|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 9:28:34 GMT 1
Panie Dura, jest Pan naiwny, skoro Pan tak bezrefleksyjnie zazielenił Bękarta, Kmicica i Konsultanta.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 9:30:25 GMT 1
Raczej większość tych, ktorzy przeczytają Pana wpis, przejdzie z tym do porządku dziennego, a to nie jest takie oczywiste, że ta trójka jest niewinna. Proszę być bardziej odpowiedzialnym.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 13, 2020 9:32:27 GMT 1
Zasada wygranej jest prosta, mafia aby wygrać musi doprowadzić do zlinczowania jednej osoby niewinnej więcej niż ich jest. W tym przypadku mamy 5 mafiozów, czyli 6 nieudany lincz miasta kończy się wygraną mafii. Chyba, że ktoś wcześniej odpadnie.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:35:51 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 9:35:51 GMT 1
DOŚWIADCZENIA OSTATNICH EDYCJI POKAZUJĄ TEŻ, ŻE MAFIA CZĘSTO GŁOSUJE SOBIE JAK CHCE, MAJĄC W DUPIE TO CO SIĘ DZIEJE W MIEŚCIE - TU DOSKONALE WPISUJĄ SIĘ POCZYNANIA MARLOWE I MODRICIA
Kurde, to samo chciałem pisać, ale nie chciałem wyjść na tego, który atakuje, bo mnie atakują. W poprzedniej edycji identyczne głosy oddali winny Mieszko oraz winna Życiowa Porażka. Teraz Modric i Marlow się tak skojarzyli.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:37:57 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 9:37:57 GMT 1
Ale przeczytaj ten opis Pikachu. On tam kwalifikuje do mafii wszystkie te osoby, które przerzuciły głos z Ciebie na Kukuczkę, poza Bobo. Przecież to byłoby samobójstwo mafii, gdyby tak postąpiła, nie ma szans, że to się wydarzyło. Dlaczego? Na kandydata zebrało się aż 10 głosów. Na mnie z 7 został 1. Na pewno jakiś miastowy zmienił głos (z matematyki wynika, że przynajmniej jeden), co według mnie było dosyć naturalne, po moim wczorajszym forumingu. Zmiana głosu ze mnie to było miastowe zachowanie. Znalezienie innego kandydata, który umrze zamiast kukuczki - nie. Dlatego pewnie nie cała mafia, ale jakaś część dokonała takiej zmiany głosów, widząc co się dzieje. Dlatego musimy przeanalizować kto i w jaki sposób zmieniał głos ze mnie na kandydata i szukać najlepiej takich, którzy zrobili to bez postu, albo z jakąś tanią asekuracja.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 9:37:58 GMT 1
Marlowe wczoraj mocno atakował Modricia, raczej wykluczone, że obydwaj są z mafii, bo Marlowe wyciągnął temat Chorwata z czapki i nawet na lincz namawiał.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 13, 2020 9:41:20 GMT 1
Gdybym był w mafii z Modriciem to robiłbym dokładnie to samo xD
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 13, 2020 9:41:28 GMT 1
Ale przeczytaj ten opis Pikachu. On tam kwalifikuje do mafii wszystkie te osoby, które przerzuciły głos z Ciebie na Kukuczkę, poza Bobo. Przecież to byłoby samobójstwo mafii, gdyby tak postąpiła, nie ma szans, że to się wydarzyło. Dlaczego? Na kandydata zebrało się aż 10 głosów. Na mnie z 7 został 1. Na pewno jakiś miastowy zmienił głos (z matematyki wynika, że przynajmniej jeden), co według mnie było dosyć naturalne, po moim wczorajszym forumingu. Zmiana głosu ze mnie to było miastowe zachowanie. Znalezienie innego kandydata, który umrze zamiast kukuczki - nie. Dlatego pewnie nie cała mafia, ale jakaś część dokonała takiej zmiany głosów, widząc co się dzieje. Dlatego musimy przeanalizować kto i w jaki sposób zmieniał głos ze mnie na kandydata i szukać najlepiej takich, którzy zrobili to bez postu, albo z jakąś tanią asekuracja. Osobiście powiem,że w między czasie ja, Pikaczu oraz Kukuczka mieliśmy zmienione głosy na Marlowe'a + doliczyć zadeklarowane głosy, to prawdopodobnie mógłby on paść już w pierwszym linczu. Później była szybka akcja z Kandydatem.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:41:36 GMT 1
via mobile
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 9:41:36 GMT 1
Kandydat na Prezydenta RP [10] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy, DJ Bobo, Piękny Marian, Kmicic, Jerzy Kukuczka, Shepard, Agnieszka Osiecka, Mikaela Shiffrin, Pikachu Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Philip Marlowe [2] – Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka Doktor Redzik [1] – Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [1] – Luka Modric Luka Modric [1] – Philip MarloweJEŻELI W MAFII NIE JEST JERZY KUKUCZKA, TO MOIM ZDANIEM NA 99,9% CO NAJMNIEJ JEDEN MAFIOZO KRYJE SIĘ W DWÓJCE LECLERC - SPODERMAN.
