|
Ogólny
May 16, 2020 22:32:33 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 22:32:33 GMT 1
Konflikt dwóch mafiozów trudno upozorować, bo musi się naprawdę dobrze zacząć i obaj muszą mieć coś na siebie, jednocześnie tak siebie atakując, by być wiarygodnymi i nie pociągnąć za tym szczególnego zainteresowania innych. To jest zawsze ryzykowne, a celem mafii jest ryzyko minimalizować. Głównym problemem jest wyważenie. Albo za dobrze siebie wzajemnie analizują (coś jak Leclerc w stosunku do Kukuczki) albo zbyt słabo (gdyby Marian był w mafii, to jego konflikt z Bobem taki właśnie był).
Jedyna szansa, że w mafii wyląduje dwóch graczy, którzy autentycznie za sobą nie przepadają w tej grze. xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:32:33 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 22:32:33 GMT 1
Ja po cichu jeszcze (ale tak po maleńkim cichu) liczę na to, że gejmczendżerem okaże się Modrić, który coś tam sprytnie wyczyta Bo to nie jest tak głupi gracz jak by się mogło wydawać. Modrić to wcale nie jest zły gracz, ma na koncie kilkanaście edycji, w tym jedną w mniej-więcej naszym gronie. Zatem to wcale nie jest wykluczone Kim jest Modrić właśnie?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:33:10 GMT 1
via mobile
Post by Antura on May 16, 2020 22:33:10 GMT 1
Mam strasznie zjebane pytanie względem uwagi Eneldo Osieckiej w grze: Akwa, tak z ciekawości, czemu na 20 sekund przed linczem nie zmieniłeś głosu skoro byłeś prawdziwym detem? Mam na myśli zmianę głosu z Mariana na Bobo. A pytam ciebie bo ty miałeś 100% pewności, plus możliwość (Marian nie miał). Byłem w 99% pewny, że Marian to też mafia, a to ustawka dwóch mafiozów, która ma służyć oczyszczeniu Mariana. A 2 minuty przed linczem Marian napisał, że to on jest detektywem. Dziękuję, to dużo wyjaśnia. Pisałeś to jeszcze przed moja śmiercią. Co było dla mnie absurdem, bo o ile Bobo Detektyw to 1%, to ich dwóch mafiozów to 0,001% albo tskie okolice tj: jakby Bobo okazał się winny, to ja pewnie bym bronił Mariana pod niebiosa, zwłaszcza że bronił się JAK miastowy (analizy, duże posty, try hard). Gdańsk, Wrzeszcz, ja tam zresztą podałem PRAWIE dobry adres w grze, jak ktoś mnie spytał, hehehe. Alkohol minimalizuje by się nie truć, ale raz na dłuższy czas coś moge. No ale przez piwo miałem na myśli = potencjalność spotkania na porozmawianie luźne. Jak wrócę z Poznania to jestem chętny, zwłaszcza że wypadałoby poznać jakąś tożsamość
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:34:04 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 22:34:04 GMT 1
Byłem w 99% pewny, że Marian to też mafia, a to ustawka dwóch mafiozów, która ma służyć oczyszczeniu Mariana. A 2 minuty przed linczem Marian napisał, że to on jest detektywem. Dziękuję, to dużo wyjaśnia. Pisałeś to jeszcze przed moja śmiercią. Co było dla mnie absurdem, bo o ile Bobo Detektyw to 1%, to ich dwóch mafiozów to 0,001% albo tskie okolice tj: jakby Bobo okazał się winny, to ja pewnie bym bronił Mariana pod niebiosa, zwłaszcza że bronił się JAK miastowy (analizy, duże posty, try hard). Gdańsk, Wrzeszcz, ja tam zresztą podałem PRAWIE dobry adres w grze, jak ktoś mnie spytał, hehehe. Alkohol minimalizuje by się nie truć, ale raz na dłuższy czas coś moge. No ale przez piwo miałem na myśli = potencjalność spotkania na porozmawianie luźne. Jak wrócę z Poznania to jestem chętny, zwłaszcza że wypadałoby poznać jakąś tożsamość To masz ode mnie pozdrowienia, bo jestem właśnie z Poznania
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:34:43 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 22:34:43 GMT 1
Modrić to wcale nie jest zły gracz, ma na koncie kilkanaście edycji, w tym jedną w mniej-więcej naszym gronie. Zatem to wcale nie jest wykluczone Kim jest Modrić właśnie? to Niedziel, grałeś z nim na lm.com
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:35:46 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 22:35:46 GMT 1
to Niedziel, grałeś z nim na lm.com Ale to między innymi dzięki tobie,Redowi i Volvowi tutaj trafiłem, więc wam za to dziękuję ^^
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:37:48 GMT 1
via mobile
Post by Antura on May 16, 2020 22:37:48 GMT 1
Na pewno jeszcze kiedyś wyskoczę z żeńską kreacją, spodobało mi się to xD <cenzura> No regrets, współczuję tylko miastu bo sam bym siebie nienawidził.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:37:54 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 22:37:54 GMT 1
Btw, wymowne jest też to, jak bardzo pasywni stali się Bękart i Sznudzian. Bękart dzisiaj tylko odpowiadał Durdzie na ataki, a Sznudzian jednozdaniówki plus analiza na Szeparda.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:39:40 GMT 1
Post by Edward Durda on May 16, 2020 22:39:40 GMT 1
Co do żeńskiej kreacji, to pisałem Volvowi przed edycją, że gra Sashą Strunin to złoto, bo przyjemna blondynka, a jak zagrasz kimś mniej sympatycznym, to odpadasz. No i Tomuś zagrał Redem i szybko skończył i generalnie był dużo gorzej odbierany xD
