|
Ogólny
May 16, 2020 21:10:28 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:10:28 GMT 1
Na moje mafia MOCNO korzysta z tej nadaktywności Konsultanta, stąd go zatrzymują /nie mówię, że sam na niej skorzystałem, bo może poleciałbym szybciej/ widać, że jak go na forum dziś nie było to nagle więcej merytoryki wskoczyło do gry, choć Shepard jeśli jest w mieście to gra słabiutko.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:12:16 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:12:16 GMT 1
Jeszcze Monti teraz nawołuje Konsultanta, to już chyba dla beki xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:16:01 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:16:01 GMT 1
Choć całościowo powiem, że jednak dałem dupy. Byłem przekonany, że dziś walną w sprawdzonego Zielonkę, a mnie zostawią jako potencjalnego OCka tym bardziej przy atakach Sheparda, niepewnym Konsultancie i tym, że Bękart zapowiadał kontrę w moją stronę. No ale trudno. Jest to jakaś nauczka, że co masz zrobić jutro, zrób dzisiaj.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:19:36 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 21:19:36 GMT 1
Czyli pewnie Sznudzian i Bękart, widzę, że wam się tu miło rozmawiało jakie to miasto słabe itp. itd. Z perspektywy cmentarza zawsze jest łatwiej, bo tu ktoś coś podszepnie, tam ktoś, jest więcej danych. Mnie jest głupio za ten remis po którym padł Marian, ale bez tego pewnie poleciałby jakiś glon (nie wierzę, że juz wtedy poleciałby Leclerc). No i chyba jestem jedynym, który poddał w wątpliwość grę Montiego. Szczerze to jutro miałem go mocniej przycisnąć, tym bardziej, że widziałem że stara się przemknąć bez sensu do końca rozgrywki plus sugeruje mi, że będzie we mnie cisnął, kiedy ja będę cisnał w niego. Kompletnie nie rozumiem wczorajszego emocjonalnego wpisu Pikachu. W ogóle nie rozumiem tej koncepcji z zostawianiem Bobo. Na szybko pomyślałem, że już remis lepszy, bo a nuż tam jednak dwie mafie, a jeśli nie, to przynajmniej Bobo od razu poleci. Rano jeszcze się postarałem o analizę na Leclerca, ale potem jak padł Akwarelista, to już nikt na to nie zwrócił uwagi. Nie przejmuj się, też mi od razu ciężko było przebrnąć przez te pierwsze 6 stron cmentarza, na których pełno żółci było.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:29:09 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:29:09 GMT 1
Mnie nie chodzi o żółć i nie przejmuję się. Po prostu zauważam fakt, że jak się wbija na cmentarz to nagle wszyscy wszystko wiedzą, bo ten coś przeczyta, tamten dopowie i już jest całościowy obraz. Dla mnie podstawą tego jak cmentarz błądził jest to, że jeszcze do niedawna ja tu byłem przedstawiany jako główny mafiozo. Zresztą w poprzedniej edycji też jak wszedłem na cmentarz nagle miałem jasność, że w mafii jest Wojewódzki I w sumie nie sądziłem, że to powiem, ale czytanie postów, starych postów naprawdę się opłaca. Tyle, że trzeba wybrać odpowiednią skalę czasu - nie wiem - 3-4 strony w kluczowym momencie, wtedy najwięcej widać. A resztę brać przez skalę tego co kto potrafi, jak gra, ilu oskarża, na ile jest wiarygodny w tym co robi. Gdybym zagrał w mieście to samo co Grechutą, nigdy nie zrobiłbym tej analizy na Bobo, Bobo nie dostałby tylu głosów, nie podałby się za detektywa. Więc jednak warto się starać. Ot taka refleksja.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:29:40 GMT 1
via mobile
Post by Antura on May 16, 2020 21:29:40 GMT 1
