|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:00:31 GMT 1
Ale jak rozumiem teraz uważasz, że jestem w mafii i byś mnie dziś odjebał? I czemu się nie odniosłeś do reszty mojej wypowiedzi?
A po co miałbym się odnosić? Musiałbym mieć bardzo silne przekonanie, że jesteś niewinny, a takiego nie mam. Nawet gdy próbuję zrobić kwadrat z koła pisząc, że Durda może być w mafii przy Twojej niewinności, to i tak jest to o wiele za mało. A czasem ta gra jest po prostu taka jaka dokładnie ma być i jesteś w tej mafii. Nawet jeżeli nie jesteś, wątpię byśmy w ciągu 5,6 linczy nie mieli Cię zlinczować, jesteś w pół martwy i nie mam pojęcia kogo wina miałaby Cię oczyszczać. Czy jest ktokolwiek kto nie uważa Cię za podejrzanego? Większość ma mnie za podejrzanego, parę osób się nie określiło (Modric, Leclerc chyba). Ale Ziębę też każdy miał za winnego i skończyło się to dla nas wielkim chujem w dupie.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:05:12 GMT 1
Ona jest 100% niewinna, jak Ty jesteś winny, a co jak Ty nie jesteś niewinny? Uważasz, że miałby powód, aby pisać, że raczej jesteś mafią jakby była w mieście? Tym powodem jest brak mózgu Mikaeli. Po prostu akurat powtarza po tych, którzy mają mnie za winnego (czyli w sumie prawie każdy), jak to już nieraz bywało, jak padnę z zielonym kolorem, to zmieni zdanie i będzie napierdalać w kogoś, kto mnie oskarżał. Dla mnie jest niewinna.
Shiffer nie wydaje się być kimś kto powtarza po innych. Widać to choćby po ataku na Redzika.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 16:06:55 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:06:55 GMT 1
Drogie miasto!
Uważam, że dobrze byłoby odłożyć lincz na Marlowa o co najmniej jeden dzień. Jeśli jest niewinny, to rokuje, że się wybieli. Nie pozbawiamy się tej szansy i odpuśćmy mu dzisiaj.
Dlaczego dobrze to zrobić? Miasto najczęściej przegrywa edycje dlatego, że ma za mało niewinnych. Że ktoś jest mniej niewinny od mafii. Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. Powinniśmy też brać pod uwagę szanse na uniewinnienie. Bo jeśli na przykład padłbym wczoraj ja, to dzisiaj bym się nie uniewinnił. Tak samo jeśli padnie dzisiaj Marlow i jest niewinny. Ten gracz ma potencjał na to, żebyśmy za dwa dni mówili, że jest zielony. Odłóżmy ten lincz o przynajmniej dzień.
Nie upieram się też co do innego kandydata, ale proponuje mariano, zielonkę i kukuczkę. Może być też ten bombelek
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 16:08:48 GMT 1
DJ Bobo - zaczynam od wpisu, który zauważyłem przy okazji mojej obrony Kukuczki (https://mafiacorner.boards.net/post/7254/thread) „imo mafijność Kukuczki się wyklucza z mafijnością Mariano Italiano, żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera w momencie, gdy zapowiada się na masówkę”. Mam wrażenie, że w tym poście się trochę wysypał stwierdzeniem „żaden mafiozo o zdrowych zmysłach nie próbowałby tak usilnie oczyścić partnera”. Brzmi to zupełnie tak, jakby wiedział o tym, że Kukuczka jest w mafii. Po tych słowach rozpoczął atak na moją osobę. - nie wnosi nic kreatywnego, odkrywczego do gry. Spełnia rolę wszy, która skacze z głowy na głowę i podgryza. Winił mnie, że nie wrzuciłem żadnych konkretów, podczas gdy on sam zrobił zdecydowanie mniej niż ja. Oj Mariano, nie kumasz linijek w ogóle. Zdanie, którego się tak czepiłeś, miało implikować mafijność jednego -nie wiedziałem którego - z waszej dwójki. W sumie to jak patrzę na to z perspektywy czasu, to sam sobie daję żółty kolor, bo to niedopuszczalne, że chociaż przez chwilę rozważałem twoją niewinność