Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 18:48:23 GMT 1
Paweł Kozioł ma naprawdę rozterki w swojej grze. Widać, że nad czymś się zastanawia. Absolutnie nie do zlinczowania na dziś.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 18:49:07 GMT 1
@rojas No to kto twoim zdaniem powinien zginąć dzisiaj?
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 18:50:04 GMT 1
Babka/Piotr Kozioł jeśli nie da impaktu, niech zasygnalizuje które to kazania, bo jakies zapowiadał A Tenorek chyba na kolacji z Gorczycą.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 18:53:23 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 18:53:23 GMT 1
Ja mogę w Pawła Kozła dzisiaj. Albo w Rojasa. Albo w Trunksa ewentualnie. Innych kandydatur nie rozpatruję.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 18:54:38 GMT 1
Ta dwójka Babka - Walkiewicz, którą wskazałem, coraz bardziej prawdopodobna. Gdzie dostrzegacie mafijność w grze Pawła Kozioła?
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 18:55:35 GMT 1
Dobra, to kto jeszcze w pawła kozioła? Ustalmy ten lincz, bo poszedłbym zrobić krucjatę na ziemię świętą w Crusader Kings II
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 18:55:46 GMT 1
Na szybko wnioski odnośnie dwóch osób, na które czekałem i zaczęły dzisiaj coś robić. Zachowanie obydwu osób spowodowało zapalenie się lampki ostrzegawczej.
Walkiewicz – w dzisiejszy dzień wszedł bardzo nieśmiało, odpierając zarzuty tym, że postanowił zagrać spokojną rozgrywkę. Przez kilka postów stara się dalej być miły i sympatyczny. Wówczas światła reflektorów podejrzenia padały na jego osobę. Z czasem przechodzi do nieco odważniejszych pytań, zaczynają się posty bezpośrednio skierowane do danych graczy z prośbą o podzielenie się opiniami. W czasie, gdy był bardziej na świeczniku, to poruszył dużo kwestii związanych stricte z obecną rozgrywką, z własnymi spostrzeżeniami czy zadawaniem bezpośrednich pytań. Ma ode mnie plusa za wyjaśnienie kwestii Cosmo, którą wcześniej obiecał. Z czasem, gdy głosy zaczęły się rozkładać na Babkę i Rojasa, zaczął być dużo bardziej wyluzowany „Karolina, zarzuć trójką mafiozów”, „na dwoje babka wróżyła hehe”, „potrójny remis”, „kopiuj-wklej” Babki. We wcześniejszych postach takiego luzu kompletnie nie było. Czy postanowił ocieplić swój wizerunek luźniejszą grą, na co w dobie „nagonki” na Rojasa i podejrzewaniem Babki było łatwiejsze do realizacji? Czy też jest to przykład miastowego, który spina dupę, gdy jest na świeczniku i stara się wówczas pisać wyważone posty, zadawać bezpośrednie pytania do graczy, które na ogół traktowane są jako „przywara” miastowych. Mi się w głowie zapala lampka ostrzegawcza.
Paweł Kozioł – po dzisiejszym wjeździe jestem skory w niego uderzyć, tak dla zasady. Wczoraj pisze o swojej topce niewinnych, by dzisiaj w niewinnych nie wrzucić nikogo. Kto w tej grze nie lubi uniewinnionych? Dodatkowo jego lista winnych oparta jest o jakieś argumenty znalezione w ciasteczku z chińską wróżbą. Dużo skupia się na Trunksie; pisze, że jest to gość z głową na karku. Podejmuje nawet dyskusję z Walkiewiczem na ten temat. Potem z winnych przerzuca Alpaka do tych, których nie należy linczować. Dlaczego? Bo nie zasłużył i Paweł Kozioł może się mylić. Nie no, gościu nic nie wnosi do rozgrywki, spłodził dziś dużo postów w dość szerokim obrębie czasowym, a nie mam tutaj żadnych powiązań, argumentów czy nawet konsekwencji działania.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 18:55:49 GMT 1
Szkoda, że tak późno udało mi się znaleźć tuner.
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 18:56:10 GMT 1
Zastanawiam się jak łatwo można kandydaturę Pawła Kozła przepchnąć.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 18:56:47 GMT 1
Piotr, powiedz co sądzisz o Rojasie obecnie. Moja pierwsza czutka zazieleniła mi go (co zresztą pisałem). Właśnie teraz go jednak jeszcze raz czytam. Siema, pamiętasz co mi obiecałeś?
|
|
|
Post by Future Trunks on May 22, 2020 18:58:41 GMT 1
Ksiądz nie ma pojęcia, jak antyklerykalne nastroje panują w mieście. Sam sobie zaprzeczasz, pisząc, że przez długi post nie wchodzę w dyskusję, skoro Ty mi odpisałeś. Piszę jak mi wygodnie, zależnie od sytuacji. Natomiast skoro z Ciebie taki ekspert od mafijnych postów, to Ci ufam, bo zrobiłeś najbardziej mafijny wjazd w historii tej gry. xD Mamy 25. edycję, a Ty odjebujesz takie posty, że aż trzeba pytać, czy to prowokacja, więc w sumie nie dziwię się, że nie widzisz, że Paweł Kozioł nie może być w mafii z Alpakiem. Takich sytuacji w historii tej gry było mnóstwo i nigdy nie była to akcja dwóch mafiozów. Teraz też pewnie nie, zwłaszcza że poza krótką ripostą nie pociągneli tego tematu. Proponuję zrobić dzisiaj remis między Walkiewiczem i Sirlancelotem. Proszę o poparcie. Który mój post uważasz za mafijny? Proszę podaj przykład gry gdzie Kozioł i Alpaka się razem uniewinniają. Uważam, że Twój post, w którym wklejasz kilkanaście postów na powitanie jest zwyczajnie słaby, nie uznaję, że jesteś mafiozą, ale na pewno nie sądzę, że tamten post w jakikolwiek sposób jest miastowy. Bonjour
Postawa w pierwszych postach była mafijna, ale to już wytknęła reszta graczy, więc nie będę się powtarzać. Spytaj się, czemu Gorczyca, Walkiewicz, Kot, Testament Cozmo, Piotr Kozioł i Komunikaty miały Cię za winne. Natomiast ten cytat z Ciebie - Rodzina psuje mi wejście w grę i muszę się odmeldować na nie wiem ile czasu ;/ to jakbym czytał Mieszka sprzed dwóch edycji lub Dj Bobo z poprzedniej edycji. Z Alpakiem i Paweł Koziołem nie zrozumiałeś o co mi chodzi, mówiłem, że ich wzajemna wina się wyklucza, ponieważ jeszcze nie widziałem, by taka sytuacją była ustawką dwóch mafiozów. Żaden mafioza drugiego tak nie wkopuje, przynajmniej dotąd, a do tego jakby to była ustawka, to by dłużej temat pociągnęli.
