|
Post by Piękny Marian on May 12, 2020 21:32:13 GMT 1
Mam ważne pytanie do Pana Pikachu.
Co Pan sądzi o mojej zmianie głosu na Pana Kandydata? Prawdopodobnie spowodowało to lawinę zdarzeń, które doprowdziły do linczu na generale.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 12, 2020 21:32:34 GMT 1
This post is hidden This post is hidden This post is hidden
miód na moje zbolałe oczy
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:32:40 GMT 1
Co jest sztucznego w wyśmianiu typa, który się dziwi, że nie skomentowałem tego, że w mordzie padł niewinny? Bo tu nie chodzi o to, że tego nie skomentowałeś chodzi tutaj o to że NIC nie skomentowałeś tylko przeszedłeś do obrony siebie w najgorzsy możliwy sposób czyli tworzenie ckliwych historyjek jak to ratowaleś swoją dupę bo jestes taki ważny a mimo iż minęła godizna od twojego powrotu nie dałeś żadnych przemyslen na temat innych graczy, wniosków, podsumowan, powiązań, opinii, nic tylko zlość, irytacja i agresa
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 12, 2020 21:32:45 GMT 1
Nie sugeruje tożsamości broń boże, ale po prostu ostre bronienie się jako niewinny to przecież 1 punkt z Kajecika Mafiozy np. Kukułszke to uratowalo Jesieniara i Gigachad byli z miasta przecież.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 12, 2020 21:33:53 GMT 1
ale oni grali miastowo, co może stanowić jakże mała, ale niebagatelną różnicę
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:34:50 GMT 1
Nie sugeruje tożsamości broń boże, ale po prostu ostre bronienie się jako niewinny to przecież 1 punkt z Kajecika Mafiozy np. Kukułszke to uratowalo Jesieniara i Gigachad byli z miasta przecież. Dlatego pisze właśnie że podkreślanie żę się jest niewinnym raczej jest względnie obojętne, niezależnie od koloru
Agresja budzi mocniejsze watpliwości, bo to przecież miastowi powinni otwarcie mieć "wyjebane" i grać "ostro"
Tylko że Marlow tak nie gra domyslnie, gra tak teraz, bo tak mu wygodnie xD
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:34:54 GMT 1
Co jest sztucznego w wyśmianiu typa, który się dziwi, że nie skomentowałem tego, że w mordzie padł niewinny?
Nie sztuczne jest wyśmianie, sztuczny jest przejaskrawiony sposób, w jaki to robisz. Zresztą to nie Twoja pierwsza egzaltowana reakcja.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:35:41 GMT 1
Swoja drogą, przypominam że przed linczem i mordem ktoś zrobił analizę Marlowa w punkt gdzie go od dolu do góry objechał jako podejrzanego mafiozę xD Ciekawe że Marlow na to nie odpowiedział? Idę tego poszukać
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:36:20 GMT 1
ale oni grali miastowo, co może stanowić jakże mała, ale niebagatelną różnicę No Gigachad był tak miastowy, że aż został nadziany na widły i wyrzucony na kupę gnoju pierwszego dnia.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:36:43 GMT 1
Swoja drogą, przypominam że przed linczem i mordem ktoś zrobił analizę Marlowa w punkt gdzie go od dolu do góry objechał jako podejrzanego mafiozę xD Ciekawe że Marlow na to nie odpowiedział? Idę tego poszukać
Pudzian chyba
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 21:37:23 GMT 1
Swoja drogą, przypominam że przed linczem i mordem ktoś zrobił analizę Marlowa w punkt gdzie go od dolu do góry objechał jako podejrzanego mafiozę xD Ciekawe że Marlow na to nie odpowiedział? Idę tego poszukać Prawdopodobnie był to Sznudzian, ale mogłam się pomylić.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:37:31 GMT 1
Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie ale pojawia się Sznudzian, który oprócz zadawania pytań nosi ciężary i jest zajebiście Pytanie 5: Dlaczego Marlowe jest w mafii? a) zadaje pytania na które nie oczekuje odpowiedzi Chodzi o to, że chce wszystkich pozabijać za pomocą szkaradnego ryja w Twoim avatarze? xD Edward, co się stanie, gdy na Ciebie zagłosuję? Na mafijne, pobawić w wybór ról? Durda, pytanie do Ciebie - czemu twierdzisz, że mam twarz Ricka Blaine'a, skoro od paru dni widać, że mam twarz Maxa Cady'ego? Słaby research. Po co mamy trzymać tak słabego prowadzącego? Sznudzian jest na pewno lepiej przygotowany. Pytanie w sumie bez adresata konkretnego: kto jest lepszy Luka Modric czy Muka Lodric? Posty nie dość, że głuche to jeszcze pozbawione jakichkolwiek możliwości sprawdzenia reacji. To jest napisane po to żeby zostąło napisane, nic więcej. Jest ich na tyle duzo, że aż nie chce mi się kopiować innych. One nie są kreacyjne, odnoszą się do gry. Ale nic za sobą nie niosą. b)Pozorowanie aktywności + pozorowanie luzu rozwinięciem poprzedniego cytatu był taki performance - No dobra, prowadzący nie odpowiedział na pytanie, co się stanie, gdy ktoś na niego zagłosuje, więc sprawdźmy. Już poznałem konsekwencje głosu na prowadzącego, to mogę zmienić na którąś z niewiast. Może na Osiecką, nie zaczyna zdań wielką literą. Wszystko skoncentrowane na tym, żeby wykazać się niemafijnym luzem. Dodatkowo zrobiona prowokacja, która nie prowokuje ale jest naliczona. Odpowiedź typu "Srakie" do Kukuczki też ma na celu pokazać - nie piszę postów od linijki, mogę napisać co mi się podoba. c) Szybkie uniewinnienie Shiffrin Podaję drugie sprawdzenie detektywa: Mikaela Shiffrin - niewinna. Shiffrin to przykład specyficznego gracza, u którego łatwo dostrzec niewinność, a jak jest winny to wpierdala się pierwszego dnia. Dlatego uniewinnianie go po 2 godzinach od rozpoczęcia gry uważam za śmierdzące, bo dajemy mu większy komfort i mniejszą szansę na błąd. Przy okazji mam takie przemyślenie, że mafia lubi w początkowej fazie gry określać jego neiwinność po to żeby mieć jakieś wspólne wnioski z miastowymi. I jest to przemyślenie nie na podstawie tej edycji, ale poprzednich d) Bardzo łatwo podłapał kłopoty u konsultanta - możliwa podpinka, trzeba przeanalizować jak w tamtym momencie zachowywali sie inni Szkoda, że Konsultant Play trafił do mafii. Był potencjał na fajną, lekko wkurwiającą kreację, ale jak to zwykle bywa, mafiozo boi się kreować we wkurwiający sposób. Konsultant jak wylazł z nory jak się o nim wspomniało. xD bardzo bierne ataki, nie podobają mi się. Diss na Marlowa, Szmudzian ma chętke na MVP
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 21:38:32 GMT 1
ale oni grali miastowo, co może stanowić jakże mała, ale niebagatelną różnicę No Gigachad był tak miastowy, że aż został nadziany na widły i wyrzucony na kupę gnoju pierwszego dnia. Poprawka, Gigachad poleciał drugiego dnia. Pierwszego poleciał wtedy Madrisso.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 21:38:41 GMT 1
Shiffrin odpuściłem, jak kilka osób z ogromnym przekonaniem mówi o jej niewinności, to nie będę na siłę upierać się przyy swoim, zwłaszcza że nie wiem, kto to jest. Słyszałem to i bardzo mi się to nie podoba, że ktoś jest oczyszczany tylko dlatego, że znają się w realu. Osobiście zlinczowałbym Marlowa dla zachowania uczciwości, przecież nie gramy z bliźniakami. Może się mylę, ale poprawcie mnie, póki co to Marlowe oczyszczał Shriffin? A czy Shriffin oczyszczała Marlowe? Nie znamy się w realu, tylko z gry, nie znam Mikaeli osobiście. Ale graliśmy razem tyle razy, że naprawdę umiem poznać, kiedy jest w mafii, a kiedy nie i teraz nie jest, więc nie widzę powodu, żeby jej nie oczyszczać, to że chce mnie zlinczować nie zmienia faktu, że jest niewinna dostrzegało to też kilka innych osób, które znają tożsamość tego gracza. Nie widzę powodu, żeby tracić niewinnego, kiedy można tego uniknąć. Zwróć uwagę zresztą, że te kilka osób, które na Mikaelę nastawały, odczepiły się od niej, czyli cel osiągnąłem, a mafia na pewno się wkurwia, że mają jednego gracza, który jest nielinczowalny.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:39:59 GMT 1
Marlowe, to kogo Ty w tej mafii w ogóle widzisz poza mną? Z kimś przecież muszę być.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:40:25 GMT 1
WIELKI P I K A C H U
