rozgrywki pozostawi miastu większe pole do pomyłki (im mniej materiału na żywych, tym trudniej szukać mafii w powiązaniach). Utrudnia miastu grę.
ŻÓŁTY: Shepard – tutaj mam spory mętlik w głowie, bo jego posty przeplatają się, jak u nikogo innego. Bardzo dużo u niego niespójności mafiacorner.boards.net/post/10766/threadmafiacorner.boards.net/post/10726/threadWyklucza mnie i Bobo jako mafijnych kolegów, ale wcześniej dał nas obok siebie w mafii (Bobo wymieniał, ale go nie czytał wtf?). Z drugiej strony idzie na kosy z najbardziej oczyszczanym Pikachu, co z perspektywy przeciętnego gracza średnio trąci mi mafijną taktyką.
Raczej zieloni:Agnieszka Osiecka – dramatyczne błędy są moim zdaniem efektem pyszałkowatości Agnieszki. Generalnie gra naturalnie, ma dużo fajnych spostrzeżeń, ale potem coś się przewraca pod kopułą i wpada na ultraidiotyczne pomysły i teorie. Nie sądzę, że jako mafia byłaby tak zmienna. Dałbym do zielonych, ale ewidentne ciśnięcie we mnie na siłę i wyszukiwanie argumentów od czapy zapala mi lampkę ostrzegawczą. Szyfrant Stefan Zielonka – na początku idealnie pasował do mojej teorii z analizy, jednak z każdym kolejnym dniem przemieniał się u mnie w zielonego. Mam względem niego pewne podejrzenia, ale zaczął robić to, co jest dobre dla miasta (zdaje dużo pytań, docieka, daje delikatne prztyczki). Zieloni:Pikachu – podobnie, jak ja starał się trzymać kreację. W naturalny sposób odpowiadał na zaczepki Konsultanta. Fajnie uargumentował swoje stanowisko przed 1-szym linczem. Po prostu bije od niego miastowość. Konsultant – potrafi być bardzo irytujący w swoim przekazie, co nie przysparza mu wielu zwolenników w mieście. Uważam to za miastowe podejście do tematu, tym bardziej, że ma bardzo trafne uwagi i punktuje nielogiczne zarzuty Durdy. Akwarelista – uważam, że z lekkiej przyczajki robi najlepszą robotę dla miasta na przyszłość. Stara się badać reakcje, dawać prztyczki. Dzisiejszym głosem na mnie, dodatkowo zaplusował, bo domyślam się co chciał tym osiągnąć. W G1 był konsekwentny w głosie na Kukuczkę (głos oddał przed 15), potrafił logicznie wytłumaczyć głos na Marlowe’a w G2. Używa fajnych argumentacji i zaczepia niemalże wszystkich, nawet tych niewinnych. Myślę, że robi to bardzo naturalnie. Jest niewinny. Szóstybękart – nie do ruszenia na ten moment. Choćby nie wiem, co. Jest niewinny. Osobna kategoria dla Sznudziana i Durdy – kompletnie nie potrafię ich rozgryźć. Obydwu traktuję jako ogarów. Sznudzian jest dla kompletna zagadką. Durda z jednej strony wali fajne analizy na Bobo, a z drugiej wali niefajne argumenty przeciwko mnie. Chciałbym jeszcze zauważyć coś, co jest nowe i na co mafiozi z pewnością też zwrócili uwagę. Jest to kolejność głosowania. Wezmę na świecznik chyba najfajniejszy lincz do analizy tego zagadnienia czyli Głosowanie nr 1. Jestem zdaniem, że nie więcej niż 3 mafiozów czekało z oddaniem głosu do ostatnich chwil przed linczem. Coś w stylu „Nie no nie możemy wszyscy czekać do samego końca na rozwój sytuacji. Kto oddawał głosy na koniec? Bobo, Pikachu, Osiecka, Shiffrin, Sznudzian, Shephard, Kukuczka, Kmicic, Zielonka. Jeśli Bobo i Kmicic okażą się mafią, to moim zdaniem pozostali są czyści.
