|
Ogólny
May 16, 2020 19:07:18 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 19:07:18 GMT 1
@licz Ale ten post,że Durda pozamiatał mnie rozbawił do łez Miałem ten tekst w głowie przygotowany, jak ktoś da dobrą analizę xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 19:09:46 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 19:09:46 GMT 1
Poza tym jakbym nie padł, to do końca edycji bym pisał z żeńskimi końcówkami, by chociaż częściowo trzymać kreację
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 19:47:59 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 19:47:59 GMT 1
Jeśli chodzi o sytuację z Garym, to ja w ostatniej chwili jeszcze namawiałem Sznudziana, by dał w Marlowe, co dałoby nam remis. Dziwne, bo dzień wcześniej byłem w takim nastroju, że chciałem bardziej niż Garego zlinczować Kukuczkę. Chyba główny wpływ na mój upór w przekonaniu o winie Garego miało to, że myślałem, że nie ma takiej możliwości, by taki aktywny gracz szedł o 19 spać na godzinę, akurat wtedy gdy się najwięcej dzieje, a godzina snu o 19 sprawia, że by musiał do 21 nadrabiać sytuację. Na dodatek jak napisał, że żona jest zła, że gra w mafię, to wtedy znowu utwierdziłem się w przekonaniu, że to ściema, bo Safinetka przecież też grała z nami nieraz w mafię, więc powinna to zrozumieć. Btw wtedy też dowiedziałem się, że to Gary. Na dodatek atakowałeś Gary Szyfranta, ja już wiedziałem, że Szyfrant jest niewinny, więc pomyślałem, że szukasz niewinnego, którego mógłbyś w kolejkę przed siebie wcisnąć. Btw, gdyby nie to że Szyfrant był darmowym sprawdzeniem, to bym jego braku winy pewny nie był. Te trzy czynniki sprawiły, że miałem Cię Gary za mafię. Dwa niezwiązane z grą - sen i Safinetka i trzeci, że akurat miałem sprawdzonego Szyfranta i pomyślałem, że mafioza w tym momencie szukałby niewinnego kandydata do linczu. Jako mafiozo miałbym przygotowaną bardziej wiarygodną historyjkę, wymówiłbym się grą w tenisa, pracą, czy czymkolwiek, a ja naprawdę poszedłem spać. Poniedziałek miałem wolny - zmniejszenie etatu do 4/5, a akurat mnie pracy przybyło, więc nie mogłem zasnąć i po odejściu od kompa przewracałem się z boku na bok, zanim zasnąłem, bo zastanawiałem się, jakie gówno czeka na mnie na skrzynce mailowej. Potem spędziłem przed kompem 10 godzin, głównie pracując, aczkolwiek o 12 wszedłem na mafię i jak zobaczyłem ten nocny syf, to byłem zniechęcony, a praca nie pomogła w grze i w końcu byłem tak zmęczony, że nie wiedziałem, co czytam, więc poszedłem się zdrzemnąć. Wróciłem i znów musiałem nadrabiać, jak nadrobiłem, to zaczęli na mnie naganiać. Do tego okazało się, że nie ukryłem obecności, więc musiałem się zaraz tłumaczyć, zamiast planowo wejść w grę lub oglądać film, jak chciała Safinetka, dlatego była zła. Szyfranta wyciągnąłem, bo zachował się wobec mnie dziwnie, Ty wiedziałeś, że jest niewinny, ja nie, więc szukałem mafii. Zwłaszcza, że ja Farciarza słabo czytam, w sumie podejrzewam go prawie zawsze, ten ruch ze śledzeniem innych, z późnym startem, to mi pasowało do jego niekonwencjonalnych zagrań w mafii (Titor i Jessica Hyde, także Specjalista ds. Kwarantanny). Jako mafiozo pewnie jechałbym w jakiegoś glona albo napierdalał się z Konsultantem.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 19:54:34 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 19:54:34 GMT 1
No i zgadzam się z Redem, że Bobo, nawet bez counterclaima, trzeba było wczoraj zabić. Czekać i grać na czas można w sytuacji, gdy mord jest co 2 dni, tutaj lincz i mord są jakby równoważne, więc celny lincz nie daje marginesu błędu. W związku z tym, jeśli ktoś się deklaruje z rolą, będąc mega zagrożonym i robi to w niewiarygodny sposób, powinien zostać zabity. Wtedy jest jasność, co do jego intencji. Co więcej, w takiej edycji jak ta trzeba go było zabić, bo teoretycznie mógł być OC lub dilerem, przy rozdziale ról był bezpieczny. A jakby padł jako OC, to zwyczajnie po mordzie licz powinien się ujawnić, bo każde jego sprawdzenie na niewinnym dawało 100% pewności, więc pewne i jasne ujawnienie byłoby kluczowe. Bobo akurat OC nie był, ale to było trzeba wczoraj sprawdzić.
