|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 11:39:56 GMT 1
Czytałem i w momencie czytania przyjąłem do wiadomości, choć dalej bardziej zgadzałem się z Durdą w tym aspekcie. Natomiast jak wyszło, że jesteś osobą, która grała/śledziła 2 ostatnie edycje to przestało mi się to dodawać.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 11:40:00 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 13, 2020 11:40:00 GMT 1
Nie no, Statystyczny Miastowy to był bardzo ogarnięty gracz. I tak, opieram to wszystko na tym, że oskarżał Kandydata, ale nie ma znaczenia, że to była pomyłka, bo zwracał uwagę na dobre rzeczy. Mafia na pewno myśli, że to bardzo ogarnięty gracz i dlatego go zamordowała. Ale on był beznadziejny, bardzo słaby.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:42:44 GMT 1
W ogóle mam wrażenie, że przy takim a nie innym regulaminie, który jest przede wszystkim nowy dla wszystkich, więc jeszcze ciężko stwierdzić, jaka taktyka jest najlepsza długofalowo, część mafiozów będzie sobie przemykać obok gry, a reszta będzie dążyć do linczowania niewinnych. Mord codziennie sprawia, że tempo będzie szybkie i naprawdę mafia może chcieć to wygrać w 6 linczach. Zwłaszcza, że 1 już był, a dziś pewnie czeka nas drugi (na mnie). Zostaną 4 i będzie coraz bardziej nerwowo z każdym dniem. I potem nie będzie już czasu na sprawdzenie glonów takich jak Modric, Spoderman, czy Shephard albo glonujących ogarów (Szyfrant, Leclerc).
Zauważyłem też, że w mieście ewidentnie brakuje graczy, którzy by grę uporządkowali, takich liderów miasta jak Freeman czy Pawlak w zeszłej edychi, ewentualnie House 2 edycje temu. To sugeruje, że mafia jest mocna i po prostu gracze, którzy mogliby się tego zadania podjąć są w mafii.
Ale Ty wiesz, że jak mafia idzie w glonowanie, czyli nawet nie podejmuje rękawicy grania, to przegrać z taką mafią to jak wygrać? Zapisujemy sie do mafii by sobie w nią pograć, a nie wygrać za wszelką cenę. Bo tak to strata czasu i zero zabawy w zabawie.
Jeżeli jakaś grupa gagatków w mafii sobie nagle stwierdiz, że masowo pod-glonuje i nawet nie będzie grała, to już gra jest popsuta od samego poczatku.
Bo nawet przy założeniu tego co mówisz, a takie posty wykwitają w kązdej edycji, to co może zrobić miasto w kontr-reakcji? Zabijać glony od samego poczatku za same glonowanie, a mafia się co najwyżej będzie cieszyła, zreszą, tak jak było z Prezydentem.
tylko ze zabijanie za glonowaine też nie dodaje nic do gry,
Jedynym rozwiązaniem byłoby, jakby każy głosował losowo przez pierwsze 4 dni (tak by mafia nic nie wykreowała), 5 dnia się możę odpalić detektyw i wtedy możemy zacząć grać.
Tylko że to słabe jest, wiec trzeba wierzyć ze mafia gra w grę, do której się zapisała
Ja wiem że na naszym słodkim forum od 20 lat panuje przekonaine "JESTEM ZAJEBISTY JAKO NIEWINNY I SIE KRYSTALIZUJE W 24h (vide Konsultant i Redzik), A JAK WYLOSUJE MNIE JAKO MAFIE TO NAWET NIE BĘDE SIE STARAŁ BO PŁAKU PŁAKU BO NIE UMIEM".
Ja takimi ludźmi gardzę i będę nimi gardził też w podsumowaniu
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:42:53 GMT 1
no niestety był, a ta cała jego pewność siebie i brak chęci wejścia w jakąkolwiek dyskusję, lecz jedynie wkurwianie zadawaniem ciągłych pytań, z których nie raczył nawet wyciągnąć jednego konkretu sprawiło, że miałem go za winnego.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:44:32 GMT 1
całe szczęście podsumowanie dopiero za rok, jeśli w ogóle xD
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 11:44:48 GMT 1
Konsultant, miałeś go za winnego, dlatego że Cię oskarżył. Nie rób sobie jaj i przestań się obrażać.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:45:36 GMT 1
o, jest i moje ulubione przypierdolenie się Osieckiej. zmień płytę, kobito. dlaczego NIGDY nie oskarżyłem Pikachu w takim razie?
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 11:46:28 GMT 1
Bo Pikachu jak oskarża, to nie obraża.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:46:58 GMT 1
szóstegobombelka też nie miałem najpierw wśród winnych, tylko w szarej strefie, a on od początku głównie optował za mną i Kukuczką.
TAK, ZAPOMNIAŁEM DODAĆ KUKUCZKĘ ODNOŚNIE TWOICH TYPÓW, ALEŻ SIĘ WJEBAŁEM
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 11:48:52 GMT 1
Jeśli jesteś z miasta, odłóż swoje antypatie i zacznij grać normalnie, Doktor Redzik już ostrzegał przed emocjonalnym spamem.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 11:49:03 GMT 1
szóśtybombelek dobre, zapamiętam
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:49:38 GMT 1
Bo Pikachu jak oskarża, to nie obraża. aż sobie to wydrukuję i powieszę na ścianie, bo większego steku bzdur na ilość słów dotychczas nie widziałem. jakby Statystyczny w którymkolwiek momencie obrażał, on zwyczajnie cwaniakował cały czas i podszczypywał bez konkretnego celu i wyników.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 11:49:48 GMT 1
Co myślicie o Osieckiej? Winna/niewinna?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:51:53 GMT 1
na śmietnik z nią poucza Konsultanta jeszcze kłamiąc, a sama robi podbudówkę na masówkę odchodzącą od Marlowa Wiadomo ze zazielenie Marlowa jej pomaga bardziej niz Mikhaeli, ale to i tak dopiero stanie się istotne o 22
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 11:53:01 GMT 1
Poza tym, pyta o rzeczy, o które miastowy nie pyta
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 11:53:11 GMT 1
no winna, winna, już to wyjaśniłem w mojej analizie.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:53:57 GMT 1
I w ogóle ta jej "Przyjebka" o moj podpis to jakieś złoto
Robi się za autorytet a nawetnie umie rozpoznać gdzie ktoś robi celowy derping
|
|
|