Dzisiaj chcę zlinczować Bobo (chłopak się zamknął w sobie na dobre), Kmicicowi jestem gotów dać jeden dzień, żeby popierdział.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 12:57:04 GMT 1
Chłopaki powinienem waszym zdaniem paść wczoraj w mordzie? Zdanie Konsultanta znam Dzisiaj powinienes leciec, bo Mafia mafia ma jajca by isc ze mna na konfrontacje w meczówce albo dzien przed. A póki co mnie jednostronnie wspierasz, więc...
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 12:58:43 GMT 1
Marian się obudził, ale to dobrze.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 13:00:43 GMT 1
Marian się obudził, ale to dobrze. Durda, przecież on napisał X postów temu, że idzie właśnie te ocene klepac. Co to za podpierdolka typu Szepard? Chcesz podswiadomie wpływać na czytających ładnego posta Mariana ludzi, by mieli swedzenie z tyłu głowy? Bo jezeli tak to mozesz sie merytorycznie odniesc albo sam cos takiego napisać
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 13:03:29 GMT 1
Spokojnie, druga część mojego długiego posta pewnie jeszcze do linczu powstanie.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 13:03:55 GMT 1
A po prostu cieszy mnie to, że Marian się zaczął wypowiadać o innych, a nie tylko o sobie.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 13:07:43 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 13:07:43 GMT 1
Tak, bo w glonach najczesciej sie ukrywa mafia. Patrz ostatnie X edycji. Jak najczesciej wygrywa mafia? Cichcem glona przeciąga do meczówki, tam nie da się go okreslić, w linczu zabija kogoś innego miasto, wygranko mafi. Dlaczego miasto w ostatniej edycji tak łatwo wygrało? Uwaga: bo nie było żadnego glona. Zgadzasz się z tym czy nie? A jeżeli nie - to czemu nie? Mam nadzieje ze odpowiesz na te całą teze, bo nie wymaga od Ciebie w ogóle śledzenia obecnej rozgrywki. Najlatwiej ma miasto gdy nie ma glonów, bo z glonami jest loteria. Bo powiedz mi Kmicic, czy jest jakakolwiek przesłanka wskazuja ze jestes mniej/bardizej niewinny niz Eklerek? Ale to juz pól biedy. Nawet jeżeli odpowiednio trafimy, to zabicie Eklerka mafii albo Ciebie mafii NIC nam nie daje. Taką gre w mafie o kant dupy mozna rozbic.
Jak wolisz, ma to swoją logikę. Tak jak napisałem ja stać wam na przeszkodzie nie mam zamiaru jeśli uważacie że zabicie mnie da wam na ten moment cokolwiek. Moim zdaniem nie da nic. Ale to już rozmowa nie odnośnie tej rozgrywki a po rozgrywce. Poza tym wiesz czemu w poprzedniej edycji nie było żadnego glona? Krótko Ci powiem - nie wystapila początkowa sraczka postowa. Większość z nas ma ok. 30tki i trochę obowiązków w życiu, zaś gra w mafię nie jest ich jedyną rozrywką bo trzeba się jeszcze zdołać napić alkoholu w międzyczasie. Dlatego napieprzajac dwucyfrową liczbę stron przed nawet pierwszym linczem sami tworzycie glony, które siłą rzeczy nie są w stanie nadążyć z rozgrywka. Kol. Redzik też gdyby nie został wystawiony na świecznik to zostałby takim glonem. Poddać się jednak nie zamierzam i o ile przyjmę decyzję miasta co do linczu na mnie ze spokojem to po raz kolejny apeluje o rozsądek. Czemu sugerujesz, że głosowanie na Ciebie to przejaw braku rozsądku? Zastanawia mnie takie stawianie sprawy. Brak rozsądku, bo jesteś niewinny czy co?
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 13:19:00 GMT 1
Trochę rozczarowanie, bo typy dość łatwe, Bobo, wiadomo + 2 glony, Leclerc też w sumie glon i ja (btw. nie dawałem was obok siebie, tylko zamiennie) IMO Kmicić to odjebania już dziś, nie ma właściwie na co czekać.
