|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:32:33 GMT 1
Redziku, co sądzisz o Konsultancie? I co sądzisz o tych, którzy od wczorajszego wieczora zaczęli Cię nagle wybielać? Ja kompletnie nie rozumiem dlaczego i mimo, że kilkakrotnie pytałem, choć nie mam Cię za winnego (za niewinnego też nie) - nie uzyskałem odpowiedzi. Czy masz podejrzenia czemu zmienili o Tobie zdanie i czy nie wydaje Ci się to nieco podejrzane? Bo mnie się takie nagłe masowe zmiany nastrojów zawsze kojarzą bardzo negatywnie i jednoznacznie mafijnie i zastanawiam się od wczoraj jakie jest to uzasadnienie - i w zależności od tego jakie jest, czy wygodnie nie podczepiła się pod nie mafia, żeby nagle z Ciebie "zejść". Zejście ze mnie, to ogólnie zachowanie miastowe. Przestałem grać mafijnie a zacząłem zielono. Zauważenie tego to zachowanie naturalne.
Konsultant raczej niewinny wkurwiający.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:34:15 GMT 1
Raczej przekonany, ale nie powiedziałbym, że mocno. Ale jeśli mam wybierać Marlow-kukuczka to na pewno daje w kukuczkę Rzecz w tym, że musisz być przekonany o winie Kukuczki, jeżeli chcesz oczyszczać Marlowa. Inaczej to nie ma sensu i oznacza, że wczorajsza wieczorna zmiana głosów nie chroniła żadnego mafozę. Znaczy, ja nie koniecznie na pewno uniewinniam marlowa. Moim zdaniem masz rację i w tej parze jest mafiozo. Jeśli miałbym się zakładać, powiedziałbym, że kukuczka. Jeśli miałbym decydować co jest z korzyścią dla miasta, to też waliłbym w kukuczkę. Ale biorę pod uwagę, że mogę się mylić. Nie jestem omnibusem, nie wiem wszystkiego.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:38:31 GMT 1
Okej.
Kukuczka winny ma duży sens.
Redzik niewinny również.
Jeżeli zlinczujemy Kukuczkę z wynikiem winny, to wygląda na to, że mafia przeniosła swoje głosy z Redzika na Kandydata, aby bronić Kukuczkę. Nie mogli zlinczować Reda, bo zabrakło im kilka szabelek.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:39:31 GMT 1
Dzięki za odpowiedzi. Wg mnie niekoniecznie zejście musi być miastowe. Jeśli chodziło o zmianę stylu gry jako główny argument to i ja to zauważyłem, sądziłem, że może pojawiło się jeszcze jakieś uzasadnienie analogiczne, jak przy Mikaeli, którego nie zauważyłem bądź nie byłem świadom.
No właśnie, Zielonka zwrócił uwagę na istotny fakt. Ja Marlowe'a raczej mam za mafię, ale byłbym głupi, gdybym sądził, że nie mogę się mylić. Co jeśli wczoraj wcale nikt z mafii nie był zagrożony?
I jak na tym tle wygląda np. analiza Pana Mariana, która z góry zakłada, ŻE BYŁ i stara się zwrócić naszą uwagę na zachowania związane z głosami, podczas gdy jeśli lincz odbywał się między samymi niewinnymi to mafia ze swoich nor mogła po cichu obserwować wydarzenia i robić z głosami co dusza zapragnie?