Antura, jest tu gdzieś licznik aktywności? Nie ma, wchodzisz w czyjeś posty z profilu, patrzysz ile ma stron napisane, mnożysz bodaj razy 20 bo tyle jest na stronie, masz wykaz. Poza tym: zgadzam się z twoja teza o aktywności. Ale to już przekazywał mój mem. Mafia przemyka, miasto TAK wchodzi do miasta Gadałem o tym dzisiaj z Volvem, od ośmiu (jak nie więcej) edycji nie było żadnego (!) mafiozy, który staralby się kreować sytuację w mieście. A mimo to wszyscy gracze takich mafiozów szukają. Wszyscy mafiozi grają na zasadzie: jakoś przemknąć do finału, licząc że miasto samo się zabije, a w finale liczyć na farta. Co jest bardzo smutne, bo ja uważam: że jako mafia ma się o wiele więcej funu jak się gra twardo, mocno i wodzowsko, niż się po prostu liczy na farta. A przecież gramy chyba dla funu... Co nie chłopaki?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:29:43 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:29:43 GMT 1
Szkoda, że mi brakło tego jednego dnia xD Liczyłem, że jednak kogo innego dziś walną. Świetna edycja Egze, dla mnie byłeś MVP, największym rigczem w tej grze i mam satysfakcję, że Ciebie uniewinniłem w pierwszej kolejności z ludzi niesprawdzonych, bo raz że na to zasługiwałeś, a dwa że byłeś najlepszy. Brawo. Btw, mogłeś im tylko powiedzieć, że Szyfrant był darmowym sprawdzeniem, bo oni tego prawdopodobnie nie kumają, a podkreślałem tuż przed dwoma mordami, że Szyfrant najbardziej niewinny, a dzisiaj umieściłem go w swojej kolejce na ostatnim miejscu.
Btw, byłem pewny na 100%, że dzisiaj polecisz, bo węszyłeś w odpowiednich miejscach. Zresztą pisałem tutaj gdzieś, że jesteś ostatnią nadzieją na wygraną miasta.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:30:56 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:30:56 GMT 1
Mnie nie chodzi o żółć i nie przejmuję się. Po prostu zauważam fakt, że jak się wbija na cmentarz to nagle wszyscy wszystko wiedzą, bo ten coś przeczyta, tamten dopowie i już jest całościowy obraz. Dla mnie podstawą tego jak cmentarz błądził jest to, że jeszcze do niedawna ja tu byłem przedstawiany jako główny mafiozo. Zresztą w poprzedniej edycji też jak wszedłem na cmentarz nagle miałem jasność, że w mafii jest Wojewódzki I w sumie nie sądziłem, że to powiem, ale czytanie postów, starych postów naprawdę się opłaca. Tyle, że trzeba wybrać odpowiednią skalę czasu - nie wiem - 3-4 strony w kluczowym momencie, wtedy najwięcej widać. A resztę brać przez skalę tego co kto potrafi, jak gra, ilu oskarża, na ile jest wiarygodny w tym co robi. Gdybym zagrał w mieście to samo co Grechutą, nigdy nie zrobiłbym tej analizy na Bobo, Bobo nie dostałby tylu głosów, nie podałby się za detektywa. Więc jednak warto się starać. Ot taka refleksja. Kluczowy moment to te gdy decydują się lincze?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:30:57 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 21:30:57 GMT 1
Mnie nie chodzi o żółć i nie przejmuję się. Po prostu zauważam fakt, że jak się wbija na cmentarz to nagle wszyscy wszystko wiedzą, bo ten coś przeczyta, tamten dopowie i już jest całościowy obraz. Dla mnie podstawą tego jak cmentarz błądził jest to, że jeszcze do niedawna ja tu byłem przedstawiany jako główny mafiozo. Zresztą w poprzedniej edycji też jak wszedłem na cmentarz nagle miałem jasność, że w mafii jest Wojewódzki I w sumie nie sądziłem, że to powiem, ale czytanie postów, starych postów naprawdę się opłaca. Tyle, że trzeba wybrać odpowiednią skalę czasu - nie wiem - 3-4 strony w kluczowym momencie, wtedy najwięcej widać. A resztę brać przez skalę tego co kto potrafi, jak gra, ilu oskarża, na ile jest wiarygodny w tym co robi. Gdybym zagrał w mieście to samo co Grechutą, nigdy nie zrobiłbym tej analizy na Bobo, Bobo nie dostałby tylu głosów, nie podałby się za detektywa. Więc jednak warto się starać. Ot taka refleksja. Mi nie wiem czemu,ale opis mojego mordu z tobą mi się skojarzył i kolejność mordów tomusia i mojego z tobą
