|
Ogólny
May 16, 2020 12:37:08 GMT 1
Post by Volverin on May 16, 2020 12:37:08 GMT 1
Ciekawe czy ktoś zamierza przeanalizować posty licza i ogarnąć jego sprawdzenia dokładniej, czy wyrąbane xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 14:38:26 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 14:38:26 GMT 1
Czy Monti właśnie zasugerował coś o grze poza forum?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:01:21 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 15:01:21 GMT 1
Chodzi o to, że Szyfrant stworzył jakąś sieć powiązań i dał linka do strony, mówiąc Pikaczu, żeby się zarejestrował i podał nick, pod którym się zarejestrował. Wtedy dostałby dostęp do tej sieci powiązań. Natomiast innym tego nie zaproponował, więc jest to gra poza forum. Natomiast to nie Monti, a Sadom. Szyfrant był moim darmowym sprawdzeniem i wydaje mi się, że wyłożyłem to dokładnie, umieszczając go na sam koniec listy podejrzanych. Do tego tutaj: mafiacorner.boards.net/post/11643/threadA tutaj pierwszy raz się odkryłem: mafiacorner.boards.net/post/10474/thread Szóstybękart to moim zdaniem zaraz po Szyfrancie Zielonce najbardziej czysty zawodnik w stawce. Ale mam ból dupy o sprawdzenie tego Bękarta. Ale wiedziałem, że jest z IFQ, więc z 6 lat nie grał, walnął jednego małego mafijnego bąka oraz myślałem, że będzie długo żyć, więc dlatego poszedł na pierwszy ogień. Panowie, wy macie jakieś zakulisowe info, że Durda jest winny? Wg mnie, jest czysty.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:06:07 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 15:06:07 GMT 1
Dużo chyba jednak zależało kto tym detem jest.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:07:24 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 15:07:24 GMT 1
W liście tożsamości bez ujawniana, kto pod jaką kreacją gra jest Monti zapisany.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:09:23 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 15:09:23 GMT 1
Nie no, Bękart to Monti i jest w mafii (znaczy jest OC), Durda jest niewinny, ta analiza na Bobo zresztą była póki co postem edycji - i to miastowym postem edycji.
Leclerc, Sznudzian, szostybekart
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:10:25 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 15:10:25 GMT 1
Zamiast Sznudziana to będzie prędzej Shepard.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:15:01 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 15:15:01 GMT 1
Chodzi o to, że Szyfrant stworzył jakąś sieć powiązań i dał linka do strony, mówiąc Pikaczu, żeby się zarejestrował i podał nick, pod którym się zarejestrował. Wtedy dostałby dostęp do tej sieci powiązań. Natomiast innym tego nie zaproponował, więc jest to gra poza forum. Natomiast to nie Monti, a Sadom. Szyfrant był moim darmowym sprawdzeniem i wydaje mi się, że wyłożyłem to dokładnie, umieszczając go na sam koniec listy podejrzanych. Do tego tutaj: mafiacorner.boards.net/post/11643/threadA tutaj pierwszy raz się odkryłem: mafiacorner.boards.net/post/10474/thread Szóstybękart to moim zdaniem zaraz po Szyfrancie Zielonce najbardziej czysty zawodnik w stawce. Ale mam ból dupy o sprawdzenie tego Bękarta. Ale wiedziałem, że jest z IFQ, więc z 6 lat nie grał, walnął jednego małego mafijnego bąka oraz myślałem, że będzie długo żyć, więc dlatego poszedł na pierwszy ogień. Panowie, wy macie jakieś zakulisowe info, że Durda jest winny? Wg mnie, jest czysty. Dokładnie mam ze Sznudzianem,że z tyłu głowy wygląda mi właśnie na czystego a zamiast niego w mafii Shepard, gdzie tutaj piszą,że Sznudzian mafia i sam zacząłem tutaj na cmentarzu go umieszczać.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:38:50 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 15:38:50 GMT 1
Sznudzian jest trochę za mało aktywny w szukaniu mafii.
