|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:16:48 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 10:16:48 GMT 1
Też bym się obsrał jakby sie do mnie taki sznudzian przyjebał Jakbyś miał taki ryj w avatarze, to też byś się bal xD
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 13, 2020 10:17:14 GMT 1
Pokusiłem się o analizę głosowania (głównie jego końcowych 90minut.pl)
GŁOSOWANIE NR 1 Godzina 19:35 Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Pikachu, Konsultant Play, Edward Durda, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc Doktor Redzik [4] – Kmicic, DJ Bobo, Agnieszka Osiecka, Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [2] – Luka Modric, Jerzy Kukuczka Konsultant Play [1] – Statystyczny Miastowy Luka Modric [1] – Philip Marlowe
Shiffrin daje pierwszy głos na Redzika -> spoderman daje pierwszy głos na Kukuczkę -> Marian daje pierwszy głos na Redzika -> Kukuczka ma 7 głosów, Redzik 6 głosów -> Kukuczka zmienia drugi raz głos na Redzika -> Kukuczka ma 7 głosów, Redzik 7 głosów -> w mieście wyskakuje Statystyczny z nagonką na Prezydenta, któremu wtóruje Durda -> Durda zmiania trzeci raz głos na Kandydata -> Statystyczny zmienia drugi raz głos na Kandydata -> Kukuczka ma 6 głosów, Redzik ma 7 głosów, Kandydat 2 głosy -> Szóstybękart daje pierwszy głos na Kukuczkę -> ponownie remis między Kukuczką a Redzikiem -> Pikachu zmienia trzeci raz głos na Marlowe'a -> Mikael Shiffrin zmienia pierwszy raz głos na Marlowe'a -> ponownie remis między Kukuczką a Redzikiem (po 6 głosów) -> Kukuczka zmienia czwarty raz głos na Marlowe'a -> Kukuczka 6 głosów, Redzik 5 głosów, Marlowe 3 głosy, Kandydat 2 głosy -> Marian zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> DJ Bobo zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> Kukuczka 6 głosów, Kandydat 4 głosy, Redzik 3 głosy, Marlowe 3 głosy -> Osiecka zmienia głos na Kandydata -> Shiffrin zmienia drugi raz głos na Kandydata -> Kukuczka 6 głosów, Kandydat 6 głosów -> Sznudzian daje głos na Marlowe -> Shepard daje głos na Kandydata -> Kukuczka zmienia piąty raz głos na Kandydata -> Kandydat 9 głosów, Kukuczka 6 głosów -> Kmicic zmienia pierwszy raz głos na Kandydata -> Szyfrant daje głos na Marlowe'a
Wyniki: Kandydat na Prezydenta RP [10] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy, DJ Bobo, Piękny Marian, Kmicic, Jerzy Kukuczka, Shepard, Agnieszka Osiecka, Mikaela Shiffrin, Pikachu Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Philip Marlowe [2] – Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka Doktor Redzik [1] – Kandydat na Prezydenta RP Austriacki Akwarelista [1] – Luka Modric Luka Modric [1] – Philip Marlowe
1. Zacznę od uznania winy Kukuczki. I to jego dzisiaj proponuję do linczu. Dlaczego? Ponieważ widzę w nim chaotycznego gracza. A co robi chaotyczny gracz? Daje dużo materiału do analizy.
2. Kukuczka jest w mafii. Co dalej? Zastanawia mnie jego zmiana głosu z Redzika na Marlowe'a, kiedy ten pierwszy jest aktualnym rywalem w walce o przeżycie, a ten drugi otrzymał raptem 2 świeże głosy i przynajmniej ja nie miałem wrażenia, że idzie na Phillipa masówka. Śmierdzi mi okrutnie ta zmiana, tym bardziej, że Kukuczka mówił o ratowaniu się za wszelką cenę. Dlaczego zatem zmienił głos z głównego kontrkandydata na Marlowe'a? Może będę nadinterpretować, ale mam wrażenie, że Kukuczka się poddał i chciał wybielić w pewnym sensie Marlowe'a. Wydaje mi się, że wyszedł z założenia (lub dostał takie polecenie) bo przecież miasto pomyśli, po co mafioza głosowałby na mafiozę, kiedy toczy się walka o jego życie. Na samym końcu wyczuł, że uda mu się przeżyć i zmienił głos na Kandydata. Dodatkowo Kukuczka do samego końca czekał ze zmianą głosu z Marlowe'a na Kandydata, mimo iż cały czas śledził sytuację, która była w mieście. o 20:45 dał na Marlowe'a; na Kandydata zmienił o 20:58 3 minuty po kolejnych głosach masówkowych. Generalnie sam chaos. Zupełnie tak, jakby miał rozdwojenie jaźni.
