|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:07:57 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 0:07:57 GMT 1
Sprawa Borata;;; jestem niewinny i musicie byc <XXX> by tego nie widzieć. No na pewno wynika to z tego że jest Rolnym + z dodatkowego kontekstu.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:07:59 GMT 1
via mobile
Post by Anthony Fantano on Oct 21, 2024 0:07:59 GMT 1
Jak dla mnie day0 i day1 Kshaq grałeś mafijnie. Wholesome ale mafijnie. No to mnie będziecie linczować tak długo, aż se zrekalibrujecie celownik XD
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:08:52 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 0:08:52 GMT 1
Motyw rolnego, który robi problemy. No ten Borat kojarzy mi się z Urzędasem-Montim. Ciężko, ciężko - rozleniwia to miasto, gra toczy sie wokół rolnego, a on sam ma wielki problem, bo pomaga mafii.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:09:25 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 0:09:25 GMT 1
Lewkoń fajnie - u każdego znajduje mafię. Pewnie grałbym pod niego + moje uniewinnienia na ten moment, i tak bym desygnował w kogo walić w meczówce.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:11:09 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 21, 2024 0:11:09 GMT 1
Jak dla mnie day0 i day1 Kshaq grałeś mafijnie. Wholesome ale mafijnie. No to mnie będziecie linczować tak długo, aż se zrekalibrujecie celownik XD spoko
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 0:21:20 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 0:21:20 GMT 1
Jak dla mnie day0 i day1 Kshaq grałeś mafijnie. Wholesome ale mafijnie. No to mnie będziecie linczować tak długo, aż se zrekalibrujecie celownik XD Jeżeli mogę coś zaproponować, to zaproponowałbym nie-podkładanie głowy pod topór i postawę-postaraniową. Tak, hipokryzja trochę, bo sam jako glon-Jabba proponowalem ze mozna mnie odjebać zamiast jakiś niepewny lincz jak nie ma konsensusu, ale myślę, że walka i chęć życia, albo w ogóle nie dyskutowanie o umieralności/nie, będzie na +++. Tutaj no czułem się robiony przez Ciebie na szantaż emocjonalny : d (chociaż ja deklarowalem ze nalezy Cb zostawic do poniedzialku i ze mafia Cb zostawi i tyle)
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 1:24:54 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 1:24:54 GMT 1
Btw. na edycji na 10 osób przydałby sie Monti albo konsolidacja głosów miastowych w wajszy, nawet na tajnych. Hmm. W Discordowej przynajmniej dobrze to wychodziło, ale w tej side-questowej też w miarę dobrze.
Przy secie kociokwiku moze juz niekoniecznie (stosunki miastowych są wieksze do mafiozów).
Ale moze tylko mysle ta edycja.
Tak czy siak przy aktywnych graczach przy godzinie linczowej jest masa reakcji, działan i mafia nie moze łatwo dzialać, przydatne na mała edycje.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:28:09 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:28:09 GMT 1
Myśl.
Jest mafia.
Jest troche rozmemłanie, troche nijako (brak wiekszych eventów wokół których mozna grać), nie ma mocnego pressa, generalnie kultura.
Jest Pshemo.
Pshemo ustawia sobie cel - Kshaqa.
I wali w bęben bez końca, całkowicie zaślepiony, bo kontekst.
Mafia teraz tylko symuluje, że powoli sie przekonuje do typu Pshema. Mozliwe ze jakis miastowy też.
Jest lincz.
Nic się nie wyjaśnia.
Mafia sie podczepila.
Pshemo walił w Kshaqa od rana.
Mafia mogla to rozciagnac, uczynic wiarygodnym i zrobic normalna progresje mysli według mapy myśli.
Ojej.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:29:13 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:29:13 GMT 1
Dalej.
Jest Mściciel claimujący.
Mógł poczekać na last minute przed linczem.
Claimować.
I wtedy dawać rozkaz na swój głowny cel.
Minimalny popłoch w mafii byłby.
Monti by to wymyślił na 10x więcej sposób w 10x efektywniejszy sposób.
Tutaj poszlo na pusto. Tzn. granie mścicielem i wokół niego.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:30:24 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:30:24 GMT 1
Egze na chillerce.
Bardzo dobrze.
Lowrider na chillerce.
Bardzo dobrze.
Lewkoń presuje szeroko (dobrze bo sie uniewinnia, jak faktycznie niewinny).
No ale teraz meczówka, powinni zrobić wjazd na maksa.
Lewkoń mocniej nie dorzuci do pieca.
Lowrider powinien zrobic swoje HS 200 iq.
Chyba że z mafii. To słabiuchno.
Reszta pewnie powinna grać na uniewinnienie.
No robi się mega ciężka meczówka.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:30:32 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:30:32 GMT 1
Albo raczej - jest.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:32:24 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:32:24 GMT 1
Może tyle ułatwia to, że wszyscy ludzie wyszli już z swoja mapa mysli i progresja mysli, więc są troche zakotwiczeni w kontekscie, pytanie czy ktos tam bedzie starał sie to łapac.
ALE wydaje sie ze Lewkon łapie.
I to Lewkoniowo-miastowo. Napierdala na pusto (tzn. wszedzie gdzie sie da). Ale nie porządkuje specjalnie.
No to pomaga, bo bardziej osadza i fundamentalizuje to co ludzie mowili. Bo Lewkon przypomina.