Tak na przyszłość, gdy Pikachu wjebie to miasto w dupe i mafia się będzie cieszyła :>
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 21:40:46 GMT 1
Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie ale pojawia się Sznudzian, który oprócz zadawania pytań nosi ciężary i jest zajebiście Pytanie 5: Dlaczego Marlowe jest w mafii? a) zadaje pytania na które nie oczekuje odpowiedzi Posty nie dość, że głuche to jeszcze pozbawione jakichkolwiek możliwości sprawdzenia reacji. To jest napisane po to żeby zostąło napisane, nic więcej. Jest ich na tyle duzo, że aż nie chce mi się kopiować innych. One nie są kreacyjne, odnoszą się do gry. Ale nic za sobą nie niosą. b)Pozorowanie aktywności + pozorowanie luzu rozwinięciem poprzedniego cytatu był taki performance - Wszystko skoncentrowane na tym, żeby wykazać się niemafijnym luzem. Dodatkowo zrobiona prowokacja, która nie prowokuje ale jest naliczona. Odpowiedź typu "Srakie" do Kukuczki też ma na celu pokazać - nie piszę postów od linijki, mogę napisać co mi się podoba. c) Szybkie uniewinnienie Shiffrin Shiffrin to przykład specyficznego gracza, u którego łatwo dostrzec niewinność, a jak jest winny to wpierdala się pierwszego dnia. Dlatego uniewinnianie go po 2 godzinach od rozpoczęcia gry uważam za śmierdzące, bo dajemy mu większy komfort i mniejszą szansę na błąd. Przy okazji mam takie przemyślenie, że mafia lubi w początkowej fazie gry określać jego neiwinność po to żeby mieć jakieś wspólne wnioski z miastowymi. I jest to przemyślenie nie na podstawie tej edycji, ale poprzednich d) Bardzo łatwo podłapał kłopoty u konsultanta - możliwa podpinka, trzeba przeanalizować jak w tamtym momencie zachowywali sie inni bardzo bierne ataki, nie podobają mi się. Diss na Marlowa, Szmudzian ma chętke na MVP Od kiedy za analizy na niewinnych dają MVP? Poza tym na to odpowiedziałem, nie odpowiedziałem jeszcze na odpowiedź Sznudziana na moją odpowiedź.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 21:41:54 GMT 1
Proponuję wrzucić Konsultanta Play na czarną listę, żeby nie zawracał głowy. Zacznijmy może od punktów karnych za nieukrycie obecności. Jeśli Marlowe winny, to Konsultant Play raczej niewinny, bo czy mafioza pisałby drugiemu mafiozie o ukryciu obecności i dawał screeny na forum miasta zamiast mafii? Sznudzian też czysty, jako pierwszy wziął się porządnie za Marlowa i był bardzo przekonujący.
A tutaj też widzimy, że Marlowe miał Kukuczkę i Konsultanta za mafię, a mimo to oddał głos na Modricia, który chwilę zaśmierdział, ale później każdy go olał.
Wg Marlowe: Niewinni: Shiffrin, Shepard i Pikachu, raczej także Bękart. Podejrzani: Kukuczka, Modric, Redzik, Konsultant, Sznudzian.
Więc ja bym oddawał głos na Kukuczkę lub Redzika w tamtym momencie, bo oni byli dużo bardziej zagrożeni linczem niż Modrić. Jak Marlowe napisał ostatniego posta, to obaj byli faworytami.
W ogóle Modrić podśmiarduje:
Jak Modrić w mafii, to kolejny powód na brak winy Konsultanta.
Niewinni są ja, Konsultant (uzasadnienie powyżej), Sznudzian (uzasadnienie powyżej), Shiffrin (na bank, potężnie oczyszczona przez mafiozę Marlowe), Szyfrant (takiego pierwszego posta jak on nie mógł napisać mafioza), Szóstybękart (mafioza nie uniewinniałby Marlowe o 21:18 na takich przesłankach) i chyba też Redzik.
W mafii Marlowe, Kukuczka. Może Modrić, może Piękny Marian, który też gra mocno mafijnie, choć czekam jak się rozkręci. Może Kmcic. Ale może też ktoś z liderów miasta.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:42:21 GMT 1
Masz rację, twoja odpowiedź była tak nijaka, że o niej zapomnialem No nic, skoro pan Szyfrant albo kto tam nie dał nam grafu obozów, samemu to sobie dzisiaj w nocy będe musiał rozrysować
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 12, 2020 21:42:32 GMT 1
WIELKI P I K A C H U Tak na przyszłość, gdy Pikachu wjebie to miasto w dupe i mafia się będzie cieszyła :> Panie Wielki Pikachu. Proszę odpowiedzieć na moje pytanie. To bardzo ważne.
|
|