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:40:12 GMT 1
via mobile
Post by Antura on May 16, 2020 22:40:12 GMT 1
Właśnie pożałowałem że to napisałem z kreacja, bo teraz jest spalona
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:44:40 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 22:44:40 GMT 1
@licz Poza tym dobrze mi się grało z tobą w mieście w tej edycji ^^ Antura, jestem z Gdyni. Mikaela, mi również My byliśmy razem w mafii w poprzedniej edycji? Sorry za ten atak na starcie, ale ja początki mam zawsze słabe. Cozmo pewnie wleci z wnioskami z dupy, niestety. Osiecka się opamietala, ze mogłem być zdillowany. Jestem pod wrażeniem rigczu Eneldo, biorąc pod uwagę druga edycję w życiu. Natomiast jakbym sprawdził Sheparda, to przecież bym to wyraźnie zaznaczył, tak jak z Modriciem i resztą. Nie szkodzi Pierwszy raz miałem okazję poczuć, jak to jest być zaatakowanym jako niewinny
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:47:16 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 22:47:16 GMT 1
Byłem w 99% pewny, że Marian to też mafia, a to ustawka dwóch mafiozów, która ma służyć oczyszczeniu Mariana. A 2 minuty przed linczem Marian napisał, że to on jest detektywem. Dziękuję, to dużo wyjaśnia. Pisałeś to jeszcze przed moja śmiercią. Co było dla mnie absurdem, bo o ile Bobo Detektyw to 1%, to ich dwóch mafiozów to 0,001% albo tskie okolice tj: jakby Bobo okazał się winny, to ja pewnie bym bronił Mariana pod niebiosa, zwłaszcza że bronił się JAK miastowy (analizy, duże posty, try hard). Gdańsk, Wrzeszcz, ja tam zresztą podałem PRAWIE dobry adres w grze, jak ktoś mnie spytał, hehehe. Alkohol minimalizuje by się nie truć, ale raz na dłuższy czas coś moge. No ale przez piwo miałem na myśli = potencjalność spotkania na porozmawianie luźne. Jak wrócę z Poznania to jestem chętny, zwłaszcza że wypadałoby poznać jakąś tożsamość No jakby Mariana broniono, to możliwe, że bym zmienił zdanie. Nie podobało mi się też to, że odpuścił ostatnie 30 minut, liczyłem na większą aktywność.
Adres pamiętam, sprawdzałem w googlach, co tam jest xD To spoko
Konsultant to ostatnia nadzieja miasta.
Czemu Szyfrant głosuje na Modricia?
Będzie smutno, jak Modrić odpadnie w kluczowym okresie za nieaktywność.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:48:28 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 22:48:28 GMT 1
Już właśnie Osiecka ogarnęła Twoje sprawdzenia. Czyżby była nadzieja?
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:50:52 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 22:50:52 GMT 1
Tak btw liczi, jak teraz Osiecka wyciąga te Twoje posty, to fantastycznie przemyciłeś w nich sprawdzenia.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:56:45 GMT 1
Post by Austriacki Akwarelista on May 16, 2020 22:56:45 GMT 1
Dzięki. Pierwszy raz zrobiłem to będąc zagrożonym w mordzie, gdy padła Shiffrin. Mam sobie za złe, że nie napisałem dzisiaj wyraźnie o tych typach, ale byłem na telefonie, przed samym mordem u babci, więc uznałem, że jak będą czytać, to zrozumieją te cztery typy oraz zdilowanie.
Ale faktycznie Osiecka z rigczem, wzięła się za czytanie i przytoczyła najważniejszy post. Ale nadzieja średnia, bo jak poleci Shepard i Kmicic to przegrywamy.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 22:58:29 GMT 1
Post by Kandydat na Prezydenta RP on May 16, 2020 22:58:29 GMT 1
Wielki Austriacki Akwarelista. Śledzę sobie tę partię dość wnikliwie, żeby zrozumieć wreszcie o co chodzi w tej zabawie i jestem pod wielkim wrażeniem gry dzielnego detektywa!
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 23:00:43 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 23:00:43 GMT 1
Kurwa, rób to samo co w mieście i nikt Cie nie zlinczuje przynajmniej ten pierwszy raz, kiedy wszystkich zaskoczysz. Trudno Cię podrobić, ale kto to ma zrobić jeśli nie Ty sam. W 18 edycji byłem w mafii akurat i dzięki Redowi wtedy dowiozłem zwycięstwo. Wtedy nie zostałem zlinczowany akurat.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 23:02:53 GMT 1
Post by Doktor Redzik on May 16, 2020 23:02:53 GMT 1
Co do żeńskiej kreacji, to pisałem Volvowi przed edycją, że gra Sashą Strunin to złoto, bo przyjemna blondynka, a jak zagrasz kimś mniej sympatycznym, to odpadasz. No i Tomuś zagrał Redem i szybko skończył i generalnie był dużo gorzej odbierany xD Jak się pewnie domyślasz, już dawno to zauważyłem, że ludzie częściej atakują graczy, na których avatar nie mogą patrzeć (vide ja w tej edycji).
Mam sporo żeńskich kreacji na koncie: Agata Kulasiewicz, Amel Bent, Alexis Ren, Anna Shirley, Legalna Blondynka... Coś na bank jeszcze pominąłem
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 23:06:52 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 16, 2020 23:06:52 GMT 1
Putin też miał nieprzyjemny avatar i nie budził na dzień dobry zaufania.
|
|
|
Ogólny
May 16, 2020 23:26:56 GMT 1
Post by Statystyczny Miastowy on May 16, 2020 23:26:56 GMT 1
Wy próbujecie mnie wkurwić czy jaki jest cel waszego pisania? xD
|
|