kosztem kogokolwiek innego. Bardzo chciałbym coś wnieść do tej gry (a w zasadzie wynieść, pewnego mafiozę), ale nie mam posłuchu w mieście, przykro mi. Dobrze, że chociaż Durda cię punktuje poza mną, bo daje mi to jakąkolwiek nadzieję. Plus to przyklejenie się linczu na Kukuczce w obecnym momencie jak rzep psiego ogona. Kukuczce, który tak nawiasem czyściej gra od ciebie od jakiegoś czasu. Wiesz, że typ prędzej czy później poleci, więc to bardzo dla ciebie bezpieczne wyjście. Jeżeli jest niewinny, to napiszesz, że i tak musiał polecieć, a jeżeli jest winny, to potem do końca gry będziesz jechał na tym, jak to forsowałeś jego typ. Chociaż w sumie i tak najzabawniejsze jest to, jak używasz zwrotu "Mariano Italiano" jako argument przeciwko mnie XD Kusi mnie zmiana głosu z Marlowa, no, kusi.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:09:27 GMT 1
A po co miałbym się odnosić? Musiałbym mieć bardzo silne przekonanie, że jesteś niewinny, a takiego nie mam. Nawet gdy próbuję zrobić kwadrat z koła pisząc, że Durda może być w mafii przy Twojej niewinności, to i tak jest to o wiele za mało. A czasem ta gra jest po prostu taka jaka dokładnie ma być i jesteś w tej mafii. Nawet jeżeli nie jesteś, wątpię byśmy w ciągu 5,6 linczy nie mieli Cię zlinczować, jesteś w pół martwy i nie mam pojęcia kogo wina miałaby Cię oczyszczać. Czy jest ktokolwiek kto nie uważa Cię za podejrzanego? Większość ma mnie za podejrzanego, parę osób się nie określiło (Modric, Leclerc chyba). Ale Ziębę też każdy miał za winnego i skończyło się to dla nas wielkim chujem w dupie. I tym bardziej, że jesteś takim Ziębą, nie powinniśmy trzymać Cię na finał. Rozumiesz teraz dlaczego zlinczowanie Ciebie to najlepsza rzecz jaką może zrobić miasto?
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 16:09:54 GMT 1
Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. A to nie to samo? XD
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 13, 2020 16:11:06 GMT 1
Durda, ta masówka na Redzika to for real? Proszę o odpowiedź.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 16:12:02 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:12:02 GMT 1
Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. A to nie to samo? XD Oczywiście, że nie. Jak Cię tak kusi, to mogę pojechać z Tobą w tego Mariano
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:16:24 GMT 1
Drogie miasto! Uważam, że dobrze byłoby odłożyć lincz na Marlowa o co najmniej jeden dzień. Jeśli jest niewinny, to rokuje, że się wybieli. Nie pozbawiamy się tej szansy i odpuśćmy mu dzisiaj. Dlaczego dobrze to zrobić? Miasto najczęściej przegrywa edycje dlatego, że ma za mało niewinnych. Że ktoś jest mniej niewinny od mafii. Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. Powinniśmy też brać pod uwagę szanse na uniewinnienie. Bo jeśli na przykład padłbym wczoraj ja, to dzisiaj bym się nie uniewinnił. Tak samo jeśli padnie dzisiaj Marlow i jest niewinny. Ten gracz ma potencjał na to, żebyśmy za dwa dni mówili, że jest zielony. Odłóżmy ten lincz o przynajmniej dzień. Nie upieram się też co do innego kandydata, ale proponuje mariano, zielonkę i kukuczkę. Może być też ten bombelek Podasz argument, które oczyszczają Marlowa? Czy mamy od tak Ci zaufać? I dlaczego sądzisz, że za dwa dni byśmy uważali go za zielonego? Co takiego mogłoby się stać?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:17:10 GMT 1
