|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:17:46 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 10:17:46 GMT 1
Rojas, Tenor. Nie zależy mi na tym, by być bezpiecznym, a na tym, by miasto miało powiązania.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:21:49 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 10:21:49 GMT 1
Głosować. Pierwsze dwie osoby, które zagłosują po tym poście, mają 48-godzinny immunitet w mieście.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:22:21 GMT 1
Nie no jeśli Trunks jest w mafii z Walkiewiczem, to taki ostry wjazd w tym momencie byłby mocną szarżą, w dodatku połączoną z takim smrodliwym postem. Zbyt grubymi nićmi by to szyte było. Z kolei jeśli Walkiewicz niewinny, to Trunks nie miałby powodu by się na jego czerwoności uniewinniać xD
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:29:35 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 22, 2020 10:29:35 GMT 1
Nie no jeśli Trunks jest w mafii z Walkiewiczem, to taki ostry wjazd w tym momencie byłby mocną szarżą, w dodatku połączoną z takim smrodliwym postem. Zbyt grubymi nićmi by to szyte było. Z kolei jeśli Walkiewicz niewinny, to Trunks nie miałby powodu by się na jego czerwoności uniewinniać xD Poproszę o Twój komentarz na temat tego, czemu info, że czerwony kolor Walkiewicza nas zazielenia tak bardzo zabolało Rojasa oraz Tenora. Tenor ma również lekki ból o to, że Komunikaty są niewinne, a jakby nie patrzeć, no to jednak niewinne są.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:30:50 GMT 1
Nie no jeśli Trunks jest w mafii z Walkiewiczem, to taki ostry wjazd w tym momencie byłby mocną szarżą, w dodatku połączoną z takim smrodliwym postem. Zbyt grubymi nićmi by to szyte było. Z kolei jeśli Walkiewicz niewinny, to Trunks nie miałby powodu by się na jego czerwoności uniewinniać xD Poproszę o Twój komentarz na temat tego, czemu info, że czerwony kolor Walkiewicza nas zazielenia tak bardzo zabolało Rojasa oraz Tenora. Tenor ma również lekki ból o to, że Komunikaty są niewinne, a jakby nie patrzeć, no to jednak niewinne są. Moim zdaniem po prostu zareagowali na twój śmierdzący post. Nie doszukiwałbym się drugiego dna póki co.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 10:30:52 GMT 1
Co sądzicie o Walkiewiczu?
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 10:31:43 GMT 1
Tenorek psuje mi grę, czekałem czy Alpak w jakikolwiek sposób się do Walkiewicza odniesie xD
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 10:32:15 GMT 1
Ej no, ale tak serio. Typ się zarejestrował jako Paweł Kozioł, po Piotrze Koźle. Jeśli rejestrujesz taką kreację, to tylko po to, żeby się porządnie poprzepychać w early. Wójt całe kreowanie na konflikt niemal totalnie olał. Jaki może być tego powód? Mógł zobaczyć, że już jest gracz Piotr Kozioł i zwyczajnie dla beki, wiele nie myśląc, utworzyć kreację Pawła i tylko tyle, być może dla kogoś już samo to jest wystarczającym "dowcipem" i nie chce mu się bawić w kreacyjne przepychanki, nie każdy to musi lubić. Tzn. to uzasadnienie Piotra Kozioła, dlaczego chce głosować na Pawła brzmi dla mnie miastowo i samo rozumowanie jest dla mnie logiczne, tylko sądzę, że niesłuszne (nie uważam, żeby świadczyło o mafijności Pawła). Ty się lepiej Trunks wytłumacz, po co wrzucasz wszysko w jednym poscie? Przeciez to jest mafijne. Tym sposobem nie wchodzisz w dysksusję z każda osobą z osobna i nie piszesz osobno post na kazdego gracza, a jedynie wrzucasz jeden post w którym zawierasz wszystkie swoje przemyślenia, z których właściwie co wynika? Co to w ogóle jest, jak można się czepiać o takie pierdoły? Już abstrahuję od tego podejścia: "jak możesz tak robić, przecież to jest mafijne". Miastowi tak nie myślą; miastowi po prostu grają, robią to co chcą, żeby znaleźć mafię i nie zastanawiają się czy to, co zrobią jest mafijne czy nie. To mafiozi - słabi mafiozi szczególnie - przyjmują taki sposób myślenia: "czy to, co chcę zrobić nie jest przypadkiem mafijne?". Proszę teraz napisać, co fajnego jest w grze Babki i Alpaka. To chyba nie powinno być trudne i wymagać bardzo dużo czasu. Nie, na razie zachowam to dla siebie, ale może po południu napiszę.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 10:32:33 GMT 1
Nie jesteś sama, jak śpiewał Seweryn Krajewski, droga Karolino.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 10:35:34 GMT 1
Nie no jeśli Trunks jest w mafii z Walkiewiczem, to taki ostry wjazd w tym momencie byłby mocną szarżą, w dodatku połączoną z takim smrodliwym postem. Zbyt grubymi nićmi by to szyte było. Z kolei jeśli Walkiewicz niewinny, to Trunks nie miałby powodu by się na jego czerwoności uniewinniać xD Poproszę o Twój komentarz na temat tego, czemu info, że czerwony kolor Walkiewicza nas zazielenia tak bardzo zabolało Rojasa oraz Tenora. Tenor ma również lekki ból o to, że Komunikaty są niewinne, a jakby nie patrzeć, no to jednak niewinne są. Hola, hola. Nigdzie nie mam bólu o to, że Komunikaty są niewinne. Chciałem się po prostu dowiedzieć od Testamentu dlaczego tak łatwo oczyszcza Komunikaty.
