|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:41:14 GMT 1
Ja jestem bardzo spokojny drogi Komunikacie.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 15:42:58 GMT 1
Ja jestem bardzo spokojny drogi Komunikacie. Miałem wrażenie,że troszkę ciśnienie się podniosło, ale to tylko moje wrażenie. Poza tym mam wrażenie,że w tej edycji również ktoś zacznie kalkulować kiedy oddać głos.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 15:44:23 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 15:44:23 GMT 1
Właśnie Rojas spadł moje wcześniejsze uniewinnienie Walkiewicza. I tak, skoro confirmed, to odwaliłbym go dla samej estetyki. ? Pomyliłem Was jako graczy. Moja teza o Twojej niewinności (jeszcze przed ostatnimi postami jakie popełniłeś), opierała się właśnie na doświadczeniu. Skoro Leo sam przekazał kim jest, to tym bardziej jestem skłonny do utrzymania głosu na niego.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 15:47:04 GMT 1
Czytam sobie Sir Lancelota i: Ty się lepiej Trunks wytłumacz, po co wrzucasz wszysko w jednym poscie? Przeciez to jest mafijne. Tym sposobem nie wchodzisz w dysksusję z każda osobą z osobna i nie piszesz osobno post na kazdego gracza, a jedynie wrzucasz jeden post w którym zawierasz wszystkie swoje przemyślenia, z których właściwie co wynika? Paweł Kozioł bardzo ładnie zauważył, że Alpak czyta rozgrywkę na bieżąco, a do pewnego momentu się nie odzywał, aż coś napisał, co było nawiązaniem do bieżącego tematu. Samo to o Alpaku jeszcze nic nie mówi, ale ta dwójka razem w mafii być nie może. mafiacorner.boards.net/thread/91/rozgrywka?page=8&scrollTo=13637 Co to właściwie znaczy i jak wyszło Ci, że nie mogą byc w mafii? Dopiero teraz to dokładniej przeczytałem. Słuszna uwaga i pytanie na koniec - z których właściwie co wynika?
Po lekturze jego postów mam jeszcze większe wątpliwości co do jego winy.
Ciekawe, że potrafisz wrzucić coś fajnego, ale kompletnie nie dostrzec w tym sedna problemu. To znaczy gdybyś nie pogrubił to sam bym może nie zwrócił na to uwagi, ale tu - uwaga do wszystkich - spójrzcie w jaki sposób Lancelot odnosi się do Trunksa. Przecież tu jawnie jeden mafiozo poucza drugiego mafiozę jak ma pisać posty, by nie były mafijne.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 15:48:47 GMT 1
Stan na godzinę 16:47
4 głosy:
Leo Rojas - Alpak, Testament Cozmo, Konstanty "Kot" Jeleński, Babka
3 głosy: Babka - Komunikaty Radiowe, Pan Tenorek, Leo Rojas 2 głosy: Jacek Walkiewicz - Karolina Gorczyca, Future Trunks Paweł Kozioł - Jacek Walkiewicz, Piotr Kozioł 1 głos: Piotr Kozioł - Paweł Kozioł Brak głosu: SirLanceLot Tak to teraz mniej więcej wygląda po oddaniu głosu przez Babkę.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:51:21 GMT 1
Jest szansa, że masz rację. Skupiłem się na tym, że Sir Lancelot zauważył to co ja czyli "brak konkluzji", ale to może być również interakcja mafia-mafia z trafnym spostrzeżeniem mafiozy Lancelota, gdyż wie, że Trunks to również mafioza.