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:37:10 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:37:10 GMT 1
Mnie nie chodzi o żółć i nie przejmuję się. Po prostu zauważam fakt, że jak się wbija na cmentarz to nagle wszyscy wszystko wiedzą, bo ten coś przeczyta, tamten dopowie i już jest całościowy obraz. Dla mnie podstawą tego jak cmentarz błądził jest to, że jeszcze do niedawna ja tu byłem przedstawiany jako główny mafiozo. Zresztą w poprzedniej edycji też jak wszedłem na cmentarz nagle miałem jasność, że w mafii jest Wojewódzki I w sumie nie sądziłem, że to powiem, ale czytanie postów, starych postów naprawdę się opłaca. Tyle, że trzeba wybrać odpowiednią skalę czasu - nie wiem - 3-4 strony w kluczowym momencie, wtedy najwięcej widać. A resztę brać przez skalę tego co kto potrafi, jak gra, ilu oskarża, na ile jest wiarygodny w tym co robi. Gdybym zagrał w mieście to samo co Grechutą, nigdy nie zrobiłbym tej analizy na Bobo, Bobo nie dostałby tylu głosów, nie podałby się za detektywa. Więc jednak warto się starać. Ot taka refleksja. Kluczowy moment to te gdy decydują się lincze? Ja robiłem tak, że miałem otwarte 4 okna forum, w jednym strony okołolinczowe, w drugim strona z głosowaniem, w trzecim strona w której pisałem przemyślenia i w czwartej strona z aktualną rozgrywką. Przy jawnym głosowaniu to co się dzieje powiedzmy od tej 20 do 21 jest kluczowe. Przecież na tym się wjebał Bobo mocno. Sznucian też w gruncie rzeczy, choć ja to co uznałem za dowód jego niewinności powinienem uznać za dowód winy - plus sprawdziła się moja teza, że ktoś z mafii jest w gronie tych, którzy zwlekali do końca. Tyle że mnie ten Shepard bardziej pasował, bo bez sensu we mnie walił i generalnie do dzisiaj miałem go za raczej winnego. Moim zdaniem największą winą miasta jest to, że im się nie chce. Mnie się też nie chciało, i gdyby nie to, że mam chwilowo chore stawy i nie mogę pracować pewnie też by mi się nie chciało. Brak jest analitycznego spojrzenia, brak cofnięcia się dwie strony wstecz. Są wyrwane z kontekstu posty cytowane tak, że nikogo poza samym obiektem analizy nie interesują. A jak popatrzysz co robi mafia, jak atakuje (np. atak Leclerca na Kukuczkę był klasycznym atakiem swój w swego, wytknął mu wszystko co ważne, ale nie zrobił niczego by miasto jakoś mocniej to podchwyciło), to są to jakieś tam stałe punkty. Jasne, fajnie jest na początku wiedzieć kto gra. Gdybym od razu wiedział, że Monti to Monti to inaczej bym go traktował. Nie zaświeciłaby mi się tak późno lampka.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:41:54 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:41:54 GMT 1
Jaja by były jakby teraz na białym koniu wjechał Konsultant i pozamiatał mafię, bo Farciarz celujący w Modricia to jest jakiś wyższy poziom absurdu na tym etapie xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:44:56 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:44:56 GMT 1
No Bobo generalnie całościowo za bardzo skupił się na Marianie, a później jak pisał to albo bronił swojej osoby albo jakieś bzdety jak dywagowanie czy linczować Spodermana.
