Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:42:16 GMT 1
Post by Leo Rojas on May 25, 2020 19:42:16 GMT 1
Tomusowi chyba się już nie chce. Konieczna przerwa.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:46:08 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 19:46:08 GMT 1
Gary, wg mnie nie masz racji z tymi rolami. Bo żeby to zrobić, trzeba by to ustalić na forum publicznym. Z klawiszem nie ma problemu, ale Mleczarz dostaje odczyt chyba dopiero po mordzie o 21:30. A przy ujawnieniu takiego zabiegu z rolami, mord automatycznie idzie w Mleczarza. Czyli w trzecim mordzie pada niechroniona babka i niczego się nie dowiadujemy. Chyba że akurat uwięzionym przez klawisza jest gracz, wyznaczony do mordu, no ale na to szanse są pół na pół. Dowiadujemy się, dowiadujemy. Znaczy nie mówię, że to Twoja wina, bo ja też to wykminiłem dopiero niedawno, więc nie dziwię się, że na gorąco tego nie widziałeś (chociaż byłem pewien, że więzisz Lancelota), ale no Babka powinna była wysłać sprawdzenie. Po prostu jakbyś napisał wprost: "wpierdalam do celi Lancelota", to Babka wcale by nie musiała pisać, kogo sprawdza, po prostu kogoś by sprawdziła i by padła albo nie. Jakby nie padła, to by podała sprawdzenie, jak by padła, to przeżyłbyś Ty i wtedy mógłbyś uwięzić kogoś przy kolejnym mordzie. Nie podać kogo, tylko na minutę przed mordem napisać coś w stylu "XXX niewinny", jakbyś padł, to faktycznie niewinny, jakby padł ktoś inny to też + byś to mógł wytłumaczyć, a jakby nie było mordu, to by się można zacząć zastanawiać czy to dobra obrona czy blef mafii.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:53:24 GMT 1
Post by Leo Rojas on May 25, 2020 19:53:24 GMT 1
Tenorek chyba telepie się z nerwów, jak Federer przy meczowych podczas finału Wimbledonu w zeszłym roku.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:54:29 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 19:54:29 GMT 1
A czym się tu denerwować, skoro Tomuś zachowuje się jak nie powiem kto, a Volvovi nie chce się tłumaczyć.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:55:07 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 25, 2020 19:55:07 GMT 1
Nie, nie uważam, że to był pech. W pierwszym mordzie zazwyczaj szukasz największego ogara wg mnie, bo te uniewinnienia po pierwszym dniu i tak nigdy nie będą jakieś mega mocne. No ale największy ogar też często jest broniony w pierwszym mordzie (albo w drugim, gdy pierwszy był przed linczami i jeszcze mało kto był odkryty). Pamiętam, że ze 2 razy tak się nadziałem. Raz, gdy byłem w mafii z Tobą - baliśmy się bić Zarzecznego (egze), bo pewnie go broni ksiądz i walnęliśmy w Żurasa (Sierocki), ale ksiądz to przemodlił. Za drugim razem ja się bałem egze i chciałem go jak najszybciej sprzątnąć, ale licz to przemodlił i musieliśmy poprawiać. To była ta edycja z Faktami i Opiniami, Krisem Adamskim, no i niezapomnianą Ashley Greene. Ty grałeś Marciniakiem wtedy, a Małpa jako snajper Marudny Michał jebnął w prawdziwego Lewkonia (Itan Hołk - widziałem, że Małpa próbował sobie przypomnieć kreację). Gralem wtedy? Edycje kojarze, wszystkie wymienione kreacje poza Marudnym Michalem, ale ni w zab nie moge sobie przypomniec, czy i jesli tak, to kim tam gralem.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:55:22 GMT 1
Post by Leo Rojas on May 25, 2020 19:55:22 GMT 1
Może znowu do Żabki poszedł.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:56:09 GMT 1
Post by Antura on May 25, 2020 19:56:09 GMT 1
Gary, wg mnie nie masz racji z tymi rolami. Bo żeby to zrobić, trzeba by to ustalić na forum publicznym. Z klawiszem nie ma problemu, ale Mleczarz dostaje odczyt chyba dopiero po mordzie o 21:30. A przy ujawnieniu takiego zabiegu z rolami, mord automatycznie idzie w Mleczarza. Czyli w trzecim mordzie pada niechroniona babka i niczego się nie dowiadujemy. Chyba że akurat uwięzionym przez klawisza jest gracz, wyznaczony do mordu, no ale na to szanse są pół na pół. Chwila chwila. Jezeli mafia by się tak wycwaniła to: Zabijasz LanceLota w linczu następnie. Lancelot umiera. Pozostaje 1 mafia. I sprawdzasz Klawiszem kogoś Plan nadal działa. Jest jedno 100% sprawdzenie. [Oczywiście mafia tutaj się może wycwanic i zrobić brak mordu, czyli nakierować miasto na kogoś, ale wtedy Klawisz moze zamknąć sprawdzic nastepna osobe.]
