Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:55:18 GMT 1
To co, nakurwiamy dzisiaj w osiecką?
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 11:56:10 GMT 1
Oj Pika, Pika, daj się innym wypowiedzieć. Ja uważam, że taki twist, to wcale nie musi być zły pomysł
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:56:31 GMT 1
Czekam aż Sznudzian zacznie podnosić ciężary z Osiecką, bo poki co calkowicie ją ignoruje
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 11:57:50 GMT 1
Oj Pika, Pika, daj się innym wypowiedzieć. Ja uważam, że taki twist, to wcale nie musi być zły pomysł No przecież właśnie teraz czekam, nie powiedzialem co uważam, spójrz na słodkiego Pikę, podnosi palec i się zastanawia!
No nic, to spróbujmy OSIECKA NA ŚWIECZNIK?czy jak to tam gadają Syjończycy
|
|
|
Post by Kmicic on May 13, 2020 12:03:36 GMT 1
A może Piękny Marian?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:05:28 GMT 1
Piękny Marian od rana jest grillowany i od rana wszyscy aktywnie grający mają go za mniej lub bardziej winnego, tak dla wyjaśnienia , przynajmniej tyle wyczytał Pikaczu gdy nie pisał przez kilka stron
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:08:16 GMT 1
Ty to Kmicic powiedz czemu na 2 minuty przed linczem bez aktywności w mieście zmieniłeś głos na Prezydenta
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:09:19 GMT 1
na śmietnik z nią poucza Konsultanta jeszcze kłamiąc, a sama robi podbudówkę na masówkę odchodzącą od Marlowa Wiadomo ze zazielenie Marlowa jej pomaga bardziej niz Mikhaeli, ale to i tak dopiero stanie się istotne o 22 Biorąc pod uwagę, że jestem niewinny, to odchodzenie ode mnie jest chwalebne, a Twoje podejście "Zajebmy Marlowa, winny czy nie, nieważne co dziś zagra trzeba go zapierdolić" to jedno z najbardziej spierdolonych rzeczy, jakie przeczytałem we wszystkich edycjach.
PS. Moje zazielenienie się nie zmienia statusu Mikaeli. Ona jest niewinna niezależnie od wszystkiego. Poza tym pisałeś, że jak ja zielony, to trzeba zajebać Agnieszkę, nieprawdaż?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 12:11:54 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 13, 2020 12:11:54 GMT 1
Piękny Marian od rana jest grillowany i od rana wszyscy aktywnie grający mają go za mniej lub bardziej winnego, tak dla wyjaśnienia , przynajmniej tyle wyczytał Pikaczu gdy nie pisał przez kilka stron przeleciałem pobieżnie. Nie podoba mi się timing w jakim zmienia swoj typy. Wpadło mi też w oko, że gość starał się swoje typy owinąć w dłuższe posty a przy zmianie na kandydata po prostu stwierdził, chuj lecimy w jaruzela. Po prostu mi się nie podoba.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:11:58 GMT 1
1. Napisalem że "zajebać" Kukuczkę, po Tobie niewinnym, a nie Osiecką 2. Jeżeli Ty i Kukuczka okażeci się nieiwnni, to miała wejść na Świecznik Osiecka, ale nawet nie pisalem wprost by na nią glosować 3. Równie dobrze może wejść na Świecznik dzisiaj, na co nawet z checią przyklaskuje już dzisiaj (patrz wyżej) Marlow, try harder
Nawet sam siebie zacytować mogę
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 12:13:58 GMT 1
Hej, dzisiaj jestem bardzo zajęty w pracy i po pracy.
Także sorry Pikachu, ale nie podrzucę mapki ;p Ale w piątki nie pracuję ze względu na redukcję czasu pracy spowodowanym COVID, także w czwartek po 16 będę bardziej aktywny.
Ten firmowy laptop ma jakieś dziwne akcje jak probuje robic niektore polskie znaki ;/
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 12:14:18 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 13, 2020 12:14:18 GMT 1
Ty to Kmicic powiedz czemu na 2 minuty przed linczem bez aktywności w mieście zmieniłeś głos na Prezydenta zasialiscie w mojej głowie wątpliwosci i poszedłem jak ta owca za stadem. Poza tym nie odnajduje się w tych nowych zasadach. Zbyt wiele znaczenia ma chaos i obecność przy linczu.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 12:15:11 GMT 1
Osiecka pod ostrzałem to i od razu się do nory schowała xD
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:15:31 GMT 1
Osiecka pod ostrzałem to i od razu się do nory schowała xD i ją kolega Marlow broni xD
|
|
|
Post by Luka Modrić on May 13, 2020 12:17:02 GMT 1
Cholera, przyznaję się bez bicia, że trochę przerasta mnie ta edycja. Nie sądziłem, że będziecie pisać aż tyle. Staram się być ze wszystkim na bieżąco, ale tego pojawia się tak dużo, że co chwila mam zaległości. Jak chcę się odnieść do czegoś, to zaraz okazuje się, że mam kolejne 15-20 stron, na których znajdują się bardziej aktualne tematy. To nie jest tak, że się ukrywam, po prostu staram się być na bieżąco, ale nie potrafię ogarnąć takiego ogromu treści. Nie chciałbym być totalną amebą, więc widzę siebie w takiej roli: co jakiś czas podrzucę po 4-5 wniosków wskażę na jakieś ciekawe zależności czy dziwne sojusze. Wiem, że to mało i sam denerwowałbym się na takiego gracza, więc proszę o wybaczenie. Chciałbym pomóc i chyba tylko tyle jestem w stanie zrobić.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania do mnie, to postaram się odpowiedzieć.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 13, 2020 12:17:11 GMT 1
Imo nie podoba mi się jeszcze to,że Osiecka podawała dziś pomocną dłoń Marlowowi, by zrobić masówkę na Marianie.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 12:17:42 GMT 1
Zdublowało mi wiadomość ;/
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 12:18:30 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 12:18:30 GMT 1
Oficjalnie bronię Modricia
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 13, 2020 12:19:13 GMT 1
Ten post Modricia brzmi miastowo.
