Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:21:39 GMT 1
Kmicic nie ogarnia zasad (wow, jedno glosowanie więcej) Szyfrant nie ma czasu Spoder-man raczej bez nadziei w narodzie Charles Leblacn sobie będzie za kotarą mafijną obserwowal co się dzieje Shepard-Troll Pikachu idzie
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:22:52 GMT 1
W ogóle uważam, że w parze Osiecka-Marian jest maksymalnie jedna mafia (a z gry nie podobają mi się oboje). Bazuję na podstawie tego, jak Osiecka mnie podpytywała o to, czy chcę zrobić masówkę na Marianie. Jeśli Osiecka jest winna i faktycznie będzie dziś zmieniać kierunek ze mnie na Mariana, to Marian będzie niewinny i po linczu na nim będzie "Hurr, durr, Marlowe mafijny chuj się podczepił pod Mariana, to kolejny gwóźdź do jego trumny, jutro już na pewno on leci." i w ten sposób w 3 dni padnie 3 niewinnych.
Z kolei jeśli Osiecka jest niewinna, to pewnie ma mnie za spalonego mafiozę i ciągnęła mnie za język. W takim układzie Marian jest winny albo i nie (z gry winny) a Osiecka niewinna.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:26:45 GMT 1
nie podoba mi się zbyt łatwe odpuszczenie Kukuczki i Konsultanta, ale nadal jestem bliżej twierdzenia że ich można brać w pakiecie, więc rozumiem racjonalność na ten moment Akwarelista nie gra zbyt dobrze, nie podobała mi się ta czwörka wskazanych, żeby po prostu kogoś wskazać, nie przepadam też za nim, bo nie wnosi wartości dodanej, ale mamy jeszcze trochę czasu nie oskarżam nikogo wprost, już pisałem dlaczego, to co myślę o paru wymienionych przeze mnie to bardziej soft i szukanie słabego ogniwa mogę ewentualnie wskazać kogo na pewno bym nie odstrzelił, drążąc bardziej ewentualnie w midgame (stan faktyczny na dokładny moment pisania tego posta): Marlowe Mickaela Osiecka jeśli potrzebujesz jakichś postów to służę pomocą, jak dla Marlowe'a - ja pamiętam każdy Marlowe jest w tym momencie moim podejrzanym, zmienił retorykę, zmienił styl pisania postów, zmniejszył agresję. Dużo głosów z niego zeszło na Kandydata, błądzić jest rzeczą ludzką, wskazywałem jasno, na moment stanu faktycznego pisania tamtych wniosków. Nie podobasz mi się Ty i nie podobałeś od samego początku, żałuję, że w ogóle tracę czas na dyskusję, bo Twoja retoryka opiera się na: a) rzucaniu losowymi nickami; b) stworzeniu całego składu mafii i niewinnych po półtorej dnia rozgrywki; c) zalewie szamba przez pierwszy dzień (uspokoiłeś się odrobinę, stąd miłe słowa w Twoją stronę nt. ogarnięcia się gamingowo, rel poniżej:) fajnie się ogarnąłem wczoraj gamingowo, ale jednak lepiej mnie wyjebać, bo lepiej wrócić do korzeni xD. argumentum ad bo tak. d) last but not least - Twoja gra opiera się na atakowaniu ludzi, którzy atakują Ciebie, nie ma w tym żadnego motywu przewodniego, nie ma sensu, nie ma ładu, nie ma składu. Pisałem, że chaos is a ladder, chciałem i nadal chcę bić w Kukuczkę, chcę również bić w Ciebie, w dowolnej kolejności. Uratowałeś się, bo inni się wczoraj wystawili, natomiast nie podoba mi się takie nagłe odejście od Twojego tematu, szczególnie w kontekście poniższych postów: strzelam, że kandydat niewinny, ładnie namieszaliście, same kiełbie we łbie ciekawe, jakie powiązania da śmierć Kandydata, IKS DE Dało takie powiązanie, że napierdalałeś w Statystycznego, który chwilę później zginął. Kukuczka, Statystyczny, Pikachu, Osiecka, Marlowe oto cała mafia pozdrawiam upierdolcie mnie już w tym mordzie, bo mam dość Przecież to jest taki victimshaming, że głowa mała, nie wnosisz żadnej wartości merytorycznej, nie jesteś konsekwentny, nie wczytujesz się w rozgrywkę. Koronny argument za Twoim pozostaniem pt. 'nie odwalajmy aktywnych graczy' jest już bezsensu, bo nie wniesiesz niczego do gry ani na krótszą, ani na dłuższą metę. Więc tak, jesteś w mojej topce, jesteś tuż obok Kukuczki i jesteście siebie warci. Odpowiadając pozostałym: Ale u kogo Ty widzisz zbieżność opinii dotyczącej Mikaeli? U mnie i u kogo? I tak, dla stałych bywalców napisanie, że Mikaela jest niewinna to coś, nad czym przechodzi się do porządku dziennego. Wyjaśniałem już, Redzik, Marlowe, Osiecka idą w stronę wybielania Shiffrin pod kątem tożsamości, stąd i mój running gag. Shiffrin rano, podczas golenia, spogląda w swoje odbicie w lustrze. – Shiffrin – pomyślała Shiffrin. – Shiffrin – pomyślało lustro, Marlowe, Osiecka, Pikachu, Redzik. Nie mam wiedzy na ten temat, nie znam powodów, dopytywałem o nie, jeżeli dla większości osób to jest okej i tak się tutaj gra, dostosuję się. Uważam jednak, że skoro osoby po dwóch stronach barykady mają taki punkt wspólny, to coś jednak - na logikę - je łączy. Kończę ten temat póki co, zgodnie z prośbą Redzika, skoro jest za dwa dni w stanie wytłumaczyć co i jak, to dla mnie jest bardziej niż satysfakcjonujące. [/quote] szkoda tylko, ze dokładnie wyjaśniłem, co mną kierowało w tamtym momencie i jak debilne byłoby kopanie pod siebie dołka w takim momencie, gdy moja sytuacja była już względnie dobra i ustabilizowana.
