|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:55:01 GMT 1
A kto Twoim zdaniem jest w mafii oprócz Akwarelisty i Osieckiej? Co sądzisz o mnie - mafia, jak twierdzi Konsultant, czy jednak niewinny? Co sądzisz o twórczości Bękarta? Jest świeżakiem, czy mu nie wierzysz? Bekart ciężko mi ocenić czy jest tym świeżakiem, więc nie będę tym się akurat zajmowała. Nie jest to moją mocną stronę. Ciebie bym na razie zaklasyfikował,że na razie nijaki jesteś, czyli na ten moment ani winny ani niewinny. Dobra, mnie ciężko Ci określić, Bękartem nie będziesz się zajmował, to o kim Ty masz jakieś zdanie? Kto Twoim zdaniem jest w mafii? Na kogo byś zagłosował, gdyby zabroniono Ci głosu na Akwarelistę i Osiecką?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 12, 2020 13:55:22 GMT 1
Nie potraicie napisać o niewinności Shiffrin nic więcej niż, bo "ona gra tak zawsze". Nie najlepiej świadczy to o kondycji tego miasta i o jego członkach. Czekam na mojego nowego przyjaciela, Edzia Durdę.
|
|
|
Post by Shepard on May 12, 2020 13:56:16 GMT 1
Pszczołecka jak spięła dupsko
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 12, 2020 13:57:36 GMT 1
Nie potraicie napisać o niewinności Shiffrin nic więcej niż, bo "ona gra tak zawsze". Nie najlepiej świadczy to o kondycji tego miasta i o jego członkach. Czekam na mojego nowego przyjaciela, Edzia Durdę. Agnieszka, a co sądzisz o Mariano Italiano? Mikaela wytknęła mu jego potknięcia i ja się z jej wnioskami zgadzam np.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 13:58:02 GMT 1
Sprawdzanko Reda:
- Tanie kreacyjne (?) posty dot. regulaminu, nic ciekawego, sam to robiłem
- Oznaczył jako Philipa niewinnego, jeżeli jest detektywem, sam to zrobiłem, szkoda że całe miasto tego nie zrobi, bo każdy by wskazał kogo ma niewinnego, no ale pomarzyć Pikachu może
- Redzik widzi w Kukuczkę mafie (czyli przyłącza się do masowego linczu) albo jest gotowy zabić Konsultanta za wnerwianie (znowu przyłączenie się do wygodnej retoryki miastowej)
Oczywiście, że śledzę rozgrywkę Osiecka, ale naturalnie na tym etapie nie dzielę się wszystkimi przemyśleniami i chyba Cię pojebało jeśli myślisz, że zrobię to z powodu tego postu Pierwszy mafijny post, dość oczywiście mafijny
>nic nie wnosić do gry >po 6 godzinach od rozpoczęcia rozgrywki (14h - 8h na sen) xD Tutaj wyśmiał Panią Agnieszkę, która chciała by coś wprowadzał do gry Następny argument za mafijnością Reda - ma przemyslenia, których nie mówi... ale jak poprosić go o aktywność, to śmieje się, sugerujac że nie da się nic wnosić w trakcie 6h
(No ale skoro ma przemyslenia, to chyba się da?)
Posty te broni też Agnieszkę, która od początku wierci w brzuchu Reda dziurę, na jego mafijne odruchy, a nie robi to, bo tak sobie Agnieszka ustaliła na mafijnym.