|
|
|
Post by szostybekart on May 13, 2020 12:19:17 GMT 1
Zgadzam się oczywiście z tymi uwagami Sznudziana dotyczącymi Szóstego Bękarta. Na początku uprawiał schizofazję, zrzuciłem to na karb kreacji, bo trochę to zmienił, ale wciąż pisze bez żadnego ładu i składu, choć ma potencjał. Do tego ciągnie ten wątek uniwinnienia Shiffrin, co mi przypomina strategię gry Gandii. Twoje argumenty: May 13, 2020 12:37:47 GMT 2 Agnieszka Osiecka said:
Mój proces myślenia w sprawie uniewinnienia Shiffrin bardzo dobrze przedstawił Jurek Kukuczka. Zachęcam do przeczytania.
mafiacorner.boards.net/post/7986/thread
Idąc dalej, moje argumenty: mafiacorner.boards.net/post/8491/threadmafiacorner.boards.net/post/8494/threadmafiacorner.boards.net/post/8558/threadmafiacorner.boards.net/post/8563/threadmafiacorner.boards.net/post/8565/threadmafiacorner.boards.net/post/8570/threadDla gro osób, główną podstawą jest tożsamość, przy czym sama Shiffrin atakuje z tego powodu tylko Marlowe. Jak padnę niewinny to Ci się zmieni, tak jak zmieniło Ci się ze Szpakowskim, gdy padł Karius. Sory memory,ale nie powołuj już się na tożsamość, to tylko tym cały czas szastasz koło mnie.
Zwyczajnie mi to nie gra, nie wiem kim jest Shiffrin, nie grałem z Wami, drążyłem, niektórych zaczęło to bardzo boleć, co zastanowiło mnie jeszcze bardziej. Nie wskazałem jednak w żadnym momencie, że jest moją podejrzaną, jak to stwierdził największy szkodnik na forum, Konsultant. Konsultant, Shiffrin, Redzik - to są podejrzani bękarta. IKS DE, trzymajcie mnie Wręcz przeciwnie, opierając się na błędnych przesłankach Marlowe-dobrygracz-możerolny, miałem Shiffrin w niewinnych przy mojej pierwszej liście, razem z Marlowe. Bękart, możesz zagłosowac na tego kogo najbardziej oskarżasz? Pikaczu chciałby sprawdzić kogo teraz obwiniasz najbardziej a zamiast spojrzec w wątek musi przeczesywać twoje posty masowo Pika pika płaku płaku ja już powiedziałem czym się kieruje przy pierwszym głosowaniu i co musi się wydarzyć żebym się tym przestał kierować, póki co się nie wydarzyło, więc jak uważam Cię za ultraniewinnego, tak prośby w ten deseń powodują że zaczynam myśleć, że możesz mieć jakiś interes w większej kontroli głosowania - a to akurat przymiot wyłącznie mafii nie podoba mi się zbyt łatwe odpuszczenie Kukuczki i Konsultanta, ale nadal jestem bliżej twierdzenia że ich można brać w pakiecie, więc rozumiem racjonalność na ten moment Akwarelista nie gra zbyt dobrze, nie podobała mi się ta czwörka wskazanych, żeby po prostu kogoś wskazać, nie przepadam też za nim, bo nie wnosi wartości dodanej, ale mamy jeszcze trochę czasu nie oskarżam nikogo wprost, już pisałem dlaczego, to co myślę o paru wymienionych przeze mnie to bardziej soft i szukanie słabego ogniwa mogę ewentualnie wskazać kogo na pewno bym nie odstrzelił, drążąc bardziej ewentualnie w midgame (stan faktyczny na dokładny moment pisania tego posta): Marlowe Mickaela Osiecka jeśli potrzebujesz jakichś postów to służę pomocą, jak dla Marlowe'a - ja pamiętam każdy Marlowe jest w tym momencie moim podejrzanym, zmienił retorykę, zmienił styl pisania postów, zmniejszył agresję. Dużo głosów z niego zeszło na Kandydata, błądzić jest rzeczą ludzką, wskazywałem jasno, na moment stanu faktycznego pisania tamtych wniosków. Nie podobasz mi się Ty i nie podobałeś od samego początku, żałuję, że w ogóle tracę czas na dyskusję, bo Twoja retoryka opiera się na: a) rzucaniu losowymi nickami; b) stworzeniu całego składu mafii i niewinnych po półtorej dnia rozgrywki; c) zalewie szamba przez pierwszy