Większość ma mnie za podejrzanego, parę osób się nie określiło (Modric, Leclerc chyba). Ale Ziębę też każdy miał za winnego i skończyło się to dla nas wielkim chujem w dupie. I tym bardziej, że jesteś takim Ziębą, nie powinniśmy trzymać Cię na finał. Rozumiesz teraz dlaczego zlinczowanie Ciebie to najlepsza rzecz jaką może zrobić miasto? Nawet miałem to zaproponować dziś rano, ale jak przeczytałem post Pikachu, to stwierdziłem, że nie ma chuja, żebym się dał tak łatwo odjebać. Aczkolwiek jak jutro do 19 nie będę pewnym niewinnym, to sam stwierdzę, że trzeba mnie zajebać, żeby mafia mną nie grała jak Ziębą. Bo akurat ja mam szansę zostać bardziej Madrisso/Gigachadem a nie Ziębą.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:17:46 GMT 1
Drogie miasto! Uważam, że dobrze byłoby odłożyć lincz na Marlowa o co najmniej jeden dzień. Jeśli jest niewinny, to rokuje, że się wybieli. Nie pozbawiamy się tej szansy i odpuśćmy mu dzisiaj. Dlaczego dobrze to zrobić? Miasto najczęściej przegrywa edycje dlatego, że ma za mało niewinnych. Że ktoś jest mniej niewinny od mafii. Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. Powinniśmy też brać pod uwagę szanse na uniewinnienie. Bo jeśli na przykład padłbym wczoraj ja, to dzisiaj bym się nie uniewinnił. Tak samo jeśli padnie dzisiaj Marlow i jest niewinny. Ten gracz ma potencjał na to, żebyśmy za dwa dni mówili, że jest zielony. Odłóżmy ten lincz o przynajmniej dzień. Nie upieram się też co do innego kandydata, ale proponuje mariano, zielonkę i kukuczkę. Może być też ten bombelek Podasz argument, które oczyszczają Marlowa? Czy mamy od tak Ci zaufać? I dlaczego sądzisz, że za dwa dni byśmy uważali go za zielonego? Co takiego mogłoby się stać? Mogę zacząć grać w chuj miastowo.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 16:20:26 GMT 1
Oczywiście, że nie. Jak Cię tak kusi, to mogę pojechać z Tobą w tego Mariano Pytanie co na to reszta.
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 16:21:28 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:21:28 GMT 1
Drogie miasto! Uważam, że dobrze byłoby odłożyć lincz na Marlowa o co najmniej jeden dzień. Jeśli jest niewinny, to rokuje, że się wybieli. Nie pozbawiamy się tej szansy i odpuśćmy mu dzisiaj. Dlaczego dobrze to zrobić? Miasto najczęściej przegrywa edycje dlatego, że ma za mało niewinnych. Że ktoś jest mniej niewinny od mafii. Dlatego należy zabijać nie najbardziej podejrzanych, ale najmniej niewinnych. Powinniśmy też brać pod uwagę szanse na uniewinnienie. Bo jeśli na przykład padłbym wczoraj ja, to dzisiaj bym się nie uniewinnił. Tak samo jeśli padnie dzisiaj Marlow i jest niewinny. Ten gracz ma potencjał na to, żebyśmy za dwa dni mówili, że jest zielony. Odłóżmy ten lincz o przynajmniej dzień. Nie upieram się też co do innego kandydata, ale proponuje mariano, zielonkę i kukuczkę. Może być też ten bombelek Podasz argument, które oczyszczają Marlowa? Czy mamy od tak Ci zaufać? I dlaczego sądzisz, że za dwa dni byśmy uważali go za zielonego? Co takiego mogłoby się stać? Ja też uważam, że raczej jest w mafii, ale są dwie kwestie: 1) to dobry gracz. Warto mieć dobrych graczy w grze. Nie przypadkiem mafia odwalą ogarów. Jeśli jest niewinny (co wcale nie jest nieprawdopodobne), korzystnie będzie dać mu kilkanaście dodatkowych godzin wniosków 2) uważam, że dzisiaj gra lepiej, tendencja jest wzrostowa. Uważam, że są szanse, że utrzyma ten poziom. Uważam, że mamy podstawy by wierzyć, że jego gra będzie coraz lepsza i z głównego podejrzanego - jak ja wczoraj, może stać się topką niewinnych (jak ja dzisiaj). Przemawia przeze mnie pragmatyzm. Zakończmy strzelankę, grajmy, by wygrać
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:24:24 GMT 1
Red, jesteś mocno przekonany o winie Kukuczki?