Ale Pikachu robi wspaniałą robotę. Tylko jeden zgrzyt w jego grze widzę - Umbreon to wspaniały pokemon i proszę o nieobrażanie. Następny mafijny post, nie oszukujmy się, Pikachu robi chujową robotę i pisanie czegoś przeciwnego to bardzo podejrzane rzeczy I ostatni post reda to losowy atak na Marlowa: Marlowe jednak może być w tej mafii Czemu Marlow jest w mafii? Bo napisał ten post: mafiacorner.boards.net/post/7239/threadCo jest znowu mafijną reakcją Reda, bo post Marlowa jest bardzo rigczowy Generalnie Red to gracz typu troll albo mafia, która nie wciska obrotów mocnych Linczowałbym go? Lekką reką Dzisiaj? Nie Albo coś pokaże i go zabijemy, a jak coś pokaże i jest z mafii - to pomoże to miastu Agnieszko, dobry wniosek?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:58:31 GMT 1
Nie potraicie napisać o niewinności Shiffrin nic więcej niż, bo "ona gra tak zawsze". Nie najlepiej świadczy to o kondycji tego miasta i o jego członkach. Czekam na mojego nowego przyjaciela, Edzia Durdę. 1. Mikaela pisze dużo i bez sensu, głównie powtarzając po innych. 2. Nie zesrała się po oskarżeniach.
W wypadku tego gracza to wystarczy do uniewinnienia, więc jeśli jesteś w mafii i liczyłaś na łatwy lincz na niewinnej Mikaeli, to przykro mi, ale to nie przejdzie, szukaj innych celów.
|
|
|
Post by Luka Modrić on May 12, 2020 13:59:32 GMT 1
Trochę się przeraziłem jak zobaczyłem, ile już postów jest w tym temacie. Na szczęście przebrnąłem przez to wszystko, bo jednak wiele początkowych postów było mało istotnych i można było je z czystym sumieniem pominąć. Trwa drugi dzień rozgrywki (a może w zasadzie pierwszy, bo dzisiaj dopiero dochodzi do mordu i linczu), który przeważnie jest problematyczny, bo materiału do analizy jest mało, a trzeba na kogoś głosować.
Powiem tak: co byście robili pierwszego dnia, gdybyście byli mafiozami? Ja na pewno nie rozpocząłbym pierwszego oskarżenia w danej rozgrywce. Przez takie działanie może dojść do masówki (coś na zasadzie owczego stada), a gdyby w jej wyniku padła inna osoba, to automatycznie podejrzenia kieruje to na osobę, która zaatakowała jako pierwsza. Moim zdaniem mafioza by się w taki sposób nie zachował. Muszę jeszcze przejrzeć kto był autorem pierwszego oskarżenia i jego wstępnie (przynajmniej na ten dzień) uniewinnił.
Druga sprawa, to jawne głosowanie i możliwość zmiany głosu powoduje, że można dojść do ciekawych wniosków. Zwróciłbym uwagę na tych, którzy zmieniają swoje głosy. Pierwszy lincz to przeważnie loteria, jakiś mafioza mógł rzucić jakiś losowy głos co by nie być posądzanym o nieaktywność, ale później mógł zmienić głos na kogoś, kto ma szansę w pierwszym głosowaniu zginąć, bo przestraszył się, że jeden z jego mafijnych kolegów dostał jakieś głosy i jest ryzyko, że zginie.
Trzecia kwestia jest trochę nieaktualna niestety, bo zawsze można zmienić swój głos, ale tak czy owak wydaje mi się, że mafia nie głosuje zbyt wcześnie. Przeważnie wpierw chcą rozeznać się w sytuacji, ustalić wspólną taktykę i oddać głos dopiero wtedy, gdy wiadomo już będzie czy któryś z nich jest zagrożony linczem, czy jednak nie. Tylko tak jak zaznaczyłem na wstępie, to trochę nieaktualne, bo głos zawsze można zmienić, ale ja i tak skłaniałbym się ku temu, że mafiozi raczej zwlekali (zwlekają?) ze swoimi głosami.
|
|
|
Post by Shepard on May 12, 2020 13:59:50 GMT 1
I'm Commander Shepard and Pikachu is my favorite niewinny on this forumek
|
|
|
Post by Kmicic on May 12, 2020 13:59:51 GMT 1
Uwaga, mam mafijną trójkę. Doktor Redzik, Mikaela i Shepard.
Otwieramy szampany.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 12, 2020 13:59:56 GMT 1
Jak to się nie zesrała po oskarżeniach?
Bobo, który to jest post?
