Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 21:55:02 GMT 1
Mikaela, słucham zatem co uważasz o tych osobach z listy Osieckiej Wszyscy ci, którzy przenieśli swój głos z Redzika na Kandydata: Kmicic DJ Bobo Agnieszka Osiecka Mikaela Shiffrin Piękny Marian Jerzy Kukuczka Zdecydowaną woń mafii wyczuwam od ostatniej dwójki. Możesz dodać do tego Durbę, bo on był podstawą fundamentu linczu na Jaruzelu Pan Marian uderza w dobre nuty, bo chyba jest świadomy że osoby z tej listy będą sobie musiały oczy wydłubywać i inne takie
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:55:54 GMT 1
Shiffrin, miałaś mnie za niewinnego, zamordowałaś niewinnego Jaruzela i teraz widzę, że nagle masz mnie za podejrzanego, pewnie chcesz mnie zamordować jutro tak samo jak biednego, niewinnego, sympatycznego staruszka w okularach w rogowej oprawce. Skąd taka nagłe zmiana?
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 21:57:46 GMT 1
Skreślcie mnie z tej listy, tzn. rozumiem, że niektórzy mogą mieć mnie za mafię, co prawda musi to świadczyć nie najlepiej o stanie ich zdrowia psychicznego, no ale i tacy ludzie chodzą po tej planecie, owszem, natomiast musicie mieć świadomość i pamiętać, że ja głos przeniosłem z czystego egoizmu i pragmatyzmu, bo nie chciałem paść. xD
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 21:59:26 GMT 1
Nie no odpalmy Kandydata, ja wiem, że to jest średnio realne, bo żaden mafiozo się nie doczepi, ale nawet warto poświęcić ewentualnego niewinnego, by mieć Kandydata na styku i z 5-6 pewnych niewinnych. Takie moje zdanie. Statystyczny napisał, że woli Kandydata, później Durda to co wyżej, wtedy jeszcze się wydawało, że pójdzie front z Redzika na Marlowa a kontrkandydatem będzie Kukuczka. Następnie Piekny Marian wleciał w Kandydata. Sznudzian mowi, ze woli Marlowa. Durda w Kandydata. Statystyczny znow ze w Kandydata. Durda znowu o kandydacie. Wtedy ja napisałem, że Kandydat troche smierdzi, ale lepiej Marlowa lub Kukuczke (a Pikaczu napisał, że to mafijny post xD), Durda znowu ze Kandydata walic, Osiecka ze w Kandydata moze isc, Pikaczu ze Kandydata jednak. Statystyczny i Durda o Kandydacie, Bobo ze zmienia na Kandydata.
Później już nie ma co rozkminiać, bo było pewne, że Kandydat jednak idzie.
Głównie darł ryja o to Durda i to non stop. Kto był wajhowym? Piekny Marian, ktory pierwszy to przyklepał, później takim kolejnym punktem ktory przewazyl szale było poparcie Osieckiej.
Wtedy jeszcze Marlow wydawał się do wybronienia, ale po linczu jak go Pikaczu przyłapał na byciu online, to próba jego ratowania była bezsensowna.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 22:01:09 GMT 1
Wiem, że sam przed chwilą pisałem o Durdzie jako OC xD ale on miał za dobrą pozycję w mieście IMO, żeby w tym momencie robić za wajchowego w celu obrony Marlowe'a czy ew. Redzika
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 22:01:52 GMT 1
Więc zgadzam się, że najpewniej wajchowym był Marian
No tylko Akwarelista to wie z innych względów, niż ta piękna analiza, która wyszła spod jego zwinnych paluszków.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 22:02:22 GMT 1
Pikaczu, ja zadeklarowałem, że mogę zmienić na Marlowa, ale nie zrobiłem tego, bo liczyliśmy szable, a było jeszcze trochę czasu, więc nie było pośpiechu. Ale zadeklarowałem się, że mogę to zrobić. Ostatecznie nie zmieniłem, bo nie uzgodniliśmy, że idziemy w Marlowa, więc wolałem w Kukuczke, ktory był głownym podejrzanym.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 12, 2020 22:03:16 GMT 1
Ja, głównym podejrzanym? W życiu.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 22:04:33 GMT 1
Kumam, to już wiemy jak robić to na przyszłość: zmieniać szybciej. Wiem, że ktoś tam mądrego posta napisał, nawet Kukuczka wyjątkowo, że "głos zawsze można zmienić (w domysle: na niego)" i ja się wtedy zreflektowałem, stwierdizlem ze to ma sens i od razu poleciałem na Marlowa. I z perspektywy czasu widzę, że mądrze by było, jakby tak wszyscy robli - a nie "zbierali szable". I ta mini-analiza (a raczej opis syutacji) jest bardzo fajny z tego wzgledu, jeżeli zapamiętamy o twoim konflikcie z Osiecką.
I co w pól-słówkach z tej analizy wynika
W ogóle to sie zastanawiam czy to nie jest najważniejsza sprawa do przeglądania z całego 1 dnia - Osiecka/Akwarelista i obozowanie
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 22:04:52 GMT 1
Nie sugeruje tożsamości broń boże, ale po prostu ostre bronienie się jako niewinny to przecież 1 punkt z Kajecika Mafiozy np. Kukułszke to uratowalo Jesieniara i Gigachad byli z miasta przecież. Jak to jest, że znasz Ziębę, Gigachada, Jesieniarę, a nie widziałaś niewinności Mikaeli?