4. Swoje pierwsze i jedyne głosy na sam koniec oddają: Sznudzian na Marlowe, Shepard na Kandydata, Szyfrant na Marlowe'a. O ile Sznudzian dość mocno cisnął w Marlowe'a o tyle Szyfrant dał plusik do wypowiedzi Durdy o masówce na Kandydata. o 21:00 napisał "Dałem na Philipa, bo liczę na remis dwóch mafiozów". Przy oddawaniu głosu widział doskonale, że jego głos niczego nie zmieni i że poleci Kandydat. Skąd zatem to kłamstwo o chęci osiągnięciu remisu.
5. Pamiętając mafijne abecadło, mafia stara się w znacznej części ukryć swoje głosy. Dlaczego? A dlatego, że miasto zazwyczaj większą wagę przywiązuje do kluczowych głosów (to jest naturalne dla ludzkiej psychiki, że takie głosy powodują większą uważność). W tym gronie mamy: Marlowe, Modric, Kandydat, Sznudzian, Szyfrant. Sznudzian miał mocną podkładkę pod swój głos, Kandydat niewinny bezrolny, Modric typowy głos na alibi. Marlowe typowy głos na alibi, Szyfrant ostatni głos tego dnia i kłamstwo w sprawie chęci remisu.
Co moim zdaniem wynika z tego głosowania? 1. Dzisiaj linczujemy Kukuczkę, ewentualnie Marlowe'a 2. Jeśli dziś linczujemy Kukuczkę, to jutro linczujemy Marlowe'a i odwrotnie. 3. Jeśli Kukuczka winny, Marlowe winny, to wówczas moja teoria się zazębia i walimy w Szyfranta. 4. Staram się przychylnie spojrzeć na tych, którzy zmienili głos z Redzika na Kandydata (stawiam na 1 mafiozę, maksymalnie dwójkę). Dlaczego? Ponieważ jestem miastowym i rozumiem dlaczego miastowi mogli pójść na Kandydata w obliczu postów Durdy i Statystycznego. Obrazu tego dodaje również fakt, że moi mocni niewinni (Osiecka i Pikachu) również w tym maczali palce. Jeśli w tym gronie szukałbym mafii, to raczej w tych, którzy zamykali dokonanie tego linczu (ostatni na Kandydata głosowali: Shepard, Kmicic, Kukuczka).
PODSUMOWANKO: DZIŚ WALIMY W KUKUCZKĘ/MARLOWE - PREFERUJĘ KUKUCZKĘ
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 10:17:40 GMT 1
Czyli wiesz, że jestem niewinny? Cieszę się. Jesteś beznadziejnym miastowym, no matter what po której stronie barykady się znajdujesz. Może nie gram super, w sumie nawet na pewno nie gram super, ale nie gram tak źle jak to przedstawia retardzi Pikachu oraz Mikaela oraz mafiozo Konsultant. Sznudzian na pewno nie jest retardem, pytanie czy jest w mafii.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:20:42 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 10:20:42 GMT 1
Kukuczka pisze o Durdzie - Durda sprawia wrażenie bardzo dobrego i miastowego gracza, co prawda jeśli to jakiś ogar to trzeba uważać, bo może nas robić w ch, ale to temat nie na teraz - niby go uniewinnia, ale jeśli to ogar, to może być mafia. A przecież wiadomo, że to ogar.