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:24:32 GMT 1
Jestem odrobinę zaskoczony, że uważacie dzisiejszą twórczość Redzika i Marlowe'a za lekko wybielającą. O ile Marlowe to inteligentny, a do tego dość zaciekły i zawzięty gracz, więc to było dla mnie dość oczywiste, że po tym co się wczoraj działo stanie na rzęsach, żeby zamazać bardzo złe wrażenie, o tyle jestem świadom, że niektórzy mogli to kupić. Jednak ta nutka agresji, czająca się niemal w każdym poście mówi mi, że nie ma czystego sumienia. Natomiast obojętna postawa Redzika jest już dla mnie absolutnie nieszczera, mnie nie przekonał.
Rozumiem, że na odpalenie Akwarelisty nie znajdę dziś żadnych chętnych. Moja propozycja na dziś to Konsultant Play, wejdźcie w jego posty, przejrzyjcie, a zobaczycie mafiozę. Shitposting, zero konkretów, ale co najważniejsze i najgorsze - totalny brak kooperacji z resztą graczy oraz chęci ku takowej, które wg mnie wynikają po prostu z tego, że nie gramy do jednej bramki. Na dodatek ta okropna agresja, na 99% udawana.
Jak nie on to dobrym pomysłem może być Sympatyczny Pan Marian Krzaklewski, który wysmażył analizę pod z góry dobraną tezę pt "Kukuczka w mafii" i na niej wyłożył się jak długi. Optowałbym nawet za ustawieniem remisiku między nimi.
Jak nie oni to Marlowe, Zielonce muszę się jeszcze przyjrzeć.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:25:05 GMT 1
Podasz argument, które oczyszczają Marlowa? Czy mamy od tak Ci zaufać? I dlaczego sądzisz, że za dwa dni byśmy uważali go za zielonego? Co takiego mogłoby się stać? Mogę zacząć grać w chuj miastowo.
Okej. I kiedy planujesz zacząć?
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 16:25:55 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:25:55 GMT 1
Red, jesteś mocno przekonany o winie Kukuczki? Raczej przekonany, ale nie powiedziałbym, że mocno. Ale jeśli mam wybierać Marlow-kukuczka to na pewno daje w kukuczkę
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:29:20 GMT 1
Redziku, co sądzisz o Konsultancie?
I co sądzisz o tych, którzy od wczorajszego wieczora zaczęli Cię nagle wybielać? Ja kompletnie nie rozumiem dlaczego i mimo, że kilkakrotnie pytałem, choć nie mam Cię za winnego (za niewinnego też nie) - nie uzyskałem odpowiedzi. Czy masz podejrzenia czemu zmienili o Tobie zdanie i czy nie wydaje Ci się to nieco podejrzane? Bo mnie się takie nagłe masowe zmiany nastrojów zawsze kojarzą bardzo negatywnie i jednoznacznie mafijnie i zastanawiam się od wczoraj jakie jest to uzasadnienie - i w zależności od tego jakie jest, czy wygodnie nie podczepiła się pod nie mafia, żeby nagle z Ciebie "zejść".