Bękart to Sadom. Zapisał się jako Monti, dla jaj, bo kiedyś była edycja na IFQ, gdzie Sadom zapisał się jako Monti, udawał nieogara, a był w mafii i tym trickiem wygrał edycję, bo każdy myślał, że to Monti. Sadom to był świetny gracz, Monti był wtedy początkującym i słabo mu szło. Później chyba się wyrobił - nie pamiętam, nieważne. Na dodatek Bękart ma styl pisania jak Sadom.
Plus ja myślałem, że Pikaczu to Żuras, a Bękart napisał jakiegoś posta w odpowiedzi do Pikaczu i zakończył go słowami:
Sadom Alejkum Ist.
Salam Alejkum to powitanie muzułmanów.
Więc Bękart chciał przekazać Żurasowi, że jest Sadomem, bo się lubią. Na dodatek, bardziej możliwe, że Sadom wziąłby OC niż że Monti wziąłby OC.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:46:18 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 15:46:18 GMT 1
Sznudzian w końcu coś konkretniejszego, ale może spisał po mnie i Pikaczu argumenty, bo takie same xD
To jest kurwa niesamowite, że jebany detektyw wymienia mnie po spalonym Bobo i sprawdzonym Leclercu (no nie oszukujmy się, jest sprawdzony), kiedy typ albo w ogóle mnie nie sprawdził albo dostał info, że jestem niewinny. NIESAMOKURWAWITE, paskudne zagranie malutkiego Licza.
Nigdy moją intencją nie było sugerowanie, że sprawdzałem Sheparda i okazał się winny. Jeśli Szarlej jest niewinny, to się myli, bo raczej nie dawałem powodów, by myśleć, że mam go sprawdzonego. Ale raczej Szarlej wie i tak się broni.
Natomiast miasto kompletnie wyłożyło lachę na to, czy starałem się w trakcie gry przemycić te sprawdzenia xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:48:25 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 15:48:25 GMT 1
Ano banda debili. NIKT nawet nie sprawdził twoich postów pod tym kątem (a jeśli sprawdził, to nie uznał za zasadne podzielić się tą wiedzą z miastem XD), nie zacytował i nie próbował się odnieść, to jest niebywałe ;o
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:50:38 GMT 1
via mobile
Post by Antura on May 16, 2020 15:50:38 GMT 1
Wzorowa gra Panie Detektywie. Od początku do końca, mimo środowiska w postaci bagna. Dziękuję!
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 15:56:31 GMT 1
via mobile
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 15:56:31 GMT 1
Licz - super edycja. Nie mam żalu o ten lincz na mnie, ale to uzasadnię z kompa, z telefonu mi się nie chce.
W mafii Sznudzian, Leclerc i Bękart, ten ostatni to OC. Miasto to przegra, lincz na Marianie zaważy. No i to, że sprawdziłeś Modrica, który leci, ale to wina Modrica a nie Twoja. Jedyna nadzieja w egze, ale go pewnie zamordują.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:07:02 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 16:07:02 GMT 1
Nie ma żadnych szans na niewinność Sznudziana. Zaraz mogę wyłożyć dlaczego Wyłożył się w tej rozgrywce 2 razy (to znaczy reszta jego gry świadczy o tym, że może być w mafii, ale generalnie nie musi - gra nienajgorzej, trochę śmierdzi, mało go itd., ale przyczyny mogłyby być inne niż wyłącznie mafijność). Pierwszy raz tutaj: mafiacorner.boards.net/post/8573Zwłaszcza ten fragment: jest pisany z perspektywy mafii + jako jeden z nielicznych wiedział, kim byłem i dlaczego poleciałem (teraz można przypuszczać, że to właśnie Sznudzian jest autorem mordu na mnie ) Ale to ta druga rzecz czerwieni gościa 'na amen'.