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:40:08 GMT 1
Wszedłem w posty Szyfranta i naprawdę mi się nie podoba. Przejrzałem jego posty odkąd zaczął grać do linczu i mam wrażenie, że było mu wszystko jedno, kto poleci. Ale nie na zasadzie: "mam za winnych X i Y, są to jedyni kandydaci na dziś, więc w sumie będę zadowolony niezależnie od tego, który padnie", tylko w taki śliski sposób. Zaczął od jakichś regulaminowych bzdetów, a potem wyprodukował coś takiego: Między Kukuczką, a Marlowem - lincz doskonały Polemizowałbym, ale mogę zrozumieć ludzi, którzy chcieliby zobaczyć wynik tego linczu. Moim zdaniem zdecydowanie bardziej powinniśmy kierować grę na zlinczowanie Akwarelisty i Doktora. Ta pierwsza część to dla mnie mindfuck: takie trochę "nie masz racji, ale wiele osób chciałoby iść tą drogą a mnie to odpowiada, więc nie będę Wam przeszkadzał". Z kolei kieruje trop na Redzika i Akwarelistę. O Akwareliście pisze później tak: Nie powiedziałam, że nie należy dzisiaj linczować mafiozy bez powiązań, skoro nie wytypowaliśmy klarownego mafiozy z powiązaniami. To była tylko sugestia, że lincz na Doktorze Redziku może odbyć się później, a teraz mamy jeszcze czas, żeby poszukać kogoś, kogo wina zakreśli nam szerszy obraz. Doktor Redzik wcale się nie wybielił. A moim zdaniem, takim mocno powiązanym możliwym mafią jest Akwarelista. Zbiera wokół siebie podejrzenia osób z dwóch frontów (np. ma głos od narciarki, która podejrzewa Modrica i ma głos od samego Modrica) oraz jego podejrzani, to osoby, które ogólnie przyjmując są w mieście są określane jako pomarańczowe (dla części mafia, dla części niewinni). "Akwarelista - Winni: Shriffin i Kukuczka, Piękny Marian" Czyli Akwarelista to mafiozo i to z powiązaniami, więc warto go odjebać, bo to powie więcej o Shiffrin, Kukuczce i Marianie. Akwarelista na to odpisał, że już ma Shiffrin za niewinną, a na to Szyfrant: Shiffrin odpuściłem, jak kilka osób z ogromnym przekonaniem mówi o jej niewinności, to nie będę na siłę upierać się przyy swoim, zwłaszcza że nie wiem, kto to jest. Słyszałem to i bardzo mi się to nie podoba, że ktoś jest oczyszczany tylko dlatego, że znają się w realu. Osobiście zlinczowałbym Marlowa dla zachowania uczciwości, przecież nie gramy z bliźniakami. Może się mylę, ale poprawcie mnie, póki co to Marlowe oczyszczał Shriffin? A czy Shriffin oczyszczała Marlowe? Ja nie rozumiem tego przeskoku z "Akwarelista mafia z powiązaniami, zajebmy go" do "W sumie to zajebmy Marlowe'a, bo oszukuje, używa tożsamości". Przy czym pisze to gość, który twierdzi, że mnie zna z innych edycji i nie rozumie mojej gry, czyli powinien też znać Mikaelę i widzieć jej niewinność. Przy czym jeszcze jakieś pieprzenie, że znamy się w realu, choć nigdy tak nie napisałem, tylko zawsze odnosiłem się do innych edycji. To było takie szukanie powodu, żeby we mnie przyjebać. Po czym zaczął pytać Mikaelę, co o mnie sądzi, chociaż podobno śledził grę (znaczy śledził, to akurat na pewno), więc powinien wiedzieć, że Mikaela ma mnie mocno za mafię. Dużo szczypie, przede wszystkim mnie mimo, że mówi o mojej niewinności. Cały czas mam wrażenie,że zostawia sobie furtkę, by w razie czego zrobić ze mnie mafiozę. Byłam atakowana przez Osiecką i Akwarelistę, a on cały czas mnie bronił wyrywając sobie włosy jakby chciał szukać we mnie sojusznika w mieście. To według Ciebie świadczy o tym, że jest winny czy niewinny? A chwilę potem lekki powrót do Akwarelisty, ale już nie na zasadzie "Zajebiście, to mafia z powiązaniami, linczujmy", tylko na zasadzie wątpliwości "No jak masz argumenty, to mogę linczować". A jest jakaś szansa, żeby tego Akwarelistę dziś odjebać, bo męczy mnie, że przeze mnie może zginąć Redzik, o którym totalnie nic nie myślę, a głosuję na niego, żeby się bronić. xD Kto chętny na austriackiego malarza? Jak masz inne mocne argumenty oprócz ratowania swojego tyłka to może się skuszę. Po czym pisze, że masówkę na Jaruzelu też popiera, a potem wraca do mojego tematu, wypytuje, gdzie jestem i na koniec wali we mnie głosem.
Dla mnie to zachowanie jest na wskroś mafijne. To nie jest miastowe wahanie się, kogo najlepiej zlinczować, tylko szukanie miejsca do wygodnego, mafijnego głosu.
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 16:41:33 GMT 1
Ja w winę Szyfranta nie wierzę, ta mapka z powiązaniami to nie za duże napracowanko, jak na mafiozę?
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:41:47 GMT 1
O ja pierdole, mam deja vu xD
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:45:19 GMT 1
Nie żeby coś, ale pamiętam coś, że kiedyś jakiś mafiozo nawet własny "notatnik", fałszywy ofc, prowadził, nawet nie wiem czy nie jako fałszywy det i potem to wykorzystał przy coming oucie (to był chyba YOGI, nie gra już z nami od jakiegoś czasu z tego co wiem, więc mam nadzieję, że wybaczycie mi to wspomnienie o tożsamości). Więc byłbym bardzo ostrożny z sugerowaniem, że Zielonka niewinny, bo jakiemu winnemu chciałoby się tworzyć grafikę z mapka graczy/myśli, no bez jaj.