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 13, 2020 16:30:02 GMT 1
Marlowe Zacznę jeszcze od wczorajszego zachowania przy linczu, bo go nie komentowałem. Wyjebanie się na grę [post o spaniu, świadomym nadrobieniu a mimo to braku uczestnictwa] w momencie największego zagrożenia byłoby doosyć uniewinniającą okolicznością w każdej z poprzednich edycji. Z tym, że w tej kiedy mafia jawnie widzi na pół godziny przed linczem kto leci jest takie tylko pozornie. Sam ten pomysł jest kontynuowaniem pewnego luzacko-chamskiego wizerunku Marlowa którą sobie przybrał. Pozorność to w dalszym ciągu słowo klucz w przypadku tego zawodnika. Cały czas w gotowości do klawiatury gdyby trzeba było się wybronić, jeśli masz jawnie umrzeć to zawsze możesz 5 min przed linczem podać sie za deta i może gratisowo jeszcze kogoś przewieziesz[ten gracz ma akurat w tym doświadczenie ] Z racji braku całkowitego przekonania napisałem dzisiaj rano, że ta gra w okolicach linczu Marlowa była miastowa chcąc go popchnąć do normalnego grania w mafię żeby łatwiej było go ocenić. No i krótko mówiąc mnie nie przekonał, choć czuć że złapał drugi oddech i zaczął przejawiać symptomy gracza z miasta. Czemu? Nie jest zagłębiony w żaden z tematów, w żadną z rozpoczętych przez siebie teorii, mimo że grę czyta dokładnie [łapie graczy za słówka i ogarnia obraz gry/chronologie wydarzeń] to najlepiej odnajduje się w tematach płytkich. Na przykład - czuł się jak ryba w wodzie mogąc znowu dzisiaj pogadać o niewinności Shriffin wynikającej z tożsamości - temat bezrozkminowy Jego sugerowanie winy/niewinności też wykonywane jest w jakiś bardzo płytki sposób. Kiedy liczysz, że sprzeda Ci jakiś miejski proces myślowy to z reguły się jednak przeliczysz 3 godziny temu Szyfrant wysmażył takiego posta, a mimo to ciągle jest i napierdala postami. Do tego to wczorajsze śledzenie gry, ale nieuczestniczenie (tak, wiem że akurat ja nie powinienem z tego czynić zarzutu) oraz głos z dupy na mnie, jakby nie chciał stać przy trupie Jaruzela, ale też nie chciał walić w Kukuczkę.
przykład płytkiego ataku. Kiedy Marlowe atakuje to nie czujesz progresji, ani tego jak rozwija myśl. On widzi, że coś jest inaczej niż zostało napisane i się o to przypierdala. Swoją drogą bardzo mi w tej sytuacji śmierdzi przypierdoleniem się mafiozy do swojego. Marlowe - czemu akwarelista? Weź dziel się wnioskami, zanim Ci idioci Cię zapierdolą. Bo napisał wczoraj coś, co ja też chciałem i napisał to tak autentycznie, że czułem, jakbym mówił to wkurwiony ja - to o pracy i studentach-bananach. to jest znakomity przykład płaskiego uniewinnienia, na które Redzik celnie zwrócił uwagę. Odpowiedź dobra, sugerująca czucie miastowego vibe'u, ale przy okazji totalnie nie związana z grą. Przeczuwam więc, że tylko ten vibe sugeruje.
Kolejną jebiącą rzeczą jest dzisiejsze postrzeganie winnego w każdym po kolei kandydacie rozpatrywanym przez miasto. Z łatwością znalazłby powody do głosowania na Krzakowskiego, Osiecką, szostegobekarta czy kogokolwiek innego. Na Kukuczkę oczywiście też musi bo nie ma wyjścia.
Nie czuje głębi w jego postach i uważam, że powinien być równoważnym z Kukuczką kandydatem do dzisiejszego linczu. Dopiero jak będę miał pewność co tu się dokładnie czai to będe mógł ze spokojną głową i jakimś w ogóle obrazem gry pójść dalej, bo póki co mimo wszystko rysujemy kijami po wodzie.
Powody winy Kukuczki każdy zna czy ktoś uważa że może być niewinny?
Szukajmy ich kolegów, ale nie odpuszczajmy tych kandydatur bo zrobimy sobie kolejną krzywdę.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:31:56 GMT 1
Red, jesteś mocno przekonany o winie Kukuczki? Raczej przekonany, ale nie powiedziałbym, że mocno. Ale jeśli mam wybierać Marlow-kukuczka to na pewno daje w kukuczkę Rzecz w tym, że musisz być przekonany o winie Kukuczki, jeżeli chcesz oczyszczać Marlowa. Inaczej to nie ma sensu i oznacza, że wczorajsza wieczorna zmiana głosów nie chroniła żadnego mafozę.
|
|