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:56:33 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 19:56:33 GMT 1
Ja pomału zabieram się za podsumowanie, pierwsze co biorę na tapet to, dlaczego ŁUCZYK miał spore podwaliny pod to by wygrać tę rozgrywkę.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 19:59:30 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 19:59:30 GMT 1
No ale największy ogar też często jest broniony w pierwszym mordzie (albo w drugim, gdy pierwszy był przed linczami i jeszcze mało kto był odkryty). Pamiętam, że ze 2 razy tak się nadziałem. Raz, gdy byłem w mafii z Tobą - baliśmy się bić Zarzecznego (egze), bo pewnie go broni ksiądz i walnęliśmy w Żurasa (Sierocki), ale ksiądz to przemodlił. Za drugim razem ja się bałem egze i chciałem go jak najszybciej sprzątnąć, ale licz to przemodlił i musieliśmy poprawiać. To była ta edycja z Faktami i Opiniami, Krisem Adamskim, no i niezapomnianą Ashley Greene. Ty grałeś Marciniakiem wtedy, a Małpa jako snajper Marudny Michał jebnął w prawdziwego Lewkonia (Itan Hołk - widziałem, że Małpa próbował sobie przypomnieć kreację). Gralem wtedy? Edycje kojarze, wszystkie wymienione kreacje poza Marudnym Michalem, ale ni w zab nie moge sobie przypomniec, czy i jesli tak, to kim tam gralem. Nie, pisałeś mi z 100 smsów dziennie o tym, że jestem w mafii i kto jest w niej ze mną w jednym mnie wyśmiewałeś za ataki na Gortiego i napisałeś, żebym jeszcze zaatakował drugiego najpewniejszego niewinnego - Lewkonia.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:00:01 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:00:01 GMT 1
Poza tym mam zamiar rozprawić się z tym co pisze Red, szkalując miasto, i podważając umiejętności Łuczyka, uważam, że można wyciągnąć odwrotne wnioski z jego rozważań.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:01:04 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 25, 2020 20:01:04 GMT 1
Skad w ogole ta przemiana Luczyka? Czy on nie gral chocby jako Dolna Szuflada?
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:01:30 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:01:30 GMT 1
Ja pomału zabieram się za podsumowanie, pierwsze co biorę na tapet to, dlaczego ŁUCZYK miał spore podwaliny pod to by wygrać tę rozgrywkę. Myślałem, że zaczniesz od tego, że pierwszy raz byliśmy obaj w mieście i się nie pokłóciliśmy.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:02:21 GMT 1
Post by Antura on May 25, 2020 20:02:21 GMT 1
Łuczyk to jest główny gracz, który chciał grać na full tożsamościach tak btw. I jak widać - dobrze mu się zagrało na tym : d
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:02:42 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:02:42 GMT 1
Skad w ogole ta przemiana Luczyka? Czy on nie gral chocby jako Dolna Szuflada? Grał. I jako Rykowski, gdzie chyba poleciał za punkty też albo jakąś dyskwalifikację, nie pamiętam. No i jako Ciąg Fibonacciego.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:02:44 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 25, 2020 20:02:44 GMT 1
Gralem wtedy? Edycje kojarze, wszystkie wymienione kreacje poza Marudnym Michalem, ale ni w zab nie moge sobie przypomniec, czy i jesli tak, to kim tam gralem. Nie, pisałeś mi z 100 smsów dziennie o tym, że jestem w mafii i kto jest w niej ze mną w jednym mnie wyśmiewałeś za ataki na Gortiego i napisałeś, żebym jeszcze zaatakował drugiego najpewniejszego niewinnego - Lewkonia. Teraz tez powtarzalem Volvowi do pewnego momentu, ze w tej mafii jest Ale cos w tym jest, ze edycji, w ktorych sie nie gralo duzo latwiej sie zapomina, chyba, ze jest sie Redem.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:03:14 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 25, 2020 20:03:14 GMT 1
Ależ ja uważam, że zagrałeś jedną z najlepszych rozgrywek w swej historii, nie wiem ile to zasługa twoja, ile tego Cozmo w nicku, w każdym razie bardzo spoko, poza końcówką, ale i tak mord na Tobie był przesądzony.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:03:57 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 25, 2020 20:03:57 GMT 1
Skad w ogole ta przemiana Luczyka? Czy on nie gral chocby jako Dolna Szuflada? Grał. I jako Rykowski, gdzie chyba poleciał za punkty też albo jakąś dyskwalifikację, nie pamiętam. No i jako Ciąg Fibonacciego. No to dobrze kojarzylem, on pikuje w gore rownie mocno jak ja w dol ;(
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:05:02 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 25, 2020 20:05:02 GMT 1
Ależ ja uważam, że zagrałeś jedną z najlepszych rozgrywek w swej historii, nie wiem ile to zasługa twoja, ile tego Cozmo w nicku, w każdym razie bardzo spoko, poza końcówką, ale i tak mord na Tobie był przesądzony. No tak, wystarczy Cozmo w nicku i juz sie nie bierze na powaznie wiekszosci tego pierdolenia
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:10:04 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 25, 2020 20:10:04 GMT 1
Ależ ja uważam, że zagrałeś jedną z najlepszych rozgrywek w swej historii, nie wiem ile to zasługa twoja, ile tego Cozmo w nicku, w każdym razie bardzo spoko, poza końcówką, ale i tak mord na Tobie był przesądzony. Miałem wolne w czwartek i w piątek, bo przeszliśmy na 4/5 etatu na razie, ale nie mamy tak, że 4 dni w tygodniu pracujemu, tylko wybieramy sobie część dni jak chcemy a część jest z góry narzucona, więc miałem czas. A przy tym postanowiłem nie pisać w chuj dużo, żeby więcej obserwować, to też pomogło. Końcówka już była trochę spowodowana wracającą pracą, trochę przekonaniem o niewinności Volva i Kozła, więc wyszło mi, że ten Alpak musi być winny, bo Tenorka też uniewinniłem. Ale faktycznie to była jedna z lepszych moich gier, chyba lepszy był tylko KKK oraz Opryszek.
|
|
|
Ogólnie
May 25, 2020 20:13:20 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 25, 2020 20:13:20 GMT 1
Gary z tym pisaniem to dokładnie to samo miałem, że postanowiłem mniej niż zwykle pisać
|
|