xD
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 10:22:08 GMT 1
Mikaela, Pikachu, Akwarelista - niewinni. Redzik zaczął grać niewinnie. Szkoda, że 3 osoby z tego grona chcą mnie zabić.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:23:30 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 13, 2020 10:23:30 GMT 1
szostybekart - ale co Ci to przeszkadza, że go uniewinniamy. Jeśli kilku dobrych, miastowych graczy widzi coś, co kogoś uniewinnia, to o tym pisze. To jest normalne. A ja nie rozumiem, dlaczego typ taki, jak szostybekart wchodzi i będzie rozstawiał po kątach mnie, pewnie top3 najbardziej doświadczonych graczy w stawce. Ty uważasz, że stawianie tez opartych na tożsamości jest ultra słabe. Serio? Nie powinniśmy wykorzystywać swojej wiedzy na temat przeszłych edycji danego gracza do oceny jego gry? I śmieszne jest to, że nazywasz to kocopołami. Zaufaj mądrzejszym od siebie i przyjmij, że narciarka jest zielona. No chyba, że jesteś w mafii to możesz nie czytać tego posta xD Mi to przeszkadza, bo widziałem już takie strzały kulą w płot, poza tym wskazuję na koincydencję zbieżności myślenia osób stojących po naprawdę oddalonych od siebie stronach - póki co bez wyciągania wniosków. Ponadto, w tym gronie jest tylko dwóch dobrych graczy i nie jesteś nim Ty. I owszem, nazywam to kocopołami, bo to jedna z niewielu wartości dodanych, które wniosłeś do tej pory, ledwo unikając linczu, masz wkurwiający styl gry, retorykę, a ponadto jesteś często idle, nie ma to wpływu na Twoją mafijności czy nie, jesteś po prostu w tej edycji ultra słabym graczem, więc poprzednie mnie nie interesują w kontekście Twojego doświadczenia, ergo, w strzał odnośnie tożsamości Shiffrin też Ci nie mogę ufać.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 10:23:45 GMT 1
Kurwa, dlaczego Kukuczka i Redzik zaczęli tę edycję tak chujowo?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:23:51 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 10:23:51 GMT 1
Marlowe - czemu akwarelista? Weź dziel się wnioskami, zanim Ci idioci Cię zapierdolą.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 10:24:48 GMT 1
Kukuczka pisze o Durdzie - Durda sprawia wrażenie bardzo dobrego i miastowego gracza, co prawda jeśli to jakiś ogar to trzeba uważać, bo może nas robić w ch, ale to temat nie na teraz - niby go uniewinnia, ale jeśli to ogar, to może być mafia. A przecież wiadomo, że to ogar. xD
Kukuczka, zreflektujesz? xD
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:25:31 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 10:25:31 GMT 1
Ja próbowałem się kreować, ale okazało się, że mam mniej czasu niż myślałem i jest kilka razy więcej postów, więc ta kreacja wyszła turbo karykaturalna
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:28:03 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 10:28:03 GMT 1
szostybekart - ale co Ci to przeszkadza, że go uniewinniamy. Jeśli kilku dobrych, miastowych graczy widzi coś, co kogoś uniewinnia, to o tym pisze. To jest normalne. A ja nie rozumiem, dlaczego typ taki, jak szostybekart wchodzi i będzie rozstawiał po kątach mnie, pewnie top3 najbardziej doświadczonych graczy w stawce. Ty uważasz, że stawianie tez opartych na tożsamości jest ultra słabe. Serio? Nie powinniśmy wykorzystywać swojej wiedzy na temat przeszłych edycji danego gracza do oceny jego gry? I śmieszne jest to, że nazywasz to kocopołami. Zaufaj mądrzejszym od siebie i przyjmij, że narciarka jest zielona. No chyba, że jesteś w mafii to możesz nie czytać tego posta xD Mi to przeszkadza, bo widziałem już takie strzały kulą w płot, poza tym wskazuję na koincydencję zbieżności myślenia