Linczowanie glona nic nie dawało, bo Bobo by nie padł w mordzie wczoraj (że niby diler) i nie padłby dziś i dopiero jutro można by go zabić. A na to nie ma zwyczajnie czasu.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:00:11 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 20:00:11 GMT 1
Hahahah świetne zdjęcie Leclerca xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:10:16 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 20:10:16 GMT 1
To co, kogo powitamy? Durdę?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:11:24 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 20:11:24 GMT 1
To już na bank Sznudzian w mafii, bo przecież jak Małpa (Leclerc) nie miał roli, to znaczy że dilera ma Sznudzian, a nie Shepard.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:12:10 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 20:12:10 GMT 1
Ja bym odjebał Durdę, aczkolwiek mord na Osieckiej lub Szyfrancie też jest możliwy.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:30:55 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 20:30:55 GMT 1
Do przewidzenia był ten mord.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:33:11 GMT 1
Post by Volverin on May 16, 2020 20:33:11 GMT 1
Całościowo patrząc bardzo dobra edycja Wojciecha aka Edwarda Durdy. Fajnie było zobaczyć takiego aktywnego, walczącego egze w akcji
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:34:40 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 20:34:40 GMT 1
Dla mnie to chyba nie jest przypadek,że ktokolwiek zaczął węszyć przy Shepardzie ten ginął w mordzie,
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:34:53 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 20:34:53 GMT 1
Szkoda, że mi brakło tego jednego dnia xD Liczyłem, że jednak kogo innego dziś walną.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:35:52 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 20:35:52 GMT 1
Tak na szybko jaką ostatnią dwójkę widzisz w mafii?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:37:08 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 20:37:08 GMT 1
Na szybko to Shepard plus Bękart/Konsultant. Ale pewnie to Kmicic z Sznudzianem xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:38:16 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 20:38:16 GMT 1
Bękart sprawdzony przez licza, czyli OC musi być i też tego Sheparda typuję.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:42:31 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 20:42:31 GMT 1
Szkoda tylko że tak szybko obrażasz osoby, co myślą inaczej. nie zrozumiałeś - tam napisałem, że miasto uznało za debili tych, którzy chcieli posłać Bobo do piachu - gdzie był to jedyny słuszny krok. nikogo nie obraziłem, zobacz nawet sam ruch uznałem za skandaliczny, ale nie debilny xD (no a był debilny)
A co do reszty (już nie cytuję) - sorry, ale znowu oderwane gadanie od tego, co się dzieje w edycji. Ty nie masz grać wokół tego, żeby zminimalizować szansę na zlinczowanie deta (więc wtedy niby zostawiasz Bobo... z czym też bym dyskutował), ty masz zminimalizować ryzyko PRZEPIERDOLENIA EDYCJI Bobo kompletnie nie gral jak detektyw. Kompletnie. mafijny, w trakcie edycji kompletnie nie gral tak, by jakkolwiek wyluskac sprawdzenia (o ile w ogole je podawal), absurdalne atakownaie Mariana. GDYBY BYL DETEM I MAFIA WIDZIALA, ZE JAKIS GLON CIAGLE NAWALA W ICH ZAWODNIKA - zabilaby go albo chociaz z raz zdillowala - gosc mial rzekomo cztery sprawdzenia.