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 22:05:22 GMT 1
@ Pikachu Kmicic DJ Bobo Agnieszka Osiecka Piękny Marian Jerzy Kukuczka Uważam,że tu mogą być z dwie lub trzy mafie. Bobo wykluczam z grona podejrzanych. To zostają Kminic,Marian,Osiecka i Kukuczka. Marian,Kukuczka,Osiecka jak dla mnie mafia. Zostaje nieszczęsny Kminic, o którym ciężko jest mi powiedzieć. Durba też mi na razie jest o nim ciężko powiedzieć. Nie jestem pewna czy tu są nawet 4 mafie,ale to jest do zweryfikowania.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 22:06:48 GMT 1
Jak tak teraz czytam, to Kukuczka jednak może być niewinny, a winny będzie Redzik i to jego ratowała mafia. Potwierdzałoby to też zejście mocno dla mnie podejrzanej Osieckiej z Redzika właśnie, ale jednoczesne pisanie, że ten Redzik to jest do odjebania i tak, ale lepiej później, bo nie da powiązań.
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 12, 2020 22:08:21 GMT 1
Pojęcie "wajchowy" jest pojęciem względnym, biorąc pod uwagę fakt, że terminu tego względem mnie użył Pan Edward Durda. Pan Edward był w dwójce najgłośniej krzyczących o pójściu w Pana Kandydata, a potem bezczelnie zrzucił to na moje barki.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 22:08:22 GMT 1
Kumam, to już wiemy jak robić to na przyszłość: zmieniać szybciej. Wiem, że ktoś tam mądrego posta napisał, nawet Kukuczka wyjątkowo, że "głos zawsze można zmienić (w domysle: na niego)" i ja się wtedy zreflektowałem, stwierdizlem ze to ma sens i od razu poleciałem na Marlowa. I z perspektywy czasu widzę, że mądrze by było, jakby tak wszyscy robli - a nie "zbierali szable". I ta mini-analiza (a raczej opis syutacji) jest bardzo fajny z tego wzgledu, jeżeli zapamiętamy o twoim konflikcie z Osiecką.
I co w pól-słówkach z tej analizy wynika
W ogóle to sie zastanawiam czy to nie jest najważniejsza sprawa do przeglądania z całego 1 dnia - Osiecka/Akwarelista i obozowanie No mi się nie chciało zmieniać od razu głosu, bo byłem na telefonie. Ja nie miałem żadnego konfliktu z Osiecką.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 22:09:42 GMT 1
@ Pikachu Kmicic DJ Bobo Agnieszka Osiecka Piękny Marian Jerzy Kukuczka Uważam,że tu mogą być z dwie lub trzy mafie. Bobo wykluczam z grona podejrzanych. To zostają Kminic,Marian,Osiecka i Kukuczka. Marian,Kukuczka,Osiecka jak dla mnie mafia. Zostaje nieszczęsny Kminic, o którym ciężko jest mi powiedzieć. Durba też mi na razie jest o nim ciężko powiedzieć. Nie jestem pewna czy tu są nawet 4 mafie,ale to jest do zweryfikowania. I to są bardzo dobre wnioski, Osiecka jest ślizga z tymi swoimi 100% i pewnością kogo by tu nie bić
Bo kogo Osiecka czyniła winnym na 100%? Mikaele Redzika Jaruzelskiego
Powiedzmy, że dość wygodne
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 12, 2020 22:09:59 GMT 1
@ Pikachu Kmicic DJ Bobo Agnieszka Osiecka Piękny Marian Jerzy Kukuczka Uważam,że tu mogą być z dwie lub trzy mafie. Bobo wykluczam z grona podejrzanych. To zostają Kminic,Marian,Osiecka i Kukuczka. Marian,Kukuczka,Osiecka jak dla mnie mafia. Zostaje nieszczęsny Kminic, o którym ciężko jest mi powiedzieć. Durba też mi na razie jest o nim ciężko powiedzieć. Nie jestem pewna czy tu są nawet 4 mafie,ale to jest do zweryfikowania. Dlaczego ja jestem mafią, a o Panu Durdzie ciężko jest Pani powiedzieć?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 22:10:39 GMT 1
W ogóle to będzie niezłe szambo jak dwóch detektywów nam wyjdzie pewnego dnia - zgaduje ze najwczesniej 4, a najpoźniej 6
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 22:12:45 GMT 1
Ja podejrzewam,że dwóch detektywów może wyjść trochę wcześniej, tak trzeci lub koniec drugiego dnia.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 22:13:02 GMT 1
No mi się nie chciało zmieniać od razu głosu, bo byłem na telefonie. Ja nie miałem żadnego konfliktu z Osiecką. Masz racje, mało to pamietam Mikaela (+ Bekąrt) vs Akwarelista (+ Osiecka) Wiec była nawet z Tobą zapan brat
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 22:15:18 GMT 1
Pikachu było to tak ja( + Marlowe) vs Akwarelista ( + Osiecka).
|
|