A żółty szczur znowu się przypierdala, klasycznie.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 13:22:40 GMT 1
Trochę rozczarowanie, bo typy dość łatwe, Bobo, wiadomo + 2 glony, Leclerc też w sumie glon i ja (btw. nie dawałem was obok siebie, tylko zamiennie) IMO Kmicić to odjebania już dziś, nie ma właściwie na co czekać. A żółty szczur znowu się przypierdala, klasycznie. A kto powiedział, że przy losowanej mafii ta nie może składać się z samych glonów?
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 13:27:55 GMT 1
No może się składać, ja się nie odnoszę do składu mafii, tylko do typów Mariana, które najzwyczajniej w świecie są łatwe, proste i przyjemne. Ze dwie mafie w jego czwórce pewnie siedzą, jedno na pewno. Jeśli się okaże, że trafił wszystkie cztery, to tym lepiej dla niego.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 13:41:10 GMT 1
Wejdę na kolanach na Jasną Górę, jeśli okaże się, że Piękny Marian nie jest w mafii. Wczoraj zarzuciłem mu, że wdaje się w przepychanki tylko z DJ Bobo - zaczął się wdawać w lekkie przepychanki z Durdą. Zarzuciłem mu dzisiaj, że nie nawołuje do linczu na Bobo, mimo że wcześniej nawoływał agresywnie do zlinczowania Kukuczki - zaczął nawoływać do linczowania Bobo. Spytacie - przecież nie minęła wówczas połowa dnia, może chciał to zrobić później? Otóż celowo z tego powodu zadałem mu pytanie: mafiacorner.boards.net/post/10803/threadNie odpowiedział, mimo że odpowiadał na pytania zadane w tym samym czasie - trochę wcześniej i trochę później. Przypominam, że wówczas miał 4 głosy na sobie, a DJ Bobo bodaj żadnego. Do tego nie ma w jego grze żadnego przekroju, nie ma analiz, które zawierałyby jakieś szersze odniesienia, tak jak robi to Sznudzian (słynny klucz Sznudziana) czy Durda (ostatnia analiza, której ciąg dalszy nastąpi). To znaczy jest to założenie, że kilku mafiozów odwlekało głos, i podał tych graczy, którzy zagłosowali późno przy G1. Dobra: tylko na jakiej podstawie ocenił, kiedy jest późno i w ogóle dlaczego według niego ma to większy sens niż rozpatrywanie mafii na podstawie tego, kto podejrzany głosował na Kandydata? To jest bardzo sztuczna analiza przekrojowa. Pisał też do mnie, że METODA MATEMATYCZNA nie ma sensu, posługując się przedziwną argumentacją. mafiacorner.boards.net/post/10821/threadI te dziwne, sztuczne konotacje z Kukuczką, który go wybielał, wspominając mimochodem, że może być w mafii. Zawsze w ostatnim akapicie, zawsze na końcu, zawsze w otoczeniu słów "ewentualnie", "albo". No po prostu nie wyobrażam sobie mafii bez Mariana. A linczowanie Kmicica w tym momencie nie ma najmniejszego sensu.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 13:47:50 GMT 1
PUNKT WYJŚCIA
GODZINA 20:32 Niecałe pół godziny do końca głosowania:
Aktualny stan głosowania:
Jerzy Kukuczka [7] (Doktor Redzik, Pikachu, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [7] Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Mikaela Shiffrin, Piękny Marian, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe
Nie zagłosowali: Shepard, Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka(Jest to ciekawa grupa, w której szukałbym przynajmniej jednego mafiozy) Post, który w moim odczuciu oczyszcza Pikachu
Dlaczego ten post oczyszcza Pikachu? Jawnie stara się o dobro głównego kontrkandydata dla mafiozy w tym linczu. Nie boi się zejść z Kukuczki - dla mafiozy, który raz walnął w Kukuczkę, takie zejście byłoby mocno ryzykowne. Konstatacja może być jedna - Pikachu jest niewinny.