Chodzi o to, co działo się przed końcem g2 i sytuacją Kukułka - Mafioł i 9-8 dla Kukułki. Sznudzian siedział, siedział i kalkulował, po mafijnemu kalkulował. Skąd wiem, że po prostu jako miastowy się nie zastanawiał? Z jego postów i tego co pisze, okołolinczowych widać, że rozumiał, że remis jest po prostu zjebany dla miasta jako taki. Ale nie próbował o tym rozmawiać, tylko delikatnie puszczał jakieś pierdy żeby grać na czas. Ewidentnie siedział i kminił, czy miasto przebaczy mu zrobienie takiej głupoty czy nie, rozważał plusy i minusy jebnięcia w Marlowe (jak pożyje dzień dłużej, może się zazielenić, coś rozkminić - minus dla mafii, z drugiej strony głos na remis może wsypać Sznudziana) i ostatecznie jak widać plusy przeważyły minusy - uznał, że ujdzie mu to płazem (jak widać, zrobił słusznie, to było dobre zagranie, ładnie tutaj przeniósł ciężary dla mafii). Bardzo zwróciłem na to uwagę przeglądająć rozgrywkę, bo w przeszłości stanąłem przed IDENTYCZNYM dylematem jako Jacek Gmoch - jak mocno i czy bronić Licza (grał Lannisterem o ile pamiętam, edycja z fortelem Sidora Listkiewicza). Licz był wtedy jedynym graczem, który nam realnie zagrażał - BARDZO chciałem, żeby poleciał. Z drugiej strony nie mogłem się wsypać w temacie, w sensie atakować czy coś, miałem jeszcze do odegrania swoją rolę w edycji - zacząłem więc tego Licza bronić, ale bardzo delikatnie. Kalkulowałem, jak mocno mogę bronić Licza, jak bardzo niewidocznie, żeby przypadkiem jakiś 1-2 głosy nie zaważyły na tym, że przeżyje, bo chociaż to psuło mi pozycję, to było bardzo dobre dla mafii - wtedy zachowywałem się równie 'nieśmiało' jak Sznudzian. Bo inaczej nie mogłem, nie że nie potrafiłem, ale byłoby to niekorzystne dla mafii (chociaż korzystne dla mnie). Tutaj nie jest oczywiste, czy to będzie korzystne dla mafii koniec końców (może lepiej wyglądający Sznudzian był ważniejszy, trudno powiedzieć - ale wydaje mi się, że mafia zrobiła dobrze, no tak czy siak tak uznali), ale mafia tak uznała, więc Sznudzian NIE MÓGŁ zachować się inaczej. Potrafiłby, ale nie mógł. Gdyby był niewinny, ale autentycznie wierzył w winę Marlowe, to by mocniej torpedował ideę remisu, próbował mocniej na to naciskać, cokolwiek. Ale sytuacja mafii odpowiadała, to na spokoju zrobił co zrobił, Wykalkulował, że mu się upiecze i wykalkulował dobrze, bo jeśli poleci, to nie za ten fakt.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:09:52 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 16:09:52 GMT 1
Dzięki.
Gary, szkoda, że tak się stało. Sznudzian był bardzo przekonujący w analizie na Ciebie, ale z perspektywy czasu to widzę, że poleciałeś za nieistotne sprawy albo za to, że najlepiej oceniłeś niewinność Shiffrin. Paradoks tej gry.
Antura, szacun, długo miałem Cie za Żurasa, jedynie on więcej uwagi zwraca na polskie znaki i interpunkcje. Z tym bezrobotnym leniem lub studenciakiem, to pisałem dla śmiechu. xD
Kukuczka, Bobo, Leclerc, Bękart, Shepard.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:11:09 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 16:11:09 GMT 1
Dzięki. Gary, szkoda, że tak się stało. Sznudzian był bardzo przekonujący w analizie na Ciebie, ale z perspektywy czasu to widzę, że poleciałeś za nieistotne sprawy albo za to, że najlepiej oceniłeś niewinność Shiffrin. Paradoks tej gry. Antura, szacun, długo miałem Cie za Żurasa, jedynie on więcej uwagi zwraca na polskie znaki i interpunkcje. Z tym bezrobotnym leniem lub studenciakiem, to pisałem dla śmiechu. xD Kukuczka, Bobo, Leclerc, Bękart, Shepard. Dokładnie taki sam skład mafii widzę jak ty Licz
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:13:29 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 16:13:29 GMT 1
Nie wiem czemu dla reszty Shepard jest niewinny. Dla mnie on się właśnie przyznaje do bytności w mafii.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:14:06 GMT 1
via mobile
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 16:14:06 GMT 1
Ano banda debili. NIKT nawet nie sprawdził twoich postów pod tym kątem (a jeśli sprawdził, to nie uznał za zasadne podzielić się tą wiedzą z miastem XD), nie zacytował i nie próbował się odnieść, to jest niebywałe ;o No i to jest jeden z powodów, dla których odjebanie mnie w linczu tak szybko było błędem, bo ja bym wszystkie posty licza ze 3 razy przeczytał i analizował na linii czasu.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:24:45 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 16:24:45 GMT 1
A tego Sznudziana podszczypywalem w ostatnie dwa dni, watpilem w niego, a wczoraj uznałem, ze skoro dla Pikaczu i Durdy to pewniak, to trzeba gdzie indziej szukać.
