|
Rozgrywka
May 22, 2020 9:52:41 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 9:52:41 GMT 1
Robię, zaczepiam ich, nie widzsz? Kto kogo pierwszy, to jest pytanie. Ciekawostki, które nic nie wnoszą #2 Nie wykonuj ruchu, jeśli nic na nim nie zyskasz, nie atakuj; jeśli nie wygrasz, nie rozpoczynaj wojny, jeśli sytuacja nie jest bez wyjścia! Władca nie może rozpoczynać wojny, tylko dlatego, że ktoś go zdenerwuje; generał nie może atakować, tylko dlatego, że go ktoś rozwścieczy. Jeśli jest coś do zyskania wykonaj ruch; jeśli nie: nie ma po co się pchać. Zdenerwowanie mija, a wściekłość ustaje; nikt nie wróci jednak podbitemu państwu świetności, ani poległym żołnierzom życia. Mądry władca jest ostrożny, a wyśmienity generał ma się na baczności. Oto sposób na zapewnienie pokoju w kraju i bezpieczeństwa żołnierzy. Sun Tzu Ciekawostki, które (jeszcze) nic nie wnoszą #3 Od tego odgłosu w wielu krajach wzięła się nazwa gatunkowa ptaka. Gdy jest zdenerwowany okrzyk przechodzi w „hahhahhah”. Ten odgłos podobny do śmiechu jest głównym głosem samicy, która nie kuka. Konsensus: Należy rozsądnie wybrać Kukułczkę.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 9:58:14 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 9:58:14 GMT 1
Panie Duda (Future Trunks). Bardzo dziwna ta wypowiedź na mój temat. Dlaczego taka obrona? Przecież nie ma szans, żebym poleciał. Próbujesz puścić mi oczko? Księdzu? Toż to nie wypada! Ksiądz nie ma pojęcia, jak antyklerykalne nastroje panują w mieście. Ty się lepiej Trunks wytłumacz, po co wrzucasz wszysko w jednym poscie? Przeciez to jest mafijne. Tym sposobem nie wchodzisz w dysksusję z każda osobą z osobna i nie piszesz osobno post na kazdego gracza, a jedynie wrzucasz jeden post w którym zawierasz wszystkie swoje przemyślenia, z których właściwie co wynika? Paweł Kozioł bardzo ładnie zauważył, że Alpak czyta rozgrywkę na bieżąco, a do pewnego momentu się nie odzywał, aż coś napisał, co było nawiązaniem do bieżącego tematu. Samo to o Alpaku jeszcze nic nie mówi, ale ta dwójka razem w mafii być nie może. mafiacorner.boards.net/thread/91/rozgrywka?page=8&scrollTo=13637 Co to właściwie znaczy i jak wyszło Ci, że nie mogą byc w mafii? Sam sobie zaprzeczasz, pisząc, że przez długi post nie wchodzę w dyskusję, skoro Ty mi odpisałeś. Piszę jak mi wygodnie, zależnie od sytuacji. Natomiast skoro z Ciebie taki ekspert od mafijnych postów, to Ci ufam, bo zrobiłeś najbardziej mafijny wjazd w historii tej gry. xD Mamy 25. edycję, a Ty odjebujesz takie posty, że aż trzeba pytać, czy to prowokacja, więc w sumie nie dziwię się, że nie widzisz, że Paweł Kozioł nie może być w mafii z Alpakiem. Takich sytuacji w historii tej gry było mnóstwo i nigdy nie była to akcja dwóch mafiozów. Teraz też pewnie nie, zwłaszcza że poza krótką ripostą nie pociągneli tego tematu. Proponuję zrobić dzisiaj remis między Walkiewiczem i Sirlancelotem. Proszę o poparcie.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 9:58:29 GMT 1
Co mi się nie podoba u Walkiewicza:
1) Sposób w jaki odnosi się do innych graczy
w zasadzie jedynym graczem, do którego odnosi się bezpośrednio jest Pan Tenorek
Panie Tenorek, wróciłbym jednak do uwagi Karoliny Gorczycy, którą całkiem zgrabnie postanowił Pan zignorować. Cóż to była za podczepka pod Sir Lancelota? Przecież już dwóch graczy postanowiło się tą sprawą zająć. Nie ma Pan żadnych innych spostrzeżeń?
Pan Tenorek się podczepił!
Przy czym jedynym jego oskarżeniem w stronę Tenorka było posługiwanie się moją uwagą, iż się Tenorek podczepił.
+ takie nic nie znaczące pierdy jak ten
Komunikaty Radiowe pewnie są w mafii i stanie się to jasne gdy tylko przestaną wklejać kreacyjne posty. Paweł Kozioł też może mieć się z czego wyspowiadać.
Nie wyjaśnia z czego Paweł Kozioł ma się spowiadać, oddaje na niego szybki głos z dupy.
2) To, że stara się być bardziej miastowy od miastowych
Głosujemy na Testament Cozmo, zapraszam do oddawania głosów w przeznaczonym do tego wątku.
Kot niewinny. Mała edycja, trzeba uniewinniać.
To dwa klasyczne przykłady takiego zachowania.
W poprzedniej edycji zostało dowiedzione, że szybkie głosowanie, sprawdzanie reakcji to domena miastowych, więc co robi pan Walkiewicz? Doczepia się do mojego głosu z dupy z początku rozgrywki, by uchodzić za miastowego.
Szybkie uniewinnienie Kota - kolejny klasyczny przykład grania na "miastowego", szybkie uniewinnienie miastowego ogara niewiele kosztuje, bo i tak można go szybko w mordzie sprzątnąć, a plusik przy takim zachowaniu pozostanie
3) Zachwyty nad postawą miasta
Nikt nie jest zainteresowany dyskusją na tematy niezwiązane z szukaniem mafii. Zawodnicy nie marnują energii i są w stu procentach skoncentrowani na rozgrywce. Szykuje się niesamowita edycja.