nie bylo zadnych szans, ze mafia takiego gagatka odstrzeli w mordzie, w miescie jest diler i - tak jak pisalem - kazdy mafiozo, ktory szedlby pod topor, podalby sie za deta i z latwoscia przeciazyl Bobo - gosc byl żywym trupem. jego nalezalo odjebac nawet gdyby faktycznie byl tym detem, bo i tak by padl. Profity z trzymania takiego gagatka w tej sytuacji byly ZEROWE
bylo natomiast ryzyko, ze trzymajac mafioze Bobo jako deta w miescie: a) wsypie sie prawdziwy det b) padnie z dupy niewinny, ktory byc moze by sie uniewinnil albo bylby celem mordu (mafia miala Mariana za detektywa, polecialby w mordzie!!!!!!)
zawsze trzeba patrzec na gre i robic sobie bilans zyskow i strat. po zrobieniu takiego wychodzilo, ze wyjebanie Bobo to najlepsze, co moglo zrobic miasto. po prostu
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:53:16 GMT 1
Post by Philip Marlowe on May 16, 2020 20:53:16 GMT 1
Całościowo patrząc bardzo dobra edycja Wojciecha aka Edwarda Durdy. Fajnie było zobaczyć takiego aktywnego, walczącego egze w akcji No dla mnie, niezależnie od wyniku, MVP powinno trafić do egze lub licza. Najlepiej do obu, ex-aequo.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:54:58 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 20:54:58 GMT 1
Czyli pewnie Sznudzian i Bękart, widzę, że wam się tu miło rozmawiało jakie to miasto słabe itp. itd. Z perspektywy cmentarza zawsze jest łatwiej, bo tu ktoś coś podszepnie, tam ktoś, jest więcej danych. Mnie jest głupio za ten remis po którym padł Marian, ale bez tego pewnie poleciałby jakiś glon (nie wierzę, że juz wtedy poleciałby Leclerc). No i chyba jestem jedynym, który poddał w wątpliwość grę Montiego. Szczerze to jutro miałem go mocniej przycisnąć, tym bardziej, że widziałem że stara się przemknąć bez sensu do końca rozgrywki plus sugeruje mi, że będzie we mnie cisnął, kiedy ja będę cisnał w niego. Kompletnie nie rozumiem wczorajszego emocjonalnego wpisu Pikachu. W ogóle nie rozumiem tej koncepcji z zostawianiem Bobo. Na szybko pomyślałem, że już remis lepszy, bo a nuż tam jednak dwie mafie, a jeśli nie, to przynajmniej Bobo od razu poleci. Rano jeszcze się postarałem o analizę na Leclerca, ale potem jak padł Akwarelista, to już nikt na to nie zwrócił uwagi.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 20:56:48 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 20:56:48 GMT 1
No podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisał Red, stąd nawet posiliłem się o szybką analizę na forum dlaczego Bobo nie może być detektywem, ale chyba nie potrafiłem odpowiednio wytłumaczyć dlaczego nie opłaca się go trzymać...
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:08:01 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 21:08:01 GMT 1
Całościowo patrząc bardzo dobra edycja Wojciecha aka Edwarda Durdy. Fajnie było zobaczyć takiego aktywnego, walczącego egze w akcji No dla mnie, niezależnie od wyniku, MVP powinno trafić do egze lub licza. Najlepiej do obu, ex-aequo. Zobaczymy jeszcze końcówkę, ale po MVP to wygląda na to, że pewnie kroczy Sznudzian
|
|