DOŚWIADCZENIA OSTATNICH EDYCJI POKAZUJĄ TEŻ, ŻE MAFIA CZĘSTO GŁOSUJE SOBIE JAK CHCE, MAJĄC W DUPIE TO CO SIĘ DZIEJE W MIEŚCIE - TU DOSKONALE WPISUJĄ SIĘ POCZYNANIA MARLOWE I MODRICIA.
UPIERAM SIĘ PRZY marianie i osieckiej
Detektywowi polecam sprawdzać graczy z grona: Szyfrant Zielonka, DJ Bobo, Charles Leclerc, Spoderman.
Staram się na Mariana zwrócić uwagę od samego początku, dziękuję, że pan prezenter się ze mną zgadza.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 9:42:08 GMT 1
Ale przeczytaj ten opis Pikachu. On tam kwalifikuje do mafii wszystkie te osoby, które przerzuciły głos z Ciebie na Kukuczkę, poza Bobo. Przecież to byłoby samobójstwo mafii, gdyby tak postąpiła, nie ma szans, że to się wydarzyło. Dlaczego? Na kandydata zebrało się aż 10 głosów. Na mnie z 7 został 1. Na pewno jakiś miastowy zmienił głos (z matematyki wynika, że przynajmniej jeden), co według mnie było dosyć naturalne, po moim wczorajszym forumingu. Zmiana głosu ze mnie to było miastowe zachowanie. Znalezienie innego kandydata, który umrze zamiast kukuczki - nie. Dlatego pewnie nie cała mafia, ale jakaś część dokonała takiej zmiany głosów, widząc co się dzieje. Dlatego musimy przeanalizować kto i w jaki sposób zmieniał głos ze mnie na kandydata i szukać najlepiej takich, którzy zrobili to bez postu, albo z jakąś tanią asekuracja. Sam jako pierwszy zrobiłem listę tych, którzy przenieśli głos z Ciebie na Kandydata, i zasugerowałem, że jest tam mafia, ale Pikachu wprost twierdzi, że jest tam cała mafia, co jest nieprawdą, bo to byłoby samobójstwo mafii. Tam jest co najmniej jeden mafiozo, i jest to najprawdopodobniej Piękny Marian.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:42:10 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 9:42:10 GMT 1
Marlowe wczoraj mocno atakował Modricia, raczej wykluczone, że obydwaj są z mafii, bo Marlowe wyciągnął temat Chorwata z czapki i nawet na lincz namawiał. Z czapki to nie, bo Modric zasadzil bardzo mafijnego posta i to raczej był wyścig, kto to pierwszy przeczyta i skomentuje. Mógł to zrobić mafioza, bo nawet mafioza powinien mieć pewność, że ktoś to wyłapie. A wówczas Marlow czuł się względnie bezpiecznie.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 13, 2020 9:43:29 GMT 1
Według mnie Marlowe mógł spokojnie walnąć w swojego, kiedy w mieście był duży chaos. Doświadczenie między innymi z dwóch ostatnich edycji uczy mnie,że zawsze w którymś linczu, któryś z mafiozów wali w swojego.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:44:08 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 13, 2020 9:44:08 GMT 1
Osiecka, Pikachu - dlaczego tak wybielacie Shiffrin? Mi się nie podoba głównie ze względów o których pisałem - czworokąt przerzucających głosy z Marlowe na masówkę, ale pytam się teraz o tę bezrefleksyjność w obronie, to jeden z najmniej argumentowanych wyborów wybielających.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:45:23 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 9:45:23 GMT 1