W tym mieście panuje mądrość i kultura. Bandyci są bez szans.
czyli posty zupełnie nic niewnoszące do dyskusji, a przy okazji mające w moim odczuciu ocieplić wizerunek Walkiewicza.
To tak w skrócie. Ciekaw jestem postawy tego gagatka w dniu dzisiejszym.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 9:58:35 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 9:58:35 GMT 1
Ciekawostki, które (jeszcze) nic nie wnoszą #4
Jeżeli w złym lesie mogą być tylko trzy ptaki, i tymi trzeba ptakami będą dumne orły bądź porywcze jastrzębie, wówczas w złym lesie nie będzie żadnej Kukułczki.
Próby zdenerwowania Kukułczki w celu wywołania hahahahah wówczas nic nie dadzą.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:04:03 GMT 1
Karolina Gorczyca napisała to, czego mnie się nie chciało. W ogóle odjebanie dziś Walkiewicza dać może sporo profitów, bo jeśli jest czerwony, to niewinni będą Gorczyca i Future Trunks.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:04:11 GMT 1
Doceniam próby Tenorka, Testamentu i Komunikatów. Mają u mnie wstępny immunitet.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:08:44 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 10:08:44 GMT 1
Dokładnie, Walkiewicz jest sztuczny i bojaźliwy. Skoro jego wina uniewinnia mnie i Gorczyce, to grzechem będzie go nie zlinczować.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 10:09:47 GMT 1
Dokładnie, Walkiewicz jest sztuczny i bojaźliwy. Skoro jego wina uniewinnia mnie i Gorczyce, to grzechem będzie go nie zlinczować. Dziwna logika, Panie Trunks, bo nie ma bardziej niewinnej niż Gorczyca, a Pan sam powinien wiedzieć, że jest niewinny.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 10:10:18 GMT 1
Dokładnie, Walkiewicz jest sztuczny i bojaźliwy. Skoro jego wina uniewinnia mnie i Gorczyce, to grzechem będzie go nie zlinczować. Dlaczego jego wina uniewinnia Ciebie?
Dlaczego chcesz zostać uniewinniony w taki sposób?
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:10:40 GMT 1
Dziwne to jest zestawienie dwóch innych postów Walkiewicza Panie Rojas.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 10:11:14 GMT 1
Dziwne to jest zestawienie dwóch innych postów Walkiewicza Panie Rojas. ?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:12:32 GMT 1
Dziwne to jest zestawienie dwóch innych postów Walkiewicza Panie Rojas. 2 innych? Dla mnie dziwny jest ten jego drugi post "Podyskutujmy" oraz to, że nie dyskutuje tylko się podczepia, ale to jest 1 post i jedno zachowanie.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:12:40 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 10:12:40 GMT 1
Warto też zwrócić uwagę, że Sirlancelot miał z Walkiewiczem tylko jedną, kompletnie nic nie znaczącą interakcję, podczas gdy Sirlancelot był bardzo aktywny i okrutnie śmierdzący, a Walkiewicz chyba nastukał najwięcej postów. A nie, Walkiewicz cos pisał, że Sirlancelot się lekko wybielił.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:12:41 GMT 1
Dziwne to jest zestawienie dwóch innych postów Walkiewicza Panie Rojas. ? o te mi chodzi Leo Rojas do ścisłej obserwacji. Żegnam się z państwem, do jutra.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 10:14:10 GMT 1
Aha, rozumiem o co chodzi, nie wyciągajmy już tej pomyłki. W każdym razie ufam tej analizie winy Walkiewicza, choć jeszcze muszę się mu bardziej przyjrzeć.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:14:47 GMT 1
Ja po prostu jestem ciekaw jego wniosków z tej dzisiejszej ścisłej obserwacji.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:14:49 GMT 1
Dokładnie, Walkiewicz jest sztuczny i bojaźliwy. Skoro jego wina uniewinnia mnie i Gorczyce, to grzechem będzie go nie zlinczować. Dlaczego jego wina uniewinnia Ciebie?
Ja napisałem, że wina Walkiewicza uniewinnia Trunksa. I podtrzymuję, Trunks wypunktował Walkiewicza już w drugim poście. Poza tym, w tej edycji mafii wystarczą 4 niecelne lincze (przy założeniu, że wszystkie mordy będą udane), więc każdy uniewinniony jest na wagę złota, jeśli jest to dobre uniewinnienie i to na bezrolnym, to przybliża nas do wygranej.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:15:02 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 10:15:02 GMT 1
Ale się zakawiatowałeś Rojas, furtkę sobie zostawiłeś. Beee.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:16:23 GMT 1
Najbardziej skisnę jak się okaże, że Walkiewicz starał się być pseudo ojcem chrzestnym (wiem tej roli nie ma w tej edycji), który wybieli się na "atakowaniu" swojego Kozioła xD
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 10:17:26 GMT 1
Dlaczego jego wina uniewinnia Ciebie?
Ja napisałem, że wina Walkiewicza uniewinnia Trunksa. I podtrzymuję, Trunks wypunktował Walkiewicza już w drugim poście. Poza tym, w tej edycji mafii wystarczą 4 niecelne lincze (przy założeniu, że wszystkie mordy będą udane), więc każdy uniewinniony jest na wagę złota, jeśli jest to dobre uniewinnienie i to na bezrolnym, to przybliża nas do wygranej. Fakt, moje niedopatrzenie. Szkoda, że wyskoczyłeś z tym zanim Trunks zdołał mi odpowiedzieć.
|
|