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 14:01:03 GMT 1
Żeby tu każdy był takim Pikachem to byśmy dzisiaj pięciu zlinczowali
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 12, 2020 14:01:27 GMT 1
Sheperd chyba zbyt bezczelnie trolluje, żeby jeszcze dodatkowo być w mafii. No chyba że idzie na bezczela jak porażka ostatnio.
|
|
|
Post by Kmicic on May 12, 2020 14:02:27 GMT 1
Nie potraicie napisać o niewinności Shiffrin nic więcej niż, bo "ona gra tak zawsze". Nie najlepiej świadczy to o kondycji tego miasta i o jego członkach. Czekam na mojego nowego przyjaciela, Edzia Durdę. 1. Mikaela pisze dużo i bez sensu, głównie powtarzając po innych. 2. Nie zesrała się po oskarżeniach.
W wypadku tego gracza to wystarczy do uniewinnienia, więc jeśli jesteś w mafii i liczyłaś na łatwy lincz na niewinnej Mikaeli, to przykro mi, ale to nie przejdzie, szukaj innych celów.
Abstrahując od winy/jej braku danej osoby to pierdolenie "nie jest w mafii bo znam tego gracza i on tak gra jako niewinny" to schowaj do kieszeni i wyjmij dopiero po czwartym linczu.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 14:02:48 GMT 1
Bekart ciężko mi ocenić czy jest tym świeżakiem, więc nie będę tym się akurat zajmowała. Nie jest to moją mocną stronę. Ciebie bym na razie zaklasyfikował,że na razie nijaki jesteś, czyli na ten moment ani winny ani niewinny. Dobra, mnie ciężko Ci określić, Bękartem nie będziesz się zajmował, to o kim Ty masz jakieś zdanie? Kto Twoim zdaniem jest w mafii? Na kogo byś zagłosował, gdyby zabroniono Ci głosu na Akwarelistę i Osiecką? Gdyby zabraniono mi głosu na tą dwójkę, to ja widzę w mafii takiego Mariana i może Redzika. O Redziku już pisałam wcześniej. A co do Mariana to w jego postach według mnie widać tą sztuczność. Listę też z dupy zrobił,a sam się do niej nie odniósł, a co jeszcze wcześniej pisałam, mógł tam przemycić kogoś ze swoich kolegów z mafii. Bardzo mocno napiera na lincz na Statystycznym, o co go zapytałam. Ten najdłuższy post to mam wrażenie,że z ręki niewinnego nie mógł wyjść.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 12, 2020 14:04:38 GMT 1
Jak to się nie zesrała po oskarżeniach? Bobo, który to jest post? Tu w odniesieniu do postu samego Mariana: Moim zdaniem wydaje się być osobą, która może stanowić największe zagrożenie dla miasta. Dlaczego Panią to tak zaintrygowało?
Ok dzięki za odpowiedź. Zainteresowałam się tym,że Pan szybko wymienił mafijną dla Pana piątkę, z czego Statystyczny na pierwszym miejscu się znajduje. Co do Pana listy, jak dla mnie jest z dupy. Mam wrażenie,że Pan próbuje sztucznie kreować nastroje w mieście, co w przyszłości może mieć fatalne skutki. Tutaj w odniesieniu do mojego postu o Marianie: Mariano Italiano staje na siłę okoniem, nie czuję, żeby jego typy były umotywowane czymkolwiek innym, niż próbą kreowania nastrojów miasta na swoją modłę. Wymienił parę nicków w liście i nic zasadniczo z tego nie wynika. A miotających się graczy, takich jak Kukuczka, czy ten z Playa, zdarzało się mordować już na początku i ostatnio nie wychodziło to na dobre miastu. Trafiłeś w sam punkt. O ile na początku można było podejrzewać Kukuczkę, to teraz nie widzę jego kandydatury kompletnie. Jak Marian w mafii to prawdopodobnie wstawił w tej swojej liście kogoś ze swoich kolegów. Ale wcześniej kilka razy też go dość wyraźnie podszczypywała, na co nikt nie zwracał uwagi dziwnym trafem.
