|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 15, 2020 22:44:31 GMT 1
Po za tym, nie rozumiem po raz kolejny mordu mafii. Powinni szukać deta w linczujacych Bobo, takie moje zdanie.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 22:50:15 GMT 1
Wydaje mi się, że głównym powodem mordu na Pikaczu, oprócz tego, że jest ogarem, były też jego celne typy w Leclerca i Sheparda. W tej chwili mafia musi eliminować zawodników, którzy mają celne typy i stanowią dla niej największe zagrożenie. Jeśli ja jutro padnę w mordzie, to będzie to niemal na pewno oznaczało, że Leclerc jest w mafii. Wykorzystując swoją mocną pozycję w mieście i możliwość bycia zamordowanym z tego powodu, lekko sfejkowałem możliwość posiadania roli i jeśli Leclerc jest w mafii i nie ma pozycji OC, to mafiozi powinni to wyłapać, bo akurat go zacząłem atakować, podobnie zresztą jak Pikaczu. Jeśli trafiłem z tym Leclerciem, to jutro padnę, będzie 7-3, ale zrobi się 7-2, bo zlinczujecie mafię Leclerca, mafia będzie miała mord, ale wciąż będziemy mieli po naszej stronie detektywa z prawdopodobnie pięcioma sprawdzeniami. Pytanie, ile z nich będzie w ogóle przydatne, ale z tej matematyki wynika, że mafia ma małe szanse na triumf. Zaraz wezmę się za czytanie dzisiejszego dnia, ale to ponad 50 stron...
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 22:52:29 GMT 1
Ktoś grał w edycji, w której Eneldo grał jako Wojewódzki i może to porównać do postawy Osieckiej?
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 22:53:55 GMT 1
Aha, Pikaczu dzisiaj sugerował, że sprawdził Sheparda, ale chyba mafia nie była na tyle naiwna, by w to uwierzyć.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 15, 2020 22:55:37 GMT 1
Ktoś grał w edycji, w której Eneldo grał jako Wojewódzki i może to porównać do postawy Osieckiej? Jest inny. Wojewodzki to byl wioskowy glupek,ktory wszystko komentowal na biezaco. A Osiecka to samodzielny gracz, który jednak widac, ze wraca na wczesniejsze strony i stara sie czytać. Zdecydowanie jasno zielony, ale nie całkowicie zielony. Nie wiem jaki progres mógłby zrobić, ale dla mnie obecnie w top 3 czystych. Mam problem z tą edycją bo nie mam nikogo pewno zielonego.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 23:03:47 GMT 1
Dla mnie też Osiecka gra czysto, stara się i częściej pisze z sensem niż bez. Jak różnica jest wyraźna, to tym bardziej wpływa to na jej korzyść. Oczywiście jako mafioza, mógł zrobić progres i się wyrobić, zwłaszcza że to mądry chłopak, ale za jej niewinnością przemawia to, że razem z Pięknym Marianem odważnie zmieniła głos na Kandydata w G1, nie bojąc się oskarżeń o bycie gwoździem do trumny niewinnego. Pierwsze głosowanie zawsze dla mafiozów jest trudne, boją się wkopać. Kukuczka się wygodnie bronił, Bobo na Kandydata zdecydował się dość późno, Leclerc też nie pchał się na afisz.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 23:18:25 GMT 1
Nie wiem chłopcy co wy tam palicie, ale na pewno nie Radomskie. Ale to tak na marginesie, bo jeśli mam rację co do Kmicica (a jestem przekonany, że mam, bo nam pluje w twarz i jeszcze się z tego cieszy) to sytuacja jest dość komfortowa.
Leclerc bardzo słabo się zachował przy dzisiejszym linczu, praktycznie nie skomentował wyjścia podstawionego deta. Był w temacie, ale w tej kwestii jakby go nie było - pewnie sam nie wiedział, jak się ma zachować. Przy okazji: pisał, że chciałby dziś zajebać Kmicica, żółty szczur mu wyjaśniał, że najlepszym wyjściem jest zlinczowanie glona, ja kilkukrotnie namawiałem do zajebania Kmicica, nawet miałem na nim swój głos, był Szyfrant, który to popierał, więc nie widzę przeszkód, żeby również oddać swój głos na Babinicza albo przynajmniej postulować, żeby go ujebać. Leclerc nie zrobił nic, tylko fatalistycznie stwierdził, że zlinczowanie Kmicica jest nierealne. No i spierdolił jeszcze przed linczem, a przecież było grubo. Także do odjebania razem z Kmicicem.