Wiec z perspektywy - dla mnie Lewkon gra bardzo przydatnie, ale nadal delikatnie (bez za duzej ilosci klikniece w klawe).
Not bad.
Juz zakladjac ze twardo uniewinniam Lewkonia i Pshema, to mamy 2v4. Wypadałoby złapać jednego mafioze w 4. Szanse na 50%.
Dodajmy cykl myslowy, to szansa na znalezienie mafie powinna być 50->do->70%. A wiecej pewnie tego jest.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:35:13 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:35:13 GMT 1
Co moge powiedzieć
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:35:39 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:35:39 GMT 1
Licze, że dzisiejszy dzień będzie taki. A kto bedzie małpami, nie mam pojecia.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:42:50 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:42:50 GMT 1
Licze, że dzisiejszy dzień będzie taki. A kto bedzie małpami, nie mam pojecia. Ale to tak dlatego ze potrzebny jest ruch. I duzo postów. Oj dużo. Normalnie te meczówki, jak w Pinsowej, Kreskówkowej, Spontanicznej, etc, zwielokrotniały problemy, ale mam wrazenie ze tutaj nie ma osadzenia w problemach, które mozna eskalowac. Wiec mozna stworzyć problemy, którymi mozna grac, albo które mozna zmieniac, nawet w perspektywie czasowej 1 wieczoru.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 3:44:41 GMT 1
Post by Antura on Oct 21, 2024 3:44:41 GMT 1
No i zobaczymy jak bardzo spelni się teza Pshema z discorda w przed-godzine startu gry.
Jak mafia przeżyje 2 osobowo do meczówki w tym setupie, to ma praktycnzie wygrane, nawet w słabym mafijnym składzie, a przeżyć do 2 linczu przez 2 mafiozów - jest relatywnie łatwe.
Hmmm.
Moje delulu od razu chciałoby mówic, że Pshemo pomógł w udowodnieniu swojej tezy. Ale wierzę, że gra najlepiej jak potrafi.
Chociaż jak już go punktowali gracze (a może to byli mafiozi), no elementy składowe jego obecnej gry to raczej słabiutke są.
Lecz lecz... może to kwestia rolnosci.
Bo jak sie jest rolnym, i to jeszcze Mscicielem, to w sumie nie trzeba uwazać na to by grać miastowo. Można walic jak sie chce.
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 8:28:03 GMT 1
Post by Anthony Fantano on Oct 21, 2024 8:28:03 GMT 1
No to mnie będziecie linczować tak długo, aż se zrekalibrujecie celownik XD Jeżeli mogę coś zaproponować, to zaproponowałbym nie-podkładanie głowy pod topór i postawę-postaraniową. Tak, hipokryzja trochę, bo sam jako glon-Jabba proponowalem ze mozna mnie odjebać zamiast jakiś niepewny lincz jak nie ma konsensusu, ale myślę, że walka i chęć życia, albo w ogóle nie dyskutowanie o umieralności/nie, będzie na +++. Tutaj no czułem się robiony przez Ciebie na szantaż emocjonalny : d (chociaż ja deklarowalem ze nalezy Cb zostawic do poniedzialku i ze mafia Cb zostawi i tyle) Nie kładłem głowy pod topór w tej edycji xD pokaż mi w którym miejscu ja ciebie szantażowałem emocjonalnie uważam że w dyskusję z tobą akurat włożyłem sporo energii i wyszło mi z tego trafne uniewinnienie, ale tego np już nikt nie zauważył ani nie wziął pod uwagę ja jestem w chuj zdezorientowany, bo z mojej perspektywy zmieniło się jedynie tyle, że nie napierdalam analiz na 2 strony A4, ale tego już nie robię od dłuższego czasu, nie od ostatnich 3 edycji tam mi kacperek napisał że kwaśny jestem - no i co z tego? w ogóle odnosiłem się do oskarżeń co do mojej osoby zawsze i Monti to w którejś edycji z poziomu tematu też zauważył, to że potem zignorował to też inna sprawa xD zarzucanie mi że się nie starałem w tej edycji uważam za zarzut krzywdzący, bo spędzając weekend ze znajomymi siedziałem w telefonie i z wami grałem ^^ uważam że ilością interakcji i dyskusji, w które wchodziłem nie odstawałem od swojego zwyczajowego poziomu, udało mi się uniewinnić ciebie, Borata, spółkę, Darka, dawałem białko na niewinność małolata i wołacza z mojej strony, de facto zawęziłem sobie grono potencjalnej mafii do bardzo podobnego stanu, co egze a oberwałem linczem, gdzie najbardziej szczegółowe wyjaśnienie Pshema na ten temat było takie, że gram jak on w mafii i się umiem uniewinnić a się nie uniewinniam xD tak że tak
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 8:29:22 GMT 1
Post by Anthony Fantano on Oct 21, 2024 8:29:22 GMT 1
w ogóle z głosu małolata we mnie bym się zastanowił czy on jednak nie jest w tej mafii, bo czułem kilka razy coś takiego, jakby on rozumiał moją pozycję i umiał mnie za to uniewinnić, a potem zagłosował i tak
albo dostał małpiego rozumu, albo ratował kolegę z mafii
|
|
|
Ogólny
Oct 21, 2024 8:35:50 GMT 1
Post by Anthony Fantano on Oct 21, 2024 8:35:50 GMT 1
a w mordzie pewnie poleci dzisiaj Lewkoń
|
|
|
Ogólny