I również nie zabolało mnie, że ewentualna wina może zazielenić Ciebie i Gorczycą (którą bez tego uważam za niewinną). Chciałem poznać Twoje motywacje odnośnie tego posta. Przy pierwszym pytaniu nie dopatrzyłem, że taką tezę postawił Testament. Na drugie pytanie również odpowiedział Testament. Ty mój post pominąłeś, a teraz twierdzisz, że miałem ból o coś co chciałem wyjaśnić. Moim zdaniem nadinterpretujesz.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 10:39:48 GMT 1
Co mi się nie podoba u Walkiewicza:
1) Sposób w jaki odnosi się do innych graczy
w zasadzie jedynym graczem, do którego odnosi się bezpośrednio jest Pan Tenorek
Panie Tenorek, wróciłbym jednak do uwagi Karoliny Gorczycy, którą całkiem zgrabnie postanowił Pan zignorować. Cóż to była za podczepka pod Sir Lancelota? Przecież już dwóch graczy postanowiło się tą sprawą zająć. Nie ma Pan żadnych innych spostrzeżeń? Pan Tenorek się podczepił! Przy czym jedynym jego oskarżeniem w stronę Tenorka było posługiwanie się moją uwagą, iż się Tenorek podczepił.
+ takie nic nie znaczące pierdy jak ten
Komunikaty Radiowe pewnie są w mafii i stanie się to jasne gdy tylko przestaną wklejać kreacyjne posty. Paweł Kozioł też może mieć się z czego wyspowiadać. Nie wyjaśnia z czego Paweł Kozioł ma się spowiadać, oddaje na niego szybki głos z dupy.
2) To, że stara się być bardziej miastowy od miastowych
Głosujemy na Testament Cozmo, zapraszam do oddawania głosów w przeznaczonym do tego wątku. Kot niewinny. Mała edycja, trzeba uniewinniać. To dwa klasyczne przykłady takiego zachowania.
W poprzedniej edycji zostało dowiedzione, że szybkie głosowanie, sprawdzanie reakcji to domena miastowych, więc co robi pan Walkiewicz? Doczepia się do mojego głosu z dupy z początku rozgrywki, by uchodzić za miastowego.
Szybkie uniewinnienie Kota - kolejny klasyczny przykład grania na "miastowego", szybkie uniewinnienie miastowego ogara niewiele kosztuje, bo i tak można go szybko w mordzie sprzątnąć, a plusik przy takim zachowaniu pozostanie
3) Zachwyty nad postawą miasta
Nikt nie jest zainteresowany dyskusją na tematy niezwiązane z szukaniem mafii. Zawodnicy nie marnują energii i są w stu procentach skoncentrowani na rozgrywce. Szykuje się niesamowita edycja.
W tym mieście panuje mądrość i kultura. Bandyci są bez szans. czyli posty zupełnie nic niewnoszące do dyskusji, a przy okazji mające w moim odczuciu ocieplić wizerunek Walkiewicza.
To tak w skrócie. Ciekaw jestem postawy tego gagatka w dniu dzisiejszym.