Kukuczka, Bobo, Kmicic, Leclerc, Durda jako piąty, gra skończona :3
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 23:36:00 GMT 1
Durda po linczu na Kukuczce od początku uważał, że Marian i Bobo są razem w mafii, ku czemu były mocne podstawy, więc jego dzisiejsze zachowanie przy linczu mnie nie dziwi. Na dodatek 13 maja o 10 rano polecał detektywowi - Detektywowi polecam sprawdzać graczy z grona: Szyfrant Zielonka, DJ Bobo, Charles Leclerc, Spoderman. - czy mafioza by polecał detektywowi takie rozsądne typy? Bobo wówczas był całkiem bezpieczny, o Leclercu nikt nic nie mówił, a pewnie są w mafii. Spoderman był kompletnie nieaktywny, więc podejrzewam, że żaden det go nie chciał sprawdzić, a Szyfrant w sumie też był niezłym typem do sprawdzenia, choć moim zdaniem niewinny. Chodzi mi o to, że mafioza nie proponowałby detektywowi sprawdzić 4 zawodników, w których 2 to mafiozi. Po co by ułatwiał? Dla mnie Durda jest niewinny. Kiedyś jako Fernando Morientes grał świetną edycję jako mafioza i był stan 3:2 i lincz miasta. I tutaj pro-tip: wówczas Morientes grał świetnie, ale po to, by doprowadzić do zlinczowania miastowego, co dałoby 2:2 i triumf mafii, używał kompletnie nierigczowych argumentów. I dopiero wtedy można było się zorientować, że w tej mafii jest. Dlatego jeśli będzie moment, w którym bredzi od rzeczy, to prawdopodobnie będzie to oznaczało, że jest w mafii. Dla mnie jego gra na razie to jeden wielki RIGCZ. Aha, jeśli nie jest detektywem, to miasto będzie grało na odjebanie go w linczu, bo w mordach będą musieli usuwać osoby oczyszczone przez detektywa. Bobo już coś o nim smęcił, Shepard to samo, Konsultant także.
Do Konsultanta to też mam pewne wątpliwości, jego poziom wkręcenia w grę jest niesamowity. Tylko dlaczego? Sadzi pełno analiz, wyszukuje pełno smaczków, ale sadzi takie absurdy, że nie wiem, czy sam w to wierzy. Tak lekko podśmiarduje mi piątym mafiozą, bo zastanawiam się, czy którykolwiek miastowy byłby aż tak mocno wkręcony w grę, w kreowanie tej karykaturalnej postaci, bo nie wierzę, że Konsultant to pisze na serio. 3/4 co pisze to wierutne bzdury. Bez urazy oczywiście.