NATOMIAST nie widzę sensu powstania tego posta jeśli to są dwie mafie -> dlaczego mafioza Sir Lancelot miałby się tak jawnie i konkretnie przypierdolić do mafiozy Trunksa za ten wpis? O wiele większa szansa jest moim zdaniem na to, że by to zignorował, a nie jeszcze kolegę pouczał publicznie.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 15:53:23 GMT 1
Co tu się odjeleniowuje to nie mam pojęcia 1) Konstanty Kot mi zarzuca, że podpiąłem się pod Babkę? Że jak? Nie padło w tej grze bardziej nieprawdziwe zdanie. Pierwszy oddałem głos na Babkę (na serio, nie dla jaj jak Alpak), i w oóle jako pierwszy ją pokolorowałem na czerwono. Konstatny Kot nie czyta uważnie rozgrywki i robi analizy pod tezę 2) Konstatny Kot zarzuca mi mafijność, dlatego że napisałem, iż gdyby urodził się w Ekwadorze bylby analfabetą. Nigdy nie widziałem, by ktoś kogoś oskarżał o bycie mafią za to, że powiedział prawdę 3) I na koniec najbadziej zjebany argument. Ten ma takie same typy jak ja, ten myśli tak jak ja, więc niewinny. A nie pomyślał jeden z drugim, że Wasze typy mogą być chujowe i niecelne? Dla mnie to jakiś surrealizm, nie potrafię odnaleźć się w tej edycji. A co to ma do rzeczy. Nawet jak są chujowe i niecelne, to jeśli ktoś ma takie same myśli i spostrzeżenia jak ja (nawet jeśli błędne!), a ja jestem miastowym, to jest duża szansa, że ten gracz również jest miastowym. Celność typów nie jest tu kluczowa.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 15:54:39 GMT 1
I chyba przejąłem rolę testamentu Cozmo, bo nikt nie zwrócił uwagi, że napisałem, iż sirlanceor ma wadę wymowy, i nawet wskazałem dokładnie jaką. Ja zwróciłem uwagę, że chodzi o "ć", ale nie za bardzo wiem, co by to miało oznaczać, jak ta informacja miałaby być ważna.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 15:56:49 GMT 1
Co tu się odjeleniowuje to nie mam pojęcia 1) Konstanty Kot mi zarzuca, że podpiąłem się pod Babkę? Że jak? Nie padło w tej grze bardziej nieprawdziwe zdanie. Pierwszy oddałem głos na Babkę (na serio, nie dla jaj jak Alpak), i w oóle jako pierwszy ją pokolorowałem na czerwono. Konstatny Kot nie czyta uważnie rozgrywki i robi analizy pod tezę 2) Konstatny Kot zarzuca mi mafijność, dlatego że napisałem, iż gdyby urodził się w Ekwadorze bylby analfabetą. Nigdy nie widziałem, by ktoś kogoś oskarżał o bycie mafią za to, że powiedział prawdę 3) I na koniec najbadziej zjebany argument. Ten ma takie same typy jak ja, ten myśli tak jak ja, więc niewinny. A nie pomyślał jeden z drugim, że Wasze typy mogą być chujowe i niecelne? Dla mnie to jakiś surrealizm, nie potrafię odnaleźć się w tej edycji. A co to ma do rzeczy. Nawet jak są chujowe i niecelne, to jeśli ktoś ma takie same myśli i spostrzeżenia jak ja (nawet jeśli błędne!), a ja jestem miastowym, to jest duża szansa, że ten gracz również jest miastowym. Celność typów nie jest tu kluczowa. Też się miałem do tego fragmentu Ruchasa odnieść, bo mnie to wygląda, jakby mafiozo Ruchas wkurwiał się, że tylu niewinnych znaleźliśmy. Czyli pewnie faktycznie uniewinnienia są trafne i mafia wie, że jak ich nie obali, to przegra.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 15:58:02 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 15:58:02 GMT 1