Ale z tego co robi Shepard teraz, to jeszcze bardziej sie utwierdzam, że jest winny, natomiast Kmicic mi sie zieleni.
Durda już kuma, że Bękart jest OC, pewnie teraz zostanie zamordowany, a nikt tego nie pociągnie. Durda to nasza ostatnia nadzieja.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 16:30:29 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 16:30:29 GMT 1
A co do Bękarta - osobiście leżę rozjebany, że nikt na mieście nie rozważa jego winy. Jak możecie zerknąć sobie na moją listę zaraz po 1 mordzie i gdzieś w środku dnia przed 2 linczem - bękarta miałem za właściwie pewniaka (no i gość grał idealnie tak, żeby ktoś go sprawdził moim zdaniem, OC w ogóle mnie nie dziwi, sam bym mu dał go będąc z nim w mafii). Dlaczego?
Po pierwsze, tam na 21 stronie zacytowałem jego bardzo śmierdzący post. Już wtedy, obok Kukuczki, bękart mi podpadł. Nie na tyle, żeby być pewnym winy, bo generalnie prezentował taką bardzo wyważoną postawę, ale no śmierdział ten fakt. Ale potem wysypał się z wiedzą z mafijnego co do mnie. W którymś tajemniczym momencie nagle upewnił się co do tego, że ten Statystyczny to jakiś wybitny ogar, za którym poszło miasto. Znaczy ja uważam, że gdyby tak nawet sądził jako niewinny, to po pierwsze: 1) nie pisałby o tym tuż przed mordem mafii 2) nie podlizywałby mi się tak To że zaraz potem poleciałem to w sumie gwóźdź do jego trumny. Ale już mniejsza o to. Chodzi o WYBORNĄ wiedzę. Ale naprawdę WYBORNĄ. Gość się nie myli. Wcale. Nic a nic. W każdej jednej sytuacji zachowuję się rozsądnie i koniec końców WŁAŚCIWIE. Uparte celowanie w gamonia Kukuczkę. Uniewinnienia - perfekcyjne. Gdy jakikolwiek kolega wpadnie po uszy, natychmiast się odcina (i to bezdyskusyjnie - nie ma wątpliwości). Kukuczka, Bobo, teraz też Leclerc. No w każdym linczu okaz ogaru. I wszystko spoko, tylko czytając jego posty (bardziej przeglądając, to serio wystarczy xd) nie idzie dojść do wniosku, SKĄD DO CHUJA ON TO WSZYSTKO WIE. SKĄD TEN GENIUSZ
Gdyby sporządzić taki ranking wiedzy, bękart w tej edycji pozostawia konkurencję DALEKO w tyle. (btw, pewniak Leclerc też byłby wysoko ;o) W momencie, gdy zostanie tylko OC - gość gra tak modelowego Ojca Chrzestnego, zostawia konkurencję tak daleko w tyle, że przy jednym pozostałym mafiozie powinien zostać natychmiast wyjebany w przyspieszonym. Taki casus Gortiego mafiozy - tyle że znacznie lepszy. Gorti jako mafiozo również, swego czasu, nawet nie próbował sprawiać pozoru jakiejkolwiek niewiedzy - tylko że robił to niezwykle ordynarnie i widocznie. Monti nie sprzedaje tej pozy wielkimi literami, trzeba się na nim trochę skupić i go przeanalizować, żeby do tego dojść, ale jest to nad WYRAZ widoczne. Gość jest skupiony w konkretnych momentach edycji na pewnym wąskim wycinku rozgrywki (tym, który jest akurat istotny) i co do zasady w ogóle się nie myli.
|
|