Cała trójka Shepard, Leclerc i Konsultant chcą linczować Kmicica. Coś mi się wydaje, że jak dwóch z nich jest w mafii, to w tym momencie raczej by nie szli w linczowanie kolegi z mafii. To mi trochę uniewinnia Kmicica.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 15, 2020 23:39:39 GMT 1
Bardzo możlwie jest, że wiele teraz analiz bedzie błednych, bo szukamy trzech graczy, a nie dwóch, gdyż jest duża szansa, ze Modric to mafia.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 15, 2020 23:42:46 GMT 1
Mnie mocno zastanawia Kmicic dający w G2 w mariana gdy inni walą albo w Marlowe albo Kukuczke (Ja tam uważam, że Kmicic to najpewniejsza mafia)
Czy teraz jest sens robic remis majac pewnego Bobo, czy to jeden chuj?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 23:46:28 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 23:46:28 GMT 1
Bardzo możlwie jest, że wiele teraz analiz bedzie błednych, bo szukamy trzech graczy, a nie dwóch, gdyż jest duża szansa, ze Modric to mafia. Odpadający za nieaktywność? Słaba robotę dziś robisz Szyfrant, poczynając od pomysłu, że remis w sumie spoko: Zróbcie remis xD Bo inaczej Bobo się wyczyści na koledze z mafii xD Żadnego linczowania bezpośrednio Mariana, niech co najwyżej mafia wybiera. W sumie remis Mariana z kimś podejrzanym to teraz zajebisty pomysł xD sekundę później jednak samemu zaburzając status quo i oddając głos na Mariana który robił 6-5 no nie wiem, nienajlepszy dzień
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 23:48:39 GMT 1
O 12 dzisiaj napisałem małą analizę nt. linczu niższego Philip Marlowe [9] – Edward Durda, DJ Bobo, Mikaela Shiffrin, Pikachu, Austriacki Akwarelista, Konsultant Play, Szyfrant Stefan Zielonka, Jerzy Kukuczka, Sznudzian Jerzy Kukuczka [9] – Charles Leclerc, Doktor Redzik, spoderman, Philip Marlowe, Piękny Marian, szostybekart, Kmicic, Shepard, Agnieszka Osiecka
Gdzie wskazałem, że najbardziej winny jest Bobo (hehe, chcę trochę fejmu za to xD). Wg mnie, mafia klasycznie poszła głosami w proporcjach 3:2 w przewadze Marlowa, bo bardziej im się to opłacało. Jeśli miałbym ustalić kolejność od najbardziej winnego do najmniej to z głosujących na Marlowe: 1. Konsultant, 2. Sznudzian, 3. Durda. Na Kukuczkę: 1. Shepard, 2. Kmicic, 3. Osiecka. Btw, przypomina mi się, że Pikaczu też podnosił dzisiaj temat winy Konsultanta, którego nikt nie pociągnął.
Pierwszy lincz:
Kandydat na Prezydenta RP [10] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy, DJ Bobo, Piękny Marian, Kmicic, Jerzy Kukuczka, Shepard, Agnieszka Osiecka, Mikaela Shiffrin, Pikachu Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Philip Marlowe [2] – Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka Doktor Redzik [1] – Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [1] – Luka Modric Luka Modric [1] – Philip Marlowe
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 23:51:01 GMT 1
Mnie mocno zastanawia Kmicic dający w G2 w mariana gdy inni walą albo w Marlowe albo Kukuczke (Ja tam uważam, że Kmicic to najpewniejsza mafia) Czy teraz jest sens robic remis majac pewnego Bobo, czy to jeden chuj? Żadnych remisów, remisy to oddawanie władzy mafii, nie ma sensu tego robić. Jedyny plus jest taki, że jak remis pomiędzy dwoma mafiozami, to masz pewność, ale to za mało.
A Kmicic w G2 zagłosował na Kukuczkę.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 23:54:56 GMT 1
Nie no serio z każdą upływajacą minutą coraz bardziej jestem skłonny, że Konsultant jest w mafii. Można trollować, można dużo trollować, ale jak ktoś robi to przez całą dobę jedynie z przerwami na sen, to musi być w tym jakiś cel, a jedyny, który przychodzi mi na myśl, to taki, że Konsultant jest w mafii i chce wmówić miastu, że mafioza nie leciałby tak po bandzie. I szczerze mówiąc wszystkim nam to wmówił. A śp. Pikaczu chciał go brać dzisiaj na tapetę.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 23:59:09 GMT 1
Jak dla mnie błądzisz, Austriacki Dyktatorze: jak najbardziej widzę możliwość, żeby mafiozo podrzucił detektywowi takie cztery typy do sprawdzenia. Raz, że o ile pamiętam grę, to podobne kandydatury się przewijały, więc to nie tak, że Durda sam jeden wymyślił i zasugerował detowi, kogo sprawdzić (aczkolwiek tu się mogę mylić, nie za bardzo chce mi się przeglądać kilkadziesiąt stron postów), nie ma powodów sądzić, że detektyw akurat jego typy weźmie sobie do serca i będzie nimi podążał - a i nie były to jakieś genialne typy, tzn. jak najbardziej dobre, ale nie powiedziałbym, że odkrywcze. Chociaż ja może akurat apropos typów do sprawdzenia się wypowiadać nie będę xD. A dwa, że Leclerc, o ile faktycznie jest mafiozo, spokojnie mógłby wziąć OCka. No ale może ten Durda jest niewinny, dla mnie to pieśń przyszłości, której mogę nawet nie dożyć. Mi na pewno nie pasuje. No i cały czas zakładasz, że jestem winny ¯\_(ツ)_/¯
Notabene, przyznam się bez bicia, że liczę na to, że odlecisz w mordzie, bo mi lekko nie pasujesz, od kiedy znam twoją tożsamość - brałem cię za kogoś w miarę nowego, po kilku edycjach, mocno zajawionego grą i teraz mam lekki dysonans.