Tobie przynajmniej te oczy się otworzyły. Teraz gdy na placu boju został tylko diler i OC, miasto powinno szukać wśród najmocniejszych. Konsultant teraz jest dla mnie niewinny, bo w życiu by mu nie dali roli po takim starcie. Modrić pewnie też nie. Kmicic z taka aktywnoscia pewnie tez nie.
Bekart, Sznudzian, Shepard, Szyfrant i Osiecka. Ja Szyfranta wybieliłem, pisząc że jest najbardziej niewinnym zawodnikiem w grze. Tak jak mówisz Egze, wystarczy przeczytać. Kto przeczyta ten post, będzie miał 100% pewności. Odpada też Osiecka, która gra bardzo czysto. Wychodzi na to, że w mafii jest Bekart, Sznudzian/Shepard. Na logikę. Nikt nie bierze roli, kto ma bardzo mało czasu, prawda?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:47:37 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:47:37 GMT 1
Nieszczęściem miasta jest słabiutki Shepard. Moim zdaniem bronił się dzisiaj mocno miastowo, ale do końca kurwa musiał we mnie walić, przez co nie mogłem go 100 procent uniewinnić. Moja dzisiejsza rozmowa z Montim plus mord na mnie, to powinna być automatyczna czerwona kartka dla niego. Po co miałby mnie mordować Shepard, który wcześniej mnie wskazuje jako najbardziej potencjalnego winnego. Sztudzian moim zdaniem najlepiej z mafii gra, ale duża w tym zasługa moja i Osieckiej, bo go uniewinnialiśmy.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:47:56 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 21:47:56 GMT 1
Licz twoje sprawdzenia to Szyfrant,Modrić,Bękart i Leclerc, a kogo jako piątego sprawdzałeś?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:48:44 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:48:44 GMT 1
Zarzucają mi, że sprawdziłem Sheparda, a przecież o 21:29 15 maja pisałem mafiacorner.boards.net/post/11643/threadże winny Leclerc, niewinni Szyfrant, Szosty oraz Modrić. Zaatakowałem Sheparda, bo wydawał mi się winny. Czy detektyw nie może mieć typów opartych o swoje przeczucie? xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:49:13 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:49:13 GMT 1
No i nie ukrywam, że też dlatego zwlekalem z wszelkimi dalszymi rozważeniami, że czekałem na to czy Leclerc miał mafijną rolę. Gdyby miał, w mafii mógłby być nawet jakiś Modrić. Ale skoro nie miał, no to Modrić automatycznie niewinny. Nie wiem co ten Farciarz ćpie, ale to jest pewnie gorsze od tego co ćpał jak podawał się za detektywa, dzięki czemu jako Teodor Szacki rozjebałem miasto xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:50:28 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:50:28 GMT 1
Licz twoje sprawdzenia to Szyfrant,Modrić,Bękart i Leclerc, a kogo jako piątego sprawdzałeś? Piątego Sheparda, ale byłem zdilowany, a następnie zamordowany. W sumie mogłem dzisiaj z bomby powiedzieć, jakie były sprawdzenia, ale zostawiałem cień szansy na przeżycie i myślałem, że zawodnicy wrócą do moich postów o 21:29, tuż przed mordem... Trzy posty o 21:29. Przypadek?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:51:58 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 21:51:58 GMT 1
Czyli Shepard wielka niewiadoma.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:52:31 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 21:52:31 GMT 1
Nigdy nie licz na to, że miasto będzie sprawdzać, tym bardziej kiedy ma pewnego mafiozę. Tylko Osiecka rokuje, że mogłaby do tego wrócić.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 21:53:23 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 21:53:23 GMT 1
Shepard - jak to czytasz to wiedz, że nigdy bym nie zrobił nikomu takiego świństwa, że zasugerowałbym sprawdzenie, które nie miało miejsca.
Na dodatek Shepard zarzuca mi, że go sprawdziłem, wyszło niewinny i oskarżyłem go, robiąc mu na złość. No bez jaj.
|
|