I chyba przejąłem rolę testamentu Cozmo, bo nikt nie zwrócił uwagi, że napisałem, iż sirlanceor ma wadę wymowy, i nawet wskazałem dokładnie jaką. Ja zwróciłem uwagę, że chodzi o "ć", ale nie za bardzo wiem, co by to miało oznaczać, jak ta informacja miałaby być ważna. Czasami się post wtedy wysyła. Ale to chyba, psiamać, jakimś cimciramciom.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 15:58:55 GMT 1
Dziwne, ja jeszcze nigdy nie miałem problemu z tym, by po napisaniu "ć" post mi sam wysłał.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 16:01:00 GMT 1
Co do Rojasa, to muszę przyznać, że jeśli jest w mafii, to potrafi w reakcje. Nie sprawiają może one, że wygląda na niewinnego, ale jak czytam jego odparcia ataków, to same w sobie co najmniej nie pogarszają jego sytuacji. Brakuje w tym po prostu "reszty grania", jakby reagował w ten sposób w jaki reaguje, ale do tego skupiał się na grze właściwej i ciągłym szukaniu mafii to dawało by to wiele bardziej miastowy obraz. Tym czasem większość postów to reakcje na ataki, a o wiele mniejszy ułamek to gra właściwa, złe proporcje. I spójrzcie na ten post Leo Rojasa, szczególnie na część "Moi wrogowie": mafiacorner.boards.net/post/14057/threadPrawie wszystko tu jest pisane z personalnej perspektywy, ocenianie czyjejś winy na podstawie tego, że ktoś go zaatakował, że ktoś wysmażył na niego analizę, więc jest w mafii, albo chujowy. Jak wszyscy Cię atakują to nie wszyscy są chujowi tylko coś z Twoją grą nie tak. Tak samo mnie zaatakowano, bo widać było, że coś skrywam, że nie gram na 100%.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 16:01:03 GMT 1
Ja zwróciłem uwagę, że chodzi o "ć", ale nie za bardzo wiem, co by to miało oznaczać, jak ta informacja miałaby być ważna. Czasami się post wtedy wysyła. Ale to chyba, psiamać, jakimś cimciramciom. Ale ja wiem, że post się wtedy wysyła, pytam Rojasa, czemu miałoby to mieć jakiekolwiek znaczenie w kontekście Lancelota. Czemu Rojas się oburzył, że ten post został zignorowany? Co ma wspólnego "wada wymowy" z grą Lancelota? Czyni ona Lancelota bardziej czy mniej mafijnym? Skoro jest to tak istotne, że warto nie tylko o tym napisać, ale też przypomnieć i to z fochem, że nikt pierwszego posta nie podchwycił, to wyjaśnijmy ten temat. Znaczy niech Rojas wyjaśni.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 16:05:59 GMT 1
Karolina Gorczyca, dawaj zarzuć trójkę mafiozów, zbijmy pionę i przyklepmy edycję.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 16:08:12 GMT 1
MOI WROGOWIE: Szamanka baba z lasu, duchowa onanistka - bardzo prawdopodobna mafia, cały czas węszy wokół mojego tematu, gra na bardzo dużym zaciągniętym hamulcu, i jest wkurzająca Alpaka, moje zwierzątko - najprawdopodobniej nie jest w mafii, ale gra bardzo chujowo i wąsko, więc go nie słuchajcieJacek Walkiewicz - bardzo prawdopodobna mafia, atakuje mnie za tożsamość, i robi to trochę tak jakby się podczepił, widzę wyraźny rozdźwięk pomiędzy jego postem o tym, co go wkurzyło wczoraj, a następnymi postami, gdzie mnie oskraża tak bardzo, jak tylko się da Konstanty "Kot" Jeleński - walnął na mnie analizę bardzo szybko, być może obruszył się tą kontrą wczorajszą, pewnie nie jest w mafii, ale nie słuchajcie go, bo słaby gracz to jest z przerośniętym egoTestament COZMO - też pewnie miasto, ale na razie bardzo słaba rozgrywkaFuture Trunks - zasadził mafijnego śmierdziela dzisiaj, do obserwacji Zastanawiam się, czy te pogrubione wstawki bardziej Rojasa zaczerwieniają, czy