Dlaczego? Na kandydata zebrało się aż 10 głosów. Na mnie z 7 został 1. Na pewno jakiś miastowy zmienił głos (z matematyki wynika, że przynajmniej jeden), co według mnie było dosyć naturalne, po moim wczorajszym forumingu. Zmiana głosu ze mnie to było miastowe zachowanie. Znalezienie innego kandydata, który umrze zamiast kukuczki - nie. Dlatego pewnie nie cała mafia, ale jakaś część dokonała takiej zmiany głosów, widząc co się dzieje. Dlatego musimy przeanalizować kto i w jaki sposób zmieniał głos ze mnie na kandydata i szukać najlepiej takich, którzy zrobili to bez postu, albo z jakąś tanią asekuracja. Osobiście powiem,że w między czasie ja, Pikaczu oraz Kukuczka mieliśmy zmienione głosy na Marlowe'a + doliczyć zadeklarowane głosy, to prawdopodobnie mógłby on paść już w pierwszym linczu. Później była szybka akcja z Kandydatem. No właśnie o tym mówię. Jest 7-7 między mną a kukuczką. Trzech graczy zmienia głosu na marlowe - ma ginąć kukuczka. Mafia zamiast pozwolić zginąć kukuczce, albo dojebać w marlowea - nagle z dupy pojawia się kandydat i ma dziesięć głosów. Całej mafii tam nie ma, ale spokojnie może być i trzech.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:45:52 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 9:45:52 GMT 1
Osiecka, Pikachu - dlaczego tak wybielacie Shiffrin? Mi się nie podoba głównie ze względów o których pisałem - czworokąt przerzucających głosy z Marlowe na masówkę, ale pytam się teraz o tę bezrefleksyjność w obronie, to jeden z najmniej argumentowanych wyborów wybielających. Wybielamy ją za tożsamość i koniec tematu
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:47:05 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 9:47:05 GMT 1
Dlaczego? Na kandydata zebrało się aż 10 głosów. Na mnie z 7 został 1. Na pewno jakiś miastowy zmienił głos (z matematyki wynika, że przynajmniej jeden), co według mnie było dosyć naturalne, po moim wczorajszym forumingu. Zmiana głosu ze mnie to było miastowe zachowanie. Znalezienie innego kandydata, który umrze zamiast kukuczki - nie. Dlatego pewnie nie cała mafia, ale jakaś część dokonała takiej zmiany głosów, widząc co się dzieje. Dlatego musimy przeanalizować kto i w jaki sposób zmieniał głos ze mnie na kandydata i szukać najlepiej takich, którzy zrobili to bez postu, albo z jakąś tanią asekuracja. Sam jako pierwszy zrobiłem listę tych, którzy przenieśli głos z Ciebie na Kandydata, i zasugerowałem, że jest tam mafia, ale Pikachu wprost twierdzi, że jest tam cała mafia, co jest nieprawdą, bo to byłoby samobójstwo mafii. Tam jest co najmniej jeden mafiozo, i jest to najprawdopodobniej Piękny Marian. Zgadzam się
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:47:54 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 13, 2020 9:47:54 GMT 1
I rozumiem, że to jest też motyw, który przyświecał Marlowe?
Czyli punktem wspólnym Redzika, Pikachu, Osieckiej i Marlowe jest wybielenie Shiffrin za tożsamość i nikt tego nie bierze pod uwagę?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:48:51 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 13, 2020 9:48:51 GMT 1
To dla mnie równie dobrze wszyscy mogą być niewinni z tej grupy.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:48:52 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 9:48:52 GMT 1
Punktem wspólnym każdego miastowego, który ma trochę oleju w głowie i zagrał z nami dwie edycje
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 9:52:01 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 9:52:01 GMT 1
To dla mnie równie dobrze wszyscy mogą być niewinni z tej grupy. Mafiozi lubią zgrywać Wujkow Dobra Rada i poświęcać mnóstwo energii w uniewinnianie kogoś, dlatego można to rozpatrywać dwojako.
|
|