Nurtuje mnie natomiast co innego, teraz Zielonka zaczął wielu osobom podśmierdywać, fakt, że dzisiejsza jego twórczość to zdecydowana większość jego wszystkich postów. Ale pamiętam, że wczoraj kilka osób wskazało, że Zielonka jest bardzo niewinny i tak jak w przypadku Redzika - nie poznałem powodu. Ktoś, coś? I jakie to ma dziś znaczenia, gdy Zielonka się zaczerwienia?
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:46:03 GMT 1
Chodzi mi o to, że z jakiegoś powodu go ktoś tam wtedy uniewinniał. Jeśli teraz zaczął podśmierdywać, to jeśli to była jakaś mocna przesłanka za uniewinnieniem to miło by było, gdybyśmy jej nie przeoczyli.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:46:55 GMT 1
Ja w winę Szyfranta nie wierzę, ta mapka z powiązaniami to nie za duże napracowanko, jak na mafiozę? Nie powiedziałbym, siedział wczoraj w norze większość czasu, to mógł zrobić coś takiego. To tak jakby pisać, że Marian niewinny, bo napisał długą analizę albo że niewinny jest Edward, bo jebnął na początek fajnym postem. Z czego akurat Edward raczej jest niewinny, ale z innych powodów.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:46:57 GMT 1
Chujowa analiza na Szyfranta Także tego, czy Ty masz jakieś klapki na oczach gościu? xD Czy Ty widzisz mafię tylko tam gdzie ktoś ostatni się do Ciebie dojebał lub o kim ostatnio było mowa?
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 13, 2020 16:47:06 GMT 1
W sumie o tę mapkę pokemon prosił go już wczoraj, z tego co pamiętam XD
|
|
|
Rozgrywka
May 13, 2020 16:47:57 GMT 1
via mobile
Post by Doktor Redzik on May 13, 2020 16:47:57 GMT 1
Pewien słynny żoliborski organista kiedyś jako oc pisał testamenty. Ktoś poprosił go o wklejenie, co zrobił i w ten sposób się uniewinnił i wygrał grę
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:48:34 GMT 1
W sumie o tę mapkę pokemon prosił go już wczoraj, z tego co pamiętam XD Tak, jak chcesz możesz pomóc, to mozesz napisać kogo masz za podejrzanego, a kogo za czystego (jeżeli pisałeś to już w postach, to sry, ale nie chce mi się przegrzebywać )
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 13, 2020 16:50:14 GMT 1
Chujowa analiza na Szyfranta Także tego, czy Ty masz jakieś klapki na oczach gościu? xD Czy Ty widzisz mafię tylko tam gdzie ktoś ostatni się do Ciebie dojebał lub o kim ostatnio było mowa? Ale co Ty pierdolisz, podśmiardujesz mi od momentu wysłania na mnie głosu, gdy ten głos był oddany w pustkę, teraz miałem czas i ochotę przyjrzeć się na spokojnie Twojemu całemu zachowaniu i dla mnie ono cuchnie.
|
|
|
Post by Charles Leclerc on May 13, 2020 16:51:13 GMT 1
Bonjour
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:52:57 GMT 1
Marlowe, czemu Ty jesteś taki agresywny?
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 13, 2020 16:56:40 GMT 1
Kurwa mać, zgadza się ktoś ze mną czy nie, chce podyskutować czy nie? Kolejny dzień forsowania tematu Marlowa to pchanie kupy gówna pod górkę, każdy popatrzy i nic się nie dzieje, a po linczu wszyscy nagle się zbiorą i powiedzą że jutro trzeba na niego zagłosować, w tym oczywiście cała mafia.
To samo spotkało dzisiaj Osiecką. Ten temat jest ewidentnie kurwa niewygodny.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 13, 2020 16:58:02 GMT 1
Także tego, czy Ty masz jakieś klapki na oczach gościu? xD Czy Ty widzisz mafię tylko tam gdzie ktoś ostatni się do Ciebie dojebał lub o kim ostatnio było mowa? Ale co Ty pierdolisz, podśmiardujesz mi od momentu wysłania na mnie głosu, gdy ten głos był oddany w pustkę, teraz miałem czas i ochotę przyjrzeć się na spokojnie Twojemu całemu zachowaniu i dla mnie ono cuchnie. Tylko mnie utwierdzasz w przekonaniu, że jesteś słabym graczem. Kiedy Ty skupiłeś się na mnie ja ogarnąłem, że zmiana głosów z Redzika na Kandydata miała chronić Kukuczkę. A Twoja wina lub jej brak to zupełnie osobny nie powiązany byt. Możesz byc w mafii z Kukuczką, ale nie musisz.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 13, 2020 16:58:04 GMT 1
No ja mogę w Marlowe'a, bardzo chętnie, aczkolwiek bardziej zadodowoliło by mnie zlinczowanie dziś oślizgłych Konsultanta lub Mariana.
|
|