|
|
|
Post by Shepard on May 12, 2020 14:06:44 GMT 1
Powiem tak: co byście robili pierwszego dnia, gdybyście byli mafiozami? Ja na pewno nie rozpocząłbym pierwszego oskarżenia w danej rozgrywce. Boś pizda
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 14:07:09 GMT 1
Trochę się przeraziłem jak zobaczyłem, ile już postów jest w tym temacie. Na szczęście przebrnąłem przez to wszystko, bo jednak wiele początkowych postów było mało istotnych i można było je z czystym sumieniem pominąć. Trwa drugi dzień rozgrywki (a może w zasadzie pierwszy, bo dzisiaj dopiero dochodzi do mordu i linczu), który przeważnie jest problematyczny, bo materiału do analizy jest mało, a trzeba na kogoś głosować. Powiem tak: co byście robili pierwszego dnia, gdybyście byli mafiozami? Ja na pewno nie rozpocząłbym pierwszego oskarżenia w danej rozgrywce. Przez takie działanie może dojść do masówki (coś na zasadzie owczego stada), a gdyby w jej wyniku padła inna osoba, to automatycznie podejrzenia kieruje to na osobę, która zaatakowała jako pierwsza. Moim zdaniem mafioza by się w taki sposób nie zachował. Muszę jeszcze przejrzeć kto był autorem pierwszego oskarżenia i jego wstępnie (przynajmniej na ten dzień) uniewinnił. Druga sprawa, to jawne głosowanie i możliwość zmiany głosu powoduje, że można dojść do ciekawych wniosków. Zwróciłbym uwagę na tych, którzy zmieniają swoje głosy. Pierwszy lincz to przeważnie loteria, jakiś mafioza mógł rzucić jakiś losowy głos co by nie być posądzanym o nieaktywność, ale później mógł zmienić głos na kogoś, kto ma szansę w pierwszym głosowaniu zginąć, bo przestraszył się, że jeden z jego mafijnych kolegów dostał jakieś głosy i jest ryzyko, że zginie. Trzecia kwestia jest trochę nieaktualna niestety, bo zawsze można zmienić swój głos, ale tak czy owak wydaje mi się, że mafia nie głosuje zbyt wcześnie. Przeważnie wpierw chcą rozeznać się w sytuacji, ustalić wspólną taktykę i oddać głos dopiero wtedy, gdy wiadomo już będzie czy któryś z nich jest zagrożony linczem, czy jednak nie. Tylko tak jak zaznaczyłem na wstępie, to trochę nieaktualne, bo głos zawsze można zmienić, ale ja i tak skłaniałbym się ku temu, że mafiozi raczej zwlekali (zwlekają?) ze swoimi głosami. Ale mafijny post. Skąd wiedziałeś, które posty były mało istotne, żeby je było można pominąć? Dalej idąc: masz prawie 40 stron postów i uważasz, że to jest mało materiału i oddanie głosu będzie problemem?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 14:09:31 GMT 1
Jak to się nie zesrała po oskarżeniach? Bobo, który to jest post? No a gdzie się zesrała? Normalnie pisze dalej, tak to już by była schowana w norze i się nie odezwała do linczu, licząc, że o niej zapomnimy.
|
|
|
Post by Shepard on May 12, 2020 14:10:34 GMT 1
W ogóle, napisał trzeci akapit, że zmiana głosów jest dość mafijna, a potem napisał czwarty, że jednak mafiozi zwlekają z głosami xD Słowa dla słów
|
|
|
Post by Luka Modrić on May 12, 2020 14:10:59 GMT 1
Powiem tak: co byście robili pierwszego dnia, gdybyście byli mafiozami? Ja na pewno nie rozpocząłbym pierwszego oskarżenia w danej rozgrywce. Boś pizda Psychologia tłumu, po prostu. Jako mafioza nie ma sensu atakować jako pierwszy, tak uważam i byłoby to jak najbardziej rozsądne.
|
|