Pisałem, dlaczego Walkiewicz jest w mafii, później nadeszła fala oskarżeń, która zalała sympatycznego Walkiewicza, więc chciałem dodatkowo zachęcić innych do działania korzyściami, które obficie wypłynęłyby z linczu na Walkiewiczu. No i poniekąd mi się to udało, bo zaraz po tym poście trzy osoby oddały głos.
Sirlancelot oczyścił dzisiaj pół miasta, ale o niewinnym numer jeden w tej rozgrywce nie ma zdania.
Tutaj się zgadzam, ten zarzut wobec mnie jest tak absurdalny, że tak to właśnie wygląda.
Leo Rojas jest niewinnym Eneldo, gra DOKŁADNIE tak samo jak Osiecka, a Sirlancelot już go chyba z 2137 razy uniewinnił! Sam będąc w mafii też często lubiłem takiego lekko śmierdzącego zawodnika oczyszczać i mu pomagać.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 18:58:43 GMT 1
W sumie dobra uwaga Tenorka.
Paweł Kozioł pisze wczoraj o topce niewinnych Dzisiaj nie ma żadnego niewinnego
Niech się z tego wytłumaczy, bo poza tą krzywą akcją nie widzę u niego żadnych mafijnych oznak. To znaczy w międzyczaise napisał, że nie ma co podać swoich niewinnych teraz. I to jest ta sama narracja, którą prowadzi Babka.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 18:58:52 GMT 1
Pamiętam
|
|
|
Post by Komunikaty Radiowe F1 on May 22, 2020 19:00:18 GMT 1
Trunks z punktem karnym wyląduje za tożsamość.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 19:00:28 GMT 1
Zmieniłem granie na większe konkrety, bo zacząłem być mocniej atakowany i jedynym rozsądnym ruchem dla miastowego, który chce pomóc swojej drużynie jest włączyć wyższy bieg. Tyle i aż tyle Panie Tenorku. Wgłębianie się w tę kwestię uważam za równie miastowe z Twojej strony, co niepotrzebne
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 19:01:24 GMT 1
Zacząłem grać dobrze dopiero po powrocie z piłki. Wcześniej byłem trollem i agresorem, harfa powoli się nastraja. Szkoda w sumie, że tak wyszło, ale może nie jesteście aż takimi dzbanami i mnie nie zlinczujecie.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 19:01:51 GMT 1
Czytam sobie Sir Lancelota i: Dopiero teraz to dokładniej przeczytałem. Słuszna uwaga i pytanie na koniec - z których właściwie co wynika?
Po lekturze jego postów mam jeszcze większe wątpliwości co do jego winy.
Ciekawe, że potrafisz wrzucić coś fajnego, ale kompletnie nie dostrzec w tym sedna problemu. To znaczy gdybyś nie pogrubił to sam bym może nie zwrócił na to uwagi, ale tu - uwaga do wszystkich - spójrzcie w jaki sposób Lancelot odnosi się do Trunksa. Przecież tu jawnie jeden mafiozo poucza drugiego mafiozę jak ma pisać posty, by nie były mafijne. Future TrunksMożesz się odnieść do tego posta Karolina? Uważam, że poczyniła ciekawą uwagę.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 22, 2020 19:04:14 GMT 1
Napisałem, że najprawdopodobniej w tej mafii jesteś, ale reakcje masz solidne. Taka pochwała umierającego trochę xD A skoro tak Ci smutno, że zaślepione miasto "idzie za słoniem" to chcę Ci dać szansę się wykazać i zlinczować kogoś innego z mojej listy. Co nie znaczy, że nie mam Cię za mafiozę. Mam, lecz dopuszczam zawsze możliwość pomyłki, jak na rozsądnego człowieka przystało. Reakcje ma solidne, bo jest czysty, zresztą jak mafioza Sirlancelot 2137 razy go uniewinnił, to może go posłuchasz? Osiecka też dostawała gongi. Jesteś w mafii, jeśli takich prostych rzeczy nie rozumiesz. Zresztą sprzedałeś się tym, że byłeś taki niezdecydowany, a teraz się uwziąłeś na biednego Rojasa.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 19:06:54 GMT 1
Future Trunks walczy o moje dobre imię, ale nie ufam mu, bo wręcz zakłada z góry, że jestem niewinny. Jeśli widzisz to po mojej grze, chapeu bas, ja się wielokrotnie przyznawałem poetycko do błedów oraz słabej formy, ale to trochę śmierdzi, bez urazy, trzeba być ostrożnym.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 19:07:39 GMT 1
Future Trunks jednym wspaniałm wjazdem trafia do top4 niewinnych.
|
|