i skończcie już pierdolić z tym "argumentem", że atakuję tylko tych, którzy mnie zaatakowali, bo raz, że atakuję tych, których mam za mafię i dokładnie wyjaśniam, dlaczego mam ich za mafię, a dwa, że kurwa od pierwszego dnia atakuje mnie większość graczy, więc ten zjebany argument możecie podawać do usranej śmierci, ale waszej, mafiuszki.zmieniłem czcionkę, bo wciąż mam problem z cytowaniem, trochę wstyd
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:30:42 GMT 1
Hej, dzisiaj jestem bardzo zajęty w pracy i po pracy. Także sorry Pikachu, ale nie podrzucę mapki ;p Ale w piątki nie pracuję ze względu na redukcję czasu pracy spowodowanym COVID, także w czwartek po 16 będę bardziej aktywny. Ten firmowy laptop ma jakieś dziwne akcje jak probuje robic niektore polskie znaki ;/ Mam tak samo, jak wciskam "ć", to wysyła mi posta.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:31:14 GMT 1
Cholera, przyznaję się bez bicia, że trochę przerasta mnie ta edycja. Nie sądziłem, że będziecie pisać aż tyle. Staram się być ze wszystkim na bieżąco, ale tego pojawia się tak dużo, że co chwila mam zaległości. Jak chcę się odnieść do czegoś, to zaraz okazuje się, że mam kolejne 15-20 stron, na których znajdują się bardziej aktualne tematy. To nie jest tak, że się ukrywam, po prostu staram się być na bieżąco, ale nie potrafię ogarnąć takiego ogromu treści. Nie chciałbym być totalną amebą, więc widzę siebie w takiej roli: co jakiś czas podrzucę po 4-5 wniosków wskażę na jakieś ciekawe zależności czy dziwne sojusze. Wiem, że to mało i sam denerwowałbym się na takiego gracza, więc proszę o wybaczenie. Chciałbym pomóc i chyba tylko tyle jestem w stanie zrobić. Jeśli ktoś ma jakieś pytania do mnie, to postaram się odpowiedzieć. Zanim pójdę:
to podawaj swoje stare nie-aktualne wnioski i komentarze
To nawet nie musi mieć dużo sensu, bo tylko udowodnisz swoją niewinność w ten sposób - mówiąc co ci lezy na seruduchu
No chyba że wszystko musisz mieć logicznie przyklepane na mafijnym?
Dla przykładu:
Akwarelista wlasnie odnosząc się na stare posty i mając za przeproszeniem w pi... aktualne - się bardzo ładnie wybielil
Bo to co robisz jest cóż, takie, Szyfrantowe "Mam rozpisane obozy, ale nie podam, chyba że skończę mozaike sykstyńską" xD
Pikachu jest za tym, by dawać wszystko co się ma i Pikachu ma nadzieje, że wszyscy to popierają
Szalom!