Still, Kmicic i Leclerc do ujebania
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 0:14:12 GMT 1
No może nie były odkrywcze, bo gdybym ja był detektywem, to o ile właściwie pamiętam ten moment, to na pewno brałbym pod uwagę Leclerca, Bobo i Kmicica, Spodermana nie przez niską aktywność, Szyfranta w sumie tak, ale były dobre, a trzeba wziąć poprawkę, że nie wiadomo, komu ta rola się trafi, już nieraz była ona niewłaściwie wykorzystywana, że sprawdzenia były z kompletnej czapy, więc taka wartościowa podpowiedź była dużym rigczem, a teraz czytając Twoje słowa, to jeszcze mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że jeśli Leclerc nie wziął OC, a jest w mafii, to fakt wystawienia go w tej czwórce jeszcze mocniej zazielenia Durdę. Bo właściwie to jest racja, Leclerc wykazywał się bardzo dużym rigczem i w sumie był kandydatem na OC, będąc w mafii.
Mi Shepardzie Twoja gra wydaje się podejrzana, mało merytoryczna, ale idę też drogą eliminacji. Ze spokojem mogę uniewinnić z żyjących Szyfranta, Szóstegobękarta, Modricia, Durdę i Osiecką. Dodaję do tego grona Sznudziana, którzy bardzo mocno został oczyszczony przez Pikaczu i Durdę, ufam im w tej kwestii, że jeśli obaj mają takie przekonanie, to coś w tym musi być, zwłaszcza że Sznudzian gra dobrą edycję, a jedyne co mi u niego się nie podoba, to te wchodzenie do głosowania na sam koniec. Ale kij ma dwa końce i czy mafioza chciałby się tak rzucać oczy w takich gorących momentach? Wątpię. Raz może by sytuacja do tego zmusiła, ale już nie dwa. Dlatego wśród winnych zostajesz mi Ty, Leclerc, Konsultant, Kmicic.
|
|
|
Post by Shepard on May 16, 2020 0:22:33 GMT 1
Fair is fair. Co prawda ja nigdy nie byłem specjalnie merytoryczny, a i Pikacz w swoich ostatnich słowach przed pójściem na ścięcie mnie przeprosił, przyznał mi rację i nazwał ósmym cudem świata, ale na wszystko przyjdzie czas.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 0:25:09 GMT 1
Shepard, pytanie do Ciebie, Ty o 11:29 spytałeś się go, czy - Marian, czy ty właśnie poświęciłeś w opór czasu, żeby napisać analizę uniewinniającą na siebie? xD
Zdążyłeś ją w tak krótkim czasie przeczytać? W trzy minuty chyba nie da się tak długiego posta przeczytać i nie wiem, jak inni, ale ja osobiście będąc w mieście preferuję najpierw wczytać się w post, a później go komentować. Natomiast gdybym był w mafii, to może bym tylko rzucił okiem, nie wiem.
|
|
|
Post by Shepard on May 16, 2020 0:29:05 GMT 1
Wątpię, żebym to przeczytał w całości do teraz, wtedy tym bardziej tego nie przeczytałem całego. Nie odnosiłem się do żadnego fragmentu jego posta, tylko skomentowałem niecodzienny fakt, że ktoś na świeczniku pisze analizę własnego zachowania, zamiast szukania winnych (co potem zrobił ofc)
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 0:29:31 GMT 1
Aha, a jak Piękny Marian będzie miał pretensje do nas o zlinczowanie, to niech spojrzy w lustro, bo sam nie przeczytał dokładnie regulaminu gry, zapominając o dilerze i wmawiając, że mafia musi dziś zamordować Bobo-deta, a przecież mogła go dilować.
|
|