osób stojących po naprawdę oddalonych od siebie stronach - póki co bez wyciągania wniosków. Ponadto, w tym gronie jest tylko dwóch dobrych graczy i nie jesteś nim Ty. I owszem, nazywam to kocopołami, bo to jedna z niewielu wartości dodanych, które wniosłeś do tej pory, ledwo unikając linczu, masz wkurwiający styl gry, retorykę, a ponadto jesteś często idle, nie ma to wpływu na Twoją mafijności czy nie, jesteś po prostu w tej edycji ultra słabym graczem, więc poprzednie mnie nie interesują w kontekście Twojego doświadczenia, ergo, w strzał odnośnie tożsamości Shiffrin też Ci nie mogę ufać. Okej, to umówmy się tak. Zostaw ten temat na dwa dni. Zarówno narciarki jak i niepodobającego Ci się Redzika. Wróć do tematu w piątek, a ja gwarantuję Ci, że będziesz myślał inaczej
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 10:28:06 GMT 1
Marlowe - czemu akwarelista? Weź dziel się wnioskami, zanim Ci idioci Cię zapierdolą. Bo napisał wczoraj coś, co ja też chciałem i napisał to tak autentycznie, że czułem, jakbym mówił to wkurwiony ja - to o pracy i studentach-bananach.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 10:28:14 GMT 1
Gra Bękarta przypomina mi Gandię.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 10:28:54 GMT 1
Marlowe - co sądzisz o Marianie?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 10:29:21 GMT 1
Kurwa, dlaczego Kukuczka i Redzik zaczęli tę edycję tak chujowo? A czemu Ty znasz Gigachada, Jesieniarę i Ziębę, a nie znasz Mikaeli?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 10:30:04 GMT 1
Nie mam pojęcia, kim jest Mikaela, do głowy przychodzi mi tylko barman z pierwszej edycji.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 10:33:03 GMT 1
Marlowe - co sądzisz o Marianie? Sądzę, że jest w mafii. Uważam, że dużo widzi, np. nie spodobał mi się jego post z rana o Redziku, gdy szukał powodu, żeby go uniewinnić i napisał to w dziwny dla mnie sposób.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:34:56 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 13, 2020 10:34:56 GMT 1
Mi to przeszkadza, bo widziałem już takie strzały kulą w płot, poza tym wskazuję na koincydencję zbieżności myślenia osób stojących po naprawdę oddalonych od siebie stronach - póki co bez wyciągania wniosków. Ponadto, w tym gronie jest tylko dwóch dobrych graczy i nie jesteś nim Ty. I owszem, nazywam to kocopołami, bo to jedna z niewielu wartości dodanych, które wniosłeś do tej pory, ledwo unikając linczu, masz wkurwiający styl gry, retorykę, a ponadto jesteś często idle, nie ma to wpływu na Twoją mafijności czy nie, jesteś po prostu w tej edycji ultra słabym graczem, więc poprzednie mnie nie interesują w kontekście Twojego doświadczenia, ergo, w strzał odnośnie tożsamości Shiffrin też Ci nie mogę ufać. Okej, to umówmy się tak. Zostaw ten temat na dwa dni. Zarówno narciarki jak i niepodobającego Ci się Redzika. Wróć do tematu w piątek, a ja gwarantuję Ci, że będziesz myślał inaczej Ale ja tylko grzecznie poprosiłem Osiecką i Pikachu o uzasadnienie, a Ty rozumiem zadziałałeś jako ich trybun?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 10:35:08 GMT 1
Marlowe, jesteś gotów zrobić masówkę dzisiaj na Marianie?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 10:35:55 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 10:35:55 GMT 1
Okej, to umówmy się tak. Zostaw ten temat na dwa dni. Zarówno narciarki jak i niepodobającego Ci się Redzika. Wróć do tematu w piątek, a ja gwarantuję Ci, że będziesz myślał inaczej Ale ja tylko grzecznie poprosiłem Osiecką i Pikachu o uzasadnienie, a Ty rozumiem zadziałałeś jako ich trybun? Jako przyszły lider miasta
|
|