W tym samym czasie na forum odbywa się dyskusja dwóch winnych
Czytam dalej, czytam i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gra konsultanta jest identyczną kopią gry wojewódzkiego sprzed 2 edycji. Nie chodzi mi bynajmniej o kreacje, nie wiem kto się pod nią kryje i nie o to mi chodzi, tylko o sam styl gry. Tzn. bardzo dużo postów, mało treści, a już szukania mafii czy wchodzenia w jakieś ostrzejsze interakcje/zaczepki - w ogóle zero. Nie muszę chyba dodawać, że wojewódzki był w mafii, bo to większość pamięta. Takie tam skojarzenie. Przecież Wojewódzki zupełnie inaczej grał, niby rozkminiał ale bardzo defensywnie. Konsultant za to spamuje swoim potokiem myśli i jest dość agresywny w swoich atakach. Nie widzę analogii. Już bardziej do Grechuty. No to mamy tutaj mała różnicę zdań Bobasie, i co teras? Pika, jak u Bułhakowa - "TO SIĘ NIE DA ZROBIĆ" No to Panowie sobie pogadali, mogli to sobie obgadać na mafijnym w sumie, ale skoro w sytuacji, gdy część graczy nawoływała do zmiany głosu na Kandydata, część na Marlowa nie bardzo ich to interesowało, to sobie podyskutowali na temat mafijności Konsultanta Play. Następnie wlatuje post, który w moim odczuciu mocno UNIEWINNIA SZNUDZIANAZobaczcie jak łatwo przeszła kandydatura Redzika w stosunku do Marlowe'a Jest to celna konstatacja. Co prawda koniec końców Marlowe również okazał się niewinny, ale Sznudzian słusznie zauważa tendencję. Jest jeszcze jedna rzecz, która dobrze świadczy o Sznudzianie, mianowicie to co działo się w G2, gdzie doprowadził do remisu. Mam przekonanie, że jako mafiozo pocelowałby koniec końców w swojego, by się mocno wybielić jako ten, który w ostatniej chwili dobrze zmienił zdanie. Moim zdaniem takim zagraniem zrobiłby sobie immunitet na bardzo długi okres. Grono podejrzanych niegłosujących nam się zawęża do Sheparda i Szyfranta Zielonki.Ja mogę iść w Marlowa, ta cała jego postawa względem Shiffrin to jedna wielka mafijna gra. Natomiast mimo wszystko wolałbym wywalić Kukuczke, bo jego gra to absurd, zasługuje bardzo na lincz, a do tego zapewne jest winny. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, po tym poście powinien mieć pewność co do niewinności Austriackiego Akwarelisty.
W tym czasie Pikachu i Shiffrin i Kukuczka zmieniają głos na Marlowe'a.
Jerzy Kukuczka [6] (Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart)
Doktor Redzik [5] (Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP, Piękny Marian)
Philip Marlowe [3] Pikachu, Mikaela Shiffrin, Jerzy Kukuczka
Kandydat na Prezydenta RP [2] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy
Austriacki Akwarelista [1] Luka Modric
Luka Modric [1] Philip Marlowe Wciąż nie głosowała trójka: Shepard, Sznudzian i Szyfrant Zielonka. Jest to ciekawy moment o tyle, że Kandydat na Prezydenta ma tylko 2 (słownie: DWA) głosy, oba od graczy niewinnych.
Godzina 20:46 - Głos na Kandydata oddaje Marian. Jest on wajchowym. Ale wajchowym ZEJŚCIA Z REDZIKA
Mamy stan 6-4-3-3-1-1, z czego 6 głosów jest na mafiozę i wtedy na scenę wchodzi Dj Bobo, który widząc, że nie ma szans, by zlinczować Redzika, zmienia głos na Kandydata.
Dodajmy, że jest to ten sam DJ Bobo, który wcześniej usmażył takie posty:
Typ napisał 8 (tak, policzyłem) postów, w znacznej mierze utrzymanych w kreacji, od wczorajszego wieczora. No przydatny to nie jest, ale czy warto marnować lincz na po prostu nieprzydatnego typa przy tym formacie rozgrywki? No chyba że czegoś nie widzę, to poproszę o wskazanie. A jeśli nie jest, to potem lecisz ty, czy miastowy? Ja np. na podstawie wspólnych wniosków co do Mariano Italiano jbc.A co do linczu, to weźcie pod uwagę, że mamy niecałe 20 minut, a tu już się 4 kandydatów znalazło, strasznie to rozwadniacie, a to chyba na rękę mafii, co? Ten post powyżej to w ogóle hit jest, bo napisany został w momencie, w którym to rozwadnianie było akurat NAJBARDZIEJ na NIEKORZYŚĆ MAFII. Tym postem mafiozo BOBO wyraźnie sugeruje, by się skupić na jednym graczu, a nie wskazywać kilku kontrkandydatów dla mafijnego Kukuczki, na którego ani razu nie głosuje zmieniłem na jaruzela, ufam wam panowie, że wiecie, co robicie no i przy okazji zabiję se komucha, hehe hehehe Pierwszym gagatkiem do odstrzelenia na dziś jest więc DJ Bobo
C.D.N. Właśnie zobaczyłem ten post
MVP D U R B A
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 13:50:13 GMT 1
W sumie ten post Durdy trzeba przekopiowywać na każdą stronę, żeby nikt nie zapomniał.
