|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:53:01 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:53:01 GMT 1
Co robiłbym będąc w mafii #3
I to prowadzi do konsensusu:
a) duże ryzyko - mafiozi atakują się nawzajem, robią zamieszanie, mnóstwo linków, powodują, że miasto zaczyna dygać i postępować irracjonalnie - nawet jak odstrzelą jednego na etapie wstępnym, to następna dwójka ma ugruntowaną pozycję - DUŻE ZNACZENIE ROLNYCH W TYM WARIANCIE b) małe ryzyko - obrona, slowmode, mafiozi na podforum przemykają cicho, atakują zza węgła, unikają interakcji ze sobą, które prowadziłyby do możliwości znalezienia się na świeczniku - MOŻLIWOŚĆ WYŁAPANIA MAFII NA PODSTAWIE SAMEJ CZUTKI GRY
Co ja bym robił? wjeżdżał na ryzyku i celował w mordach w rolnych, niekoniecznie w najbardziej niewinnych, spróbował zdominować miasto, strzelałbym w swoich jak egzekutor, wszystko po to, żeby dowieźć last man standing.
Kto w takim razie nie powinien być ninją? Osoba, która była na świeczniku przed 10:00 dzisiaj.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 12:53:54 GMT 1
Wczoraj, gdy była dyskusja na temat tego, czy mafia woli uniewinniać, oskarżać, czemu się boi uniewinnień itp., uczestniczyły w niej głównie 3 osoby: Gorczyca, Lancelot i ja, trochę wtrącał się jakimiś pierdami także Paweł Kozioł, coś tam napisały Komunikaty. Takie dyskusje są idealnym miejscem na wypowiedzenie się dla słabych mafiozów. Można upozorować aktywność i to rozmową niby o grze, pokazać, że jest się doświadczonym graczem, co może sprawić, że któryś miastowy stwierdzi "niby gra mafijnie, ale to doświadczony gracz, lepiej go jeszcze chwilę potrzymać", a przy tym nie rodzi to powiązań, nie wymaga oskarżania ani uniewinniania. Dlatego przyjmuję założenie, że ktoś z mafii w tej dyskusji uczestniczył. I tak: ja niewinny, Komunikaty niewinne, Gorczyca niewinna. Czyli Lancelot i/lub Paweł Kozioł.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:58:20 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 12:58:20 GMT 1
Co bym zrobił będąc w mafii #4
Odjebał akcję jak Karolina Gorczyca, bijąc day 0 we wszystkich, robiąc szum, czekając na reakcję i wybielenie - jestem niewinna, ktoś to jeszcze niech zaakcentuje, że ja zaraz lecę w mordzie - biorę ninję i wykorzystuje na finalnym etapie gry, zostając sama.
Ale mafia nie jest mną, wiec nie można traktowac tego wiążąco, wracam też do pracy, po powrocie na zieloną trawkę przyjdzie czas na praktykę.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:01:36 GMT 1
Wczoraj, gdy była dyskusja na temat tego, czy mafia woli uniewinniać, oskarżać, czemu się boi uniewinnień itp., uczestniczyły w niej głównie 3 osoby: Gorczyca, Lancelot i ja, trochę wtrącał się jakimiś pierdami także Paweł Kozioł, coś tam napisały Komunikaty. Takie dyskusje są idealnym miejscem na wypowiedzenie się dla słabych mafiozów. Można upozorować aktywność i to rozmową niby o grze, pokazać, że jest się doświadczonym graczem, co może sprawić, że któryś miastowy stwierdzi "niby gra mafijnie, ale to doświadczony gracz, lepiej go jeszcze chwilę potrzymać", a przy tym nie rodzi to powiązań, nie wymaga oskarżania ani uniewinniania. Dlatego przyjmuję założenie, że ktoś z mafii w tej dyskusji uczestniczył. I tak: ja niewinny, Komunikaty niewinne, Gorczyca niewinna. Czyli Lancelot i/lub Paweł Kozioł. Ja tą dyskusję zacząłem, dlateo więc ja siła rzeczy musiałem w niej uczestniczyć, nie za bardzo rozumiem w jaki sposób to stawia mnie jako podejrzanego? Zresztą dokładnie o to mi chodzi, że gdyby wtedy był w grze, to nie musiałbym tłumaczyć kilkanaście razy każdemu z osobna tylko wyjaśnił sprawę w momencie kiedy dopiero zaczeła raczkować. W tym twoim całym wywodzie zgadzam sie co do Pawła Kozioła. Nie wiem co mam sadzić o Komunikatach, jednak wciaż uważam, że oczyszczanie go jest na trochę na wyrost i zauważa to Alpaka i Tenorek. Na ten moment nie chciałbym aby miasto zajmowało się tą personą, ale uważam, że bez sprawdzania jak będzie zachowywał się w różnych warunkach, to będziemy mieli póżniej problem.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 13:03:23 GMT 1