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:34:52 GMT 1
Osiecka pod ostrzałem to i od razu się do nory schowała xD i ją kolega Marlow broni xD Przecież ja bym ją z przyjemnością dziś powiesił, co Ty pierdolisz?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:37:25 GMT 1
w dodatku nigdy nie podawałem argumentu, by nie linczować aktywnych, jedynie wklejałem post tego Statystycznego zjeba, który to sugerował na początek, a sam się do mnie dopierdalał, pajac jeden.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:38:17 GMT 1
jeszcze żaden miastowy mnie tak nie striggerował w tej grze
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:38:45 GMT 1
jeszcze żaden miastowy mnie tak nie striggerował w tej grze to zmień podpis w koncu i przestań obrażać słodkiego Pikachu, skoro ktoś Cię bardziej striggerował
: (
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:39:30 GMT 1
dopiero jak zmyjesz z siebie wczorajszą hańbę
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:41:58 GMT 1
w dodatku nigdy nie podawałem argumentu, by nie linczować aktywnych, jedynie wklejałem post tego Statystycznego zjeba, który to sugerował na początek, a sam się do mnie dopierdalał, pajac jeden. Dla mnie ta cała wulgarność i agresja Konsultanta jest przerysowana i na pokaz. Zupełnie mi się nie skleja to, co pisze z wydarzeniami w grze. Statystyczny poleciał w mordzie, dzięki czemu nie poleciał ktoś inny, może rolny, a Konsultant go wyzywa. Nie rozumiem pobudek.
Do tego kilka innych rzeczy jest przerysowane - ignorowanie postów Kukuczki, to darcie japy przy linczu, że Jaruzel niewinny, zaspamowanie tematu z grą w nocy pierwszego dnia.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:43:01 GMT 1
A Modric faktycznie może być niewinny, ale fajnie by było, gdyby na parę pytań odpowiedział.
1. Czemu oddałeś wczoraj taki a nie inny głos? 2. Czemu zniknąłeś po kilku oskarżeniach? 3 Na kogo dziś zagłosujesz?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:44:35 GMT 1
ć? xD
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:45:18 GMT 1
wszystko by się udało, gdyby nie to wścibskie "ć"!
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:46:58 GMT 1
ignorowanie postów wkurwiającego martwego mafiozy, którego shitposting zasrywa całą rozgrywkę i jest obecnie bez najmniejszego znaczenia, bo wszystko można odczytywać wielorako, co jest jedynie stratą czasu na szukanie pozostałej mafii uznaję za jedyne słuszne i rigczowe rozwiązanie. kropka
|
|
|
Post by szostybekart on May 13, 2020 12:47:17 GMT 1
w dodatku nigdy nie podawałem argumentu, by nie linczować aktywnych, jedynie wklejałem post tego Statystycznego zjeba, który to sugerował na początek, a sam się do mnie dopierdalał, pajac jeden. Zacznij czytać ze zrozumieniem, proszę. "Przecież to jest taki victimshaming, że głowa mała, nie wnosisz żadnej wartości merytorycznej, nie jesteś konsekwentny, nie wczytujesz się w rozgrywkę. Koronny argument za Twoim pozostaniem pt. 'nie odwalajmy aktywnych graczy' jest już bezsensu, bo nie wniesiesz niczego do gry ani na krótszą, ani na dłuższą metę." Powyższe moje, jesteś w stanie wskazać, gdzie zostało napisane, że to Twój argument? Odwoływałem się do poniższego przede wszystkim: mafiacorner.boards.net/post/7318/threadTrochę inną linię obierał Pikachu: mafiacorner.boards.net/post/7112/threadKonsultancie, masz gorącą głowę, triggerujesz się jak ktoś Cię wskazuje, nie jesteś w stanie grać racjonalnie, robisz krecią robotę. No matter what jak to się skończy, jesteś najgorszym miastowym w tej rozgrywce i utrzymujesz ten poziom od samego początku. Jedyne co Cię ratuje w moich oczach na chwilę obecną, to fakt, że Twoja śmierć nie da praktycznie żadnych jasnych powiązań, bo ślizgasz się jak gówno.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 12:47:49 GMT 1
ignorowanie postów wkurwiającego martwego mafiozy, którego shitposting zasrywa całą rozgrywkę i jest obecnie bez najmniejszego znaczenia, bo wszystko można odczytywać wielorako, co jest jedynie stratą czasu na szukanie pozostałej mafii uznaję za jedyne słuszne i rigczowe rozwiązanie. kropka Ty śmiesz komuś zarzucać shitposting?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 12:47:54 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 12:47:54 GMT 1
Konsultant play, jeśli jest w mieście, to przepierdolił nam tę rozgrywkę
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 13, 2020 12:49:05 GMT 1
bycie niekonsekwentnym jest bardziej miastową cechą z tego, co mi wiadomo. choć i tak pomimo skakania między kilkoma różnymi oskarżeniami raczej mocno trzymam się swoich głównych typów, c'nie?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 13, 2020 12:49:07 GMT 1
Konsultant, mam dla Ciebie propozycje: Ty nie piszesz żadnego posta do 20:30, ja też nie, dasz rąde czy jajca za małe?
|
|