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 13:53:35 GMT 1
Wejdę na kolanach na Jasną Górę, jeśli okaże się, że Piękny Marian nie jest w mafii. Wczoraj zarzuciłem mu, że wdaje się w przepychanki tylko z DJ Bobo - zaczął się wdawać w lekkie przepychanki z Durdą. Zarzuciłem mu dzisiaj, że nie nawołuje do linczu na Bobo, mimo że wcześniej nawoływał agresywnie do zlinczowania Kukuczki - zaczął nawoływać do linczowania Bobo. Spytacie - przecież nie minęła wówczas połowa dnia, może chciał to zrobić później? Otóż celowo z tego powodu zadałem mu pytanie: mafiacorner.boards.net/post/10803/threadNie odpowiedział, mimo że odpowiadał na pytania zadane w tym samym czasie - trochę wcześniej i trochę później. Przypominam, że wówczas miał 4 głosy na sobie, a DJ Bobo bodaj żadnego. Do tego nie ma w jego grze żadnego przekroju, nie ma analiz, które zawierałyby jakieś szersze odniesienia, tak jak robi to Sznudzian (słynny klucz Sznudziana) czy Durda (ostatnia analiza, której ciąg dalszy nastąpi). To znaczy jest to założenie, że kilku mafiozów odwlekało głos, i podał tych graczy, którzy zagłosowali późno przy G1. Dobra: tylko na jakiej podstawie ocenił, kiedy jest późno i w ogóle dlaczego według niego ma to większy sens niż rozpatrywanie mafii na podstawie tego, kto podejrzany głosował na Kandydata? To jest bardzo sztuczna analiza przekrojowa. Pisał też do mnie, że METODA MATEMATYCZNA nie ma sensu, posługując się przedziwną argumentacją. mafiacorner.boards.net/post/10821/threadI te dziwne, sztuczne konotacje z Kukuczką, który go wybielał, wspominając mimochodem, że może być w mafii. Zawsze w ostatnim akapicie, zawsze na końcu, zawsze w otoczeniu słów "ewentualnie", "albo". No po prostu nie wyobrażam sobie mafii bez Mariana. A linczowanie Kmicica w tym momencie nie ma najmniejszego sensu. Nie zauważyłem wówczas Twojego pytania. Gdy się przypomniałaś, to Ci odpowiedziałem. Ale mogę to zrobić jeszcze raz. Dzisiaj Bobo, jutro Kmicic (po tym, do czego się dziś przyznał) lub Leclerc lub Modric.
Dlaczego tak bronisz matematycznej metody? Masz jakieś dowody na jej skuteczność? Dla mnie jest to dobra metoda wyjściowa, ale nie do całościowego oparcia. Metoda ta nie uwzględnia kalkulujących mafiozów i jest bardzo sztywna.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 13:55:18 GMT 1
Do tego wielu graczy zauważyło, że trzech graczy swoimi postami przyczyniło się do zlinczowania Kandydata. Są to Osiecka, Marian i Durda.
Osiecka - nie wyobraża sobie braku mafii w gronie Durda i Marian, bardziej podejrzewa Mariana Durda - nie wyobraża sobie braku w mafii w gronie Osiecka i Marian, bardziej podejrzewa Mariana Marian - nie robi żadnej takiej zależności, Osiecką ma za raczej niewinną, Durdy nie potrafi rozgryżć
|
|