Co bym zrobił będąc w mafii #4 Odjebał akcję jak Karolina Gorczyca, bijąc day 0 we wszystkich, robiąc szum, czekając na reakcję i wybielenie - jestem niewinna, ktoś to jeszcze niech zaakcentuje, że ja zaraz lecę w mordzie - biorę ninję i wykorzystuje na finalnym etapie gry, zostając sama. Ale mafia nie jest mną, wiec nie można traktowac tego wiążąco, wracam też do pracy, po powrocie na zieloną trawkę przyjdzie czas na praktykę. Trzy mordy mafii, Gorczyca nie pada, zatem jest natychmiastowym kandydatem do następnego linczu, zwłaszcza że będzie dało wyciągnąc się z jej gry jakieś nieścisłości. Raczej niemożliwy scenariusz.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:04:13 GMT 1
Co bym zrobił będąc w mafii #4 Odjebał akcję jak Karolina Gorczyca, bijąc day 0 we wszystkich, robiąc szum, czekając na reakcję i wybielenie - jestem niewinna, ktoś to jeszcze niech zaakcentuje, że ja zaraz lecę w mordzie - biorę ninję i wykorzystuje na finalnym etapie gry, zostając sama. Ale mafia nie jest mną, wiec nie można traktowac tego wiążąco, wracam też do pracy, po powrocie na zieloną trawkę przyjdzie czas na praktykę. Trzy mordy mafii, Gorczyca nie pada, zatem jest natychmiastowym kandydatem do następnego linczu, zwłaszcza że będzie dało wyciągnąc się z jej gry jakieś nieścisłości. Raczej niemożliwy scenariusz. Jesteś zbyt naiwny.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:05:51 GMT 1
Dobra, zmieniam zdanie co do Leo Rojas.
Jezeli jest tym kim myslę, to wcześniej jego miastowośc wynikala z glupich analiz graczy, a teraz nie analizuje graczy az tak bardzo a skupia sie na analizowaniu strategii gry.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 13:06:30 GMT 1
Naiwna będzie mafia, jeśli jest w niej Gorczyca i jeśli sądzi, że nie zorientujemy się, iż coś jest nie tak, gdy nie będzie zamordowana w ciągu trzech pierwszych linczów.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 13:07:01 GMT 1
Mordów.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 13:07:12 GMT 1
Trzy mordy mafii, Gorczyca nie pada, zatem jest natychmiastowym kandydatem do następnego linczu, zwłaszcza że będzie dało wyciągnąc się z jej gry jakieś nieścisłości. Raczej niemożliwy scenariusz. Jesteś zbyt naiwny. Czemu nie po prostu w mafii?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:08:10 GMT 1
Czemu nie po prostu w mafii? Bo niekoniecznie w niej jest. Widać, że gra samodzielnie i ma kontrowersyjne opinie, dlatego to nie koniecznie pasuje mi do mafiozy.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 13:08:57 GMT 1
Co do tamtej dyskusji z początku gry, to Paweł Kozioł 1-2 posty zaledwie napisał i zaraz udawał zainteresowanie Alpakiem w tamtym momencie. Poza tym mafiacorner.boards.net/post/13637/thread skąd on wiedział,że to co piszemy to bzdury?
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 13:10:06 GMT 1
indianiec jest zdecydowanie lepszym kandydatem na pierwszy lincz niż ten sympatyczny i zadbany pan w średnim wieku
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 13:11:47 GMT 1
indianiec jest zdecydowanie lepszym kandydatem na pierwszy lincz niż ten sympatyczny i zadbany pan w średnim wieku Od tego w średnim wieku - tak, pytanie czy jest lepszym kandydatem od tego ze średniowiecza?
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 13:12:11 GMT 1
sirlancelot jak był głupi to wydawał się miastowy, ale im więcej w nim rozumu tym więcej znaków zapytania
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 13:12:26 GMT 1
Ja na obecną chwilę widzę 4 dobre cele: Rojas, Lancelot, Paweł Kozioł oraz Trunks.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 13:12:45 GMT 1
zlinczowałabym też kota w butach czy tam w worku
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 13:12:57 GMT 1
Co do tamtej dyskusji z początku gry, to Paweł Kozioł 1-2 posty zaledwie napisał i zaraz udawał zainteresowanie Alpakiem w tamtym momencie. Poza tym mafiacorner.boards.net/post/13637/thread skąd on wiedział,że to co piszemy to bzdury? W sumie dobre pytanie, nie zauwazyłem tego wczesniej. Nie wiem co o tym sądzić, ale może faktycznie uznawał to za bzdury. Jeżeli jest w mafii, to prawdopodbnie powiedział wiecej niz powinien wiedzieć.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 13:13:32 GMT 1
Dajecie się manipulować jakiejś starej babie. Nawet mi Was nie żal.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 13:15:23 GMT 1
|
|