uniewinniają. Bo miastowy, zwłaszcza słaby (i to nie jest rewanż za napisanie, że gram słabą rozgrywkę) często patrzy przez swój pryzmat i jak jest oskarżany, to odpowiada oskarżycielom tym samym, czyli gra na zasadzie "jestem niewinny, więc oskarża mnie mafia, bo miastowi powinni wiedzieć, że jestem niewinny" albo uważa, że miastowi są słabi, że go oskarżają. Z drugiej strony za słabych graczy uznał akurat osoby moim zdaniem wcale nie słabe i przede wszystkim mające więcej niż jednego podejrzanego, więc nawet jak mylimy się co do Rojasa, to możemy mieć 3-4 dobre uniewinnieni i 2 dobre typy i wtedy raczej nie jest to zła rozgrywka z naszej strony. Z kolei mafiozo może sobie mówić, zgodnie z prawdą bądź nie, że dany gracz gra słabo/dobrze. Tak więc w sumie nie wiem, co sądzić o tym fragmencie posta Rojasa, ale z całokształtu dla mnie jest najlepszy na ten moment kandydatem do linczu.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 16:11:55 GMT 1
Trudno powiedzieć jednoznacznie, zależne od gracza. Na pewno nie jest to pro-miastowe podejście. Ale czy mafijne to na dwoje BABKA wróżyła hehe
Ja bym ewentualnie tego Pawła Kozła odstrzelił, bo Rojas jest aktywny i walczy, za to zawsze plus ode mnie.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 16:13:05 GMT 1
Co do Rojasa, to muszę przyznać, że jeśli jest w mafii, to potrafi w reakcje. Nie sprawiają może one, że wygląda na niewinnego, ale jak czytam jego odparcia ataków, to same w sobie co najmniej nie pogarszają jego sytuacji. Brakuje w tym po prostu "reszty grania", jakby reagował w ten sposób w jaki reaguje, ale do tego skupiał się na grze właściwej i ciągłym szukaniu mafii to dawało by to wiele bardziej miastowy obraz. Tym czasem większość postów to reakcje na ataki, a o wiele mniejszy ułamek to gra właściwa, złe proporcje. I spójrzcie na ten post Leo Rojasa, szczególnie na część "Moi wrogowie": mafiacorner.boards.net/post/14057/threadPrawie wszystko tu jest pisane z personalnej perspektywy, ocenianie czyjejś winy na podstawie tego, że ktoś go zaatakował, że ktoś wysmażył na niego analizę, więc jest w mafii, albo chujowy. Jak wszyscy Cię atakują to nie wszyscy są chujowi tylko coś z Twoją grą nie tak. Tak samo mnie zaatakowano, bo widać było, że coś skrywam, że nie gram na 100%. Ciekawe jest to,że Trunksa dał do obserwacji, a ciebie i Babkę zaklasyfikował jako mafię. Reszta to personalne przepychanki. Nie potrafię ugryźć części "Moi wrogowie" kompletnie. Za to w swoich przyjaciołach mógł wstawić tam jednego mafiozę. Ciekawe jest to że mnie, Karolinę i Pawła Kozła całkowicie w tym wywodzie pominął. Z wiedzą,że ja i Karolina niewinni. Zostaje nieszczęsny Paweł Kozioł, który w tym wypadku może być w mafii.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 16:15:29 GMT 1
Trudno powiedzieć jednoznacznie, zależne od gracza. Na pewno nie jest to pro-miastowe podejście. Ale czy mafijne to na dwoje BABKA wróżyła hehe Ja bym ewentualnie tego Pawła Kozła odstrzelił, bo Rojas jest aktywny i walczy, za to zawsze plus ode mnie. Ja bym na ten moment wolał chyba Trunksa zamiast Pawła, choć kusi też zostanie przy Rojasie.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 16:16:16 GMT 1
Mnie szczerze jednocześnie Trunks i Paweł kuszą, by w nich zagłosować.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 22, 2020 16:17:35 GMT 1
Psiakrew, Polska czeka!
|
|