Fajna analiza. Nie zakłada jednak scenariusza, w którym jako miastowy postanowiłem zagrać spokojną rozgrywkę i nie wydzierać się od początku kto w mafii jest, a kto nie. Wolałem obserwować i pozwolić innym przejąć stery. To o byciu bardziej miastowym niż miasto to dość ciekawe spostrzeżenie muszę przyznać, natomiast z mojej perspektywy było to zwykłe bawienie się grą. Kot napisał dobrego posta, napisałem, że niewinny, a to że trzeba uniewinniać to było żartobliwe odniesienie do postów wcześniej, w których było napisane, chyba nawet przez Ciebie, że to dobrze jak miastowi rzucają uniewinnieniami
Trochę zostało napisane, sprawdzę czy do czegoś muszę się jeszcze odnieść zanim przejdę do meritum tego co chcę powiedzieć o dniu wczorajszym i co mi trochę zabiło ćwieka.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 10:46:08 GMT 1
Albo dobra, najpierw zacznę od tego co mi wczoraj trochę zepsuło humor. Mianowicie wczorajsza pomyłka Rojasa. Przez jego błąd poznałem informację, której mieć nie powinienem i która zmieniła mi spojrzenie na jego grę. Przed pomyłką był u mnie na plusie (stąd na przykład komentarz "W tym mieście panuje mądrość i kultura, było to odniesienie do wpisu Piotra Kozła, który rozgrzeszył Leo Rojasa, miałem wtedy podobne zdanie na temat Rojasa, bo przekonał mnie swoim dość luzackim wejściem w temat). Niestety po pomyłce i nabyciu nowych informacji ten gracz stał się dla mnie podejrzany. I szczerze mówiąc trochę mnie to zdenerwowało. Z jednej strony jego błąd, jego problem, z drugiej czułem, że jeśli Rojas jest w mafii, to kompletnie nie wypracowałem sobie tego readu, a jest on kwestią nieszczęśliwej pomyłki. Nie chcę roztrząsać tego tematu i chciałbym wierzyć, że Rojas jest niewinny. Ale no troszkę mnie to wpieniło i nie byłem pewny jak dalej się zachować odnośnie tego gracza.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:47:46 GMT 1
Poproszę o Twój komentarz na temat tego, czemu info, że czerwony kolor Walkiewicza nas zazielenia tak bardzo zabolało Rojasa oraz Tenora. Tenor ma również lekki ból o to, że Komunikaty są niewinne, a jakby nie patrzeć, no to jednak niewinne są. Hola, hola. Nigdzie nie mam bólu o to, że Komunikaty są niewinne. Chciałem się po prostu dowiedzieć od Testamentu dlaczego tak łatwo oczyszcza Komunikaty.
I również nie zabolało mnie, że ewentualna wina może zazielenić Ciebie i Gorczycą (którą bez tego uważam za niewinną). Chciałem poznać Twoje motywacje odnośnie tego posta. Przy pierwszym pytaniu nie dopatrzyłem, że taką tezę postawił Testament. Na drugie pytanie również odpowiedział Testament. Ty mój post pominąłeś, a teraz twierdzisz, że miałem ból o coś co chciałem wyjaśnić. Moim zdaniem nadinterpretujesz.
Wiesz już, czemu Komunikaty niewinne?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:49:36 GMT 1
Nie wiem, o jakim błędzie mówisz, Walkiewicz. Dla mnie na przykład Rojas jest podejrzany z gry.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 10:50:27 GMT 1
Dla mnie w tej chwili Rojas jest chyba najbardziej prawdopodobnym mafiozą, ale muszę jeszcze przeczytać strony 14-20 z większą uwagą. Kilku graczy zazieleniło się w sposób w jaki mnie zaatakowali bądź podłączyli się w naturalny sposób do ofensywy na mnie.
Drugim mafiozą moim zdaniem będzie Paweł Kozioł, głównie da się dojść do tego wniosku metodą eliminacji. Ale wszystko w swoim czasie, póki co chciałem odnieść do bardziej personalnych spraw, mamy cały dzień na ogarnięcie reszty.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:52:52 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 10:52:52 GMT 1
Ale nie rozumiem, Walkiewicz, cała trójkę nam dzisiaj podasz? Wykorzystaj chociaż koło fortuny, które podrzucałem, będzie to miało więcej wartości niż Twoje wnioski.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 10:53:27 GMT 1
Nie wiem, o jakim błędzie mówisz, Walkiewicz. Dla mnie na przykład Rojas jest podejrzany z gry. O błędzie już nie rozmawiajmy, sam niepotrzebnie pociągnąłem ten temat, chciałem wyjaśnić jakie emocje mną kierowały od pewnego momentu dnia wczorajszego.
Rojas oczywiście jest również podejrzany z gry, problem w tym, że umknęło mi to wcześniej i możliwe, że gdyby nie ten błąd to dalej miałbym inną perspektywę na tego gracza, nie wiem.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 10:54:30 GMT 1
Ale nie rozumiem, Walkiewicz, cała trójkę nam dzisiaj podasz? Wykorzystaj chociaż koło fortuny, które podrzucałem, będzie to miało więcej wartości niż Twoje wnioski. O trójkę będzie ciężko, ale jest kilku graczy, którzy grają już zielono i myślę, że będzie się dało stworzyć bardzo mocne grono podejrzanych
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 10:57:36 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 10:57:36 GMT 1
Rojas brzydko pachnie, ale w zupełnie inny sposób niż Walkiewicz, trochę jak yin i yang, jeden ciapa, drugi dżolero, jeden dyga, drugi się otrząsa.
Bardzo lubię Gorczyczkę, Future lubię tak średnio, Pana Tenorka wrzuciłem na listę 'ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie'.
Kot jest bardzo mądry, wygląda na kota co lubi czerwone orły.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 10:59:06 GMT 1
Rojas brzydko pachnie, ale w zupełnie inny sposób niż Walkiewicz, trochę jak yin i yang, jeden ciapa, drugi dżolero, jeden dyga, drugi się otrząsa. Bardzo lubię Gorczyczkę, Future lubię tak średnio, Pana Tenorka wrzuciłem na listę 'ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie'. Kot jest bardzo mądry, wygląda na kota co lubi czerwone orły. A Testament Cozmo każdy ignoruje.
|
|