dzień (uspokoiłeś się odrobinę, stąd miłe słowa w Twoją stronę nt. ogarnięcia się gamingowo, rel poniżej:) [...] Gamingowo już się Konsultant trochę ogarnął, te posty w końcu mają jakąś wartość, ale uważam że w kwestii wyboru następnego linczu powinniśmy wrócić do korzeni i jutro któryś z panów na K. [...] fajnie się ogarnąłem wczoraj gamingowo, ale jednak lepiej mnie wyjebać, bo lepiej wrócić do korzeni xD. argumentum ad bo tak. d) last but not least - Twoja gra opiera się na atakowaniu ludzi, którzy atakują Ciebie, nie ma w tym żadnego motywu przewodniego, nie ma sensu, nie ma ładu, nie ma składu. Pisałem, że chaos is a ladder, chciałem i nadal chcę bić w Kukuczkę, chcę również bić w Ciebie, w dowolnej kolejności. Uratowałeś się, bo inni się wczoraj wystawili, natomiast nie podoba mi się takie nagłe odejście od Twojego tematu, szczególnie w kontekście poniższych postów: strzelam, że kandydat niewinny, ładnie namieszaliście, same kiełbie we łbie ciekawe, jakie powiązania da śmierć Kandydata, IKS DE Dało takie powiązanie, że napierdalałeś w Statystycznego, który chwilę później zginął. Kukuczka, Statystyczny, Pikachu, Osiecka, Marlowe oto cała mafia pozdrawiam upierdolcie mnie już w tym mordzie, bo mam dość Przecież to jest taki victimshaming, że głowa mała, nie wnosisz żadnej wartości merytorycznej, nie jesteś konsekwentny, nie wczytujesz się w rozgrywkę. Koronny argument za Twoim pozostaniem pt. 'nie odwalajmy aktywnych graczy' jest już bezsensu, bo nie wniesiesz niczego do gry ani na krótszą, ani na dłuższą metę. Więc tak, jesteś w mojej topce, jesteś tuż obok Kukuczki i jesteście siebie warci. Odpowiadając pozostałym: Pracuję w korporacji, nie używam laptopa służbowego w trakcie pracy do gry w mafię, jestem cały czas na komórce. Moje dotychczasowe wnioski: 1. Zbyt łatwo odpuszczony temat Konsultanta; 2. Kukuczka i cały jego sposób gry, wymienianie trzydziestu nicków będąc pod ostrzałem, nagła masówka w momencie, gdy brakowało kilkunastu minut, żeby go zabić; 3. Kreacja w kreacji Marlowe której nikt nie podchwycił, ręczenie za Shiffrin z lekkim detektywowym bodiczkiem: 4. Zbieżność osób zmieniających głosy z Marlowe na Kandydata, mimo wcześniejszego gorącego optowania za Kukuczką i Marlowe; 5. Zbieżność opinii nt. Shiffrin osób stojących po różnych stronach barykady; W żaden sposób nie kwestionuje winności bądź niewinność Shiffrin, skladam zwykle zapytanie prejudycjalne żeby zrozumieć koneksje między kilkoma osobami, a także mieć jakąś podstawę, nie ma tutaj nic dziwnego. Nie rozumiem dlaczego parę osób może stwierdzić 'ten jest niewinny' i przechodzi to zupełnie bez echa. Ale u kogo Ty widzisz zbieżność opinii dotyczącej Mikaeli? U mnie i u kogo? I tak, dla stałych bywalców napisanie, że Mikaela jest niewinna to coś, nad czym przechodzi się do porządku dziennego. Wyjaśniałem już, Redzik, Marlowe, Osiecka idą w stronę wybielania Shiffrin pod kątem tożsamości, stąd i mój running gag. Shiffrin rano, podczas golenia, spogląda w swoje odbicie w lustrze. – Shiffrin – pomyślała Shiffrin. – Shiffrin – pomyślało lustro, Marlowe, Osiecka, Pikachu, Redzik. Nie mam wiedzy na ten temat, nie znam powodów, dopytywałem o nie, jeżeli dla większości osób to jest okej i tak się tutaj gra, dostosuję się. Uważam jednak, że skoro osoby po dwóch stronach barykady mają taki punkt wspólny, to coś jednak - na logikę - je łączy. Kończę ten temat póki co, zgodnie z prośbą Redzika, skoro jest za dwa dni w stanie wytłumaczyć co i jak, to dla mnie jest bardziej niż satysfakcjonujące.
|
|